Şimdi Ara

1998 Corsa 1.4 swing aldım / sattım :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
5.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne güzel hayatınız varmış sizin ya, bizim hayatımız stresli maalesef  

Şaka bir yana, araç piyasası afedersiniz lağım çukuru gibi epeydir, şimdi almasam 2 ay sonra 300 olacak belki.

En azından çok baş ağrıtmayacak, doğru tercih yaptığımı düşünüyorum şu an için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

Vallahi hocam sonuçta bizde TL kazanıp, kullanıyoruz genel olarak daha pahalı olduğunu söyleyebilirim buranın sadece araba, benzin, alkol, eğlence sektörü, ev fiyatları(kira değil satın alım)uygun.Market, fatura gibi standart giderler daha yüksek ama tabi 27 yaşında, otomobil sevdalısı biri olarak Türkiye'de hayalini kuramayacağım otomobillere binme fırsatım oldu bu konuda mutluyum biraz ama Avrupa gibi falan düşünmeyin Türkiye'nin 2 sene öncesi...

Onun haricinizde aracınız ile alakalı da atmosferik, manuel, elektronik zaten yok, her sorunu çok uygun ve basit çözülebilir.

Hatta Corsa B ile şöyle bir anım da var.2015'te Kıbrıs Lefke'ye okumaya gittiğimde kaldığım evin yakınında bir market vardı.Markette duran tonton bir amca vardı ve muhabbeti hoştu her akşam yanina uğrar hal hatır sorar muhabbet ederdim.Kapıda da belediyeye logolu bir Corsa B hergün dururdu.Hep merak ederdim bu kimin aracı niye burda duruyor diye.Sonrasında öğrendim ki o tonton amca Belediye Başkanı imiş ve o Corsa B de kendisinin makam aracıymış.Bir gün alıp beni gezdirmişti.Sözün özü Corsa B ile belediye başkanıyla birlikte turlamışlığım da var  

• Güle güle kullanın Opel sevmiyorum ama temizine binilir bunun makyajlı 1.7 olanları apaçilerin sevdiği araçlardandır

• Corsa Gsi vardı zamanında, swinglerin 0-100u 15.sn son surat 155km olması lazım o dönem dikkatimi çekerdi..

• Hayırlısı olsun hocam. Tekerine taş değmesin.

Geçen hafta da kardeşim aldı bu ufaklıktan. 2000 1.4 GLS 167.000 kmde LPG'li 305.000 tl ye aldık. Araç çok hoşuma gitti. Manisa merkez -İzmir Aliağa arası git gel yapıyor hergün. Gaz fren direksiyon tepkileri bence başarılı. Ama aynı yaştaki babamın Astra G'si virajda dosta güven düşmana korku salarken Corsa bir yerden sonra kalk şarampole gidelim der gibi geldi. Segment farkı bıçakla ayrılmış resmen. Şehir içi için mükemmel araba. Döneminde sıfır kondisyondayken gerçekten kullanmak isterdim. Özellikle renkleri aşırı tatlı. Sarı rengine bayılıyorum hatta üniversite zamanında hayalimdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu aracı sanayi ustalarıyla swingleyeceğin için corsa swing diye geçiyor. bi un senle takılacak bi gün ustayla

• Sene 2010, komşu , mavi renk otomatiğini tam 10 bin TL ye satıyordu. paramız da vardı ama almadık, o günden beri hala aklımdadır

• Başkan iki kapı mi dört kapı mi araç ?

• Anı güzelmiş gerçekten  

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt

Teşekkürler iyi dilekleriniz için, size de hayırlısı olsun.

Sizin km de iyimis gerçekten, yorulmamış araç. Fiyatı da ona göre sanıyorum, temizdir epey.

Aracın düz gidişi, direksiyonu, vites geçişleri rafine, fakat virajlarda gerçekten pişmaniye gibi   yumuşuyor, dağılıyor, yatıyor biseyler oluyor arabaya  

Sınırını bilerek kullanmak lazım, ki zaten ben öyle yapıyorum, hem de çok az yakıyor böyle  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 21 Ağustos 2023; 22:3:52 >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, evet tek kapı olanlar, arkaları simsiyah gezer apaçi gençlerimiz.

• M3 CSL M kullanıcısına yanıt

Benim araç 53 beygir çıktı, şehir içinde hafif yapısı sayesinde pek belli etmiyor ama 60 km hızdan sonra anlıyorsunuz, gaz pedalının altı boş  

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Bakalım, 1 hafta olacak alalı, hep benleydi, umarım sadıktır.

• 4 kapılı

Hayırlı uğurlu olsun hocam.

• Teşekkür ederim

• Aracın genel bakımını yaptırdım 1500 liraya, direksiyon körüğüne de haftaya yaptıracam 300-350 TL de o tutacak, sıcakları atlatıyoruz, o sebeple klimayı gelecek sezona erteledim

2 depo LPG bitirdim, pompa ölçümü 8-8.5 litre LPG yakıyor araç, sakin kullanıyorum, yüz güldürüyor.

Güle güle kullan , kaza bela olmasın. Ben de bu tarz bir araç düşünme aşamasındayım. Corsa serisine tümüyle yabancıyım.

Ama tip olarak çok cezbediyor ve elbette motor mekanik olarak, ısıtma ve soğutma sistemlerinde tofaşlardaki gibi hararet problemleri ile uğraştırır mı genel olarak bunları merak etmişimdir.

Mesela 1999 model 1.4 GLS 90 hp serisi dikkatimi çekiyor. Genel itibariyle temizini bulabilirsem düşünmeli miyim, bu konuda neler öğrenebilirim :)

• 20 yıl önce kullanmıştık çok güzel araçtır o dönemin en iyi b segmentidir kendisi kalitesi malzeme kaliteside iyidir

• KaytunAlp K kullanıcısına yanıt

Ben de bu modelde karar kılmadan önce hakkında hiçbir şey bilmiyorum, çok kısa forumlara bir baktım ve balıklama atladım ne olacaksa olsun diye  

Sonuçta yaşlı araba, 98 model bı araçtan sorusuzluk bekleyemem ama bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Haftada bir yağını suyunu kontrol ediyorum, su ekleyip devam ediyorum, eksiltme yapıyor, haftada bir ekleme yeterli oluyor benim araçta. Yağda eksilme yok. Bendeki motor 60 beygirlik 8v eski nesil motor, buna daha dayanıklı diyorlar ama arabanın ciğeri yok, yürümüyor pek  

Klima sistemleri hassas, onu kontrol ettirmek lazım.

Araç yıkık dökük değilse sürüşü gayet medeni ve yumuşak, araba da küçücük olunca her yere kolayca girip çıkıyorum, tam şehir içi aracı. Yüksek hız aracı değil kesinlikle, 120 üstünde tedirgin edebiliyor ve çok ses oluyor içerde  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 1 Aralık 2023; 13:40:46 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.