Şimdi Ara

1e1 de en iyi dövüş sporu/sanatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sa öncelikle 1e1de en etkili dövüş sporunu yazarmısınız 15 yaşındayım orta boylu 54 kiloyum hem kondisyonumu artırıp hemde 1e1 de iyi olmak istiyorum lisede bana çok bulaşan oluyor muhattap bile olmuyorum ama hep küçümsüyolar küfür ediyolar çoğunu dövebilirim fakat kavgada elim ayağım tutuluyor titriyorum resmen yardımcı olursanız sevinirim

• Wing chun.
  • Boks kick boks muay thai üçlüsünden biri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun vadede wing tsun. kısa vadede box.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5966A6FE1 -- 31 Aralık 2016; 17:53:6 >
  • 1v1'de BJJ'yi kimse alamaz.
  • 1v1 de en iyisi brazilian jiu jitsu (bjj) olarak kabul görür kişiden kişiye değişebilir tabii, ancak genel olarak bjj diğer dövüş sporlarından 1v1de üstündür. bjj salonu bulmak çok zordur onun yerine muaythai, boks kickboks yönelebilirsin hem boks ve türevleri sadece 1v1de değil 1v2 1v3tede etkilidir. Wing Chun/Wing Tsun diyenleri gülüp geç sadece vakit kaybıdır sakın diyeyim gitme para tuzağı.
  • bir güreşci olarak güreş demek istiyorum.adamı tuttuğun gibi yere çarpa bilirsin çarptığındada artık o anki duruma göre arkada döner gidersin rakip çirkef çıkar kalkıp arkadan saldırmaya çalışırsa tekrar çarparsın yerde ağzına 2 yumruk atar bitirirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Boksörler sırf yere düşmemek için özellikle antreman yapıyorlar bir de adamın dibine kadar yumruk yemeden gitmen lazım :D
  • Rychte kullanıcısına yanıt
    gereksiz iş dibine kadar gitmeye ne gerek var yumruk attığı anda yakalasan gene işi biter gereksiz yere üstün tutuyorsunuz kendinizi.

sonuçta güreş tüm spor dallarının toplandığı küme.
    gerek kondisyon için koşu
    oyun yapabilmek için jimnastikçiler gibi hareket edebilme
    vücut geliştirme yapanlar gibi güç lazım
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten bir boksörün yumruğunu tutabileceğini düşünüyorsan boşver gitsin

ayrıca saydıklarının hepsi bokstada lazım :) güreşçiler yumruk yemeye alışık olmadıkları için tek yumrukta neye uğradıklarını şaşırırlar, vücutları dayanıklı olmuyor güreşe alıştıkları için. Çoğu şımarık ve sporcu ahlakından uzak insanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rychte

Gerçekten bir boksörün yumruğunu tutabileceğini düşünüyorsan boşver gitsin

ayrıca saydıklarının hepsi bokstada lazım :) güreşçiler yumruk yemeye alışık olmadıkları için tek yumrukta neye uğradıklarını şaşırırlar, vücutları dayanıklı olmuyor güreşe alıştıkları için. Çoğu şımarık ve sporcu ahlakından uzak insanlar

ben de bokstan yanayım ama güreşçiler bildiğin ayı gibi olur. vücutları dayanıklı olmuyor mu? şaka yapıyorsan komik, değilse daha da komik. Şımarık ve sporcu ahlakından uzak meselesi olabilir de olmayabilir de. Mesela milli güreşçimiz Rıza Kayaalp'ı beğenmiyorum çünkü videolarını izlersen hep gömerim, onu yaparım, şunu yaparım vb. Yani anlayacağın bir az profesyonellikten uzak bir sporcu ama bütün güreşçiler öyle değil. Tanıdığım güreşçi arkadaşlarım hepsi saygılı, düzgün insanlar.

• Yere düşmek ittirilmek falan ile aynı şey değil, mesela boks ile ilgilenen adamın karın boşluğuna istediğin kadar vur nefesi kesilmez, yumruk yemeye alışık olduğundan çabuk kendinden geçmez, dengesi kondisyonu patlayıcı gücü herşeyi yerindedir disiplinlidir. güreşçi ise muhtemelen güreşin sırf adından dolayı başlamış ve disiplinsizdir. tamam güreşçi yere düşürebilir ama boksörler kickboksçular falan özellikle yere düşmemek için çalışma yapıyor, ama güreşçilerin yumruk yememek için antreman yaptığını düşünmüyorum. hadi boksöre karşı biraz şansı var ama kickboksçuya karşı hiç şansı yok çünkü tekme ile adamı yanına yaklaştırmazsın bile.

hemen hemen aynı vücutta olurlar, belki güreşçinin daha iyi olabilir çünkü güreşte kas gücü daha önemli boksta ise çeviklik ve kondisyon ön planda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rychte

Yere düşmek ittirilmek falan ile aynı şey değil, mesela boks ile ilgilenen adamın karın boşluğuna istediğin kadar vur nefesi kesilmez, yumruk yemeye alışık olduğundan çabuk kendinden geçmez, dengesi kondisyonu patlayıcı gücü herşeyi yerindedir disiplinlidir. güreşçi ise muhtemelen güreşin sırf adından dolayı başlamış ve disiplinsizdir. tamam güreşçi yere düşürebilir ama boksörler kickboksçular falan özellikle yere düşmemek için çalışma yapıyor, ama güreşçilerin yumruk yememek için antreman yaptığını düşünmüyorum. hadi boksöre karşı biraz şansı var ama kickboksçuya karşı hiç şansı yok çünkü tekme ile adamı yanına yaklaştırmazsın bile.

hemen hemen aynı vücutta olurlar, belki güreşçinin daha iyi olabilir çünkü güreşte kas gücü daha önemli boksta ise çeviklik ve kondisyon ön planda.

insan vücudu vuruştan çok boğma, itme haraketlerine daha eğilimlidir. Her kavga bakışla başlar, itişle ateşlenir, striking ile devam eder, grappling ile son bulur.

Mekan ne kadar büyükse boksör, mekan ne kadar küçükse güreşçi bir o kadar avantajlıdır. öyle tek yumruk olayı yok zaten, boksör denince her kesin aklına tyson geliyor o yüzden tek yumruk olayı beyinde canlanıyor ama güreşçiye yumruk attığın zaman direkt kol altına odaklanıyor, mekan büyük değilse işin zaten bitmiştir. Tecrübeyle sabit.

• Ninjutsu kickboks boks v muaythai hep bildigimiz hareketler ve hic ise yaramaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Full kontak dövüş sporlarına yönelmeni öneririm. İmkanın varsa MMA yap. Hem güreşmeyi öğrenirsin, hem saldırıyı hem de yerde dövüşmeyi. İmkanın yoksa muay thai ve güreş ikilisi derim. İyi forumlar.
  • Güreş diyeceğim ama 1v1 her zaman olmaz o yüzden boks diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: xyzzz

1v1'de BJJ'yi kimse alamaz.

bu değişir vücudunu iyi kullanan birisi bjj ciyi yaklaştırmaz bjj cinin hızlı olması lazım rakibi davranmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: The SATANİST

quote:

Orijinalden alıntı: xyzzz

1v1'de BJJ'yi kimse alamaz.

bu değişir vücudunu iyi kullanan birisi bjj ciyi yaklaştırmaz bjj cinin hızlı olması lazım rakibi davranmadan

valla mekan ne kadar küçükse bjj o kadar avantajdır
    kendimden biliyorum
    yaklaşık 7 yıldır bjj yapan bir arkadaşım vardı (eğitimini abd'de almıştı)
    bir boksör olarak onu ne kadar kendime yaklaştırmasam da bir süre sonra iş güreşe geçiyor
    eninde sonunda yakalıyorlar seni
    kitlemesi 5 sn. sürmüştü

her kavga bakışla başlar, itişle ateşlenir, striking ile devam eder, grappling ile son bulur.
    yurt dışına gidersem yapacağım ilk iş bjj eğitimi almak olacak

• Oda degisir bazilari grappler dinlemiyor geldimi salliyor

ama 2 kisi ise grappler yerde pek bişey yapamaz illa striker lazım birden fazla kisi icin

• quote:

Orijinalden alıntı: The SATANİST

Oda degisir bazilari grappler dinlemiyor geldimi salliyor

ama 2 kisi ise grappler yerde pek bişey yapamaz illa striker lazım birden fazla kisi icin

orası öyle
    ama burdaki konu 1v1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.