yüklenmez ki. arkadaşın E8200 işlemcili, 2gb ramli, Nvidia8800GT li sistemine denemek için win98 kurmak istedik, "işlemci tanınmadı" diye bir uyarı verip kurulumu yarıda kesti
ilk bilgisayarım 386 idi ozamanlar pentium 75 görmüştüm mortal kombat 1 full oynanıyordu bende ise arka plan yok açarsam çok yavaşlıyordu 512 kb ekran karım vardı ne günlerde kolaymıydı pc paraçası almak ses kartına bir dünya para vermiştim ıo kartları unuttuk ıo kart olmaz ise pc de olmazdı sonra bir arkadaşımdan 486 dx 2 66 işlemci ve anakart almıştım şükür artık mortal kombat ı full oynuyordum nerde eskiler nerde?keşke hiç 3d çıkmasaydıda eski oyunların tadı olsaydı basit ama zevkli şimdi artık grafikler muhteşem ama hatırlamıyorum bir oyunu 2 kez bitireyim kabak tadı verdi artık güzel bir konu emeğine sağlık
P4 İşlemci
17''crt monitör
40 gb harddisk
256 mb ram
Teknosadan almıştım o zaman 10 seneden fazla oldu herhalde
İnfinity markaydı yanında lexmark z25 olsa gerek bir yazıcı vermişlerdi yazıcıyı bir gün önceden alıp eve getirmiştik
O günün sabahı zor oldu benim için
Şimdiki aklım olsa hazır pc almam o ayrı bir olay
ama herşeyin ilk olanı,ilk yaşananı,ilk görüleni daha güzel galiba
Şimdi az ile yetinme özelliğimi kaybettiğimi düşünüyorum...!!
quote:
Orijinalden alıntı: TIRAZLI
ilk bilgisayarım 386 idi ozamanlar pentium 75 görmüştüm mortal kombat 1 full oynanıyordu bende ise arka plan yok açarsam çok yavaşlıyordu 512 kb ekran karım vardı ne günlerde kolaymıydı pc paraçası almak ses kartına bir dünya para vermiştim ıo kartları unuttuk ıo kart olmaz ise pc de olmazdı sonra bir arkadaşımdan 486 dx 2 66 işlemci ve anakart almıştım şükür artık mortal kombat ı full oynuyordum nerde eskiler nerde?keşke hiç 3d çıkmasaydıda eski oyunların tadı olsaydı basit ama zevkli şimdi artık grafikler muhteşem ama hatırlamıyorum bir oyunu 2 kez bitireyim kabak tadı verdi artık güzel bir konu emeğine sağlık
sen öyle diyorsun, benim 1 mb lık tnt ekran kartım vardı, sistemde 64 mb ram. tomb raider 3 oynayamıyordum. O zamanın parasıyla hiç unutmam 230 tl verip 32mb lık Gforge 2 MX almıştım. (bilgisayarım 400 tl civarıydı) oynamadığı oyun yoktu o dönem :)
çok sonra o pc yi sattım, (upgrade yapmıştım işlemci ram ve diski) o ekran kartının xp driveri çıktı ve yükledim. hala çatır çatır oynuyordu xp de bile.. 2003 dü galiba sattığım tarih, tam hatırlamıyorum ama o ekran kartı çok iyiydi.
quote:
Orijinalden alıntı: Öner
quote:
Orijinalden alıntı: TIRAZLI
sen öyle diyorsun, benim 1 mb lık tnt ekran kartım vardı, sistemde 64 mb ram. tomb raider 3 oynayamıyordum. O zamanın parasıyla hiç unutmam 230 tl verip 32mb lık Gforge 2 MX almıştım. (bilgisayarım 400 tl civarıydı) oynamadığı oyun yoktu o dönem :)
çok sonra o pc yi sattım, (upgrade yapmıştım işlemci ram ve diski) o ekran kartının xp driveri çıktı ve yükledim. hala çatır çatır oynuyordu xp de bile.. 2003 dü galiba sattığım tarih, tam hatırlamıyorum ama o ekran kartı çok iyiydi.
benim yazdığım tarih 1993 94 dütnt hatırladığım kadarıyla 32 mb dı tarihde 1997 1998 di sanırım,neyse geçmişe yolculuk bazen güzel ama geçmişle malesef yaşanmıyorgeçmiş geçmişde kaldı
120 MB harddisk, vay be.
Cel 333 Tomato board. 32MB ram 4MB VGA 4.3GB Segate HDD 14" Proview monitor (yandan ses çıkışlı) Yatay döküm kasa (yıldız marka) Creative motor sesli cd-rom (kumandalı) tekerleksiz fare, taş gibi klavye
makina çok stabildi 30 sn kapanış 50sn açılış idi. P4 1.7 lere fark atıyordu
ilk etapta 256 Ram yaptım sonra 32MB tnt2 ekran kartı arkasında 60GB Disk sonra dvd-rw sonra 200GB HDD (sanırım) Sonra yeni kasa aldım 2005 olabilir.