Şimdi Ara

2.5' mi yoksa 3.5' mi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Harici HD almak istiyorum.
    Fakat bir kaç kişiden duyduğum kadarı ile 2.5" sürekli kullanım için uygun değilmiş.
    Yani sadece veri taşıma yada depolama için uygun denildi.
    Ben HD ye tüm mp3 lerimi ve filmlerimi atıp sürekli bilgisayara bağlı olarak kullanmak istiyorum.
    2.5" ile bunu yapabilir miyim?
    3.5 lar biraz büyükte :)

Teşekkürler

• ben 120 GB XS Extra Smart diski bu amaçla kullanıyorum. 6 aydır hiç sorun yaşamadım. Çok sessiz ve şık. Şimdi araştırıyorum 320 GB tı ne zaman çıkacak diye. Belki 250 GB olanını alacağım. Aşağıdaki linkte de uygun fiyatı. Tavsiye ederim.
    http://www.toby.com.tr
  • aslında cok basit
    eğer laptopla kullancaksan
    2.5" al

pc ile evde kullncaksan arada arkdaşlara falan goturceksen
    3.5" al

bunun yanında şuda aklında kalsın
    3.5" ler ortalama 1000 gr(adaptor dahil mi bilmiyorum)
    2.5" ler 200gr adaptor yok zaten
  • film arşivin fazla ise 2.5 diskler yetersiz gelebilir. ama sadece video, müzik, resim tarzından yedekleme yapacaksan 2.5" idealdir.
  • Peki uzun ömür olarak 2,5 ve 3,5 arasında fark var mıdır???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp

Peki uzun ömür olarak 2,5 ve 3,5 arasında fark var mıdır???

Sonuçta ikiside hardisk. Kullanıma bağlı.
  • 2.5" iç parçaları daha az ısındığından daha fazla ömürlü. Ayrıca ister 2.5" ister 3.5" olsun garanti sürelerine bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    15 yıl önce açıldı
    4-3-3 ve 4-2-3-1 farkı ne ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonyG

2.5" iç parçaları daha az ısındığından daha fazla ömürlü. Ayrıca ister 2.5" ister 3.5" olsun garanti sürelerine bakın.

wd nin garanti şartları cok iyi değil
    sonucta 3 yıl ama adamlar diyorki iyice kitapcığı okuyun internet sitesinden araştırın sonra bize gelin.
    ha birde 1 aylık telefon servisi var o da ilk ardığında başlıyor

böyle hizmet mi olurmuş
  • suanda almanyada 1.8'' liklerde satiliyor, ve oldukca dayanikli (dusmeye, uzerine agirlik yuklenmesine vs.) ama pahalilar.

3.5 ler yaninda tasimayacaksan daha iyi devamli bilgisayara bagli olmasi icin.

bende 2.5 (yanimda tasimak icin) ve 3.5 var (evde duruyor).

simdilik bir tanesini alip, daha sonra digerinden de alabilirsin..
  • 2.5" ile yapabilirsin tabi ama marka .nemli ne kdr iyi alırsan o kadar uzun ömurlu olur mesela KİNGSTON tavsiye ederim
  • Bir Makalede

3,5 lar KESİNLİKLE daha uzun ömürlüdür. 2,5 a göre. Yazıyordu.

Kafamda kaldı. Kesin bişeyler diyebilir misiniz?
  • hangi makale bilmiyorum sunduğu argumana bakmak lazım. Fakat fiziki donelere dayanarak en kötü durumda bile 2.5" ler 3.5" lere göre daha uzun ömürlüdür. Burda belirleyici olan en önemli faktör içindeki parçaların ısınma ve yıpranmaları ki, 2.5" de bunlar daha az.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ITheHeavenI

2.5" ile yapabilirsin tabi ama marka .nemli ne kdr iyi alırsan o kadar uzun ömurlu olur mesela KİNGSTON tavsiye ederim

kingston un hdd simi var ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: sepulturgay

quote:

Orjinalden alıntı: ITheHeavenI

2.5" ile yapabilirsin tabi ama marka .nemli ne kdr iyi alırsan o kadar uzun ömurlu olur mesela KİNGSTON tavsiye ederim

kingston un hdd simi var ki

usb bellek ile karıştırdı herhalde.

• Dostum 2,5" leri yanında rahatlıkla taşırsın .3,5" de hem adaptor kullanmak zorundasın hemde boyutları cok büyük .
    Artık 320 gb 2,5"ler cok uygun eger yanına bilgilerini taşımak istiyosan bence 3,5" gereksiz .Kapasite olsun ama masamda kalsın diyosan 3,5" al !!!!

2,5" ve 3,5" lerde bence arıza oranı aynı Teknoloji olarak aynı şeyi kullanıyor .SSD disklerde mantalite farklı sadece onlar usb bellekdeki chipleri kullanıyor bu yuzden zaten SSD ler şuanda cok pahalı ..

Teknoloji hepsinde aynı ....bir yere vurmazsan düşürmezsen büyük bir sorunyaşamazsın .Çok onceden bir yazı okumuştum disklerin donuş hızının tersine dogu cevirdiginde büyük bir arıza oluşurmuş ,normalde cogu markada darbelere karşı dayanıklılık var.Notebookların cogunun icinde TOSHIBA disk kullanılıyor bunun nedeni ise darbeden en az zararı bu markanın gormesiymiş .Malesef ki TOSHIBA sadece notebook disk üretiyor.3,5" de üretimi yok !!!
    Geçensene Toshibanın yapmış oldugu basın bülteninde okumuştum TOSHIBA noteboogu yere fırlatıp acıyorlar ve sonuc süper NOTEBOOK çalışıyor .
    Bu duyumlarımı zaten 2 yıl once aldıgım diskte dogruladı .CODEGEN 2,5" aldım icinde TOSHIBA disk kullanılmış gayet memnun kaldım hala da kullanıyorum .hepsi burada gecen 20 gün once indirime girdiginde arkadaşlarıma da aldık hic bir sorun yok ve taşınabilir olması cok onemli Şimdi sitede baktım üst modelleri daha da düşmüş üzeri deri kaplı ve dahili kablı modeli var .Tavsiye ederim

• zigana83, tonyG

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerin pek çok kişiyi aydınlattığını düşünüyorum.

Diğer arkadaşlarda Bilgi-Tecrübelerini yazarlarsa faydalı olur. İyi akşamlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nebrion

Merhaba Arakadaşlar.

Harici HD almak istiyorum.
    Fakat bir kaç kişiden duyduğum kadarı ile 2.5" sürekli kullanım için uygun değilmiş.
    Yani sadece veri taşıma yada depolama için uygun denildi.
    Ben HD ye tüm mp3 lerimi ve filmlerimi atıp sürekli bilgisayara bağlı olarak kullanmak istiyorum.
    2.5" ile bunu yapabilir miyim?
    3.5 lar biraz büyükte :)

Teşekkürler

Arkadaşım 2.5 hdd ler genel itibariyla pc veya laptop un usb girişinden güç alırlar hatta bazı model 2.5hdd lerde (philips bir modeli var) iki adet usb kablosu kullanıyor biri data için diğeri güç için usb den güç alan hangi cihaz olursa olsun pek kullanışlı olacağını sanmıyorum ya harici hdd ne ya da pc veya laptop un usb girişine zarar verebilir. 3.5 lerde taşıması itabariyla kaba olmasına rağmen yanlarında gelen güç adaptörüyle pc veya laptoptan güç alma gereksinimi duymazlar ve sadece data kablosunu kullanırlar sürekli takılı kalacak ve uzun süre sorunsuz kullanmak istiyorsan bence 3.5 hdd al 2.5 ler biraz daha hem narin olurlar hemde baş ağrıtırlar

• quote:

Orjinalden alıntı: TUFANER

Arkadaşım 2.5 hdd ler genel itibariyla pc veya laptop un usb girişinden güç alırlar hatta bazı model 2.5hdd lerde (philips bir modeli var) iki adet usb kablosu kullanıyor biri data için diğeri güç için usb den güç alan hangi cihaz olursa olsun pek kullanışlı olacağını sanmıyorum ya harici hdd ne ya da pc veya laptop un usb girişine zarar verebilir. 3.5 lerde taşıması itabariyla kaba olmasına rağmen yanlarında gelen güç adaptörüyle pc veya laptoptan güç alma gereksinimi duymazlar ve sadece data kablosunu kullanırlar sürekli takılı kalacak ve uzun süre sorunsuz kullanmak istiyorsan bence 3.5 hdd al 2.5 ler biraz daha hem narin olurlar hemde baş ağrıtırlar

Hocam bu dediklerine diğer arkadaşlarda katılıyorlarsa ki ilk kez duymuyorum.

2,5 almak uzun ömür açısından tehlikeli...

• bence biraz daha bekle paraya kıy ve 2,5" 500GB al
  • Özdemiralp diğer arkadaşlar katılır mı katılmaz mı bilmem ama şüphesiz herkes kendine göre doğru olanı seçer ben sadece alacak arkadaşa bildiğim ve inandığım doğruları söylemeye çalıştım elbetteki herkesin kararına ve fikrine de saygı duyarım. bugün alacak olsam yine de 2.5 hdd düşünmem ağır olsun, kaba olsun ama sağlam olsun beni yarı yolda bırakmasın çünkü önemli verilerimi yedekliyorum neticede
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.