Şimdi Ara

2 adet küçük fan mı, 1 adet büyük fan mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
3.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir laptop aldım. Eski Cooler Master NotePal küçük geldiği için, yeni bir laptop soğutucu alacağım. Kafamdaki bir takım sorulara cevap bulabilmek için siz değerli forum sakinlerinin tecrübelerine ve donanım bilgilerine ihtiyacım var :

1) MARKA
    Ya Cooler Master, ya da Zalman düşünüyorum. Başka bilindik, güvenilir markaların da farklı modelleri olabilir. Duyulmadık markaların ucuz ürünlerinin ya malzemesi kötü oluyor, ya da fan'ı gürültülü oluyor.

2) FAN SAYISI ve BÜYÜKLÜĞÜ
    Kafamı asıl kurcalayan kısım bu.

Soğutucunun tam ortasına yerleştirilmiş, bir adet büyük boyutlu fan'a sahip olan modeller mi, yoksa, soğutucunun sağ üst ve sol üst kısımlarına yerleştirilmiş 2 veya daha fazla sayıda, daha küçük boyutlu fan'lara sahip modeller mi tercih edilmeli?

Büyük fan = yüksek CFM = düşük rpm = daha az gürültü = Anlamsız bir bölgede efektif ısı düşüşü sağlayan model.

Küçük fan'lar = düşük CFM = yüksek rpm = daha çok gürültü = Sistem fan'ının tam altına denk gelen, temiz havayı tam adrese teslim gönderen model.

3) AC Power & USB Power
    USB portundan sürekli 5V akım çekmek, anakartın güney köprüsünün sağlığını olumsuz etkiler diye düşünüyorum. Kenarında köşesinde 5 Volt'luk adaptör girişi olan, yani duvardaki prize takılan bir adaptörün ucundan güç alabilen modeller daha anlamlı geliyor bana. Gelgelelim ne Zalman, ne de Cooler Master, ne bu adaptörü kutularına koymuşlar, ne de nereden nasıl bir adaptör alabileceğimizden bahsetmemişler. USB'den güç alan bir cooler ile, adaptörlü USB çoklayıcımı birleştirip, laptop'un USB'sini yormadan bu işin üstünden gelebilirim diye düşünüyorum.

Bu üç ana konuyu bir arada düşünerekten bulabildiğim, aklıma yatan model şu :
    Cooler Master R9-NBC-U3PK-GP Siyah NotePal U3 Plus 19" Notebook Soğutucu
    quote:

http://www.sanalmarketim.com/cooler-master-r9nbcu3pkgp-siyah-notepal-u3-plus-19-notebook-sogutucu/p_51526/

Benim laptop'um Lenovo Y510P olduğu için, hem arka tarafında hava alabilecek filtreli ızgarası var, hem de diğer laptop'larda optik sürücü için ayrılmış bölgede benim ikincil ekran kartım var. Bu modelin fan'larının yerlerinin değiştirilebilir olması sayesinde, ikincil ekran kartımın tam altına da bir fan yerleştirip, onu da serin tutabilirim diye düşünüyorum.

Daha uygun fiyatlı, daha performanslı, başka linkler, modeller varsa aklınızda, buyurun arkadaşlar : )

Şimdiden değerli fikirleriniz için teşekkürler : )

• marka bişey almaya gerek yokkk 12cm lik tek büyük fan olsun ... saydam ucuz olanlar 10-15 tl lik yeterli bence ... türkcell indiriminden belkin marka aldım 3-5 tl ye geldi :D ama acaip sesli çalışıyo bu ne lan dedim kenara attım , iyi hava üflüyo ama çok ses oluyo ... 12cm fanlı bişey sessiz çalışıyo ve 10-15 tl .. hava döngüsü sağlıyo amaçta bu ,,, sonuçta lapto pkapakları kapalı hava içine girmiyo ...
  • http://www.bitenekadar.com/notebook-sogutucu-36573-firsat-urun

ben bunu kullanıyorum -->>http://img.alibaba.com/photo/135327216/Translucent_Tawny_Big_Fan_USB_Wind_Cool_Notebook_Cooler_Pad.jpg gayet yeterli ..........plastik değilde aliminyum bulursan daha iyi olur ama 20 tl ye çıkar fiyat.. .bu tip şeylere çok para vermek hiç mantıklı gelmiyor ... 2. linkteki plastik olanı 3-4 yıldır kullanıyorum sorun yok ...

• quote:

Orijinalden alıntı: xpugur

sonuçta laptop kapakları kapalı hava içine girmiyo ...

Tavsiyeler için teşekkürler. Laptop alırken altında temiz hava giriş ızgarası ve yanında sıcak hava çıkış ızgarası olmayan çoğu modeli elemiştim. Ki ASUS N550-JV'nin de benim mülakatımda elenme sebebi tamamen budur.

Fakat Lenovo Y510P'nin alt tarafında büyük bir ızgara var. Oradan temiz hava alabilir diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.