Şimdi Ara

1993-1998 TOYOTA COROLLA İLE İLGİ AYDINLATICI BİLGİ LÜTFEN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
35.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota almayı yıllardır istemekteyim bu aralar kafaya koydum benim baba yadiğarı eski reno springi satıp bir toyota corolla almayı istiyorum 1.6 efsane kasa toyotdan olsun istiyorum
    Fakat toyota corolla arabadan kendi içireisinde bir çok model mevcut olduğunu fark ettim 1.6 Linea
    1.6 XEi 1.6 XLi 1.6 GLi vs vs diğerlerini yazmıyorum çünkü anladığım kadarıyla kasa farklı .Şimdi bu modellerden hangisini almamı tavsiye edersiniz .
    Bu yazdıklarımın açılmları nedir yada aralarında ne gibi farklılıklar gösteriyorlar.Açıkcası bilgim olamdığı için buraya yazmayı uygun gördüm Yazan ve bilgisini paylaşan arkadaşalra şimdiden teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asityanığı -- 28 Ağustos 2008; 19:30:55 >

• 1.6 xli = camlar düz (manuel). tamponlar siyah.
    1.6 xei= ön camlar elektirikli. tamponlar gövde rengi
    1.6 gli= 4 cam elektrikli. klima. ortopedik ön koltuklar. elektirikli aynalar. tamponlar gövde rengi.

klima xli ve xei lerde opsiyonel. orjinal japon xli lerin xei lerden pek farkı yok bildigim kadarı ile.
    birde special modelleri vardır. bunlarda abs ve sürücü havayastıgı vardır extra olarak.
    xli 11-13 bin ytl
    xei 12-14 bin ytl
    gli 13-15 bin ytl fiyat aralığında oynar. istisnalar kaideyi bozmaz tabi.

eger bütceniz iyi ise gli. degil ise xei almanızı tavsiye ederim. bende spring den sonra toyotaya geçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fisherman06

1.6 xli = camlar düz (manuel). tamponlar siyah.
    1.6 xei= ön camlar elektirikli. tamponlar gövde rengi
    1.6 gli= 4 cam elektrikli. klima. ortopedik ön koltuklar. elektirikli aynalar. tamponlar gövde rengi.

klima xli ve xei lerde opsiyonel. orjinal japon xli lerin xei lerden pek farkı yok bildigim kadarı ile.
    birde special modelleri vardır. bunlarda abs ve sürücü havayastıgı vardır extra olarak.
    xli 11-13 bin ytl
    xei 12-14 bin ytl
    gli 13-15 bin ytl fiyat aralığında oynar. istisnalar kaideyi bozmaz tabi.

eger bütceniz iyi ise gli. degil ise xei almanızı tavsiye ederim. bende spring den sonra toyotaya geçtim.
    Arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim .

• quote:

Orijinalden alıntı: asityanığı

Arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim .

Alıntıları Göster
    kardeş bulabilirsen temiz bir gli al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seydiekici

kardeş bulabilirsen temiz bir gli al.

Alıntıları Göster
    GLİ'ler bazen uçuyor. 16.000 'e kadar fiyat çekenler var. Ortalaması 15.000 YTL...
    Temiz bir XEİ iyidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

GLİ'ler bazen uçuyor. 16.000 'e kadar fiyat çekenler var. Ortalaması 15.000 YTL...
    Temiz bir XEİ iyidir...

Alıntıları Göster
    Tamam toyota efsane çok tutuluyor da...... ama sanki fiyatları biraz piyasa nın üstünde değilmi .Tabiki isteyen istediği fiyatı çekecektir aracına ama bence biraz model ve yıla göre corolla nın fiyatları piyasanın üstünde .Ama iyi araba olduğunu aşikar Kısmet fiyatı yüksekte olsa alamk istiyorum inşallah temiz bir şey buluır para yıda denk leştirisen alacagım bu modellden

• quote:

Tamam toyota efsane çok tutuluyor da...... ama sanki fiyatları biraz piyasa nın üstünde değilmi .Tabiki isteyen istediği fiyatı çekecektir aracına ama bence biraz model ve yıla göre corolla nın fiyatları piyasanın üstünde .Ama iyi araba olduğunu aşikar Kısmet fiyatı yüksekte olsa alamk istiyorum inşallah temiz bir şey buluır para yıda denk leştirisen alacagım bu modellden

Alıntıları Göster
    Orası kesin zaten. 12-13 yaşında arabaya 15.000 YTL yatırım yapıyorsunuz. Model yılı/fiyat kıyaslaması yaparsak evet yüksek olduğu kesin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2011 toyota yaris hakkında bilgi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orası kesin zaten. 12-13 yaşında arabaya 15.000 YTL yatırım yapıyorsunuz. Model yılı/fiyat kıyaslaması yaparsak evet yüksek olduğu kesin.

Alıntıları Göster
    Arkadaşımda 2002 model toyota corolla 1.6 terra var(LPG si yok) 65..000 km çok ta temiz olduğunu biiyorumhatasız ve servis bakımlı dün konuştum kendisi ile satsan kaça satarsın diye 17.750 YTL ama senin için 17.000 ytl olur kardeşim dedi
    Kendiside bir kaç üst model yeni corolaa almak istiyor.Şimdi 2002 model araç ve 65.000km 17.000 ytl iken 1997 1998 model meşhur efsane modele ki arada kaç sene ve acaba kaç km fark var o kadar para istenmesi yada verilmesi açıkcası bana pek mantıklı gelmedi
    Dediğim gibi her kez arabasına istediği fiyatı isteyebilir ve alıcıda işine geliyorsa alır.Biraz biraz piyasayı sanki hani efsane model sahipleri yükseltiyor birde hani benim gibi olsunda 1,2 fazla olsun ama o model olsun diyen kişler mi yükseltiyor acaba
    Anladığım kadarıyla internette fiyatlar piyasaya göre sanki daha yüksek hani satıcı genelikle tok satıcı oluyor bir fiyat biçiyor aracına satılırsa satılısın nasılsa ilan bedeva değilmi

• quote:

Arkadaşımda 2002 model toyota corolla 1.6 terra var(LPG si yok) 65..000 km çok ta temiz olduğunu biiyorumhatasız ve servis bakımlı dün konuştum kendisi ile satsan kaça satarsın diye 17.750 YTL ama senin için 17.000 ytl olur kardeşim dedi
    Kendiside bir kaç üst model yeni corolaa almak istiyor.Şimdi 2002 model araç ve 65.000km 17.000 ytl iken 1997 1998 model meşhur efsane modele ki arada kaç sene ve acaba kaç km fark var o kadar para istenmesi yada verilmesi açıkcası bana pek mantıklı gelmedi
    Dediğim gibi her kez arabasına istediği fiyatı isteyebilir ve alıcıda işine geliyorsa alır.Biraz biraz piyasayı sanki hani efsane model sahipleri yükseltiyor birde hani benim gibi olsunda 1,2 fazla olsun ama o model olsun diyen kişler mi yükseltiyor acaba
    Anladığım kadarıyla internette fiyatlar piyasaya göre sanki daha yüksek hani satıcı genelikle tok satıcı oluyor bir fiyat biçiyor aracına satılırsa satılısın nasılsa ilan bedeva değilmi

Alıntıları Göster
    Yok hocam inan dışarıda da durum farklı değil. Dün galeride gördüm 1997 XEİ 14.250 yazmışlar...
    Kullanıcıların da kabahati yok ama işte Türkiye'de garip bir durum söz konusu. 2002 Doğan'a 12.000 istendiği bir ortamda efsane Corolla'nın kabahati yok diye düşünüyorum
    Peki insanlar bu paraları nasıl veriyorlar bu modeldeki arabalara? O da şundan oluyor bence. Nasıl olsa piyasası hiç ölmüyor istediğim zaman zararsız veya çok zararla satarım düşüncesiyle bu kadar büyük paralar vermek kullanıcıların zoruna gitmiyor

• quote:

Yok hocam inan dışarıda da durum farklı değil. Dün galeride gördüm 1997 XEİ 14.250 yazmışlar...
    Kullanıcıların da kabahati yok ama işte Türkiye'de garip bir durum söz konusu. 2002 Doğan'a 12.000 istendiği bir ortamda efsane Corolla'nın kabahati yok diye düşünüyorum
    Peki insanlar bu paraları nasıl veriyorlar bu modeldeki arabalara? O da şundan oluyor bence. Nasıl olsa piyasası hiç ölmüyor istediğim zaman zararsız veya çok zararla satarım düşüncesiyle bu kadar büyük paralar vermek kullanıcıların zoruna gitmiyor

Alıntıları Göster
    Efsane kasa babamın hala aklındaki araba

Diyorum boşver sana alalım bitane güzel bi araba yok temiz bitane bilindik bulsa hemen alıcak

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erhaninho_cArsi

Bak 2002 yada farklı model hiç fark etmez dogan yada tofaş grubu için istenen ve verilen paralar ortada

başka da bir şey demiyorum
    O zaman toyota corolla için istene ve verilen paraya bir şey demek yannlış olur değilmi Olayı hiç bu boyutta düşünmedim

droll benim rahmetlik babam da hep bir japon arabası almak isterdi özellikle toyoda istediğini çok iyi biliyorum kısmet olmadı o zaman parasını denkleştirmemiştik alamadık dolaısıyla şimdi ben almaya çalışıyorum kısmet olursa .... boş ver eğer baban alma imkanı bulursa alın istediği gibi bir corolla alsın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: droll

Efsane kasa babamın hala aklındaki araba

Diyorum boşver sana alalım bitane güzel bi araba yok temiz bitane bilindik bulsa hemen alıcak

Alıntıları Göster
    Evet efsanenin tadına varan bidaha bırakamyor binip bilmeyende pahalı diyor vermem o kadar para diyor ama bu aynı ağız tadı gibi...dondurma yiyeceksiniz algida var golf var cart dore var dışarda açık satılan var....fakat dondurma diyince ilk akla gelen maraş dondurmasıdır..efsanede böyle bişey maraş dondurmasını algidanın kg 5 lira iken maraşı 7-10 liraya alırsınız ama ağzınızın tadıylada yersiniz. ha fiyatlar evet pahalı açıkcası benim efsane 96 gli orjinal 97bin kmde satsam 14 den aşağı vermem ama tutupta 16da istemem 14.500 derim 14 e veririm çünkü ederi bu bence...lakin askere gideceğim araba yatacak ama satmaya kıyamıyorum satmayacam valla bekletecem D: başka arabada bu tadı rahatı ve sorunsuzluğu bulamam çünkü bende klima elektrikli ayna ve 4 cam otomatik olduğu için donanım eksiğimde göze görünmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

Evet efsanenin tadına varan bidaha bırakamyor binip bilmeyende pahalı diyor vermem o kadar para diyor ama bu aynı ağız tadı gibi...dondurma yiyeceksiniz algida var golf var cart dore var dışarda açık satılan var....fakat dondurma diyince ilk akla gelen maraş dondurmasıdır..efsanede böyle bişey maraş dondurmasını algidanın kg 5 lira iken maraşı 7-10 liraya alırsınız ama ağzınızın tadıylada yersiniz. ha fiyatlar evet pahalı açıkcası benim efsane 96 gli orjinal 97bin kmde satsam 14 den aşağı vermem ama tutupta 16da istemem 14.500 derim 14 e veririm çünkü ederi bu bence...lakin askere gideceğim araba yatacak ama satmaya kıyamıyorum satmayacam valla bekletecem D: başka arabada bu tadı rahatı ve sorunsuzluğu bulamam çünkü bende klima elektrikli ayna ve 4 cam otomatik olduğu için donanım eksiğimde göze görünmüyor

Alıntıları Göster
    fiyatların yüksekliği birazda arz talep meselesi.

96 corollasını satıp 2006 corolla alan bir tanıdıgım. 96 daki tadı 2006 da bulamadığını söylüyor.
    donanım yönünden eksikleri olabilir efsanelerin. ama uzun yoldaki rahatlığı, kalitesi bu açığı fazlası ile kapatıyor.
    14 bin ytl ye megane, vectra, astra, marea vs vs gibi avrupa arabalar alınabilir. donanım olarakta corolladan üstün olabilir. ama sürüş keyfi ve kafa rahatlığı denen bir olay var

94 te yerli toyota üretime başlandığında renault 19 ile kıyaslanmıştı. şimdi 14 yaşında bi corollaya bakın bide corollaya. aradaki farkı görürsünüz. corollanın kıyaslanacagı araba honda civictir. kardeş kardeş geçinir onlarda

• quote:

fiyatların yüksekliği birazda arz talep meselesi.

96 corollasını satıp 2006 corolla alan bir tanıdıgım. 96 daki tadı 2006 da bulamadığını söylüyor.
    donanım yönünden eksikleri olabilir efsanelerin. ama uzun yoldaki rahatlığı, kalitesi bu açığı fazlası ile kapatıyor.
    14 bin ytl ye megane, vectra, astra, marea vs vs gibi avrupa arabalar alınabilir. donanım olarakta corolladan üstün olabilir. ama sürüş keyfi ve kafa rahatlığı denen bir olay var

94 te yerli toyota üretime başlandığında renault 19 ile kıyaslanmıştı. şimdi 14 yaşında bi corollaya bakın bide corollaya. aradaki farkı görürsünüz. corollanın kıyaslanacagı araba honda civictir. kardeş kardeş geçinir onlarda

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben yeni katılacağım aranıza
    1993 1300 XL SW almayı düşünüyorum . Bu modelle ilgili bilgiye ihtiyacım var.
    motorun üzerinde 12 valf yazıyor. Sanırım karb lı model.
    LPG taktırmayı düşünüyorum ne tavsiye edersiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: keskineryk

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: keskineryk

buna hasan abi cevap verir ama bende şahsi fikrimi söliym

sanırım alacağın araba hazır. 1.3 ler karbürotörlüdür. yakıtı ekonomiktir. 1.6 ya göre biraz daha yavaş hızlanır. ama rakiplerine göre daha iyidir. tüpte herhangi bir problemin olmaz.
    ama lpg yi taktırdıgın yerin iyi olması lazım. atiker taktırma derim. diger italyan markalarından brc veya lovato yu tercih edebilirsin.

araç kaç bin kmde? birde fiyat nedir?

sw almakta ısrarlımısınız? ( ihtiyaç içinmi? )

• quote:

quote:

sanırım alacağın araba hazır. 1.3 ler karbürotörlüdür. yakıtı ekonomiktir. 1.6 ya göre biraz daha yavaş hızlanır. ama rakiplerine göre daha iyidir. tüpte herhangi bir problemin olmaz.
    ama lpg yi taktırdıgın yerin iyi olması lazım. atiker taktırma derim. diger italyan markalarından brc veya lovato yu tercih edebilirsin.

Alıntıları Göster
    fisherman sen balıkadammısın ?

• bende 93 toyota gli var 4 yıldır biniyorum harika bi araba uzunyolda süper 4 yılda 60000 yaptım ufak tefek sorunlarçıkardı ama her arabada olabilir heralde satmaya kıyamıyorum kıliması var 4 cam otomatik elektrikli yan aynalar ama en önemlisi sürüş keyfi
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fisherman06

quote:

atikerle ilgili ne gibi bir sorunlar yaşadın anlatırmısın.sürekli atikeri kötülüyorsun.yaşadığın bir tecrübe varsa bizimlede paylaş bizde öğrenelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayavas

quote:

quote:

atikerle ilgili ne gibi bir sorunlar yaşadın anlatırmısın.sürekli atikeri kötülüyorsun.yaşadığın bir tecrübe varsa bizimlede paylaş bizde öğrenelim.

Alıntıları Göster
    arkadaş 15000 altı temiz gli bulmak 67 mustang bulmaktan zor

• quote:

Orijinalden alıntı: ayavas

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bizimde babamız şanslıydı zamanında bi 1.3 kullanmıştı corollaya binince duyduğum güven his ve hissiyatı şu ana kadar bindiğim hiç bir arabada bulamadın şimdi bana 94 gli corolla mı 99 astramı deseler gözüm kapalı corolla derim o donanım eksikliğide 1.3lerdeki motor düşüklüğü sadece sözde kalıyor araba okadar konforluki donanım die bişe insanın aklına gelmio ve okadar güvenilir bir motor varki 1.3 olması düşündürmüyor bilene

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.