Şimdi Ara

2 Ethernet İle İnternet Paylaşımı Sonrası DHCP devre dışı bırakma yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar win 7 yüklü bilgisayarımda 2 adet ethernet var.
    1.ethernete internet bağlı. Ağ ayarlarından bu ethernetin özelliklerini açıp "PAYLAŞIM" sekmesindeki "Diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın İnternet bağlantısı yoluyla bağlasın" seçeneği seçerek 2.ethernet üzerinden interneti paylaştım. 2.ethernete swich bağlayarak interneti birden fazla bilgisayara dağıttım.
    İnterneti paylaştığım bilgisayar ağdaki diğer bilgisayarlara otomatik olarak 192.168.137.1-255 arasında ip verdi.
    Her şey buraya kadar normal ve düzgün çalışıyor.
    Benim sorunum ise burdan sonra başlıyor.
    İnterneti dağıttığım swich e bir tane daha DHCP sunucu bağlı. İnterneti paylaştığım bilgisayarda internet bağlantısını burdan alıyor. Yani DHCP sunucudan aldığım interneti farklı ip bloğunda aynı swich üzerinden tekrar dağıtıyorum. Bunu yapmamın amacı ip dağıttım bilgisayardaki internetin DHCP sunucudan kısıtlaması olmaması ve dağıttığım iplerin kısıtlamasız internete bağlanması için. Oysaki DHCP sunuya bağlı diğer bilgisayarlarda internet sınırlaması var. Tüm bilgisayarların kısıtlamasını kaldırmamak için böyle bir yola başvurdum. Ama bilgisayarım ve DHCP sunucu aynı ağda ip dağıtıyor. Benim istediğim bilgisayarlarda ip otomatik seçiliyse DHCP sunucudan gelen ip leri alsın fakat benim dağıttığım ip leri almasın. Benim dağıttığım ip ler sadece elle girildiğinde çalışsın. Benim bilgisayarın otomatik ip dağıtmasını nasıl kapatabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18isa1907 -- 2 Ağustos 2017; 15:17:18 >







  • Cevabı bilen yok galiba.
  • DHCP sunucu dan kastınız nedir. Bir router mı? Bir Windows Server mı ?

    DHCP sunucunuzdan belirlediğiniz bir IP nin ya da IP aralığının "ayırma" işlemini yaparsanız dhcp sunucunuz o ip ya da ip aralığında dağıtım yapmaz. kullandığınız cihaz-yazılım hakkında daha açıklayıcı bilgi verebilirseniz daha iyi olur.
  • dchp server o swtichten çıkarman gerekiyor. Çünkü bu kuralı bütün pcler için uyguluyor. Pc üzerinde şu aralıkta ip dağıt özelliği yok.
  • Selamlar ;

    farklı bir switch kullanmalısın veya senin bilgisayardaki interneti kullanan bilgisayarlara statik ip yazabilirsin.
  • İki ethernet kartı kullanarak internet bağlantısı paylaştırdım. Bu paylaşıma bağlı bilgisayarlar otomatik olarak ip alıyordu. (192.168.137.1-192.168.137.255 arasında) Ben bu iplerin otomatik olarak alınmasını önlemek istiyordum. Çözümünü de kendim buldum.

    Çözümü

    Paylaşım yaptığımızda ikinci ethernet kartının TCP/IP v4 kısmında otomatik olarak aşağıdaki ayarlar geliyor.

    IP adresi : 192.168.137.1
    Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0

    Bu şekilde bu ethernet üzerinden internete bağlanan bilgisayarlar otomatik olarak bu IP bloğundan IP alıyordu. Biz bu ayarlı gelen IP yi farklı bir IP bloğu ile değiştirdiğimizde bilgisayarlar otomatik olarak IP alamıyorlar. Yalnızca el ile IP verildiğinde bu paylaşımdan yararlanıyorlar. Ben aşağıdaki IP bloğunu kullanarak DHCP sunucu özelliğini kapatmış oldum.

    IP adresi : 192.168.130.1
    Alt Ağ Maskesi : 255.255.255.0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.