Şimdi Ara

2.El Buzdolabı alırken ses bakımından No Frost mu Statik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, geçen ay bekar evime Arçelik 5094 nfg xl buzdolabı aldım. Buzdolabı ilk sahibinden ve çok temiz. Soğutması vs. Çok iyi çok memnunum fakat evimin mutfağı salonla birleşik ve buzdolabının sesinden şikayetçiyim. Kompresör sesi sorun değil o zaten ara ara devreye girip çıkıyor fakat buzdolabı no frost olduğundan dolayı galiba içinde fanlar sürekli çalışıyor ve haliyle uğultu şeklinde fan sesi var. Çok kısa bir zaman aralığında fanlarda susuyor işte o zaman dünya varmış diyorum resmen kafam ütülenmiş oluyor.

    Bu no frost buzdolaplarının bildiğim kadarıyla hepsinde fanlar var çalışma usulü sebebiyle.

    Daha önceden öğrenciyken yurtlarda vs. Hep statik buzdolapları kullandım ve kompresör devreye girince kompresörün sesine katlanır sonra kompresör durunca buzdolabından çıt ses çıkmazdı.

    Sizlere şunu danışmak istiyorum, elimdeki çok iyi kondisyondaki Arçelik 5094 nfg xl buzdolabını satsam yerine 3-4 yaşında Seg, Altus markalı statik buzdolaplarından alsam ses konusunda doğru bir tercih yapmış olur muyum?

    Ses uğruna no frosttan vazgeçmekte pek mantıklı gelmiyor aslında ama dediğim gibi kafam çok ütüleniyor bu fan sesi sebebiyle. Konu hakkında tecrübeli arkadaşların fikirleri benim için çok değerli olacak, iyi forumlar dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Varsın fanı gürültü yapsın, fanın milinde sorun varsa fan motorunu değiştirin, servisten destek alın. sağlam çalışan no frostu verip ikinci el statik alıp maceraya atılmayın. Benim bildiğim statiklerde soğutucu bölüm arka tarafta boydan boya yer kaplayan alüminyum soğutma kanallarında çatlama sık görülen bir durum diğer adıyla gövde çatlağı ve gaz kaçağı buna bağlı yeterli soğutmama soğutucu bölümün 10 derece altına inememesi motorun fazla çalışıp ısınması gibi sonuçlar.. 6 senelik üzerinde çizik pas olmayan statik dolabı hurdaya verince no frostun kıymetini anladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 12 Haziran 2022; 22:12:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

    Hocam açıkcası fanda bir sorun var mı yok mu kestiremiyorumda. Neden derseniz ses absürt bir ses değil, bildiğiniz çalışan ve hava üfleyen fanın sesi geliyor. Bugün buzluk kısmını söktüm fana ulaştım çalışmasında da bir gariplik yok yalpalama vs. Yapmıyor ama o uğultulu rüzgar sesi beni çıldırtıyor resmen. Acaba bu uğultu sesi anormal midir normal midir onuda kestiremiyorum. Bir arkadaşta sıfır no frost var, onunla görüştüm kendisi o sese alış o benimkinde de var diyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanın dönmesinde yalpalama yoksa sıkıntı olmayabilir, fanın normal üfleme gürültüsü elbet olacak, arkadaşınızın dediği doğru o sese alışmalısınız yapamıyorsanız, riske girip dolabı değiştireceksiniz son karar sizin. No frostlar istisnalar hariç her zaman için statiklerden daha gürültülü olmuştur. Bosch siemens dolapların fan uğultusu arçelik beko dan daha beter, şimdiye kadar gördüğüm en sessiz fan samsung no frostta.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

    2.el alacağım için marka seçme şansımda yok hocam, 3 yaşında Altus Al 362 orta boy no frost bir dolap denk geldi. Sahibi sessiz çalıştığını söylüyor, gidip bir bakacağım bakalım belkide sessizdir. Sesliysede gidip statik bir buzdolabı alacağım en son


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altus statik sessizdir hayırlı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

    Yanlış anladınız, altus statik değil no frost buldum hocam. İnşallah o sessizdir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HanDar05 kullanıcısına yanıt

    altus al 362 eski arçelik 5094 ten daha sessizdir bence.

  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

    İnşallah hocam gidip bakıcam bakalım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.