Şimdi Ara

2. dünya savaşı bir kaç soru. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu arada sanayi gelişiminden bahseden arkadaşlar olmuş yukarda bunda haklılar. Zaten o dönemde bunu gerçekleştirmişler. Daha detaylı araştırmak isterseniz BMW'nin geçmişine göz atabilirsiniz. BMW ilk başta bir uçak firması. Zaten amblemide ordan geliyor dönen pervaneler. Sonradan araba işine dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snekz23

quote:

Orijinalden alıntı: pog

quote:

Hiçkimse Hitlerin Bu kadar Acımasız Ve Korkutucu Olcağını zannetmiyordu Tek Başına Koskoca Avrupayada Karşı Geleceğini O yuzden Kımsenın Umurnda Değildi.Duşun BUtun NUfus Toplama Kamplarında Sılah Tank Vs. Üretiyo + Elı Sılah Tutan Herkez Askere Alınıyo Inanılmaz Sılah Inanılmaz Ordu Ortaya cıktı + Nazilerin Acımasızlı Ve Hİtlerde Olunca Işin İçinde Oluyo Eğer Amerika Atom Bombası Atmasa Japonyaya Bu savaşı Hitler Kazanmış Ve Şuan NAzı Avrupası Asyaya Hukmeden bir Japonya Somurgeleri Afrıka Şeklinde Olcaktı

iyide kardeş ABD japonya'ya atom bombasını almanya savaştan çekildikten 3 ay sonra attı. Atmasaydı bile Naziler yenilip teslim olmuşlardı hatta bazıları asılmıştı bile. Hitlerde Atom bombası atılmadan 4 ay önce öldü.

Hayır Hitler Sınırları En genış zamanken Stanlingard Ordan Moskova Geçmek Icın Buyuk Bır Saldırı Başlattı Ruslar Geri Püskürttü ve Ruslar Saldırmaya BAsladı bu arada Japonya Asyada Ele geçrmedıgı yer Kalmadı
    Tmm Avrupada Herşey bıttı derken Hıtler Rusları durdurmayı Başardı O Sıra Işte Japonya Atomu Yedı Ve Savaştan Çekildi Abd Bu sefer butun Gucuyle Almanyaya Saldırdı Tek Kalan Hitler Ve NAzı Almanyası Çöktü Ben boyle bılıyorum Yanlışsam Pardon

Hiroşima'ya atom bombası saldırısı; II. Dünya Savaşı'nın son aşamasında 6 Ağustos 1945 atıldı.

Hitlerin ölümü 30 Nisan 1945. Alman ordularının ve Almanyanın teslim olduğunun resmi açıklması 9 mayıs 1945.

• quote:

savaşın elbette bir kuralı var mesela hastanelere ve dini yerlere dokunulmaz. haa naziler buna itimat ettiler mi etmediler.

Bir yerde birşey okumuştum doğruluğu nedir emin değilim ama. Atatürk savaşın çıkmasını istiyormuş ve bu savaşta Türkiyenin azerbaycan ile kafkasyada bazı bölgeleri alması için savaşa sokacakmış ama Atatürk vefat edince olmamış. Hitler Türkiyeden geçiş izni istemiş İsmet inönü'de azerbaycanı biz işgal edersek veririz demiş. Hitlerde adaları işgal edin deyince anlaşmazlık çıkmış. 1935 de time dergisinde bir makale de ise. Atatürk'ün savaş istediği yazıyormuş.

Yabancı kaynaklarda o şekilde belirtilmiş olabilir ama bu bilinen bir gerçektir. Atatürk çıkacak savaşta yer alınmaması gerektiğini, tarafsızlığın korunmasını istiyordu.

Not:1931'de tüm dünyada Atatürk birde zaten ''Yurtta sulh, dünyada sulh'' sözü ile tanınmıştır.

• quote:

quote:

quote:

Hiçkimse Hitlerin Bu kadar Acımasız Ve Korkutucu Olcağını zannetmiyordu Tek Başına Koskoca Avrupayada Karşı Geleceğini O yuzden Kımsenın Umurnda Değildi.Duşun BUtun NUfus Toplama Kamplarında Sılah Tank Vs. Üretiyo + Elı Sılah Tutan Herkez Askere Alınıyo Inanılmaz Sılah Inanılmaz Ordu Ortaya cıktı + Nazilerin Acımasızlı Ve Hİtlerde Olunca Işin İçinde Oluyo Eğer Amerika Atom Bombası Atmasa Japonyaya Bu savaşı Hitler Kazanmış Ve Şuan NAzı Avrupası Asyaya Hukmeden bir Japonya Somurgeleri Afrıka Şeklinde Olcaktı

iyide kardeş ABD japonya'ya atom bombasını almanya savaştan çekildikten 3 ay sonra attı. Atmasaydı bile Naziler yenilip teslim olmuşlardı hatta bazıları asılmıştı bile. Hitlerde Atom bombası atılmadan 4 ay önce öldü.

Hayır Hitler Sınırları En genış zamanken Stanlingard Ordan Moskova Geçmek Icın Buyuk Bır Saldırı Başlattı Ruslar Geri Püskürttü ve Ruslar Saldırmaya BAsladı bu arada Japonya Asyada Ele geçrmedıgı yer Kalmadı
    Tmm Avrupada Herşey bıttı derken Hıtler Rusları durdurmayı Başardı O Sıra Işte Japonya Atomu Yedı Ve Savaştan Çekildi Abd Bu sefer butun Gucuyle Almanyaya Saldırdı Tek Kalan Hitler Ve NAzı Almanyası Çöktü Ben boyle bılıyorum Yanlışsam Pardon

Düzelteyim: Tüm Avrupa Alman'lardan korkar iken; Stalingrad'da Alman'ların geri çekilmesinden sonra Avrupa sevinmiştir fakat bu sevinç uzun sürmemiş, bu seferde tüm Avrupa'yı Rusya korkusu sarmıştır. Yani Hitler'in Rus'ları durdurması gibi birşey söz konusu değil.

• quote:

quote:

quote:

Yalnış biliyorsun.Japonyaya atom atıldığında Almaya çoktan saf dışıydı. Zaten Japonyaya atılan atomlar aslında almanya için hazırlanıyorlardı yetişmeyince japonlara attılar.

• Hitlerin altınları varmış ben öyle okumuştum bir yerden.
  • Türkiye sorusuna cevap verebilirim.

Hitler stalingrad dan ilerleyerek kafkaslara kadar gelecekti zaten balkanlarda sınırda olan ordular kafkaslardaki ordularla aynı anda saldıracaklar ve tek bir noktadan direnişle karşılaşmayacaklardı.

Türk ordusu mecburen ikiye bölünecek bir kısmı kafkasyada bir kısmı da marmara bölgesinde savaşacaklardı belki bazı yerlerde egeden çıkarma gelecekti ordan da direnmeye çalışacaklardı.
  • "abiler"inden öğren bizi uğraştırma.

Almanlarla müttefiltik zaten Osmanlıdan kaynaklanan ilişki üzre. Hatta almanlar yanlarında savaşa katılmamız için çok çalıştılar. Türk generallere tiger tankları tanıtıldı ki türkiye eğer savaşa almanların yanında girerse nelere sahip olabileceği gösterildi. alman topları bulgar sınırından türkiyeye 60 kilometre kala durduruldu. tabi türkiye de hiç bir karşı ülkeye yardım etmiycekti.

almanlar kalkındı çünkü atılım yaptılar. bilime zaten önem vermişlerdi. tarihteki ilk jet motorunu almanlar buldu, tarihteki ilk araba motorunu almalar buldu, tarihteki ilk roketi almanlar buldu, röntgeni almanlar buldu ... daha sayayım mı ?

bir almanla türk olarak tarışmaya girmiştim ve sonradan anladım almanların neden türkleri sadece "kebapçı" olarak gördüğünü.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.