Şimdi Ara

1999-2001 Golf 4 Alınır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
15.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vahit92

Ne 25 i usta Delirdiniz mi ya 16 Yaşında araba bu Allah Aşkın'a şişirilmiş fiyatlarla konuşmayın

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba? 96 model corollalar hala 22-23binlere satılırken 2001 model golfü 19bine almaktan bahsediyorsunuz, ben bir şey şişirmiyorum, piyasa ve ülkenin durumu şu an böyle. O fiyata temizinden golf 4 bulursanız bir tane de bana ayarlayın. Metalini yorgun bulan da 85bin verip yenisini alsın bir zahmet.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de yaşıyorum ve Çakal çok fazla ben almam o fiyata abi bak kimsede alamıyor kimsede satamıyor herkes dümbük olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vahit92 kullanıcısına yanıt
    Valla alan da alıyor, satan da satıyor gayet güzel. Sıfır araç alımları iyice coştu zaten. Senin o 19bine alacağın 160bine gelmiş bakımsız golf 4 disk, fren, baskı balata, amortisör, amortisör takozu, akü, motor kulağı, şanzıman kulağı, boğaz kelebeği, bagaj amortisörü, kol dayaması, sunroof lastiği, far ampülü vs vs gibi potansiyel masraflarla zaten 25e gelir de geçer sana. O yüzden diyoruz temizini, bakımlısını al o da şu fiyatlarda diye. Ne kadar ekmek o kadar köfte koçum.
    Valla baktıgım arabaların hepsi 19-20 bin lira tertemiz araçlar sıfır masraflı sen hayal dünyanda yaşamaya devam et aslanım :)

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Hacı abi araçlar çok güzelmiş peki 1.6 comfortline mi 1.8 highline mi tavsiye edersiniz hangisi daha iyi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Ne 25 i usta Delirdiniz mi ya 16 Yaşında araba bu Allah Aşkın'a şişirilmiş fiyatlarla konuşmayın

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba? 96 model corollalar hala 22-23binlere satılırken 2001 model golfü 19bine almaktan bahsediyorsunuz, ben bir şey şişirmiyorum, piyasa ve ülkenin durumu şu an böyle. O fiyata temizinden golf 4 bulursanız bir tane de bana ayarlayın. Metalini yorgun bulan da 85bin verip yenisini alsın bir zahmet.

96 corollanın 23 bine satılması o parayı hakettiğini göstermez. Benim gözümde o arabanın da ederi en fazla 15 bindir. 20 yaşındaki orta sınıf bir arabaya o parayı veren de süzme enayidir. Aynen golf 4'e 30 bin tl verenler gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mühendis Kafası kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam ağzna sağlık valla çok güzel söyledin adamlar bilmiyor abi ne desek boş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis Kafası

quote:

quote:

96 corollanın 23 bine satılması o parayı hakettiğini göstermez. Benim gözümde o arabanın da ederi en fazla 15 bindir. 20 yaşındaki orta sınıf bir arabaya o parayı veren de süzme enayidir. Aynen golf 4'e 30 bin tl verenler gibi.

Senin anlamadığın, senin gözünde aracın ne ettiğinin pazarda bir bağlayıcılığı yok, benim gözümdede golf 7 85binin arabası değil, ama bunu dersem bayi bana 50 bine mi veriyor? Başka markalar ya bak golf pahalı biz ucuza verelim mi diyor?

Bütün araçların belli bir piyasası, oturmuş fiyatı var işte. Önce bunu kabul edip ona göre hareket etmek lazım. Elindeki para alacağın aracın en ucuzlarını almaya yetiyorsa o modeli almayacaksın çünkü başın ağrır, kazalıdır, full boyalıdır, bakımsızdır vs. Neymiş o paraya baktıkları çok temizmiş, he çok temiz, hepsi full "temizlik boyalı", 200k kmli araçlar..

Klavye başına geçip insanları "süzme enayi" diye yargılamamak, önce bir kendimize bakmak lazım. Herkesin hayatı parası, bütçesi kendine. Birine pahalı geleni, öbürü rahat alıyor diye enayi oluyorsa oho enayiler bitmez ülkede. Kimine göre satan çakaldır, kimine göre 3 kuruşa 5 köfte alma derdindeki..

Hocam Haklısın yazdıkların doğru fakat bizim lafımız araba o fiyata satılıyor diye piyasası o para olamaz ya 8 liraya satılan şahin olmuş 13-14 17 ye satılan golf olmuş 24-25 sebepsiz bir Artış bu gereksiz yani o parayı haketmiyor

• quote:

Hacı abi araçlar çok güzelmiş peki 1.6 comfortline mi 1.8 highline mi tavsiye edersiniz hangisi daha iyi ?

ben 2 arabayıda kullanmadım ama görünüş olarak highline hala çok güzel 1.8 motor 125 bg 170 nm arabayı çok rahat taşır 1.6 daki hantallık yaşanmaz LPG ile pek bir yakıt farkı olmaz aynı yakar ama belki bakım masrafları parçaları bir miktar pahalı ve bulunması zor olabilir.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Orası öyle 1.8 Passat motoru golfe çok yakışır uçar gider ama piyasada tutuluyor mı onu bilmiyorum

• 25.000'e Golf 5 alınır mı acaba yada en önemlisi bulunabulir mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Senin anlamadığın, senin gözünde aracın ne ettiğinin pazarda bir bağlayıcılığı yok, benim gözümdede golf 7 85binin arabası değil, ama bunu dersem bayi bana 50 bine mi veriyor? Başka markalar ya bak golf pahalı biz ucuza verelim mi diyor?

Bütün araçların belli bir piyasası, oturmuş fiyatı var işte. Önce bunu kabul edip ona göre hareket etmek lazım. Elindeki para alacağın aracın en ucuzlarını almaya yetiyorsa o modeli almayacaksın çünkü başın ağrır, kazalıdır, full boyalıdır, bakımsızdır vs. Neymiş o paraya baktıkları çok temizmiş, he çok temiz, hepsi full "temizlik boyalı", 200k kmli araçlar..

Klavye başına geçip insanları "süzme enayi" diye yargılamamak, önce bir kendimize bakmak lazım. Herkesin hayatı parası, bütçesi kendine. Birine pahalı geleni, öbürü rahat alıyor diye enayi oluyorsa oho enayiler bitmez ülkede. Kimine göre satan çakaldır, kimine göre 3 kuruşa 5 köfte alma derdindeki..

Haklısınız hocam, önemli olan bizim ne dediğimiz değil. Sen, ben golf 7 85 bin etmez diyoruz ama bugün bir vw bayisine gidince insanlar bu arabayı almak için sıra bekliyorsa bizim sözümüzün hiç bir değeri kalmıyor. Ama insanlar fiyat bu ne yapalım demek yerine bir eleştiri gösterseler, 10 kişi yerine 3 kişi alsa o arabaları işte o zaman belki 50 değil ama bugün 80e yarın 75e verirler o arabayı.

4 yıl önce arabamızı sattığımızda da aynı fiyata satılıyordu bu arabalar bugün araba arıyoruz yine aynı fiyata satılıyor. Peki sormak gerekmez mi bu arabalar 4 yılda hiç mi eskimedi, hiç mi yıpranmadı? Aynı araba artık 4 yıl daha yaşlı, 50 bin km yol yapmış o gün bu arabayı alan adam keyifle biniyor, her işini görüyor bir de bunun "ekmeğini yiyor" . Şimdi ben yine soruyorum bu nasıl ekmek? Kullanılan, eskiyen ürün nasıl değer kazanıyor? Sıfır aldığın arabadan kar etmek nedir? Sen 1000 liraya aldığın telefonu 1100 liraya satıyormusun? Mevzu araba olunca neden bu aldığın fiyattan satmayı zarar olarak görüyorsun?

Kusura bakmayın hocam bu aralar bu konuya biraz doluyum. Mevzu araba fiyatlarına gelince patlıyorum. Kafanızı şişirdiysem özür dilerim. Türkiyede 2. El piyasası aldı başını gitti. 2. Eldeki çakallar yüzünden millet sıfıra yöneldi. Bunu fırsat bilen distribütörler de kolları sıvamış müşteriyi bekliyor. 2. El fiyatları arttıkça sıfır fiyatları artıyor. Sıfır fiyatları arttıkça da 2. El piyasası patlıyor. Arada bir de vergi zammı geldi mi tuzu biberi oluyor. Kısır döngü içinde artan fiyatlar arabaları alınmaz hale getirdi. Şu anda piyasasını hakeden bir araç yok. Hepimiz için hayırlısı olsun.

• Mühendis Kafası kullanıcısına yanıt
    Üstadım yüreğine ağzına sağlık çok güzel açıklamışsın olayı bana dicek laf bırakmadın baştan sona haklısın ben de çok doluyum bu konuda

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısınız hocam, önemli olan bizim ne dediğimiz değil. Sen, ben golf 7 85 bin etmez diyoruz ama bugün bir vw bayisine gidince insanlar bu arabayı almak için sıra bekliyorsa bizim sözümüzün hiç bir değeri kalmıyor. Ama insanlar fiyat bu ne yapalım demek yerine bir eleştiri gösterseler, 10 kişi yerine 3 kişi alsa o arabaları işte o zaman belki 50 değil ama bugün 80e yarın 75e verirler o arabayı.

4 yıl önce arabamızı sattığımızda da aynı fiyata satılıyordu bu arabalar bugün araba arıyoruz yine aynı fiyata satılıyor. Peki sormak gerekmez mi bu arabalar 4 yılda hiç mi eskimedi, hiç mi yıpranmadı? Aynı araba artık 4 yıl daha yaşlı, 50 bin km yol yapmış o gün bu arabayı alan adam keyifle biniyor, her işini görüyor bir de bunun "ekmeğini yiyor" . Şimdi ben yine soruyorum bu nasıl ekmek? Kullanılan, eskiyen ürün nasıl değer kazanıyor? Sıfır aldığın arabadan kar etmek nedir? Sen 1000 liraya aldığın telefonu 1100 liraya satıyormusun? Mevzu araba olunca neden bu aldığın fiyattan satmayı zarar olarak görüyorsun?

Kusura bakmayın hocam bu aralar bu konuya biraz doluyum. Mevzu araba fiyatlarına gelince patlıyorum. Kafanızı şişirdiysem özür dilerim. Türkiyede 2. El piyasası aldı başını gitti. 2. Eldeki çakallar yüzünden millet sıfıra yöneldi. Bunu fırsat bilen distribütörler de kolları sıvamış müşteriyi bekliyor. 2. El fiyatları arttıkça sıfır fiyatları artıyor. Sıfır fiyatları arttıkça da 2. El piyasası patlıyor. Arada bir de vergi zammı geldi mi tuzu biberi oluyor. Kısır döngü içinde artan fiyatlar arabaları alınmaz hale getirdi. Şu anda piyasasını hakeden bir araç yok. Hepimiz için hayırlısı olsun.

Estağfurullah, malesef piyasa böyle. Bakın dolar neredeyse 3 lira oldu böyle bir ülke var mı ya?

Ben bunları kar olarak düşünmüyorum çünkü biz tamamen ithale bağlı bir ülkeyiz ve hemen her şeyi dövizle alıyoruz. Araçların ikinci elde sürekli zamlanması da artan döviz dolayısıyla artan sıfır araçlardan dolayı. Yoksa adam sattığında kar etmiş olmuyor ki sadece daha aza zarar etmiş oluyor. Bir de piyasada bu vw'ye özel değil, tutan tüm markalarda böyle. Şimdi Onlarca model, yüzbinlerce aracın fiyatları periyodik olarak arttıkça o adam niye aracını zam yapmadan versin? Yani aklı başında olan, paraya ihtiyacı olan bir adam yapar mı bunu? Çakallar var onlar ayrı, ama büyük çoğunluk para ihtiyacından piyasaya göre fiyatlandırma yapıyor. Herkesin refahı iyi olsa, adam arabasını çabuk satmak için ucuza da verir sorun değil, ama bu ülkede şu an 1000lira bile çok önemli bir parayken, adam 33e gidecek aracını ya bu fiyatlar şişik ben 20dan vereyim diyerek satabilir mi? Mümkün değil. Piyasa neyse, gidişat neyse ona göre, çünkü kendisi alım yapacağı zaman sıfır olsun, ikinci olsun o da tamamen aynı koşullara maruz kalacak.

• Mecbur kışı beklicez

• quote:

Orijinalden alıntı: Flyme

25.000'e Golf 5 alınır mı acaba yada en önemlisi bulunabulir mi?

Bulunur ama alınır mı o sizin bileceğiniz iş. Beklentilerinizle alakalı. yüksek km, düşük donanım, kaza ya da pert durumu, komple boyalı olma gibi durumlara razı olursanız o paralara bulursunuz. Ben 3 sene önce piyasa çalkantılı değilken almıştım o zaman bile o paralara çok temizleri alınmıyordu ki, ben onun hayli üstünden fiyatla almıştım. Şimdi uçmuş piyasa fiyatlarıyla siz düşünün 25e ne kadar iyi bir 5 kasa olabilir. Bence riske girmeyin ve 4 kasa alın temizinden.
    Hocam HAKLI temiz 4 en iyisi

• güzel arabadır ama nihayetinde 15 yıllık arabadan bahsediyoruz hangi marka olursa olsun, ne kadar sağlıklı hizmet verir onu sormak lazım kendimize.. ne kadar temizde bulsanız zamanla sıkıntılar yaşatacaktır, bir tarafını onarırken başka bir yerden bir şey patlayacaktır sonuçta yorgun araba.. ve o kadar para vererek almakta cabası.. yüksek model arabadan şaşma, para yetmiyorsa şart değil ya vw almak, aynı paraya yüksek model markalar vardır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.