Şimdi Ara

2,0 TDI 177hp Sorunlar Silsilesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba dostlar.


    2015 Model Vw Sharan 2.0 TDI DSG (adblue kullanan bir arac) sahibiyim. aracim 140bin km'de. Bir takim problemler yasamaktayim ve yasadigim yerde bunlari tamir ettirmek muthis paralar tutuyor. Gereksiz masrafa girmemek icin burada sizlerden bilgi alma amaciyla konuyu aciyorum. aracimdaki problemlerde bahsedecegim ve sizlerden bir fikir bekliyorum.


    --- araya bilgi birakayim---

    esim surekli kisa mesafeler kullandigi icin bir kac haftadir bendeydi ve gunde 70km civari yaptigim icin partikul filtresi boylece temizlenir diye dusunmustum lakin yasadigimiz yerdeki hiz sinirlari dolayisiyla 80-90km/s uzeri hizlara cikamiyoruz ve araci %80 hep cruise controlle kullanip, devri 1,500-2000 rpm arasinda tutuyoruz mecburen. -edindigim bilgiye gore partikul filtresi temizligi icin 10dakika civari 3bin devirlerde surmek gerekiyormus.-

    -----


    konumuza gelelim;

    bi gun evden cikip ise giderken kizdirma bujisi lambasi yanip sonmeye basladi ve arac gucten dustu. is yerine yaklasik 20km vardi, bu sekilde gittim. is cikisi arabayi tekrar calistirdigimda uyari lambasi gitmisti. eve dogru yola ciktim. (is yeri ve ev arasi 35 km) yaklasik 8-10 dakika icinde kizdirma bujisi lambasi tekrar yanip sonmeye basladi. arac yine gucten dustu. eve vardim. ertesi gun araci ozel servise birakmak icin tamirci ile anlasmistim. tamirhane isyerine yakin oldugu icin yine ise arabayla geldim. yolda gelirken partikul filtresi ve bir sure sonra da motor ariza lambasi yandi.


    araci teslim ettim, "egzoz emisyonunda problem oldugu icin bu lambalar yaniyor" dediler. aracin partikul filtresinin tikanmis oldugunu, temizleyeceklerini soylediler. aksamustu gidip araci teslim aldim. filtreyi temizleyip, bir tane basinc sersoru veya valfi varmis, onu degistirdiklerini soylediler. lakin aldigimda aracta normalde oldugu gibi atak bir hizlanma, bir serilik yoktu. ilk basta sorun etmedim. yola ciktim, 10 dakika civari surdum sonra yine ayni sorun. kizdirma bujisi lambasi yanip sonuyor, arac gucten dusuyor vs. vs. eve kadar gittim ve araci park ettim.


    ertesi gun yine gorustum servisle, iyice tikali oldugunu, acilmasinin neredeyse mumkun olmadigini soylediler. yeni partikul filtresi aldim, kargosu 3-5 gun icinde geldi. adamlara goturdum. aracla birlikte teslim etmek icin evden ciktim, araci calistirinca partikul filtresi ve motor ariza lambalari yaniyordu. "ad-blue arizasi, araci 1000km icinde calistirmak mumkun olmayacak" seklinde bir uyari mesaji geldi. aracla yine 8-10dakika civari ilerledikten sonra yine kizdirma buji lambasi yanip sonmeye basladi ve gucten dustu. tamirhaneye kadar yine araci -bu sabah- goturdum.


    yaklasik yarim saat sonra aradilar. araca herhangi baska bir servisin bakip bakmadigini sordular. elbette kimse bakmadi. "cok ilginc, egzoz olmasi gereken yerden bir hayli asagida duruyor, aracin altina komple adblue akmis, her yer bembeyez, katalitik konvertorun ici paramparca olmus, sanki biri tornavidayla icini desmis" gibi bir aciklama yapti. araca kimsenin bakmadigini, hatta aracla ugrasmak istemedigim icin yaz lastiklerini bile takmadim diye belirttim. bir sure belirsiz ve gereksiz konusmalardan sonra katalitik konvertorun de degismesi gerektini soylediler. telefonda katalitik konvertoru eline alip salladigindaki sesi dinletti, bildigin metal sesleri geliyordu.


    dolayisiyla degisen ve degismesi gerekenleri yazmak gerekirse: basinc valfi/sensoru, partikul filtresi, adblue nozzle, katalitik konvertor.


    simdi sorum su: bu dogru mudur, bunlar yapilmali midir?



    turkce karakter kullanmadan yazdigim icin olusan sikintidan dolayi kusura bakmayin. biraz fazla ayrintiya girerek detaylica anlattim.

    umarim bir fikri olan, dogru yonlendirebilecek arkadaslar yanit verir. simdiden tesekkur ederim.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.