Şimdi Ara

2 KELIMEYI 1 ARAYA GETIREMEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
2.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben de bir sorun var. 2 kelimeyi bir araya getiremiyo derler ya hani o hesap. Konusurken purussuz ve akici konusamiyorum. Hatta kekeleme tarzi seyler de olabiliyo bazen

Asosyal degilim az cok arkadas cevrem var arada gorustugum. Bunun sosyallikle falan alakasi oldugunu da zannetmiyorum zira bazen cok yogun gecen gunlerimde de benzer seyler olabiliyor.

Acaba kitap okuyarak bunu asabilir miyim. Gercekten bu durum beni iyice rahatsiz etmeye basladi. Ozellikle telefonda konusmayi ekstra beceremiyorum. Az once ev sahibiyle konustum adami arayip nasilsiniz demeden direk beni aramissiniz dedim sanki adami dovecek gibi. Daha sonra jeton dustu adam benim halimi hatrimi sordu.

Hem boyle okuzlukler yapmis oluyorum hem de teklemeler vs. canimi sikiyo insanlar arkamdan 2 kelimeyi bir araya getiremiyo desin istemiyorum

Cok kitap okuyan birisi degilim. Acaba bu yuzden midir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 kelimeyi 2 araya getir sende

• Sosyallikle alakası var tabii ki bu noktada önemli olan devamlılık sağlamak. Bir gününün tamamını dışarda geçirip sonra evde kalmak seni sosyal yapmaz.

Ayrıca kitap da kesinlikle faydası olacaktır. Tabii kitap içinde aynı şey geçerli bunu sık sık okumakla başarırsın.

• kitabı sesli okumalısın

• Hocam 20 yaşındayım en son kitabımı 9 yaşında okudum, sosyal değilim üç aydır evde duruyorum ve gayet akıcı konuşuyorum münazaralara katılıyorum sözcü oluyorum, yani fıtrat olabilir bu doğuştan gelen bi şey belki de ama her şeyin bi çözümü vardır ki bunu rahatça çözersin diye düşünüyorum
  • Kitap dergi oku bol bol

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BUda Nesi?Aynı IDden 2 Tane?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kesnek kullanıcısına yanıt
    Anne babanla konuşurken duraksıyor, kelimeleri getiremiyor, söyleyeceğini unutuyor musun iyi düşün ve yaz ikinci olarak benimde eskiden insan ilişkileri konusunda böyle benzer problemlerim vardı bunları çevreme sorardım anneme babama hepsi tavsiye verirdi hiç biri işe yaramadı sonunda bir karar verdim cavabı kendime sordum cevap gerçekten sende kendine sor yaptığın hataları keşfedeceksin ikinci kısımda işte bu sorunları aşıp onları yeneceksin kardeşim bunlar bence ciddi problemler değil insan kendi başına atlata bilir ama çaba sarf ederse, bir kere kitap oku Türkçe gerçekten hakim ol belki bütün problemin bundan bile kaynaklanıyor olabilir ikincisi hata yapmaktan korkma komşuya bunu dedim ayıp oldu vs sen bunları düşünürken gerçekten saçmalamana sebep oluyor olsun sen konuş ve saçmala ama acaba nasıl konuştum demeyi aklından çıkar saçmalamanın sebebi bu olmasın istersen konuşuruz seninle şimdi bukadar yazayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 18 Ağustos 2016; 21:48:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Doom II

Anne babamla konuşurken duraksıyor, kelimeleri getiremiyor, söyleyeceğini unutuyor musun iyi düşün ve yaz ikinci olarak benimde eskiden insan ilişkileri konusunda böyle benzer problemlerim vardı bunları çevreme sorardım anneme babama hepsi tavsiye verirdi hiç biri işe yaramadı sonunda bir karar verdim cavabı kendime sordum cevap gerçekten sende kendine sor yaptığın hataları keşfedeceksin ikinci kısımda işte bu sorunları aşıp onları yeneceksin kardeşim bunlar bence ciddi problemler değil insan kendi başına atlata bilir ama çaba sarfederse bir kere kitap oku Türkçe gerçekten hakim ol belki bütün problemin bundan bile kaynaklanıyor olabilir ikincisi hata yapmaktan korkma komşuya bunu dedim ayıp oldu vs sen bunları düşünürken gerçekten saçmalamana sebep oluyor olsun sen konuş ve saçmala Ama acaba nasıl konuştum demeyi aklından çıkar istersen konuşuruz seninle şimdi bukadar yazayım.

Hocam ailemle de ayni sekilde oluyor. Sormak istediginiz sanirim ailen rahat ortamin onlarla akici konusuyosan sikinti rahatlikta diyosun. Ama bazen ailemle de bu sekilde konusuyorum.

Anlatmak istedigim ne soyleyecgimi dusunmekten ziyade sanki hizli dusunuyomus acele cevap vermem gerekiyomus gibi olup bunun sonucunda konusurken tekleme seklinde oluyor.

Bazen de aklima kelime gelmeyip tekliyorum.

Tabi bazen cok akici guzel konustugum da oluyor ama genel durum boyle. Yazilarim guzel olur internette falan genelde begenilir yazarken guzel yazarim ama konusmaya dokemiyorum iste.

Kitap okumasam da internette gun icinde bir suru yazi okuyoruz kitapla farki nedir acaba.

• Neden acele cevap verme isteği duyuyorsun. Bunun derinine in o zaman, birde kekemelik problemi ayrı bir şey sizde az miktarda olabilir görmeden bir şey diyemem ama o problem tabi destek gerektirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 18 Ağustos 2016; 21:55:55 >
  • İkikelime

Bak bi araya getirdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Neden acele cevap verme isteği duyuyorsun. Bunun derinine in o zaman, birde kekemelik problemi ayrı bir şey sizde az miktarda olabilir o tabi destek gerektirir.

Hocam derine inmek fayda vermiyor bilincaltiyla karsilasiyo insan. Degistirmek elimde degil. Bana pratik cozumler lazim psikolojik tahlil yapa yapa psikolog oldum zaten. Kitap okumanin disinda onerebileceginiz baska sey var mi

• kesnek kullanıcısına yanıt
    Elimde değil diyerek zaten kendini kısıtlıyorsunn Merak ettiğim bilinç altında karşılaştığın şeyler korkular mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 18 Ağustos 2016; 22:00:04 >
  • quote:

Elimde değil diyerek zaten kendini kısıtlıyorsunn Merak ettiğim bilinç altında karşılaştığın şeyler korkular mı.

Baska konular hakkinda derine indigimde evet korkular

• KELİMEKELİME zaaaiksde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 221B baker street -- 18 Ağustos 2016; 22:03:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ingilizce konusurken yapamiyorum onu tıkanıyorum.Herneyse sesli bir sekilde kitap oku

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.