Şimdi Ara

2. bir harddisk ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kasaya 2.i bir harddisk bağlıyorum ama pc açılmıyor. Açaılmıyor derken boot menüsünden windowsun kurulu olduğu kendi harddiskime girebiliyorum ve pc açılıyor ve sanki flaş bellek takmışım gibi 2. haddiskim görünüyor ve kullanılabiliyorda ama her seferinde boot menüsünden girmek mi gerekiyor anlamış değilim yardımcı olabilicek arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim

• boot menüsü dderken?bunu çook iyi anlayamadım

biosa girip HDD BOOT gibi bir menü olması lazım..orada içinde işletim sistemi olan hddyi ilk sıraya koyarsanız direk ondan açılması lazım.
    işletim sistemi nedir?üstteki konuyu da açın biraz.
  • Kablolarının yerini değiştirip denediniz mi? (Basit diye yazdım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 21 Kasım 2011; 13:43:13 >
  • İşletim sistemi olan hdd yi ilk sıraya koymak peki bu nasıl oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Kablolarının yerini değiştirip denediniz mi? (Basit diye yazdım)

evet kablolarla olabilecek tüm fonksiyonalrı denedim..
  • biosa gireceksiniz..orada şöyle bir menü olması lazım

2. bir harddisk ??
  • Bios'a gir, işletim sistemi hangi harddisk de yüklü ise boot seçeneklerinden birinci sıraya koyarak denermisin ?

Bios da "Boot" diye bir sekme, seçenek vardır oradan yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Bios'a gir, işletim sistemi hangi harddisk de yüklü ise boot seçeneklerinden birinci sıraya koyarak denermisin ?

peki uğraşıcam şimdiden teşekkürler
  • quote:

Bios'a gir, işletim sistemi hangi harddisk de yüklü ise boot seçeneklerinden birinci sıraya koyarak denermisin ?

evet sorun halledildi.. bir sorum daha olucak peki ben buraya program felan kurabilirim dimi oyun vb.. ayrı bir sürücü gibi görünüyor pc kendisi senkronize olabilecek mi daha önce hiç flash belleği takıp flash a program kurmadım yada bahsettiğim tüm bunlardan ayrı mı ?
  • Kurabilirsin, sıkıntı olmaz.
  • peki mesaj atan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum Allah teknik bilgilerini arttırsın saolun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: warezon

quote:

evet sorun halledildi.. bir sorum daha olucak peki ben buraya program felan kurabilirim dimi oyun vb.. ayrı bir sürücü gibi görünüyor pc kendisi senkronize olabilecek mi daha önce hiç flash belleği takıp flash a program kurmadım yada bahsettiğim tüm bunlardan ayrı mı ?

Evet sıkıntı olmaz ama dikkat etmek lazım.
    Şöyle ki;

Diyelim bir oyun kurdun..Oyun masaüstüne kısayol attı.Özelliklerinde de E:\OYUN görünüyor yol olarak.
    E yeni taktığın hddnin harfi olsun.
    6 ay sonra format attın diyelim.
    C var D var (cdrom ) E var.
    Formattan sonra E olan 2.hdd harfi D olabilir mesela..Bu noktada kurduğun oyun program tarzı şeyler açılmayabilir.
    Disk yönetiminden harfi değiştirmen gerekir vs.

O yüzden eğer ilk hdd de yeterli yer varsa
    program,oyun vb kurulumları buraya yapmanı, yeni taktığın diski de depolama olarak kullanmanı ÖNERİRİM.
    bu sadece bir tavsiyedir..

iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: warezon

quote:

Evet sıkıntı olmaz ama dikkat etmek lazım.
    Şöyle ki;

Diyelim bir oyun kurdun..Oyun masaüstüne kısayol attı.Özelliklerinde de E:\OYUN görünüyor yol olarak.
    E yeni taktığın hddnin harfi olsun.
    6 ay sonra format attın diyelim.
    C var D var (cdrom ) E var.
    Formattan sonra E olan 2.hdd harfi D olabilir mesela..Bu noktada kurduğun oyun program tarzı şeyler açılmayabilir.
    Disk yönetiminden harfi değiştirmen gerekir vs.

O yüzden eğer ilk hdd de yeterli yer varsa
    program,oyun vb kurulumları buraya yapmanı, yeni taktığın diski de depolama olarak kullanmanı ÖNERİRİM.
    bu sadece bir tavsiyedir..

iyi forumlar

anladım ilginiz için tekrar tekrar teşekkürler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.