Şimdi Ara

1TB WD CaviarBlack vs 500GB Seagate 7200.12 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güle güle kullanın yeni diskinizi ama 7200.12 leri bu güven olayının dışına taşıyın, süper bir disk gerçektende..7200.11den çok farklı..göründüğü kadarıyla seagate 11lerin sorununu bilerek özel bir disk çıkarttı busefer.. Oda bu eleştirileri haketmiyor kesinlikle..
    quote:

Orjinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

Ne tesadüf benim de.Şu 11'lerde çökme sorunu olmasaydı Cumartesi günü bu incelemede incelenmiş olan 500'lük Seagate'lerden alacaktım ama forumda birçok kişi çökme yaşadı hemde birçok kez.O yüzden tercihimi WD Caviar Black 500GB 32MB'tan yaptım 116TL'e EXA Kadıköy'den aldım valla bu hafta içi gelecek.

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-
  • teşekkürler, performansı %5 gibi etkiliyor olmalı tahminim, ses dediğim gibi seagate kadar oluyor neredeyse ama ben bu özelliği seagate ilede kullanabiliyorum, yani sessizken zaten daha nekadar sessiz olacağını siz düşünün
    quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

Güzel inceleme olmuş eline sağlık. Seagate .11 serisinden sonra .12 serisiyle yükselişe geçti. Ses konusunda Caviar Black'ten baya şikayet var fakats senin de dediğin gibi automatic aquistic özelliğini açınca çok azalıyormuş. Benim sormak istediğim şu automatic aquistic özelliğini açınca performansa olumsuz bir etkisi oluyor mu?

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-
  • quote:

Orjinalden alıntı: Technics

teşekkürler, performansı %5 gibi etkiliyor olmalı tahminim, ses dediğim gibi seagate kadar oluyor neredeyse ama ben bu özelliği seagate ilede kullanabiliyorum, yani sessizken zaten daha nekadar sessiz olacağını siz düşünün
    quote:

Güzel inceleme olmuş eline sağlık. Seagate .11 serisinden sonra .12 serisiyle yükselişe geçti. Ses konusunda Caviar Black'ten baya şikayet var fakats senin de dediğin gibi automatic aquistic özelliğini açınca çok azalıyormuş. Benim sormak istediğim şu automatic aquistic özelliğini açınca performansa olumsuz bir etkisi oluyor mu?

WD Blackcaviar 500gb harddiskimde Hd tune pro da aam'yi açmaya çalışınca hata veriyor. WinAAM 2.9 la aam'yi devreye sokabiliyorum harddisk sessiz oluyor ama sadece bilgisayarı yeniden başlatana kadar... firmware ya da kalıcı bi yazılım çözümü var mı bunun?

• quote:

Orjinalden alıntı: tahir40

WD Blackcaviar 500gb harddiskimde Hd tune pro da aam'yi açmaya çalışınca hata veriyor. WinAAM 2.9 la aam'yi devreye sokabiliyorum harddisk sessiz oluyor ama sadece bilgisayarı yeniden başlatana kadar... firmware ya da kalıcı bi yazılım çözümü var mı bunun?

Kardes bu hdd gercekden çok seslimi?sorun olcak derecede sesi varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinKy -- 8 Nisan 2009; 14:24:57 >

Orjinalden alıntı: WinKy

quote:

Çok sesli değil öyle kafa şişirmiyor tabii ki ama yeni nesil bir harddisk daha sessiz olabilirmiş. Yoksa 250 gb eski nesil bir harddiskten daha sessiz.

quote:

quote:

Çok sesli değil öyle kafa şişirmiyor tabii ki ama yeni nesil bir harddisk daha sessiz olabilirmiş. Yoksa 250 gb eski nesil bir harddiskten daha sessiz.

Bende sea. 410AS var onun kadar sessiz mi?Hadi 620AS sesli onun kadar değildir inş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinKy -- 8 Nisan 2009; 15:09:09 >

• Onu kullanmadığım için bilemiyorum maalesef.Ayrıca ortalama bir pc'de harddiske gelene kadar bir çok parça ses yapar ve bu yüzden harddiskin biraz sesli olması büyük sorun yaratmaz.

quote:

quote:

quote:

Bende sea. 410AS var onun kadar sessiz mi?Hadi 620AS sesli onun kadar değildir inş....

Bende 250gb 410AS ve Yeni Wd malum disk var, 410as'ni çıtı çıkmıyor ama WD kopyalama yükleme ya da herhangi şekilde çalışırken çok ses yapıyor, Hız açısından çok fark var tabi... ayrıca AAM (geçici olarak da olsa) devredeyken disk çok sessiz oluyor.
    AAM için arkadaşın verdiği WD formunu doldurdum... Hayır ola :)

• quote:

eyvallah hocam, bu arada gigatek seagate için 10.000 rpm hd den üstün performans diye lanse etmiş bu ürünü neye göre yazmışlar bunu bilmiyorum ama açıkçası seagate in bu hdsi testlerde pek bağırmasada uygulamada, win üzerinde ve kullanımda banada çok hızlı geldi.

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1226

quote:

Orjinalden alıntı: Alx
    Güzel inceleme. Eline sağlık.
    Gördüğüm gibi erişim süresi diski daha da sesli hale getiriyor. Tam sessiz yapınca WD erişimi 17ms oluyor.
    Aslında incelemelerde de yazdığı gibi Seagate 1TB, 32m 7200.12'leri beklemek lazım, asıl o zaman doğru bir karşılaştırma olur.

kafama tükirim usta dediğini tutmadık

disk alacak arkadaşlar seagate den şaşmayın sakın ha.disk manyak sesli çalışıyor gtx260 ın %55 fan sesini bastırıyor.ayriyeten kasada 2 tane 12 lik psu fanı ile sayarsak 3 tane 12 lik 1 tane 9 luk 1 tane de 6 lık fan var.

allah cezamı versin nereden de aldım ben bu diski yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 11 Nisan 2009; 20:01:48 >
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU

• quote:

Orjinalden alıntı: mahmut_cinar

disk alacak arkadaşlar seagate den şaşmayın sakın ha.disk manyak sesli çalışıyor gtx260 ın %55 fan sesini bastırıyor.ayriyeten kasada 2 tane 12 lik psu fanı ile sayarsak 3 tane 12 lik 1 tane 9 luk 1 tane de 6 lık fan var.

Hocam o konuda uyardık seni ama artık aldıysan yapacak bir şey yok. Yalnız automatic akustik kontrol sistemiyle çok sessizleştirebiliyormuşsun, gerçi erişim süresi biraz düşüyormuş ama dediğin kadar rahatsız ediyorsa yapmakta fayda var.

• Hocam önce güle güle kullan.. Ben sana Seagate önerdimde aldığın diskte küçük görülecek bir disk değilki.. aksine alınabilecek en iyi 2diskten birisi.. Teknolojileri ile gerçekten çok farklı bir yere konmayı hakediyor wdnin bu diski, evet biraz sesli ama bunu yazılımla minimize edebiliyosun zaten, performans kaybıda üzerinde durulmayacak kadar düşük. Ben ne 500lük seagateimden nede 1lik wd bcmden vazgeçerim. Ayrıca benim wd ile ilgili gözlemlediğim en önemli şey zamanla sesi biraz azaldı bende, ve artık yazılım bile kullanmıyorum sessizleştirmek için..

Sende bence canını sıkmayı bir tarafa bırakıp elindeki diskin güzelliklerinden faydalan, sendeki o diske sahip olmak isteyen çok kardeşimiz var..

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 12 Nisan 2009; 15:26:38 >

• Bugun WD 500GB Caviar Black elime geçti.Az önce XP kurdum.
    İzlenimlerim;
    *Bence o kadar ses çıkmıyor.Montajlamaya çok dikkat ettim valla vidaları bayağı sıktım.
    *Eski HDD'e göre 2-3 kat daha hızlıdır desem yeridir.4.7GB'lık bir dosyayı DVD'den HDD'e 5dk'de kopyalaması çok hoşuma gitti.Eski HDD'de 12DK'di.
    *Windows açılış ve kapanış süreleri çok azaldı.
    *Erişimde çok çok hızlı.İnternet sayfasıdır osudur şusudur manyak hızlandı PC.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krak3n -- 12 Nisan 2009; 16:44:36 >

Orjinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

Bugun WD 500GB Caviar Black elime geçti.Az önce XP kurdum.
    İzlenimlerim;
    *Bence o kadar ses çıkmıyor.Montajlamaya çok dikkat ettim valla vidaları bayağı sıktım.
    *Eski HDD'e göre 2-3 kat daha hızlıdır desem yeridir.4.7GB'lık bir dosyayı DVD'den HDD'e 5dk'de kopyalaması çok hoşuma gitti.Eski HDD'de 12DK'di.
    *Windows açılış ve kapanış süreleri çok azaldı.
    *Erişimde çok çok hızlı.İnternet sayfasıdır osudur şusudur manyak hızlandı PC.

Arkadaşım bu kadar abartıyorsunuz da hadi almasak elimizde olmasa tamam diyeceğiz.Benim de dün geçti elime.Ses konusu tamam çok sesli değil.Ama performans öyle ahım şahım birşey yok.Benim bozulan seagate 7.11 bile bundan hızlıydı.Kaldı ki bir de bunun 7.12'si var.500'lük düşünenen arkadaşlar wd'den çok büyük beklenti içine girmeyin derim...Bu wd'nin asıl numarası 1tb olanında...

• Ben zaten eski HDD'me göre kıyasladım.Benim beklentimi karşılıyor bana yeter.Yarın bir de RAID0 yapabilirim o zaman daha iyi olur.

Hocam önce güle güle kullan.. Ben sana Seagate önerdimde aldığın diskte küçük görülecek bir disk değilki.. aksine alınabilecek en iyi 2diskten birisi.. Teknolojileri ile gerçekten çok farklı bir yere konmayı hakediyor wdnin bu diski, evet biraz sesli ama bunu yazılımla minimize edebiliyosun zaten, performans kaybıda üzerinde durulmayacak kadar düşük. Ben ne 500lük seagateimden nede 1lik wd bcmden vazgeçerim. Ayrıca benim wd ile ilgili gözlemlediğim en önemli şey zamanla sesi biraz azaldı bende, ve artık yazılım bile kullanmıyorum sessizleştirmek için..

Sende bence canını sıkmayı bir tarafa bırakıp elindeki diskin güzelliklerinden faydalan, sendeki o diske sahip olmak isteyen çok kardeşimiz var..

quote:

inşallah hocam ama pek sanmıyorum açıkçası.

kullandığım onca hdd ten sonra diyebilirim ki dünyanın 1 numarası seagate kardeşim.

sürat desen sürat sessizlik desen sessizlik.

wd cv ben çok abartılmış hocam.eğer 7200,12 lerin 1tb ını alsaydın bence sen yüzüne bile bakmazdın wd in.

ayrıca disk manyak ısınıyor.samsung 29c iken bu 40c yaw.yuh artık

şimden böle sıcak olursa yazın 50c olur bu disk.tahminim bunun ömrü samsung f1 kadar da olmaz bu yüzden.

TEKRAR EDİYORUM ARKADAŞLAR DİSK ALACAKSANIZ KESİNLİKLE SEAGATE NİN 7200.12 LERDEN ALIN
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU

• WD 500 mü çok ısınıyor yoksa 1TB olanı mı?
  • Cumartesi günü kredi kartını evde unutup WD CB 1TB almamakla iyi mi ettim bilmiyorum.Gelen yorumlar iyi değil çünkü.Beklentileri karşılamamış gördüğüm kadarı ile. ST31000528AS bulsam hemen alırım sanırım.WD den yorumlar yüzünden soğudum gibi.Samsung F1 e de dönebilirim.

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Cumartesi günü kredi kartını evde unutup WD CB 1TB almamakla iyi mi ettim bilmiyorum.Gelen yorumlar iyi değil çünkü.Beklentileri karşılamamış gördüğüm kadarı ile. ST31000528AS bulsam hemen alırım sanırım.WD den yorumlar yüzünden soğudum gibi.Samsung F1 e de dönebilirim.

hocam samsung ta da iş yok.sen sen ol seagatelerden şaşma
  • Evet ama 1TB modeli yok işte.Ben 1 TB almak istiyorum.Şu an en mantıklısı WD CB 1TB.Seagate in 7200.12 sinin 1TB modeli yok hiçbir yerde

Orjinalden alıntı: BrooklynZU

Evet ama 1TB modeli yok işte.Ben 1 TB almak istiyorum.Şu an en mantıklısı WD CB 1TB.Seagate in 7200.12 sinin 1TB modeli yok hiçbir yerde

1 TB Caviar Black 7200.12 serisinden tüm zamanlarda daha hızlı. Arkadaşların şikayetçi olduğu disk Caviar Black'in 500 gblık olan modeli. 1 Tb daha hızlı bir disk, o yüzden yorumları kafana çok takma.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.