Şimdi Ara

2+1 logitech mi I-trıgue serisi mi (-->) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • z4 ün z3 ten iyi olduğu konusunda şüphemiz yok artık. cnet ve amazon daki kullanıcı yorumları bu durumu destekler nitelikte.

    ama ben z2300 almaya karar verdim. bu setin benim isteklerim için en uygun olduğunu araştırmalar sonucunda gördüm. fiyatı 2.1 sete göre çok olabilir hatta bazılarına göre bu kadar parayı 2.1 sete vermek mantıksız. ama benim için mantıklı vereceğim paranın hakkını vereceğine inanıyorum...
  • Another bu konuda seninle aynı fikirdeyim.Z2300 ün kalitesi tartışılmaz yaşanır
    Gerçekten en kaliteli 2+1 set...Ancak benim bütçeyi aşıyor.O yüzden Z4 alacam gibi ..Neyse .. Z3 alma kararının arkasındayız
  • civilcivil'in açtığı bir topic vardı 2.1 sistemler üzerine,baya bi faydası olabilir...Bi kaç sayfa geride sanırım.
  • Benim açtığım konudaki setlerin fiyat limiti birazcık üst düzey yanlız , zaten bende ordaki setleri tercih etmedim çünkü o kadar para verip hepsinde kritik bir eksik olacaktı ve biraz daha kasıp başlangıç seviyesi bir hi-fi toplamaya karar verdim , laptopa da t3030 aldım epey memnunum şu anda ve @etax arkadaşa i-trigue almasını öneriyorum halen çünkü kalitesi bilindik ve kullanıcılar tarafından beğenilip kabul görmüş bir set her ne kadar işin içinde dizayn ve reklamın payı inkar edilemezse de . Z4 e kötü demem , diyemem çünkü dinlemedim ancak bu 2.1 setlere bakarken yabancı sitelerde denk geldiğim kullanıcı yorumlarında çok da iyi şeyler yazmıyordu , sen beğenebilirsin ancak bu bir risk . Belki bu forumda logitech'lerin çok beğenilmesinden dolayı istiyor olabilirsin ancak logitech'in beğenilmesinin en büyük iki etmeni çok iyi birer f/p ürünü olan x serisi ile piyasanın en güçlü multimedya seti olan ve verdiği olağanüstü baslarla genelde 20 yaş civarında kullanıcısı bulunan bu forumun üyelerinin tarzına uyan bir ses vermesi ki ben bunu pek sevmediğim için (bende 20li yaşlarda bir kullanıcıyım ama ) yarısı kadar ses verebilen megaworks'ün sesi benim daha çok hoşuma gidiyor , tamamen zevk meselesi . Mesela z2300'ün için piyasanın en iyi seti dense de z2300 piyasanın en güçlü seti sadece , genel kabul görmüş 2.1 sistemler arasındaki yeri öyle yüksek değil ancak sen bütün gün hip-hop tekno dinleyen birisiysen senin için piyasanın en iyisidir . Her setin genel karakteristikleri farklı , Logitech'ler genelde güçlü bas sesleri verirken creative'ler ise tizlerde başarılı oluyor ki özellikle i-trigue serisi bunu ön plana çıkartıyor tanıtımlarında . Lakin bildiğimiz dinlediğimiz yorum yapabileceğimiz pek çok set var ancak Z4 bunların arasında değil , artık karar senin . Alırsan da detaylı bir inceleme yap ki daha sonra düşünen arkadaşlar da faydalansın




  • @civilcivil yorumun için çok teşekkür ederim.
    Benim aradığım daha öncede belirttiğim gibi ses kalitesi .Creative ı-trıgue serisindeki kristal netlikte ses kalitesi iddaası beni bu sete yönlerdirdi.Daha sonra bazı sitelerde (sanırım burada da birkaç defa bu yorum yapıldı): creative in piyasada söz sahibi olmasıyla artık tasarım ürünlerine yöneldiği v.b şeyler duydum.Bunların doğru olma olasılığı zayıf olsa da insanın aklını çeliyor.Ama gerçekten logitech Z3 ün f/p düş kırıklıklığını anladıktan sonra, bir sonraki set olan Z4 artık kafamı karıştırıyor.

    Büyük olasılıkla 1 hafta içinde 2 setten birini alacağım .Ancak ben öyle fazla bass sesleri sevmiyorum.Bu yüzden logitech Z4 gözümden düşmeye başladı.Neredeyse tamamen müzik dinlemek için bir 2+1 alacağımdan, heralde bu(sizinde etkinizle: ) I-trıgue serisi olacak .Forumda da okuduğum gibi I-trıgue ^3200 heralde ^3400 den dah iyi gibi.Ancak bu seti bulmak imkansız.O yüzden 3400 alacağım ((gibi))
    Ya arkadaşlar Biri çıkıp dese Z4 al sanki alacam ben neden bu kadar kaşınıyorum anlamadım sanki Z4 daha iyi gibi Baksanıza demin 3400 alacam diyorum sonra Z4 valla bu iş çığrından çıktı .Arkadaş geçen : "fazla kurcalama al 2 sinden birini,ne kadar araştırırsan o kadar kafan karışır "demişti.Vala haklı...hayırlısı.....................




  • etax aslında seninle aynı duyguları paylaşıyorum bende. biraz daha araştırma yaparsam z2300den de vazgeçicem bu gidişle. ne kadar çok araştırırsan bir seti o kadar olumsuz özelliğini görüyorsun çünkü.

    ama ben ne olursa olsun i-trigue 3200 ve 3400 almayı düşünmüyorum bass nedeniyle. forumda bu setlerin basslarının belli bir seviyeden sonra distorsiyona girdiğini okudum ve onları okuduktan sonra iyice soğudum diyebilirim. benim için baslar en az tizler kadar önemli.
    belki 3600 ü alternatifler arasına koyabilirim. daha tam kararımı vermiş değilim.
  • Forumda z2200 ve z2300 kullanan arkadaşlar var. Hatta ikisi de tavsiyelerim üzerine aldı bu setleri. İki arkadaş da son derece memnunlar. Bu iki seriden birini alan bir kişinin o setten memnun olmaması mümkün değildir. Tizlerdeki eksiklik iyi bir ses kartıyla epey iyileştirilebilir ancak bass lardaki eksiklik asla yükseltilemez. O açıdan eğer bass sever biriysen ödiyceğin paranın son kuruşuna kadar değen z2200-2300 almalısın. z2200 şu an bulamayabilirsin ancak z2300 satan yerler var. Bunu daha önce de söyledim, yineleyeyim, z2300 ün sub'ı bırakın mehaworks'u gigaworks sub'ından bile daha güçlü.
    quote:

    Orjinalden alıntı: AnotheR

    etax aslında seninle aynı duyguları paylaşıyorum bende. biraz daha araştırma yaparsam z2300den de vazgeçicem bu gidişle. ne kadar çok araştırırsan bir seti o kadar olumsuz özelliğini görüyorsun çünkü.

    ama ben ne olursa olsun i-trigue 3200 ve 3400 almayı düşünmüyorum bass nedeniyle. forumda bu setlerin basslarının belli bir seviyeden sonra distorsiyona girdiğini okudum ve onları okuduktan sonra iyice soğudum diyebilirim. benim için baslar en az tizler kadar önemli.
    belki 3600 ü alternatifler arasına koyabilirim. daha tam kararımı vermiş değilim.




  • @Wolverine evet 2200 piyasada şu an yok gibi. 2300 300ytl civarına satılabiliyor. okuduklarım 2300ün f/p oranının ne denli iyi olduğunu zaten gösteriyor. bu konuda şüphem yok.
    altec 5021 de güzel bir set ancak fiyatı 450ytl civarı. bu da beni aşıyor.
    ayrıca 200ytl civarına z4 alınabiliyorsa 100ytl daha verip 2300 almak en mantıklısı bence.
  • Yahu ne yapsan ben de miZ2300 için beklesem diyorum kendi kendime(maddi olarak)
    Ama dediğiniz gibi tizleri o kadar da iyi değilmiş.En iyisi, ha şundadır ha bunda yapmak ,başka çare yok benim için....
  • Ses kartıyla yükseltilen tizler bence fazlaca yapay oluyor , eski ses kartım audigy 2 ZS idi ve mid-tiz-bas ayarlarını değiştirdiğimde elbetteki en çok bas bozulsada tizleri yükseltildiğinde yapaylık çok belli oluyor . Ayrıca @etax bunlarda işin sonu yoktur bilesin , dersin ki bu da şöyleymiş 100 ytl daha biriktireyim onu biriktirince 50 ytl daha pahalıya daha iyisi vardır hadi biraz daha ve bu sürer gider o yüzden fiyat aralığına karar verip onun içinde kalmaya özen göstermen cebin için daha faydalı . Ayrıca benim baktığım yerlerde z2300 360 ytl falan , 300 e bulursanız koşa koşa alabilirsiniz ne de olsa kötü bir set dediysem üst düzey 2.1'ler içinde bence kötü , bas gücü olarak en iyisi ama mid-tiz frekanslarında epey zayıf , hatta z2200'ün yani daha eski olanın bu konuda daha iyi olduğunu söyleyenler var . Ancak @another arkadaşın istelerine uygun gözüküyor z2300 , @etax arkadaşın isteklerine de i-trigue uygun gözüküyor , benim size tavsiyelerim bunlar.
    edit: Ayrıca sonradan aklıma geldi . Özellikle @etax arkadaşa , eğer müzik dinlemekse amacın hepsinden daha kaliteli sese sahip canavar bir alet var klipsch promedia ultra 2.0 =>http://www.klipsch.com/product/product.aspx?cid=922 , giriş seçenekleri de uygun özellikle mp3 player vb aletlerle de kolaylıkla kullanabilirsin . Ben türkiye'de d&r larda gördüm fiyatı 180 ytl idi ama modern elektronikte daha ucuza bulabilirsin beşiktaş fulya'da yeri , i-trigue ve z4 ile aynı fiyatta ama ses kalitesi olarak hepsinden daha iyi de subwoofer'ı olmadığından öyle çok derin bas sesleri alamazsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilcivil -- 16 Şubat 2006 11:42:26 >




  • 2+1 alcaksan creative all
  • tamam alsın, ama hangi creative modeli? hatta neden creative de bir başka marka değil? hangi tecrübelerine dayanarak bu yorumu yaptın?
    tüm bunların cevabını bekliyorum senden.

    quote:

    Orjinalden alıntı: wiper

    2+1 alcaksan creative all
  • @civilcivil tavsiyelerin için çok teşekkürler.Gerçekten de fiyat aralığını belirleyip bir model almak zorumdayım,yoksa böyle düşün dur...
    Dediğin modele bakıcam ...klipsch i yabancı sitelerden tanıyorum ve oldukca başarılı olduğunu biliyorum ...umarım bulabiliim..
    tekrar teşekkürler
  • 2+1 de thx250d modeli filan türkiyede olsa hadi neyse ama yok. i-trigueler dışında creative in 2+1 modelini ben pek tavsiye etmiyorum. ve bu konuda baya bi tecrubem var ..
  • Aynen dediğin gibi, keşke d250 ülkemizde satılsa.
    Ama bence o setin tizleri ne kadar iyi olursa olsun sırf bass ları fazla çıkar diye yine bass düşmanları o sete de laf ederdi, bundan eminim @tibi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: tibi

    2+1 de thx250d modeli filan türkiyede olsa hadi neyse ama yok. i-trigueler dışında creative in 2+1 modelini ben pek tavsiye etmiyorum. ve bu konuda baya bi tecrubem var ..
  • ah ah keşke satılsa d250 ama nerdee.... onun gibi daha birçok set var talep edilen ama arz yok malesef. belki de talep yeterli düzeyde değildir.

    birde promedia 2.1 de çok güzel bir ürün. @civilcivil nde dediği gibi modern elektronik te (istanbul) var. mesela promedia 2.0 ın fiyatı 160-180ytl arasında istanbul da bulunabiliyor. klipsch in kendi sitesindeki fiyatıda 99usd. 2.1 modelin fiyatı ise 179usd. bir oranlama yaparsak bu setin türkiye genelinde 300ytl civarına satılması mümkün 300ytl civarına. yoksa ben mi yanlış düşündüm? sipariş etsek getirebilir mi modern elektronik?
  • @another hoparlör satın alma rehberine bir bak , daha önceden bana soran birisi ben gidemeyince modern elektroniğe gidip fiyat sormuş da buraya o fiyatı yazarsam sonrasına terbiye sınırlarını aşacak şeyler yazarım dayanamayıp , o yüzden en iyisi sen bir bak
  • bakmaz olaydım şimdi sadece smile koyuyorum yoksa ilginç şeyler yazıcam buraya...
    quote:

    Orjinalden alıntı: civilcivil

    @another hoparlör satın alma rehberine bir bak , daha önceden bana soran birisi ben gidemeyince modern elektroniğe gidip fiyat sormuş da buraya o fiyatı yazarsam sonrasına terbiye sınırlarını aşacak şeyler yazarım dayanamayıp , o yüzden en iyisi sen bir bak




  • Klipsch'ten işte bu iğrenç ve korkunç yüksek fiyat uygulamaları yüzünden nefret ediyorum. Hiçbir seti ucuz değil.
    Ne bileyim, microlab'ın,- logitech'in, creative'in, jazz'ın da pahalı setleri var ama bu markaların ucuz setleri de var.
    Gel gör ki klipsch'te böyle bir olay hiçbir sette yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 17 Şubat 2006 2:22:11 >
  • Klipsch'in fiyatları yurtdışında diğer markalarla aynı , mesela klipsch promedia 2.1 ile logitech z2300 amerikada nerdeyse aynı fiyattalar ancak logitech'i yurtdışından toptan getiriyorlar klipsch ise sadece siparişle geldiği için bu kadar pahalı , mesela promedia 2.0 ultra 180 ytl ki bütün d&r larda satılıyor halbuki 2.1'den daha kaliteli ve büyük uydulara sahip olmasına rağmen subwoofer'ı eksik , multimedya bir sistemin de subwoofer'ının o kadar etmeyeceği düşünülürse eğer logitech ve creative gibi toplu halde getirilseydi onlarla aynı fiyatta olacağını düşünüyorum ya da olmasa bile z2300'ün 380 ytl gibi bir fiyatı olduğu düşünülürse bu max 450 ytl olurdu ama şimdi maalesef astronomik rakama satılıyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine

    Klipsch'ten işte bu iğrenç ve korkunç yüksek fiyat uygulamaları yüzünden nefret ediyorum. Hiçbir seti ucuz değil.
    Ne bileyim, microlab'ın,- logitech'in, creative'in, jazz'ın da pahalı setleri var ama bu markaların ucuz setleri de var.
    Gel gör ki klipsch'te böyle bir olay hiçbir sette yok.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.