Şimdi Ara

2.75 e 3.00 derece miyop olup devamlı gözlük takmamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
56.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Orijinalden alıntı: OHOHO

İlerleme durumu gözlük takıp takmamaya bağlı olduğu doğru değilmiş sanırım.Doktor demişti bir keresinde böyle.Ama 3 derece miyop görmeyi baya zorlaştırır.Benim de o civarlarda takmadığım zaman karşıda geleni zor çıkartıyorum okulda falan takmadan görmem imkansız.Lens kullanabilirsin ben dışarıda lens evde gözlük takıyorum.Şu anda pek sıkıntı olmuyor tavsiye edebilirim.

Ben lens kullanmaktan korkuyorum Çünkü bebeklikte edindiğim tik ya da refleksten dolayı (küçükken hep el şakası ile korkuturlardı beni) gözüme bir şey yaklaştığında otomatik olarak kırpışıyor, muayene sırasında gözümü açamıyorum bile. Lens denilen şeyde gözümü tamamen açıp göz bebeğime temas ettirme durumu var, korkunç. Bir de lensler çok pahalıymış ve süresi çabuk doluyormuş, para biriktirip lazer olmak daha mı mantıklı?

Bende lens takiyorum ilk gunler gozume dokunamadim hatta 4 5 saat takmaya calistim ve gozumu degdiremedim sonra ablam takti ilk gun aksam cikartamadim oyle yattim ikinci gun siktim gozumu yavas yavas parmakladim gozumu ve cikarttim cikartinca bi ozguvenle 3 gunde 2ser saat harcayarak becerdim ve simdi 5 aydir kullaniyorum 1 dakikada takip cikartiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnum44

quote:

Orijinalden alıntı: C Sandoz

quote:

Orijinalden alıntı: Filtre Zeka

Gözlükle ilerlemesinin alakası yok.

Orandan burandan bilgi uydurma. Hangi göz doktoruna sorduysam gözlüğün numara artışını yavaşlattığını söyledi.

Miyopide ilerlemenin gözlük takıp takmamakla hiç alakası yoktur arkadaşın dediği gibi. Gözlük takmak görme konforu sağlar. İlerlemesini engellemez. Bunu bir çok doktora sordum. İnternette de mevcut bu konudaki yazılar.

Cahll herif bir şey bildiğin yok gelmiş konuşuyorsun.

Senin sorduğun doktor da benim sorduğum Mahmut mu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orandan burandan bilgi uydurma. Hangi göz doktoruna sorduysam gözlüğün numara artışını yavaşlattığını söyledi.

Miyopide ilerlemenin gözlük takıp takmamakla hiç alakası yoktur arkadaşın dediği gibi. Gözlük takmak görme konforu sağlar. İlerlemesini engellemez. Bunu bir çok doktora sordum. İnternette de mevcut bu konudaki yazılar.

Seninkide doktordur. İletişim eksikliği olmuştur vs. bilemem. Ama internetteki güvenilir kaynaklarda olan bilgilerdede miyopi ilerlemesinin gözlükle alakası olmadığı yazıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl?

http://i.hizliresim.com/WZBg72.jpg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 ay kadar göz polikinliğinde staj yaptım, o size damlatılan göz damlası hiç bir şekilde göz kusuruna neden olmaz belki, çok az gözünüz bulanık görebilir o da 2 saat sonra stabil hale dönmeye başlıyor zaten. O göz damlası herkese damlatılmıyor dr. istediyse damlatıyorlar o da göz bebeğinin küçültülmesi veya büyütülmesi içindir nedeni doğru tahmmin yapılması içindir hocam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Seninkide doktordur. İletişim eksikliği olmuştur vs. bilemem. Ama internetteki güvenilir kaynaklarda olan bilgilerdede miyopi ilerlemesinin gözlükle alakası olmadığı yazıyor.

Ortaokulda yakışıklı olacam, popi olacam diye 2.25-2.50 gözlerle bir sene gözlük takmamanın cezasını göz numaramı bir senede 1.50-2 numara arttırarak çektim.

Şu anda lens takıyorum, numaralarım 5.25-5.75 ve gözlerimden birinde 0.50 astigmat da var. Ama düzenli olarak lens-gözlük kullanmaya başladığımdan beri numara artış hızımda ciddi bir azalma var.

• bak arkadaşım ben gözlükçüde çalışan biri olarak lens veya lazer yerine gözlük takmanı tavsiye ederim eğer gözünün derecesinin yükselmesini istemiyorsan filtreli cam istemelisin bu konuda zeıss 1 numara aklında bulunsun gözlük konusunda sana yardımcı olabilirim
  • Benim gözlerde en az 3 numara diye hatırlıyorum çıkartınca hayatı 144p yaşıyorum lens alsam onunda temizliği felan zor.Umarım yakın zamanda miyopluğu kökten tedavi edecek birşey geliştirirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awolfinsky -- 25 Eylül 2015; 21:10:22 >
  • quote:

quote:

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

• Yıllardır sadece derslerde taktım ve numarada değişme yok
  • quote:

quote:

quote:

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

Bu mesajın devamındaki url'yi kullanarak şikayetinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Tm

• ya arkadaşlar abim hd purevision aylık 90 Tl ödüyor siz nası aylık 50'ye 6 aylık 140!a buluyorsunuz öyleyse bende geçeyim lense bi yardımcı olur musunuz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.