Şimdi Ara

1B ve 2B grubundakilerin D.E.S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atom numarası 29 olan Cu elementini ele alalım.

29Cu = 1S2 2S2 2P6 3S2 3P6 4S2 3d9 bunun grubu 9+2=11den 1B. Peki değerlik elektron sayısı kaç 1 mi 11 mi?

Ya da 30 u düşünürsek o da 10+2 den 2B oluyor değerlik elektron sayısı 2 mi 12 mi?

Lütfen kafama takıldı iyi bilen birileri yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 21 Aralık 2017; 14:23:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bakırın (Cu) Değerlik Elektronları ve 2B Grubu Elementleri

Bakır (Cu), atom numarası 29 olan, 1B grubunun altıncı periyodunda yer alan bir geçiş metalidir. Bakırın 29 değerlik elektronu bulunur. Bu elektronlar, elementin kimyasal özelliklerini ve tepkimeye girme şeklini belirler.

Tüm 2B grubu elementleri, en dış yörüngelerinde iki değerlik elektronuna sahiptir. Bu, onların iki değerlik almalarına neden olur. Bakır da 2B grubu bir element olduğu için iki değerlik alır.

Değerlik elektronlarının sayısı, bir elementin kimyasal bağ oluşturma yeteneğini etkiler. Bakırın iki değerlik elektronu, onun diğer elementlerle hem kovalent hem de iyonik bağlar oluşturmasına olanak tanır. Bu çok yönlülük, bakırı çok çeşitli uygulamalarda kullanılan değerli bir metal yapar.

Bakırın değerlik elektron sayısını bilmek, onun kimyasal tepkimelerini ve diğer elementlerle etkileşimlerini anlamak için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 11 diye düşünüyorum ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayzerYY

11 diye düşünüyorum ben de

Tam bilen varsa yazarsa çok iyi olur
  • 4s1 3d10 seklindedir. son katmanda yani 4 deki elektron sayisi 1 oldugundan degerlik elektron sayisi da 1 dir. ya da soyle yapabiliriz 2-8-18-1 seklinde katmanlara ayiririz burdan yine 1 diyebiliriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsewiir

4s1 3d10 seklindedir. son katmanda yani 4 deki elektron sayisi 1 oldugundan degerlik elektron sayisi da 1 dir. ya da soyle yapabiliriz 2-8-18-1 seklinde katmanlara ayiririz burdan yine 1 diyebiliriz

Hocam kunduza sordum az önce 11 ve 12dir dedi birisi :D
  • AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    valla hocam 11-12 olmasi benim bildigime gore imkansiz. tanim geregi son katmandaki elektron sayisina bakariz. 4. katmanda 1 ya da 2 elektronu olur cu'nun. bi kimya ogretmeni felan varsa aydinlatabilir bizi

edit:https://m.wikihow.com/Find-Valence-Electrons 11. grup elementi cu 1 ya da 2 elektronu olur demis. muhtemelen boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsewiir -- 21 Aralık 2017; 14:54:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsewiir

valla hocam 11-12 olmasi benim bildigime gore imkansiz. tanim geregi son katmandaki elektron sayisina bakariz. 4. katmanda 1 ya da 2 elektronu olur cu'nun. bi kimya ogretmeni felan varsa aydinlatabilir bizi

edit:https://m.wikihow.com/Find-Valence-Electrons 11. grup elementi cu 1 ya da 2 elektronu olur demis. muhtemelen boyle

Hocam tamamdır mantıklı geldi. Zaten grup ile aynı değeri alıyor benim bildiğim değerlik elektron. Helyum istisnaydı. O tanıma da uyuyor. Teşekkürler.

Yalnız şurda beynim yandı;

Group 8: 2 or 3 valence electrons
    Group 9: 2 or 3 valence electrons
    Group 10: 2 or 3 valence electrons

Gerçi bu kadar ayrıntıya gerek yok. Gruplarını bilsek yeter diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 21 Aralık 2017; 15:2:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B E Y L E R :d [S
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • B grubu 1A 2A 3B 4B... diye giden d.e.s sayısına göre sıralandığı için oluşturduğu için 3B grubundan başlar. Eğer 1B ile başlasaydı değerlik e- sayısının grup sayısını verme özelliği kaybolurdu. Çünkü B grubunun ilk elementi 4s1 3d2 ile başlıyor, d.e.s. s+d ile 3'tür.
    Ayrıca 4s2 3d6, 4s2 3d7 ve 4s2 3d8'li olanların d.e.s'leri 8,9 ve 10'dur, ve üçü de 8B grubuna girerler. Ondan sonra gelen 4s2 3d9 ve 4s2 3d10 ise sırasıyla 1B ve 2B grubuna yerleşirler. 1B grubundaki elementlerin d.e.s. 11, 2B grubundakilerin ise 12 olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.