Ben olsam Corsa dizel alırdım Clio'nun yerine. Alman her zaman farklıdır.
yukarıdaki arkadaşın biri golf bu sınıfın en iyisidir temiş ya çok komik passatada aynısını diyorlar bütün sınıflarda vw en iyisi o zman
Bir Clio kullanıcısı olarak Golf derim Golf Cliodan her açıdan üstün...
quote:
Orjinalden alıntı: dkerem2
yukarıdaki arkadaşın biri golf bu sınıfın en iyisidir temiş ya çok komik passatada aynısını diyorlar bütün sınıflarda vw en iyisi o zman
Bence doğru söylemiş.
VW kalitesi ortada. ama sırf 2. el diye tıkanıyorum. golf 5 sıfırı 30 a varmıdır
vw hepsinden iyidir arkadaşlar audi merso dana falanda
Her iki aracı da test et yarın arkadaşım
Golf'e bir kez binmen yeter aradaki bariz farkı anlarsın
Sıfır araca binmek varken, 2 yıl garantiden faydalanmak varken, yeni kokusu ile araba kullanmak varken clio al derim ...
tabiki golf
Beyler focus2 nasıl peki?
Focus mu golf mü?
İkinci el ikiside. sıfır alamam
quote:
Orjinalden alıntı: GuLaT
Focus mu golf mü?
Dizel Focus. Hem ekonomik hemde motoru Golf'un eski motorundan daha performanslı.
quote:
Orjinalden alıntı: GuLaT
Focus mu golf mü?
Focus dizel ise tercihimi focustan kullanırım.
clio yu elediniz sanirim ki dorusu olmus. birkere arada sınıf ve cok ciddi kalite farkı vardi.konfor,işçilik,yol tutus,sağlamlık,prestij vs vs....
focus ile golf arasinda ise arkadaşlara katılıyorum. eger dizel oalcak ise ekononık ve 102 hp lik ten daha performansli oldugu için focus derim. ama benzınlı olacak ise 102 hp lik de olsa golf derim.
motor farkı gozetmeksizin genel olarak focus ve golfu karşilaştırısak,golf un konfor,işçilik gibi artilari var. yol tutusta focus neredeyse sınıfını lideridir ancak golf unde ondan kalır yanı yoktur.cok iyi yapişir yola ve guven hissi yaratır. ayrıca yumusak suspansiyonlarina ragmen iyi yol tutmasi,konfor açısından da bir + dir.
102 hp lik motora gelince.o motora fazla haksızlık yapılıyor. motoru kullanmöayan bircok arkadaş bile sırf duyduklarından o motor cok kotu diyebiliyor. evet motor biraz bugunn kosullarının dişinda kalıyor ancak sorunsuz bir motordur.ayrıa torqunu alt devirlerde vermesi de ciddi bir artidir. ama tabii 8 valve bir motor biraz eski motordur. yakıt konusuna gelince 102 hp çok yakar diyen halt etmiştir. cok falan yakmıyor.normal 1.6 lar civarinda bir yakıtı var.sehiriçi ben 102 hp lik ile ortalama 10-11 litrenın n uzerini hiç gormedim(araci hep 3500 devir civarinda kullanırım). hatta 3000 devirin altında uzun yolda falan cok da i yi yakıt degerleri elde ettim.bos yol+sehiriçi karmasinda 7.7 leri cok rahat yakalıyorum sakın kullanırsam. buda bir benzınlı için super bir degerdir(not:bu verileri seat leon da yakaladım.golf de durum aynısıdır) ama tabiii 115 ve uzeri hp li araçlar ile kapışacak ifırlamak istiyorsanız 3000 in uzerinde kullanmak gerekir.ozman da yakıyor doğal olarak.
sonuc olarak eger dizel tercihi olacak ise tabiikide focus diyorum. ama benzınlı olacak ise golf derim. 102 veya 115 fsi hangisi temız denk gelirse gule gule kullanın. bu arada 30.000 ytl demişsiniz. eger 3-4 bın ytl daha cıkabilirseniz o km bir leon de alabilrisiniz.(stylance donanım hemde)