Şimdi Ara

2 Fanı üst üste bağlamak = Yüksek hava akışı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde fazladan 9cm bir fan vardı nereye koysam diye oraya buraya sokuşturuyordum, egzost fanının üstüne koydum. Hava akışı neredeyse 2 katına çıktı. Anlık bench alırken falan kasanın içini çok hızlı bir şekilde soğutabilirsiniz.
    İki fanın birlikte çok çok düşük devirde dönmesiylede sessiz ve performanslı havalandırma sağlayabilirsiniz.

Nekadar işinize yarar bilmem

• Eğer dediğin gibi performans sağlıyorsa güzel bir proje olabilir.. Ama detaylı bir şekilde incelemek gerekiyor.. Benim düşüncemi sorucak olursanız performans aynı olucaktır diye düşünüyorum..
  • Ben yaptığımda daha çok ses çıkardı ama sanki daha iyi soğuttu.
  • Soğutması mantıklı ama çok ses yapar diye tahmin ediyorum
  • daha iyi resimler koyabilirmisin ?
  • .aynı şeyi ben de denedim hava akışı gayet kuvvetleniyor fakat hem çok ses çıkartıyor hem de çıkış tarafındaki fana zarar verebilir diye düşünüyorum.
  • Ses olarak iki fanıda hızlandırırsanız evet bayağı ses yapıyor, fakat bench alırken kullanıyorudum. Arka taraftaki fanı Zalman ile değiştirdim daha hızlı birşeyle, şuan hava akışı çok daha fazla.

Cpu soğutucum içinde aynı şeyi uyguladım. Cpu fan çıkışına normalde Nanoxia bağlı, bayağı sessiz max 1200devir. Önüne thermaltakenin 2000devirlik fanını koydum, OC sınırlarını zorlarken açıyorum soğutma çok iyi oluyor ( Cpu'yu 1Volt'a çekip 26dereceye düşürdüm ^^ ) fakat arkadaşımın dediği gibi max 1200devirle dönen nanoxiayı 1600devirlere çekiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bagladıgım zaman cok tıtresım yaptı en sonunda bende sokup tekbaglsadım zaten tt nın o 2000 rpm lık fanı hem cok ses yapıyor hemde ıyı ufluoyr bence dıger fana hıc gerek yok
  • iki fanın arasına lastik conta tarzı birşey koyarsanız ses sorununu çözer sanıyorum.
  • Performansda bir artış oluyorsa denemek lazım , birazda ses yapar gibime geliyo.
  • Hava akışını artıracaktır.

Ancak arkadaş orada belirtmiş nanoxia nın devri 1600 e çıkıyormuş.

Olay gayet basit aslında. 9cm lik fan ın hava akımı nanoxia yı etkiliyor ve devrini yükseltiyor ki bu da kafadan hava akımını artırıyor.

Diğer etken ise yüzey artımı. Yaprak sayısı ve yüzey alanı artmış oluyor ( Bunu büyük bir yelpaze ile küçük bir yelpaze karşılaştırması ile basitçe anlatmak mümkün. )

Ancak burada sorunlar şunlar. Fanlardan biri daha yüksek devirde çalışıyor bu da fana zarar verebilir ve sesi artırır.

2 fanlardaki yapraklar havayı kanallar şeklinde itiyor diğer fan farklı ( aynı olsa bile ikisinde de servo motor olması ve eş devirde dönüp yaprakların kaşılıklı olması gerekir. ) ve bu yüzden hava akımları birbirini kesiyor. Bu da rüzgar sesine ve fazlaca titreşime neden olur.

Eğer isterseniz 2cm den kalın bir fan alabilirsiniz ya da iki tane aynı fandan birinin yapraklarını söküp diğerinin üstüne yapıştırabilirsiniz. En iyisi bu olur ama gene motora biraz daha fazla yük biner.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.