Şimdi Ara

2.der denklem kafama takılan bi kısım lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • burada kök dışına mutlak değer ile çıkmayacak mıydı ve o halde - li ve +lı şekilde içini değerlendirmemiz gerekmiyor muydu direk nasil çıkarttık

2.der denklem kafama takılan bi kısım lütfen yardım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kökün içinin tanımlı olduğu aralık sıfır ya da sıfırdan büyük olacağından mutlak değerli çıkartmamıza gerek yok
  • Kökün içinin sıfırdan büyük olacağını nereden biliyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift dereceli köklü ifadelerin tanımlı olabilmesi için içindeki değerin ≥0 olması gerekiyor. Kökün derecesi bu soruda 2 yani çift.

Tek dereceli ifadelerde ≥0 gibi bir şart yok.

• IT Engineer kullanıcısına yanıt
    Biliyorum,biliyorum.Ancak içerisindeki ifadenin pozitif olacağına dair hiçbir garantimiz yok ki.Kök x gibi düşünün mesela.Dışarı mutlak değerle çıkar.

• Hocam karesi alındığı için pozitif gelecek bu yuzden sizin kafanıza takılan bu sanırsam karesini alındığında pozitif çıkacağı garanti olduğu için mutlak koymuyoruz garantisi bu yani mutlak değer ile de çıkarsak atıyorum |2x+7| olarak çıksın dediğiniz gibi ama bu zaten çift dereceli bir kökün içinden çıktığı için demek ki daima pozitif daima pozitif ise mutlaktan aynen çıkar bilmiyorum anlatabildim mi ama şöyle kök içinde 6 nın karesini alalım mutlak değer 6 çıktı değil mi 6 ne pozitif böyle de örneklendirebiliriz

• Hocam burdaki öğretici soru gibi olmuş biraz o yüzden x€R eklenmemiş olabilir. belirtirse ✓x kesinlikle ≥0 olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam senin yaptığında da sorun yok aslına bakarsan herşey dogru sadece uzatmışsın, en son da kökleri yerine koyacaksın ve sağlayanlar Ç.K dahil olacak bu kadar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.