1 lot için 24 lira... Yatırımcının hisse iade etme hakkı yoksa sıkıntı tabi hakkı varsa da kaç lira değerden iade edebilecek? Son spk kanunu pek bilmiyorum. Bilenler aydınlatırsa sevinirim.
Şimdi bir hisse 26 tl...Bir hisse için 24 tl yatırılacak
Yok ben katılmak istemiyorum denirse, son birkaç aya ait ortalamadan çağrı fiyatı olacak..O fiyattan kulüp bu hisseleride almak zorunda karşılığını ödeyerek...Bu fiyat ne olur orası soru işareti...Ortalama olacağına göre 25-29 tl arası birşey olur sanırım...
Hiç anlamıyorum şu borsa işlerinden. Kimisi bu durum kulub için iyi diyor kimiside shadow fox gibi mesela kulub batıyor diyor. En iyisi biraz twitter araştırması yapayım.
Diyelim elimde 1000 lot GSK hissesi var, 24000 lira ödeme mi yapmam gerekecek? Bunun karşılığında elimdeki lot sayısı da 24 katına mı çıkmış olacak?
quote:
Orijinalden alıntı: from_anatolia
Diyelim elimde 1000 lot GSK hissesi var, 24000 lira ödeme mi yapmam gerekecek? Bunun karşılığında elimdeki lot sayısı da 24 katına mı çıkmış olacak?
1000 lot şu anda 26.000 tl yapar... Siz 24.000 tl daha yatırırsınız.. Elinizdeki hisse sayısıda olur 4000 tane..Tabii fiyatta ona göre bölünecek..%300 olduğu için
Kısacası cepten fazladan 24 bin tl daha çıkacak, hisse sayısının şu aşamada önemi yok...
Ben de anlamıyorum borsa muhabbetini ama aysal yoktan var etmiş bir işadamı. Boş işlerle uğraşmaz..
quote:
ASIL MERAK EDİLENDE BU bende bunu merak ediyorum cevaplayan olursa sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: Shadow Fox
quote:
1000 lot şu anda 26.000 tl yapar... Siz 24.000 tl daha yatırırsınız.. Elinizdeki hisse sayısıda olur 4000 tane..Tabii fiyatta ona göre bölünecek..%300 olduğu için
Kısacası cepten fazladan 24 bin tl daha çıkacak, hisse sayısının şu aşamada önemi yok...
Peki ben 24.000'i ödersem ve arttırımdan sonra hisse değerleri çıkışa geçerse, örneğin bir hise 35 tl olursa, 4000x35 den 140000 tl yapar. 24000'i düşebilirsin içinden tam sayı için. Elimde 1000 tane olsaydı 35000 yapardı. Bu kar demek olmuyor mu? Ve hisse sayısının artmasının bir önemi olmuş olmuyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: india_ipekyolu
Hiç anlamıyorum şu borsa işlerinden. Kimisi bu durum kulub için iyi diyor kimiside shadow fox gibi mesela kulub batıyor diyor. En iyisi biraz twitter araştırması yapayım.
Kulüp faizsiz nakit elde ediyor. Zararı ise kırılganlık oluyor. Bir şirketin sermayesini tek başına koymak var, 5 kişi bir araya gelip tamamlamak var. Kısacası bu. Bir ara Azizi Yıldırım çıkmıştı biz alalım Galatasaray'ın hisselerini hahahaha falan diye naralar atıyordu. Olan işte sana bana oluyor.
Senet sahiplerine soran var mı elinizde para var mı diye? Yok. Kredi çekip hisse alan insanlar var. Haa öyle mi.. Getir o zaman senedi geri alalım 26TL den. E tamam da kağıdın maliyeti adama çok daha yüksek o ne olacak? Çıkamıyor ki hadi deyince. Özetle yatırımcı istemiyor. Aysal da kumar oynuyor. Tabi o daha iyisini biliyordur. Yani herhalde galiba...
quote:
quote:
Anladım... Şimdi oturdu taşlar kafamda biraz.
quote:
quote:
1 lot için 24 lira... Yatırımcının hisse iade etme hakkı yoksa sıkıntı tabi hakkı varsa da kaç lira değerden iade edebilecek? Son spk kanunu pek bilmiyorum. Bilenler aydınlatırsa sevinirim.
Yok ben katılmak istemiyorum denirse, son birkaç aya ait ortalamadan çağrı fiyatı olacak..O fiyattan kulüp bu hisseleride almak zorunda karşılığını ödeyerek...Bu fiyat ne olur orası soru işareti...Ortalama olacağına göre 25-29 tl arası birşey olur sanırım...
Peki bir soru: Sahte bir gündem yaratılıp bu hisseler 3 kuruşa düşürülüp ve sonrasında toplanabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Cypon
Peki ben 24.000'i ödersem ve arttırımdan sonra hisse değerleri çıkışa geçerse, örneğin bir hise 35 tl olursa, 4000x35 den 140000 tl yapar. 24000'i düşebilirsin içinden tam sayı için. Elimde 1000 tane olsaydı 35000 yapardı. Bu kar demek olmuyor mu? Ve hisse sayısının artmasının bir önemi olmuş olmuyor mu?
Fiyatı 6 tl olacak..6 dan 35 tl ye kadar çıkarsa tabii karlı çıkarsın...6 kat artması lazım...Şimdi cebinden 50 bin tl çıktı diyelim...
4000 lotun var elde, 35 e çıktı ne yapar ? 140 bin tl yapar...Hisse 6 kat artmış olacak ama sen %300 kar edeceksin..Peki 6 tl den 4000 lot alan adam ne kadar kar edecek onuda hesap edin...Uzun süreli yatırımcı zararlı çıkıyor. Tabii bu 50 bin tl üstüne önceki bedelli maliyetlerinide eklemek lazım..O zaman karın çok cüzi kalacak...
quote:
Orijinalden alıntı: oldboi
quote:
quote:
Peki bir soru: Sahte bir gündem yaratılıp bu hisseler 3 kuruşa düşürülüp ve sonrasında toplanabilir mi?
Ayrılma hakkı MADDE 24 – ...... söz konusu önemli nitelikteki işlemin kamuya açıklandığı tarihten önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasından satın almakla yükümlüdür.
Bu maddeye göre karardan önceki 30 günün ortalaması alınır..Buda ortalama 25-27 tl civarı birşey yapar yaklaşık....
O nedenle düşürsede farketmez..Zaten bu kadar düşme nedenide bu, buralardan almak için hisseyi diplere indirdiler..Bundan sonra daha insede farketmez...
Fiyatı 6 tl olacak..6 dan 35 tl ye kadar çıkarsa tabii karlı çıkarsın...6 kat artması lazım...Şimdi cebinden 50 bin tl çıktı diyelim...
4000 lotun var elde, 35 e çıktı ne yapar ? 140 bin tl yapar...Hisse 6 kat artmış olacak ama sen %300 kar edeceksin..Peki 6 tl den 4000 lot alan adam ne kadar kar edecek onuda hesap edin...Uzun süreli yatırımcı zararlı çıkıyor. Tabii bu 50 bin tl üstüne önceki bedelli maliyetlerinide eklemek lazım..O zaman karın çok cüzi kalacak...
Fİyat nasıl 6 tl olarak hesaplanıyor? Zaten bir tane hissenin değeri 26 iken sen bir 24 daha verip 50 tl vermiş oluyorsun bir hisse için. Ancak geri sana 3 hisse daha veriliyor senin söylediğine göre? Bir hissenin maliyeti iki katına çıkmış oluyor ancak olası bir artışta getireceği kar daha fazla oluyor tek bir hisseye göre değil mi?
Elbette kısa vadeli alanlar daha fazla kar yapacak orası kesin. Onunla ilgili bir düzenleme yoksa kötü uzun vadeli yatırımcı için.
Şubat diye bir ifadede geçiyor, eğer öyle olursa ne var ne yok şimdi alalım GS hissesi..Çağrı fiyatı 35-40 lardan olursa %50 kafadan kar ederiz en az...Ama işte emin olamıyoruz..Şu an hisse 25,30 larda geziyor..
35 deseler çağrı fiyatına, şahane kar olur
antikitos nerede çağırın gelsin.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: thanatos13
yalan mı dedik birader? gs ve borsa ile ilgili bir şeyler olunca hemen zıplıyosun, anlayamadığım bi kuyruk acın mı var bu işle ilgili?
Bu konular daha çok ilgimi çekiyordur belki, hergün boş boş top, futbolcu muhabbetinden daha önemli konular olduğundandır belki..Kulübünle ilgili esas gerçekler bunlar. FB ilede ilgilenirim bu konuda..Bilgin olsun...GÜnü birlik topçu, skor muhabbetlerinden daha fazla alakadar ol bu konularlaki, daha iyi bilgi sahibi olasın taraftar olarak...
Eğer alakan yoksada girmezsin bu başlığa, orada bi ton gereksiz konu var, onlarda zaman geçir...
bu nedir ya?
Ama küçük yatırımcı
quote:
Şubat diye bir ifadede geçiyor, eğer öyle olursa ne var ne yok şimdi alalım GS hissesi..Çağrı fiyatı 35-40 lardan olursa %50 kafadan kar ederiz en az...Ama işte emin olamıyoruz..Şu an hisse 25,30 larda geziyor..
35 deseler çağrı fiyatına, şahane kar olur
Böyle art arda bedelli yiyen bir hisse kolay kolay toparlanmaz. zaten uzun,orta ve kısa vadeli trendleri düşüşte olan hisseden bir de bedelli haberiyle kar etmek kolay değil.
quote:
Orijinalden alıntı: Shadow Fox Olayın GS ve yatırımcıları için vahim olduğunu anlatsan anlamaz...Bu kadar yüksek oranlı ikinci bedelli şirketin teknik iflas ettiğini gösterir... Tüm gelirlerin temlikli, öz kaynakların -70 milyona dayanmış, kısa vadeli borçların anormal artmış..Ama yazınca kötü olursun, Aysal büyük başkan, laf etmemek lazım
Galatasaray'in maddi durumunun vahim durumda oldugu yillardir bilinen bir gercek. Bunun göstergesi "kac para sermaye artirimi yapildigi" degil, kulübün resmi olarak acikladigi mali raporlardir.
Ama su anda ekonominin büyüklügü ve gelirler önceki yillara göre artmis durumda. Dolayisiyla sermaye artirimi ise su anda bu bataktan cikmak icin tek cözüm yolu. Kulübün teknik olarak iflas etmesi söz konusu degil. Iflas edecek olsaydi 2 yil önce ederdi.
Tam tersi ekonomik bir reformla düzlüge cikacagimizin göstergesidir. Galatasaray'lilarin moralini bozma.