Şimdi Ara

2.5' hdd alacakların buluşma noktası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar uzun süreden beri hdd almak için araştırdım araştırdım bi sonuca varamadım (hayatta çok daha önemli şeyler var ama olsun) yok o hddnin kasası plastik mi yok o markanın içinde hangi marka hdd var uzun süreden beri freecom marka hdd istiyorum ama bulamıyordum neyse umudum tükendi atık kendimi hazırlamıştım lacie marka almaya gittim tam alacam oda ne hdd kutusu plastıkmiş haydaaa iki farklı lacie vardı ikiside plastik umutsuz eve döndüm birazdaha araştırdım ve sonunda freecomu biraz daha pahalı olsada buldum bu seferde tam onu alacaktım ki içindeki hddnin SAMSUNG (Ben pek iyi değil diye düşünüyorum) olduğunu öğrendim.
    Buraya bunarı yazmamın nedeni hangi marka hangi maddeden yapımış ve hangi hdd içeriyor bunları listelemek şimdi olayı özetlersek

Lacie model 1 içindeki hdd bilmiyorum kasası plastik tek port usbden çalışır mı bilmiyorum

Lacie model 2 içindeki hdd bilmiyorum kasası plastik tek port usbden çalışır mı bilmiyorum

Freecom içindeki HDD SAMSUNG kasaı aliminyum tek port usb ile çalışır mı hayır

Sizde buraya bildiklerinizi yazarsanız veya taşınabilir bir hdd olması gereken başka bir özellik varsa ekleyiniz

Bu arada WD elements marka hdd ile ilgili tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorun

Saygılarımla

120 GB philips incelemesi
    160 GB Lacie incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4TCL -- 14 Kasım 2007; 15:42:20 >

• walla ark. bugün philips in 120 gb lık olanını aldım şimdilik çok memnunum içindeki hard disk HİTACHİ'nin , dışı alüminyum kaplı kenarları kauçık kaplı asla kaymıyo çok sevdim düşme riski çok az ama çok toz tutuyo kauçuk içindeki hard disk de darbelere karşı kauçuk mudur nedir bişeyle tutuluymuş yani darbe emicisi var...
    -işlem yaparken sallarsan fln işlemi o anlık durduruyor(WD den vazgeçmemdeki en önemli özellik)sonra devam ediyor...
    -kablo su zarar görürse ne olcak diye endişeleniyordum(etrafına sarılıo,sabit yaa)kablosu gerçekten kaliteli giriş yerinden biraz asıldım gelirmi die ama gelmiyo

-bide üstünden bastırdım içine göçücek mi diye biraz oynama farkettim yane boşluk war sonra bıraktım yemedi

şimdi diceksin nsl. bunları yaptım deli misin diceksin haklısın nasılsa ilk gün bişey olursa geri iadesi var hemen yenisi verilio

bide bunları yapma sebebim tekno(sa) ya gıcık kaptım yeni bişey çıkarmışlar kutunun üstüne bişey yapıştırdılar kutuyu açmassam yane aleti hiç kullanmassam 15 gün içinde değiştirme hakkım varmış açarsam kutuyu(kağıdı yırtarsam) %15 fiyatı düşürüp öle alıyorlarmış böyle iş mi olur bee bunu yapmassan zaten şeref...........'in önde gidenisin bide bunun bir sürü reklamını yapmışlar.....

• quote:

Orjinalden alıntı: ganficover

walla ark. bugün philips in 120 gb lık olanını aldım şimdilik çok memnunum içindeki hard disk HİTACHİ'nin , dışı alüminyum kaplı kenarları kauçık kaplı asla kaymıyo çok sevdim düşme riski çok az ama çok toz tutuyo kauçuk içindeki hard disk de darbelere karşı kauçuk mudur nedir bişeyle tutuluymuş yani darbe emicisi var...
    -işlem yaparken sallarsan fln işlemi o anlık durduruyor(WD den vazgeçmemdeki en önemli özellik)sonra devam ediyor...
    -kablo su zarar görürse ne olcak diye endişeleniyordum(etrafına sarılıo,sabit yaa)kablosu gerçekten kaliteli giriş yerinden biraz asıldım gelirmi die ama gelmiyo

-bide üstünden bastırdım içine göçücek mi diye biraz oynama farkettim yane boşluk war sonra bıraktım yemedi

şimdi diceksin nsl. bunları yaptım deli misin diceksin haklısın nasılsa ilk gün bişey olursa geri iadesi var hemen yenisi verilio

bide bunları yapma sebebim tekno(sa) ya gıcık kaptım yeni bişey çıkarmışlar kutunun üstüne bişey yapıştırdılar kutuyu açmassam yane aleti hiç kullanmassam 15 gün içinde değiştirme hakkım varmış açarsam kutuyu(kağıdı yırtarsam) %15 fiyatı düşürüp öle alıyorlarmış böyle iş mi olur bee bunu yapmassan zaten şeref...........'in önde gidenisin bide bunun bir sürü reklamını yapmışlar.....

slm arkdaş iyi test ettmişsin:) işlem yaparken sallarsan dediğin olay Hitachinin özelliğimi yoksa kutuda darbe sensörümü var eğer iş kututa ise fark verilip philips alınır ayrıca içindeki sata bağlantımı yoksa ide mi biliyormusun? eğer emindeğilsen içindeki hdd nin tam adını yazarsan öğrenirim.

• boyutları biraz buyuk gibi daha dogrusu boyu uzun sanki philipsin. bende işte laice ve philips arasındayım wd ve freecomdan vazgectim. sanıırm yarın inceleme koyacaksın bol resim koyarsan bide yanına kalemdi cd kutusuydu falan daha yardımcı olur zahmet olmazsa :)

bigboy flashbelleğim sürekli sorun olmaya başladı

aklımda vazgeçemediğim marka olan seagate var tabiiki

kötü olmasını düşünemiyorum bile

http://www.hiz lial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.031.1276.0049

120liği burda 130 lira

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz

boyutları biraz buyuk gibi daha dogrusu boyu uzun sanki philipsin. bende işte laice ve philips arasındayım wd ve freecomdan vazgectim. sanıırm yarın inceleme koyacaksın bol resim koyarsan bide yanına kalemdi cd kutusuydu falan daha yardımcı olur zahmet olmazsa :)

bende freecom philips lacie arasındayım ama lacie ye soguk bakıyorum çünkü kasası plastık ama içindeki hdd iyi bir markaysa düşünülebilir..diğer taraftanda fiaat bakımından en uygun lacie

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Smartdisk 120 Gb Pro Apple Beyazı kullanıyorum.Ürünün Usb 1.1 ve 2 için kabloları paketinde çıkıyor.Deri kılıfta koymayı ihmal etmemişler.Ürünün kasası çok sağlam ve dayanıklı.Apple beyazı çok güzel bir görüntüsü var.Foto da koyarım ileriki günlerde.Yazma hızı çok iyi beni tatmin etti.Çok hızlı veri transferi yapıyor.Çok hızlı ve sessiz.Ses yok çıt çıkmıyor cihazdan.Çok memnun kalacaksınız.İleriki günlerde Foto da ilave ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 13 Kasım 2007; 0:19:39 >
  • valla hesabıma göre yarın gelicek

yaparız o zaman inceleme

• kurye dağıtıma çıkarmış

birazdan elimde olur sanırım

yada akşama

belli olmuyo ups in işi

bazen ilk buraya uğruyo bazende son

• Ben de 2.5'' harici hard disk almak istiyorum. Kapasitesi büyük olsun istiyorum. 250 GB düşünüyorum. Bu kapasitede WD'den başka seçeneğim var mı?

2 MB cash bellek olması beni düşündürüyor. Aktarım hızı nasıl? 2 MB olması nedeniyle aktarım hızı düşük oluyor mu?

Kısacası benim için vazgeçilmez olan şeyler 2.5'', 250 GB (daha büyük yok diye bildiğim için 250 GB diyorum) ve aktarım hızının iyi olması.

Tavsiyelerinizi, WD'in aktarım hızı hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler, saygılar...

alet gerçekten çok iyi(şimdilik tabii)

250liğide var

açıkçası kesinlikle wd ye tercih ederim herzaman

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd96578

• quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

ben bugün 160lık lacie aldım 141 liraya

250liğide var

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd96578

Neden Lacie'yi WD'ye tercih edersiniz? Yanlış anlaşılmasın, bilmediğim için ve öğrenmek için soruyorum. Yoksa WD daha iyi demek için değil. Önceki mesajımda da yazdığım gibi ben de 2.5'' büyük kapasiteli, hızlı aktarımı olan bir HDD almak için araştırma yapmaktayım.

• quote:

Orjinalden alıntı: munans

Ben de 2.5'' harici hard disk almak istiyorum. Kapasitesi büyük olsun istiyorum. 250 GB düşünüyorum. Bu kapasitede WD'den başka seçeneğim var mı?

2 MB cash bellek olması beni düşündürüyor. Aktarım hızı nasıl? 2 MB olması nedeniyle aktarım hızı düşük oluyor mu?

Kısacası benim için vazgeçilmez olan şeyler 2.5'', 250 GB (daha büyük yok diye bildiğim için 250 GB diyorum) ve aktarım hızının iyi olması.

Tavsiyelerinizi, WD'in aktarım hızı hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler, saygılar...

Kendi soruma kendim mi cevap vereceğim ne?
    Hepsiburada'da yazan bilgiler doğruysa WD 2.5'' HDD'lerin 80, 120, 160 GB olanların cash belleği 2 MB, 250 GB olan ürünün cash belleği 8 MB.
    WD 2.5'' 250 GB kullanan arkadaş var mı? Bilgiyi doğrulayabilir mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: munans

quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

ben bugün 160lık lacie aldım 141 liraya

250liğide var

Neden Lacie'yi WD'ye tercih edersiniz? Yanlış anlaşılmasın, bilmediğim için ve öğrenmek için soruyorum. Yoksa WD daha iyi demek için değil. Önceki mesajımda da yazdığım gibi ben de 2.5'' büyük kapasiteli, hızlı aktarımı olan bir HDD almak için araştırma yapmaktayım.

çünkü wd bence kesinlikle ve kesinlikle kalitesiz bir marka

ve dün aldığım lacienin içinde seagate var daha ne olsun

• şimdi lacie nin içinde samsung kullanıyırlarmış diyecektim ki arkadaşınkinde seagete çıkmış yani bazen samsung bazen seagete çıkıyor sanırım
    JackDaniels arkadaşın aldığı modelin daha küçük ve incesi var ayrıca lacie nin yeni olabilir

Bu arada hiç WD ELEMENTS kullanan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4TCL -- 14 Kasım 2007; 15:37:10 >

Vatan com da 105 usd + KDV fınans karta bu ındırımlı fıyat ayda 13 lıra falan taksıt 12 ay guzelll

Cache yı u kadar da abartmayın onun farkı ıslemcı de ortaya cıkar HDD lerde o kadar da etkılı degıldır gem alacagınız dısk zaten 5200 K donebılıyor ısterse 1 Gb olsun Cache pek fazla bısıy fark etmez sanmıyorum

bır de WD kotu marka degıl

Seagate ve Western ıkısı de guzel markalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Mambas -- 15 Kasım 2007; 13:01:28 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.