Toshiba A100-011 Model Laptopum var. Bilgisayarda 1 gb 533 mhz tek bi ram var, şimdi 2 gb daha almak istiyorum. acaba nasıl bi ram alıyım? piyasada 533 mhz ram pek yok. 667mhz alsam veya 800mhz alsam çalışırmı. 533 mhz olarak bile çalışsa yeter. yoksa 1 gb söküp tek 2 gb ram mi takmak zorundayım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Farklı megahertz hızlarında çalışan RAM leri bilgisayarına takmanı tavsiye etmem. Çalışması da imkansız gibi bişey. RAM lerin yanabilir.
Sana tavsiyem eski RAM inle aynı markalı bir RAM takman. Eğer anakatın 533 mhz den daha yüksek bellek megahertz değerlerini destekliyorsa 1 GB tı çıkartıp 677 mhz filan 2 GB takabilirsin.
Yanlız şunuda unutma eğer anakartın tek slota 2GB RAM takmaya müsait değilse. 2x1 GB ta takabilirsin. Yani 2 tane 1 GB.
Heşey anakartının modeline bağlı.
marka derken ? hızları aynı olupda farklı marka ramler takınca sorun çıkmıyor bildiğim kadarıyla
laptobun maxımum 4096 mb ddr2 533 mhz ram desteklemektedir cpuz vb gibi programlarla bakarak mevcut ramlerini görüp ona göre ram seçimi yaparsın sanırım 2*512 ram sahibisin 2gb ram alırsan 2560 mb ram olur belirgin bir performans artışı olur alacağı 667 mhz ramler 533 mhz çalışacağı için sorun olmaz kanısındayım
2gb 533mhz Kingston taktım, riske girmedim. Şimdi hiçbir sorun yok. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler..