Şimdi Ara

2. Dil tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler en boş zamanlarımızdayken 2. Bir dile başlama kararı aldım fakat hangi dil olsun bilmiyorum, ben İspanyolca istiyorum ama ailem karşı çıkıyor gereksiz olacağını söylüyorlar Fransızca veya Almanca istiyorlar. Tabi ki onlarında bildikleri olduğu için saygı duyuyorum özellikle ablam bir zamanlar gitmiş Ispanyolca ve pişman , ondan çok kararsız kaldım. Siz 2. Dil olarak ne tercih ederdiniz
    Not: Okulda Almanca gördüm ama çok az çalıştım. Ve sevmiyorum açıkçası çok zor geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

Orijinalden alıntı: Berceste-

Hangi mesleği istiyorsun?
    Tıp

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son DH Bükücü kullanıcısına yanıt
    Ben ilk 2 sene ingilizceyi iyice öğrenip 2.dönemin yazında yurtdışında ucuz bi ülkede staj yapıp 4.dönemin yaz tatiline kadarda almanca öğrenip almanya da staj yapmak istiyorum.

Bence tıpta yurtdisi istiyorsan ya da araştırma görevlisi olmak falan istiyorsa bu iki dil kâfi

O kadar yazdım ama ins tıp tutar:D

Orijinalden alıntı: Son DH Bükücü

Tıp

Alıntıları Göster
    Bence tıpta İngilizce dışındaki diller çok fazla bir şey katmayacaktır sana meslek anlamında o yüzden aileni dinleme hangisine hevesliysen onu öğren.

Eğer Almanca’ya sıcak bakmıyorsan Fransızca öğren.Türkçe’de 5000’den fazla Fransızxa kelime var.Öğrenirken bu kelimeler seni öne atar ama telaffuzu ve dildeki kuralsızlık canını sıkabilir.

.

İspanyolca için ise eğer Hispanik ülkeleri gezme veya oralarda yaşamaya niyetin yoksa öğrenilmesi gereksiz bence.İspanyolca çok kişi tarafından konuşuluyor ama dünya siyasetine,ekonomisine ve bilime yön veren bir dil değil.

Aileni dinlemelisin.

Orijinalden alıntı: david12

Ailen haklı,ya Almanca ya da Fransızca öğrenmelisin.Ben ileri seviyede Almanca biliyorum,birçok yerde faydasını gördüm.Almanya,Avusturya ve İsviçre gibi önemli ülkelerin dilidir Almanca.

Eğer Almanca’ya sıcak bakmıyorsan Fransızca öğren.Türkçe’de 5000’den fazla Fransızxa kelime var.Öğrenirken bu kelimeler seni öne atar ama telaffuzu ve dildeki kuralsızlık canını sıkabilir.

.

İspanyolca için ise eğer Hispanik ülkeleri gezme veya oralarda yaşamaya niyetin yoksa öğrenilmesi gereksiz bence.İspanyolca çok kişi tarafından konuşuluyor ama dünya siyasetine,ekonomisine ve bilime yön veren bir dil değil.

Aileni dinlemelisin.
    Teşekürler hocam zamanında Almanca kursuna gitmiştim ama hiç çalışmadım doğru dürüst ve bana cidden zor geliyor tünelin sonunu göremiyorum adeta o kuralsız kelimler ve onların her şahısa göre farklı çekimleri, der die daslar vb. Size sorayım bir süre sonra akıyor mu? Ne kadar zamanınızı verdiniz ileri düzey için.

• Mühendislik okuyacağım ingilizcenin yanında ispanyolca öğrenmek istiyorum bende ama bunu işimde kendimi geliştirmek için değil sadece istediğim için yapmak istiyorum. İspanyada yaşamak gibi bir hayalim ama bakalım :D Eğer sizinde isteme nedeniniz kendi arzularınızsa zaten işlevselliğin bir önemi yok. Ayrıca ispanyolcada gayet işlevsel bir dil. En işlevsellerini istiyodur muhtemelen aileniz almanca çince gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beberat13 -- 19 Temmuz 2018; 10:20:40 >

Orijinalden alıntı: Berceste-

Bence tıpta İngilizce dışındaki diller çok fazla bir şey katmayacaktır sana meslek anlamında o yüzden aileni dinleme hangisine hevesliysen onu öğren.

Alıntıları Göster
    Gerçekten İspanyolcaya çok hevesim var , Meksikalı yakın bir arkadaşım var onunda etkisi oldu, ilerde oraları gezmek isterim ama aşağıdaki arkadaşın dediği gibi Ispanyolca dünya siyasetine veya bilimine yön veren bir dil değil gibi geliyor o yüzden çabalarımın boşuna gitmesinide istemiyorum.

Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

Ben ilk 2 sene ingilizceyi iyice öğrenip 2.dönemin yazında yurtdışında ucuz bi ülkede staj yapıp 4.dönemin yaz tatiline kadarda almanca öğrenip almanya da staj yapmak istiyorum.

Bence tıpta yurtdisi istiyorsan ya da araştırma görevlisi olmak falan istiyorsa bu iki dil kâfi

O kadar yazdım ama ins tıp tutar:D
    Umarım tutar istediğiniz yer hocam. Genelde Almancayı mühendislik için öneriyorlar, tıp için böyle önemli bir öneri yok gibi.

Orijinalden alıntı: Beberat13

Mühendislik okuyacağım ingilizcenin yanında ispanyolca öğrenmek istiyorum bende ama bunu işimde kendimi geliştirmek için değil sadece istediğim için yapmak istiyorum. İspanyada yaşamak gibi bir hayalim ama bakalım :D Eğer sizinde isteme nedeniniz kendi arzularınızsa zaten işlevselliğin bir önemi yok. Ayrıca ispanyolcada gayet işlevsel bir dil. En işlevsellerini istiyodur muhtemelen aileniz almanca çince gibi.
    Ayne öyle hocam. İspanyolca hevesim var ama o kadar emek vermişken mesleki olarakta bir + olsun istiyorum.

Sanat ve edebiyata ilgin varsa Fransızca öğrenmen güzel olur, hem Fransızca'dan sonra İspanyolca öğrenmen de çok kolay olur. Eğer sanat ve edebiyata fazla ilgin yoksa boşver Fransızca'yı.

Değişik üllkelerde gezmeyi seviyorsan direkt İspanyolca öğren, çok fazla ülkede konuşuluyor.

Almanca konuşan ülkelere gitmeyi düşünmüyorsan veya Alman kültür ve edebiyatına çok özel bir ilgin yoksa Almanca'yı da boşver.

Yukarıda saydıklarımın hiçbiri yoksa, ben hep bu ülkede kalacağım orda burda gözüm yok diyorsan, gideceksem de Amerika'ya ve diğer İngilizce konuşulan yerlere giderim diyorsan, 2. yabancı dil için çok kasma. İlla birini öğrenmek istiyorsan Fransızca öğren, ama yarım yamalak değil derin öğren, Fransa'ya bir süreliğine git yani. İngilizce ve Fransızca'dan sonra İspanyolca beleşe geliyor zaten, onu da mutlaka öğrenirsin.

Bu arada Almanca çok zor geldiyse dile karşı antipatin vardır. İngilizce bilen bir Türk'e göre dillerin zorluk sırası Fransızca>Almanca>İspanyolca olacaktır.

Dil öğrenmek emek ister, zaman ister. Her gün 1-2 saatini ayıramayacaksan hiç başlama derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D8665FE2 -- 19 Temmuz 2018; 10:36:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Son DH Bükücü

Teşekürler hocam zamanında Almanca kursuna gitmiştim ama hiç çalışmadım doğru dürüst ve bana cidden zor geliyor tünelin sonunu göremiyorum adeta o kuralsız kelimler ve onların her şahısa göre farklı çekimleri, der die daslar vb. Size sorayım bir süre sonra akıyor mu? Ne kadar zamanınızı verdiniz ileri düzey için.

Alıntıları Göster
    Ben Almancayı Almanya’da 1 yıl dil kursuna giderek ileri düzeye getirdim.Sürekli dile maruz kaldığım için ileri seviyeye geldi.Türkiye’de öğreneceksen 1,5 yılda ileri düzeye gelebilirsin.4-5 aydan sonra akıyor dil.O çekimleri dert etmene gerek yok,konuşa konuşa üstesinden geliniyor gerçekten.Evde televizyon izlemeseniz bile Almana kanalları sürekli açık olsun.Dile maruz kalırsanız öğrrnmeniz hızlanır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.