Şimdi Ara

2. elde tek çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilindiği üzere hem sıfır hem de 2. el araç fiyatlarının döviz kurlarındaki artış nedeniyle sürekli artmakta olduğu iddia edilmektedir. Bu fiyat artışının özellikle 2. elde dövizdeki artışın kat kat üstünde mantıksız bir seyir izlediği görülmektedir.
    Konu incelendiğinde örneğin 10 birim fiyat artışının 1-2 birimini döviz artışıyla açıklamak mümkün olmakta 8-9 birim artışın ise piyasada manipülasyon yapan galerici ve alsatçı denilen şahısların ve internetten ücretsiz ilan verme imkanı yakalamış tok satıcı denilen kişilerin piyasayı sürekli yükseltme çabaları nedeniyle gerçekleştiği görülmektedir.
    Örneğin 6 ay önce ortalama ilan fiyatları 12-14 bin tl aralığında bulunan 15-20 yaşında orta sınıf otomobillerin ortalama ilan fiyatları 18-20 bin tl aralığına çıkmıştır. Bu oranda bir döviz ve enflasyon artışı bulunmadığı gibi insanlar bu fiyatlardan kapış kapış araba almamaktadır. Bu sürede araçlar kullanılarak eskimeye devam etmiştir. Kullanılmış ve eskiyen, yıpranan, arıza çıkarma olasılığı artan, ekonomik ömrü sürekli azalan bir malın kullanıldıkça fiyatının artmasını akla uygun hiçbir piyasa ve ekonomi verisiyle açıklamak mümkün değildir. Bu satıcılara 20 yaşındaki arabasının fiyatının neden bir kaç ay içinde %50 arttığını sorduğunuzda mantıklı bir cevap alma ihtimaliniz bulunmamaktadır.
    Daha yeni model 2. el araç fiyatları ise piyasadaki çarpıklığı daha belirgin şekilde ortaya koymaktadır. 2014-2015 model 40.000-50.000 kilometredeki bir çok aracın ilan fiyatı aynı aracın sıfır kilometre kullanılmamış fiyatının üstündedir! İlan sahiplerine araç fiyatının neden sıfırından pahalı olduğunu sorduğunuzda size git o zaman sıfırını al cevabı vermektedirler. İşin gerçeği bu ilanlar tamamen manipülasyon amaçlı verilmiş sahte ilanlardır. Galerici ve al-satçılar piyasa fiyatlarını yükseltmek için sahte ilanlar vermektedir. Kullanılmış malın fiyatının sıfırından fazla olmasının başka bir açıklaması olamaz.
    Bununla birlikte devletçe yapılması zorunlu tutulmuş bulunan, sigorta yaptırana hiç bir faydası bulunmayan zorunlu trafik sigortası fiyatları da kat kat artmıştır. Sigorta ettireni hiç bir maddi zarardan korumayan adına sigorta denilmiş bu soygun yıllık 1000-1500 tl civarında yapılmaktadır. Düşük fiyatlı araç alan insanlar bir kaç yıl içinde bir araç da sigorta şirketine hediye etmeye zorlanmaktadır. Motorsiklet kullanıcıları ise sigorta şirketlerine her sene bir motorsiklet hediye etmektedir.
    Bu sorunun çözümü ise aslında çok basit: ARABA ALMAZSANIZ ÖLECEK DURUMDA DEĞİLSENİZ ARABA ALMAYIN. Çok ihtiyacınız olan anlarda gerekirse kiralayın. Bu piyasada araba almayın. Bu kadar basit. Satıcılar her yürlü oyunu yaparken tüketici ve alıcı neden kazıklanmaya mahkum olsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wsxedczaq -- 3 Mart 2016; 10:06:42 >







  • Sıfıra okkalı bir indirim gelmediği sürece- ki bu imkansız- bu 2.el işi sürekli artar çünkü toplumumuz hiçbir konuda bilinçli değil, sen almasan gidiyor başkası alıyor.
  • 2. elde herhalde fiyatlar artacak, bitmedi forumdaki bu aptalca konular da, arabasını satanlar gerizekalı mı?

    sürekli sıfır fiyatı artan şeyin 2. el fiyatının düştüğü görülmüş şey mi? adam dün arabasını satıp üstüne arabasını sattığı rakamın yarısını üstüne koyup sıfırını alabiliyorken bugün aynı fiyatta tutsa neredeyse bir o kadar daha para koyup sıfırını alabiliyorken aracını aynı veya daha düşük fiyattan mı satar?

    az biraz kafanızı çalıştırın matematik denen ilkokulda öğretilen şeyi kullanın

    ayrıca mesele araba alıp almamak değil bunu hala anlayamadınız mı? mesele vergi, araba satışından istediği vergiyi alamayan devlet bunun yükünü başka yere yığacak, benzin mi almadın elektriğe çakacak, kombiyi mi yakmadın suya çakacak, arabaya mı binmedin toplu taşımadan çakacak, mevcut devlet yönetim sistemi bu kabullenin artık
  • Esnaf arabasi alma peşinde kosmazsaniz temiz ve ucuz 2.el arac bulursunuz.
    Cruze giulietta asx c5 508 insignia s60gibi harika araclar var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 3 Mart 2016; 12:41:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oooo galerici arkadaşlar da hemen gelmişler. Keyfe keder var mı keyfe keder?
    2. el araç alanların satıcılara sıfır araç aldırmak zorunda olduğunu bilmiyordum. Bu piyasa gerçeği beni şok etti
    1. elde %10 artan fiyatlar neden 2. elde %50 artıyor peki? 2. elde kullanılan, eskiyen, sorun çıkarmaya başlayan, belki de alanın elinde patlayacak bir ürün var. Sıfır otoda olan garanti kavramı 2. elde mevcut değil. Aldığın gün motorda büyük arıza çıksa verdiğin bütün para yanıyor. Elinde çöpe dönmüş araçla kalıyorsun. Belki de yıllarının emeği yaşlanan motorun büyük bir arızasıyla birlikte yanıp gidebilir.
    Her malın 2. el fiyatı eşya yaşlandıkça düşer. Yaşlanan, yıpranan, masraf çıkarmaya başlayan malın fiyatı tüm piyasalarda düşer. Türkiye hariç neredeyse tüm dünyada bu böyledir. Dünyada başka örnek var mı bilmiyorum. Kan emicilere bu kadar fırsat verilen başka yer olduğunu sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wsxedczaq -- 3 Mart 2016; 16:24:57 >




  • Gercek olsun,sanal olsun, gelir arttikca fiyat artar.

    Bunu engellemenin yolu yok galiba. Cunku sistem kapitalizm-acgozluluk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatların artmasına değil gelirinin artmamasına kızman gerekir, fiyatları üretici ya da marka artırmıyor enflasyon artırıyor.

    2010'da ayda 3000 maaş alan biri 40.000 liraya sıfır araba alıyorken bugün yine 3000 maaş alıp aynı arabayı 90.000 liraya alamaz. burada hata fiyatı 90.000 yapan araba üreticisi değil, maaşı 3000 lirada sabitleyen patronda.

    Yani bugün 90.000 lira olan araba 40.000'e düşsün diye değil, maaşım 6000 lira olsun diye hayıflanmak gerekiyor.
  • enflasyon %30 artmışken ben%8 zam almışım,siz neyin kafasını yaşıyosunuz bi bitmediniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aldığımda 60 bin lira olan araba şimdi 120 bin lira. Geçen 3 sene 3 aylık süreçte tam iki katı olmuş.sıfır araba fiyatları hiç aşa düşmüyorki 2.el düşsün.Ayrıca piyasayı malum site belirlemiyor araba pazarları diğer siteler eşe dosta akrabaya satılan arabalarda da durum aynı,ederinden yüksek .Ama suçlusu (bazıları hariç) satanlar değil alanlar değil.sıfırı 100 binlira olan arabanın 3 yaşında 50000 km geçmemişini 30-40 bine satılmasını bekleyenlerde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında verilen tepkiler ilk mesajda söylenilen ile çok ilgili değil. Ben konu sahibine bir çok konuda hak veriyorum.

    Mesela tepki verenler şu konuda yanlışın var deyip o cümleyi alıntı yaparsa daha iyi olur. Mesela Benzin fiyatının konuyla ilgisi yok ama yazılmış... Gibi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu birbirini izleyen bir zincir. 0 fiyatına 7 bin tl zam geliyor adam 2015 modeline 5 bin tl zam yapıyor. Bunu gören 2014 model sahibi 4 bin tl zam yapıyor. Böyle böyle gidiyor. En güzeli eldeki aracı hiç satmamak yaptırıp yaptırıp binmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • areels kullanıcısına yanıt
    Zamanında benzer şeylere değindiğim bir yazı yazmıştım:

    http://manifestho.blogspot.com.tr/2015/10/ogrenilmis-fakirlesme.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam araba almayız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.