Şimdi Ara

2 günde 2 büyük Kriz: Trump’ın Koltuğu Sallanmaya Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 günde 2 büyük Kriz: Trump’ın Koltuğu Sallanmaya Başladı


    Son iki gün içinde Washington’da büyük skandallar ardı ardına patladı.

    Önce Washington Post’da yayınlanan haberde Trump’ın istihbarat bilgilerini Rus Dışişleri bakanı ile paylaştığı ortaya çıktı.

    Salı günü ise Trump’ın görevden kovduğu James Comey’inin, kovmadan önce ondan zamanın ulusal güvenlik başdanışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmaya son vermesini istediği ortaya çıktı. Bu talebin bizzat Comey tarafından bir ‘memo’ şeklinde yazıldığı ve bu memonun New York Times tarafından yayınlanması ile birlikte Washington artık bir kriz havasına girmeye başladı.

    Trump’ın ‘görevden alınması’ sıkça tartışılır bir konu haline geldi.

    Trump, Comey’in tam bir hafta önce görevden almıştı.

    Demokrat Senatörler yanında bazı Cumhuriyetçi senatörler de seslerini yükseltmeye başladılar.

    Kongre’deki ‘denetleme komisyonu’ başkanı Jason Chaffetz, Mayıs 24 tarihine kadar Comey’in sözü edilen ‘memo’ sunun Kongreye gönderilmesi emri verdi.

    Trump böyle bir talepte bulunmadığını iddia etti.

    Trump’ın birçok kez doğruyu söylemediği de biliniyor.

    Washington Post’un Kriz Yaratacak Hikâyesi Üzerine İlk Düşünceler

    NYT skandalından bir gün önce ise Washington Post, Başkan Trump’ın, geçen haftaki Oval Ofis ziyaretleri sırasında Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Büyükelçi Sergey Kislyak’a son derece gizli bilgiler verdiğine ilişkin çarpıcı bir hikâye yayınladı.

    Washington Post’a göre, Lavrov’la yaptığı görüşmede Trump, başgösteren tehditler hakkında sahip olduğu bilgi ile övünüyor gibiydi. “Harika bilgi aldım. Her gün bana harika bilgiler sunan çalışanlarım var” dedi.

    Trump, Birleşik Devletlerin önemli bir ortağının sadece casusluk yetenekleri yoluyla elde ettiği tehdidin boyutları konusunda konuşmayı sürdürdü. Özel istihbarat toplama yöntemini açık etmese de ISIS’in belirli bir komplo unsurunu nasıl takip ettiğini ve böyle bir saldırının değişen koşullar altında ne kadar zarar verebileceğini açıkladı. Yetkililerin söylediğine göre en dehşet verici durum ise Trump’ın, ABD istihbarat ortağının tehdidi tespit ettiği ISIS’in kontrolü altındaki şehrin ismini açıklaması idi.

    Washington Post, bilgileri açığa çıkarmanın önemli istihbarat faaliyetlerini tehlikeye atacağı uyarısında bulunan yetkililerin zorlamasıyla şehrin ismi de dâhil olmak üzere arazi detaylarının çoğunu vermedi.

    Gazete, ABD istihbarat yetkililerine göre “açıklamaların ISIS hakkında bilgi toplayan kritik istihbarat kaynağını tehlikeye attığını” bildirdi. Bir ABD’li yetkili, bunun gizlilik dereceli bir plan olduğunu belirtti ve Trump’ın, kendi müttefikleri ile paylaştığından daha fazla bilgiyi Rus büyükelçiye anlattığını bildirdi.

    Yetkililer, Trump’un şehrin konumunu açıklamasını, Rusya’nın, ABD’nin sahadaki müttefikini açık etme ya da “başka amaçlar için faydalı olabilecek, muhtemelen Suriye’deki varlığı hakkında istihbarat sağlayabilecek istihbarat olanakları için faydalı olabileceği” tehlikesini ortaya çıkarmasından endişe ediyorlar. Moskova, bu kaynağı belirlemek ve büyük olasılıkla ona engel olmak için oldukça gayret gösterecektir.

    Ulusal güvenlik danışmanı Dina Powell haberi düzmece olarak nitelendirdi. Ulusal güvenlik danışmanı General H.R McMaster “Herhangi bir istihbarat kaynağı veya yöntemi tartışılmadı ve kamuoyu tarafından zaten bilinmeyen herhangi bir askeri operasyon açıklanmadı” dedi. Aynı şekilde Dışişleri Bakanı Rex Tillerson “kaynaklar, yöntemler veya askeri operasyonlar” hakkında herhangi bir bilginin ifşa edildiği iddiasını reddetti. Son iki açıklama, kaynaklar ve yöntemler dışında kalan gizli bilgilerin veya doğrudan açıklanmayan kaynaklardan ve yöntemlerden sonuç çıkarmak amacıyla temel olarak kullanılabilecek gizli bilgilerin ortaya dökülmüş olması ihtimaline açık kapı bırakan özenle seçilmiş ifadelerdir.
    http://washingtonhatti.com/2017/05/17/2-gunde-2-buyuk-kriz-trumpin-koltugu-sallanmaya-basladi/







  • Son dakika: ABD Senatosu İstihbarat Komitesi eski FBI Başkanı Comey'i ifade vermeye çağırdı. FBI'dan da Comey'in Rusya ilgili soruşturma notları istendi


  • Trump, önce verdigi sözü tutup, birlesik Jerusalemi İsrailin baskenti olarak tanisin. Sözünü tutmadigi yetmezmis gibi birde AMANin verdigi, kimseyle paylasmadigi İnteli, Ruslarla paylasti.
    Adami delirtir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlcyoneAlex -- 17 Mayıs 2017; 23:12:50 >
  • ABD'yi Ortadoğu mu sandınız? Başlığa bak, hizaya gel! Neymiş, koltuğu sallantıdaymış. tırt bir konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Abd ortadoğu olmadığı için mümkün zaten.
  • Konuyu okumadim, muhtemelen basliktaki gibi sacmalamis

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau

    ABD'yi Ortadoğu mu sandınız? Başlığa bak, hizaya gel! Neymiş, koltuğu sallantıdaymış. tırt bir konu

    Mesele Abd'nin çıkarları ise başkan falan dinlemezler indirirler.
  • Adam zengin.para nedir nasil yonetilir biliyor.

    Vergi sistemini degistiriyor, obamacare i kaldiriyor, bu ulkede para kazanmak icin burda ureteceksiniz diyor vs vs.

    Hic birsey yapamazlar yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bullshit topic
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.