Bildirim
2. el ssd alınır mı ? (kullanım ömrü içerir)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Hocam size soyle diyim ssdlerin bir yazma ömürleri var örnek olarak 1 TB. 1TBden sonra içindeki bilesenlerin omru bitiyor ve performans kaybı yaşanıyor.Bence 2.el almak pek mantıkli değil saygılarimla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
S.M.A.R.T. bilgilerini kontrol ederek alınabilir,
yazılan veri boyutu
toplam kaç saat çalıştığı
harddiskin takılı olduğu bilgisayarın kaç kere kapatılıp açıldığına kadar her şey yazıyor
bunları bilerek alınabilir
ekleme; yazdığım yazıya bakıyorum sanki kelime içlerinde klavye çalışmamış gibi, mesajı düzenle dediğimdeyse her şey normal
forumdan soğutacak bu sorunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 16 Eylül 2015; 22:12:39 > -
Alınmaz alınacaksa sıfır alınır.
Ekran kartı veya işlemci olsa anlarım ama ssd biraz tuhaf olur bana kalırsa.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@OxygenM3 @Night Rain kime sorduysam alma dedi insanı ssd den soğuttular
@slmngngr satıcıya mesaj atmıştım. dediğiniz soruları sormuştum cevap bekliyorum. bende forumdaki hatalardan bıktımbu arada imza güzelmiş
-
Ssd alın ama sıfır alın.
sifir ssd alcak sistem yokki
asus p5qc
intel e5300 2.6(4.0 oc)
2gb 667 (740 oc)
160+160+120 hdd
hd3450 512mb
bendeki sistem bu :)
149tl ye sıfır 120gb
269tl ye sıfır 240gb ssd varken 2. el alınmaz, üstelik dönem dönem kampanyalarla kombolarla 200-230 tl arasına da iniyor, beklemem derseniz de 269tl de iyi fiyat, üstelik bu ssd ler de çöp değil.
Foruma veya diğer 2. el satış sitelerine bakıyorsun adam 1-2 sene kullandığı sözümona üstün değerlere sahip olan ssd sine 300-350tl fiyat istiyor. En kral ssd ile çöp diye tabir edilenine aynı sistemi kopyalayın, aradaki farkı benim diyen adam hissedemez, yalnızca bir iki markanın 1-2 modeli var kötü olarak tabir edebileceğimiz onları almayın yeterli, kingston v300 serisi ve sandiskin standart(plus ultra vs olmayan düz) ssd si. Onları da hasbel kader alsanız onlarda ssd performansını yaşatır ama aynı fiyata daha iyisi varken tabiki gerek yok.
Daha önce kingston v300 kullandım, okuma yazma değerleri 120 ye 90 gibi komik rakamlardı, erişim süreleri de 0.300 ms civarındaydı, kapasite yetmediğinden 250gb 850 evo aldım, şuan 510 yazma 500 okuma gibi değerler veriyor, erişim süresi değerleri 0.030 ms civarı, biri ssd nin çöpü diğeri de masaüstü kullanıcıları için en iyi değerleri veren ssd lerden birisi, kullanım deneyimi tamamen aynı, en ufak bir fark hissetmiyorum. birinde erişim süresi 0.300 ms diğerinde 0,030 ms, aradaki fark 10 katı gibi gözüksede bu değer mekanik disklerde 14ms, demek istediğimi anlamışsınızdır umarım
-
Bu sisteme yatırım yapmayın zaten çok faydalı olmaz.
Uygun olursanız baştan aşağı yeni bir sistem toplarsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 16 Eylül 2015; 23:19:54 >
sıfır alın hocam bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -toraman- -- 17 Eylül 2015; 23:22:35 > -
alınır tabi niye alınmasın yukarda biri 1 tb yazmış şakamı yapıyorsunuz arkadaşlar , misal bende samsung var ömrü şirket verilerine göre 75 tb ama testlerde 800 tb ları aşmış bir ssd , ve şöyle bir bilgide düşeyim ben samsungu ikinci el olarak aldım ( 840 pro ) o zaman 0,22 tb yazılmıştı şimdi 3,72 tb yazılmış , yani bir yılda 3,5 tb yazmışım demekki bu şekilde 20 sene daha gider bu disk e buda yeter de artar , ben size samsungun 840 yada 850 pro serisinden ikinci el almanızı öneririm ama smart değerlerini kontrol edin
< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır > -
300 gb yukarısını alma
< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır > -
hocam hiç 2. ele girme alacaksan sıfır al huzurlu olursun hem :) -
Alınır, ama temiz olmalı.
Power hours, ecc, crc ve total write smart değerleri iyiyse alınabilir. 3-4 bin saat üzeri çalışma süresi olan ssdleri almayın. Crc hatası az olmak kaydı ile alınabilir, sata kablo kaynaklı olarak crc data aktarım hataları olabiliyor bunların ssdye fazla bir zararı yok. Ancak ecc error kısmı direk disk hücre hatalarını bildirir ve çok önemlidir, mutlaka sıfır olmalıdır bu değer. Diğer son değer total write değeri ise toplam yazmayı ifade eder, bu değerde üreticinin garanti verdiği yazma miktarının altında olmalıdır.
Benimde önerim sıfır almaktır ancak doların fırladığı şu zaman diliminde gerçekten uygun bir fiyata bulursanız, yukardaki smart değerleride iyiyse alınmasında sakınca yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 20 Eylül 2015; 16:16:27 > -
149TL ssd varken 2. el almak mantıklı değil hem elinizde hdd var onları da depolama amaçlı kullanabilirsiniz.
www.webdenal.com
SanDisk 120GB SSD Plus SDSSDA-120G-G25 SSDhttp://www.webdenal.com/sandisk-sdssda-120g-g25_783545.html
-
@mBenJi ayrıntılı anlatım için teşekkürler. sistemim eski (yukarda yazdım) o yüzden sıfır alıp fazla harcama yapmak istemiyorum. bilgisyarımın açılış hızı bana yetiyor bios ekranı sonrası 7-8sn masaüstü görüyorum (windows 8.1) sadece merak için almayı düşünüyordum alacağım model sandisk standart modeliydi
(64gb)
@Night Rain klasik oalcak ama bana yetiyor gibisadece ssd hızını merak ettiğim için ikinci el almayı düşünüyordum zaten bios ekranı hariç 7-8 sn de açılıyor :)
@-toraman- sıfır alcak bütçe yok ayrıac sistem eski fazla harcama yapmak istemiyorum.
@EnverPasha sistem eski hocam fazla harcama yapmak istemiyorum
@donanımcı123 ssd performansını denemek için almayı düşünüyordum. ssd nin sağlığı %100 gözüküyordu. yanlış hatırlamıyorsam 3,5 tb yazma yapılmıştı. (sandısk standart 64 gb)
-
sistem eski hocam fazla harcama yapmak istemiyorum. sadece ssd performansını merak ettiğim için almak istemiştim -
windows 8 ve üzerinde açılış hızı çok farketmiyor, ama windows 7 de aşırı fark ediyor,
windows 7 dizüstümde bilgisayarın açılıp programların çalışmaya hazır olması dakikalar sürüyordu ssd öncesinde, şimdi ssd ile 1 dk nın çok altına indi.
windows 10 yüklü masaüstü bilgisayarıma ssd taktığımda ise açılış hızı neredeyse hiç fark etmedi, belki bir kaç saniye fark etmiştir onu da ben fark etmedim. -
2.el ssd sans isidir . Öncelikle crystaldisk info ile yada benzer bir program ile kullanildigi süreye ve yazilan TB lere bakilmalidir . Kullanmasini bilenden belirli sartlar altinda alinir ama yinede tavsiye etmem . Ayrica su an kliksada 139 tl ye 128gb lik sandisk ssd ler satilmakta . 64gb lik ssd yi 50 TL gibi bir fiyata 2. Elden alabiliyorsan dene sansini derim .
Sadece örnek olsun diye yaziyorum . Kullandigim ssd lerin biri 16bin digeri 20 bin saatlik kullanim göstermekte . Sorunsuz kullanmaktayim .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- disk klonlama
- m2 ssd dönüştürücü
- ssd önerisi
- m2 ssd önerisi
- var olmayan bir aygıt belirtildi
- ntfs nedir
- ssd sağlık testi
- ssd hız testi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X