Şimdi Ara

2 aylık Mokka'yla kaza yaptım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, belki daha 2 ay olmadı. Tek can sıkan yönü bu: (yeni araç olması..)
    Sıfır tertemiz 70 bin TL yakın (kasko vs) dahil bi' Opel Mokka 1.4 Turbo aldık.
    Araç gerçekten güzel, sürüşü tipi herşeyi hoş.
    İlk geldiğinde arabayı hasarlı teslim almışız bunu 1 kaç hafta sonra farkettik.
    Direksiyon düz olunca sağa gidiyordu adamlara gittik yok siz bi yere vurmuşsunuz dediler ilk darbe filan olmayınca ücretsiz yaptılar.
    27 ocak günü 65 yaşında bi adam araba kullanırken. Duracak gibi yapıyor sola bakıyor ve direk gaza yükleniyor.
    Bende kıvırıyorum ne fayda sol arka kapıya geçiyor.
    Yol hakkı filan benimdi. Hasarın çoğu bende o bana çarptı onun sadece plakası düştü.
    Benim kasko delinmez büyük ihtimal karşı tarafın kaskosundan yapılır galiba.

2 aylık Mokka'yla kaza yaptım.

Trafik geldi, baktı sorunu karşı tarafta buldu fakat sadece ehliyet ve ruhsatlara baktı.
    Bir işlem yapmadı. Şimdi sizden isteğim sigorta firması tutanak tuttu.
    Ben ne yapacam bundan sonra tutanak kağıdını alıp direk, istediğim bir servise mi götüreceğim.
    Ve karşı tarafa nasıl kaskosuna işleteceğim? Arka kapıyı tamamen değiştirebilir miyim?
    Tekerde de sorunlar var hantallaştı çekme yapıyo sanki. Tekeride değiştirebilir miyim? Malum jant gitti.?
    Eski düzeni nasıl tuttururum? yardım edin.. İlk kazam bu. Kazadan sonra ki incelikleri neler yapılmalı söyleyebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romantikodun -- 30 Ocak 2014; 0:04:14 >

• geçmiş olsun. masrafları kim karşılıyorsa, anlaşmalı olduğu bir yerlerde yaptırır aracınızı. bu muhtemel yerleri, karşı taraftan telefonunu, adresini vs. alacağınız kasko şirketinin görevlisi ile iletişime geçerek öğrenin derim. sonra da nerede yapılacaksa ve aracın dosyasını kim tutacaksa, onunla görüşün ve derdinizi anlatın. bu kişiler genelde bir yetkili servisin bir bölümünden sorumlu olurlar. pert görüşmeleri için şirketlerin ekspertizleri ile, sizinki gibi kazalar gibi her durumla ilgilenirler.
  • Geçmiş olsun.Canınızı sıkmaya gerek yok.Nazarlık olsun o da.
  • Hocam sağlık olsun yapacak bir şey yok. Allah beterinden korusun
  • hocam kapınız tamir edilir, tekeriniz de boyanır büyük ihtimal.

büyük geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreplt -- 29 Ocak 2014; 20:13:06 >
  • Acaba Auto King küçük onarım paketine girermi bir göstermek lazım
  • bence iyi bir ustaya düzelttirip rotüş yaptırın. eğer boyatırsanız ikinci elde pert muamelesi görebilirisiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok sağolun dostlar, Geçen geçti gitti. Bahtiyar olun.

Umut T.
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler ediyorum fakat "Pert görüşmeleri için şirketlerin ekspertizleri ile, sizinki gibi kazalar gibi her durumla ilgilenirler." Bu cümleyi anlayamadım. Perte çıkar mı ki böyle bi araç?

Only34 Auto King ne oluyo biraz açabilir misiniz?
  • Kasko* Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

bence iyi bir ustaya düzelttirip rotüş yaptırın. eğer boyatırsanız ikinci elde pert muamelesi görebilirisiniz.

Sizce? polis gelmişti kaza olduğunda hasar kaydı işlenmişmidir? Nasıl işleniyor bu? Kasko firması mı işliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romantikodun -- 30 Ocak 2014; 0:00:39 >
  • romantikodun kullanıcısına yanıt
    hayır, o işi de yapıyor demek istemiştim. yoksa perte çıkar mı hiç? küçük bir yanlış anlaşılma olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: romantikodun

quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

bence iyi bir ustaya düzelttirip rotüş yaptırın. eğer boyatırsanız ikinci elde pert muamelesi görebilirisiniz.

Sizce? polis gelmişti kaza olduğunda hasar kaydı işlenmişmidir? Nasıl işleniyor bu? Kasko firması mı işliyor?

Kaskodan yaptirirsaniz hasar kaydi islenir. Bence kaskonu deldirme. Sonra yuksek cikiyor kasko. Sonra bir de anlatmaya ugrasiyorsun bu kayitlarin ne oldugunu. Kaskoyu cok buyuk kazalar disinda kullanmamak gerek. 500 tl masraf icin bile kullanmya degmez kasko.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

hayır, o işi de yapıyor demek istemiştim. yoksa perte çıkar mı hiç? küçük bir yanlış anlaşılma olmuş.

Anladım hocam. Bir şey soracağım? Kaza olduktan sonra polis geldi kasko firmasının yetkilisi geldi. Tutanak tuttu gitti. Polis sadece ehliyet ruhsata bakıp imza attırdı tutanak tutmadı sanırım. Ve sadece bende olan karşı tarafın ehliyet, ruhsat ve kasko kağıdının fotokopisi var. Hafta sonu direk servise gideceğim? Doğru mu? yoksa bi yerlerle görüşmem mi lazım. Masrafları karşı tarafın kasko firması öder galiba (aynı kasko firması) yol hakkı benimdi ne zaman nerden sonuçlanıyor acaba. Neler yapmam gerek hocam yardımcı olabilir misiniz?

• ogretmenht O kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın suçu diye düşünüyorum yol hakkı benimdi polis arkadaşlar ve kasko firmasının yetkilisi öyle dedi. Karşı tarafın kasko firması karşılar galiba?
    Bunun için ne yapmam lazım? Karşı tarafa mı ait? nerden öğrenebilirim.? Kasko firması nasıl karşılıyor? nerden haberdar ediyor direk servise mi gideceğim?
    şöyle ihtimaller var:
    1. servise gidip, bu sigorta, kaza, kasko işlerinden sorumlu kişi ile görüşüp, bahsettiğiniz kasko şirketinin -karşı tarafın girişimiyle- bir gelişme olup olmadığını sorabilirsiniz. aracınızın dosyasını açtırabilirsiniz, gerek görürlerse.
    2. dosya açmak için kasko şirketinin girişimi de gerekiyordur belki. karşı taraftan, kendilerinin sigortacısının telefonunu alarak, direkt ilk elden bilgi alabilirsiniz.
    3. siz dosyayı açtırırsınız, sigorta şirketi daha sonra dahil olur konuya. yalnız siz aracı yaptırırsınız, şirket ''bizim anlaşmamız şu servislerleydi, masrafınızı ödemeyiz veya aradaki farkı sizden alırız. bizden habersiz iş yapmışsınız.'' da diyebilir. sigorta şirketlerinden beklerim şahsen, hukukun boşluklarını da düşününce akla geliyor maalesef.

bence ise;
    direkt kendi sigortacınıza gidin. aynı zamanda karşı tarafın sigortacısının da iletişim bilgilerini alın. hiç olmadı, evrak işlerini takip eder sigortacınız. kazanın raporları hazırsa ve karşı taraf tamamen suçlu bulunursa, sizden aracınızı herangi bir servise götürmenizi isteyeceklerdir. belki evrak işlerinin bitmesi beklenmeden de aracın tamirine başlanabilir, bilemiyorum. yalnız bunun için, sigorta şirketinin onayladığı bir serviste olmalı tamir işlemi.

• Karsi tarafin kaskosu ile bir baglanti oldugunu dusunmuyorum, hasari senin kasko karsilar, karsi tarafin kaskosuna rucu eder, karsi tarafin kaskosu ile senin bir baglantin olmayacak yani, hasari karsi tarafin kaskosu karsilayacaksa senin tam kasko, ya da dar kasko yaptirmanin ne anlami var, yanlisim varsa daha bilgili arkadaslar duzeltsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azından vuran belli. dün evin önünde cmax imin arka çamurluğuna vurup kaçmışlar.
  • öncelikle geçmiş olsun... yalnız kafama bişi takıldı... bu tür ufak hasarlarda kaskoyla ugrasmaya gerek yok... trafik sigortası da karşılar diye biliyorum... bence opel yetkili servisi dışında bi yere götürme... senin elinde fotograflar oldugu sürece... satarken sıkıntı yaşamazsın... alacak arkadaş da resimlerden hasarın boyutunu görebilir. o resimleri mutlaka saklayın derim... servisle trafik sigortası işini bi konuşun bence...
    Kasko firmanız Auto King ile anlaşma ile ise 500TL' ye kadar olan küçük hasarları kaskoyu delmeden, hasarsızlığı bozmadan yılda 1 kereye mahsus yapmaktadır. Kasko firmanın anlaşmalı olup olmadığına Auto King'in web sitesinden bakabilirsin.

Benim eski aracım ceed'de sol ön çamurluk ve tampon hasarlıydı. İlk önce bir ustaya gittim 550TL fiyat istedi. Son Auto King'e gitttim küçük onarım paketi + 85TL'ye yaptırdım. 1 günde yapıp teslim ettiler, yaptıkları işten gayet memnun kalmıştım.

Ayrıca araca yapılan işlemleri fotoğraflıyorlar istersen mail adresine atıyorlar. Satarken gösterebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Only34 -- 30 Ocak 2014; 10:19:56 >
  • Aracı yetkili serviste yaptırın. Lastikten'de darbe aldıysa kaportadan başka hasarlarda çıkabilir araçta. Jant yamulmuş olabilir,şasi kaymış olabilir bilemeyiz. Bunuda auto king'de yaptıramazsın,gerekte yok zaten suçlu madem karşı tarafmış herşeyin parasını ondan alırlar.

Bukadarcık kaporta hasarından hiç birşey olmaz, satarken sorun edilecek birşey yok. Sen yinede tedbir olarak sakla fotoğraflarını.

Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.