''3 büyükler A.Gücü'nü izleyecek'' Ankaragücü başkanlığına Ahmet Gökçek yeniden seçildi ve birbirinden iddialı açıklamalar yaptı. "3 büyükler Ankaragücü'nü takip edecek" diyen Gökçek, hedefleri anlattı.
Saray Tesisleri'nde gerçekleştirilen olağan genel kurula 613 delegeden 545'i katıldı. Seçimde 486 delegenin desteğini alan Gökçek, yeniden kulüp başkanı oldu.
Ahmet Gökçek genel kurulda yaptığı konuşmasında, 4 ay önce göreve gelirken verilen sözlerin büyük bir bölümünü gerçekleştirdiklerini ve yönetim kurulu üyeleriyle hizmet ettiklerini söyledi.
Gökçek, şöyle konuştu: ''Yüz yıllık geçmişin bize verdiği gururla, bu borcu ödeme sırası bizde. Yüz yıllık geçmişiyle bu kulüp bir tarih yazdı. Biz de bir tarih yazacağız. Türkiye değil, dünya ölçekli başarılar elde edeceğiz. Artık kulübümüzde ayrılık gayrilik olmayacak. Fitne ve fesat kendine muhatap bulamayacak. Geçmişi kötüleyerek bir yere varamayız. Ancak dersler çıkararak hedeflerimize yürüyeceğiz. Hedefimiz Ankaragücü'nü başarıya ulaştırmaktır. Herkes görevinin bilincinde olacak. Ancak başarı ve Ankaragücü'nün çıkarları için radikal kararlar almaktan da çekinmeyeceğiz. 'Büyük' diye hitap edilen kulüpler, Ankaragücü'nün büyüklüğünü izleyecek. Bütün dünyaya Ankaragücü'nün adını tanıtacağız. Taraftarlarımız da bu programın ayrılmaz unsuru olacak.''
''DEV BİR TARİH YAZALIM''
Ankaragücü'nün, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüz yıllık takımı olduğunu anımsatan Gökçek, takımın bürokrasi, sivil toplum örgütleri ve halkı yanına almayı başardığını kaydetti.
Gökçek, ''Geriye, Ankaragücü'nü sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin gücü yapmak kalıyor. Sorumluluklarımızı zihnen ve ahlaken yerine getirirsek başarı gelecektir. Ankaragücü bize dev bir tarih verdi. Biz de onun için dev bir tarih yazalım'' diye konuştu.
MELİH GÖKÇEK: ''KULÜP BORÇLAR YÜZÜNDEN BİR BATAĞIN İÇİNDEYMİŞ"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Ankaragücü'nün seneler sonra bir ilki yaşadığını dile getirdi.
Kongrenin ilk gününde çoğunluğun temin edildiğini ifade eden Gökçek, şunları söyledi: ''Bundan 4 ay önce yaptığım ilk konuşmada belediye başkanı olarak elimden gelen desteği vereceğimi söyledim. En az 5 milyon lira temin edilerek Ankaragücü'ne nefes aldırılacağı söylenmişti. Yönetim kurulundaki isimlere, 'ne kadar verdiniz?' diye sordum. Bana 7 milyon lira olduğunu söylediler. İkinci dönemin sadece ocak ayı için, 12 milyon liralık bir bütçenin daha hazırlığı içindeler. Toplam da 44 milyon lira borç var. Eğer el atılmasaydı Ankaragücü tarih olacaktı. Kulüp borçlar yüzünden bir batağın içindeymiş.''
''YA ANKARAGÜCÜ, YA ANKARAGÜCÜ'
Ankara'nın şampiyon çıkarmayan tek başkent olduğunu savunan Gökçek, bunu aşmak için çok önemli adımlar attıklarını kaydetti.
''Tesislerimizle ilgili olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na müracaatta bulunduk'' diyen Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Hedeflerimiz arasında yer alan üniversiteyi kurmamız halinde, Ankaragücü Türk sporuna büyük imzalar atacak. Bu kulüp dünyanın en büyük tesisine ve en büyük taraftarına sahip. Geriye Türkiye'nin en büyük takımı olmak kalıyor. Bu takım ya Ankaragücü olacak, ya Ankaragücü olacak. 4-5 yıl sonra tek büyük olacak. 3 büyükler Ankaragücü'nü takip edecek. Bugün Geremi'yi takıma kazandıran yönetim ocak ayı içinde 3-4 flaş transfer daha yapmak istiyor. Seneye başa oynayacak takımın adımları şimdiden atılıyor. Teknik kadro, takımı çok önemli noktalara getirecek isimlerden kuruldu. Sonraki kongreyi şampiyon Ankaragücü'nün kanatları altında yapmayı umut ediyoruz.''
Daha sonra konuşmaların ardından eski başkanlara ve 5 yıldan fazla yönetim kurulu üyeliği yapanlara hizmetlerinden dolayı plaket verildi. Faaliyet ve denetim raporlarının ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi.
YÖNETİM KURULU
Genel kurulda, yönetim kurulunun yanı sıra denetleme ve disiplin kurulu üyeleri de belirlendi.
Kulübün yönetim, denetleme ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu:
Yönetim kurulu: Ahmet Gökçek, Nuri Elibol, Hüseyin Kocabıyık, Hüseyin Arslan, Osman Kısacık, Mehmet Nükte, Nadir Koç, Yavuz Bulut, Mehmet Ercan, Ayhan Atalay, Levent Çamur, Mustafa Akan, Vural Baylan, Erdal Şanlı, Avni Kavlak, Faruk Kalyoncu, Necdet Kuzu, Abdullah Bozdayı, Kaan Geçit, Serhun Günay, Celalettin Alkan, Beşir Baymaz, Seçkin Odabaşı, Yahya Faruk Mangırcı, Faruk Demirel, Ekrem Sarısu, Ahmet Ertürk, Ahmet Sarı, Sait Demirci, Naci Başaran, Osman Dilbaz, Bülent Şükrü Tanyeri, Kemal Andaç
Denetleme kurulu: Ömer Vural, Bekir Yağcı, Mahmut Özçelik Disiplin kurulu: İbrahim Kısacık, Yakup Erikel, Mehmet Narin, Günay Tırhol, Veysel Kazan, Mustafa Şişman, Seyfettin Düzgün
güldürün artık yüzümüzü...
EKİBİMİZ KAMP ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI
Sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarını Antalya-Belekte bulunan Cornelia Diamond otelde tamamlayan ekibimiz dönüş için hazırlıklara başladı. Sabah yaklaşık olarak 1,5 süresince antrenman yapan ekibimiz akşam 17:00 uçağıyla Ankara’ya dönüş yapacak. Öte yandan sarı-lacivertlilerimiz 14 Ocak Perşembe günü kendi sahasında Trabzonspor ile oynayacağı kupa maçının hazırlıklarına yarın (Salı) akşam 17:30’da yapacağı antrenmanla devam edecek.
Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupasında Trabzonspor ile oynacağımız maçın bilet fiyatları belli oldu.
Biletix'de açıklanan bilet fiyatları şöyle :
Ankaragücü Kapalı: 44,50 TL Ankaragücü Maraton: 33,50 TL Gençlikparkı Kale Arkası: 22,50 TL Misafir Takım Kale Arkası: 22,50 TL Saatli Kale Arkası: 22,50 TL
Ankaragücü 0 - Trabzonspor 2
stoperi baki olanın burnu boktan çıkmazmış. bakinin oynadığı tüm maçlarda baki olmayıp 10 kişi oynasaydık daha iyi sonuçlar almazsak adam değilim. bugünkü kadronun en az 7si bu takımdan gitmesi lazım. ben böyle komik takım görmedim, yemin ediyorum artık arkadaşlarla geyik yapmaya geliyorum maça. gol yedikçe gülüyorum. komedi filmi kuran çarpsın komedi filmi.
baki mercimek takımdan yollanmış sonunda. messi gelse bu kadar sevinmezdim.
yarın galatasarayı 4 farklı yenersek gruptan çıkıyoruz. yani imkansız. bırak 4 fark atmayı 4 fark yemezsek iyi... yenileceğimizi bile bile, -10 derecede ankara ayazında donacağımızı bile bile gidiyoruz maça. zamanında yozgatspor deplasmanında -15 derecede itfaiye hortumuyla dakikalarca sulandık, bu maça soğuk diye gitmemek ayıp olur. hasta ettin beni ankaragücüm. çok kötü oynayacağız yine sinirden başımız ağrıyacak orası ayrı...
Ankaragücü 0 - Galatasaray 0
donduk lan donduk. çıkamayacağımız belliydi zaten gruptan, o yüzden fazla üzülmedim. ayrıca bu soğukta 10bin kişi zor gelir diyordum, şaşırdım bu soğukta bayağı iyiydik sayı olarak.
Jerome Rotheni almışsınız helal olsun
Ankaragücü'nde imza şov
Ankaragücü, daha önce anlaşmaya vardığı Njitap Geremi, Jerome Rothen ve Marek Sapara ile sözleşme imzaladı.
Sarayköy Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine kulüp başkanı Ahmet Gökçek, yöneticiler Avni Kavlak, Ahmet Sarı ve Mehmet Ercan, yardımcı antrenör Ümit Özat ile yaklaşık 50 taraftar katıldı.
Sarı-lacivertliler, Kamerun Milli Takım oyuncusu ve son olarak İngiliz Kulübü Newcastle United forması giyen Njitap Geremi ve İskoçya'nın Glasgow Rangers takımında kiralık oynayan Fransız oyuncu Jerome Rothen ile sezonu sonuna kadar, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı forması da giyen ve Norveç Ligi'nin şampiyon takımı Rosenboorg'tan transfer edilen Marek Sapara'yla ise 2,5 yıllık sözleşme yaptı.
Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek imza töreninde yaptığı konuşmada, şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını, bunun için de güçlü bir kadro kurmaya çalıştıklarını belirterek, ''Transfer, yapılan eleştirilere cevabı sahada verecek. Bu yönetim, Ankaragücü'nde bugüne kadar yapılmayanları yapıyor'' dedi. ''Türkiye'nin gücü Ankaragücü'' parolası ile yola çıktıklarını ifade eden Gökçek, ''Güçlü bir kadro oluşturacağımızı söyledik. Bugün bu sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Aldığımız oyuncular için 'yaşlı' diye spekülasyonlar yapılıyor. Ancak 3 büyükler, bu yaştaki oyuncuları getirdiklerinde 'yıldız' diye lanse ediliyor. Transfer yapmış olmak için, oyuncu almıyoruz. Bu oyuncular ve gelecek olanlar, takıma büyük katkı sağlayacak. Eleştirilere gereken cevabı sahada verecekler'' diye konuştu. Geremi ve Rothen'in sezon sonuna kadar sözleşme yaptığını, ancak transfer opsiyonunun Ankaragücü kulubünde olduğunu ifade eden Gökçek, şunları söyledi: ''Böyle isimleri takıma getirmek çok zor. Ankaragücü'nün tarihine baktığınızda dünya çapında isim yapmış böyle oyuncuların olmadığını görüyoruz. Marek Sapara, benim Ankaraspor'dan bu yana çok yakından izlediğim ve beğendiğim bir oyuncu. 2,5 yıllık sözleşme yaptık, 1 yıl da opsiyonu var. Kulübüne gerçekten ciddi bir bonservis bedeli ödeyerek aldık. Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncularından biri olacağına eminim. Norveç'te iki kez yılın futbolcusu seçildi. Takımının şampiyonluklarında önemli pay sahibiydi. Hem Ankara hem de Türk futbolu çok kaliteli bir isim izleyecek.''
Başkan Gökçek, gündemdeki Ricardo Costa'nın kendisi ile anlaştıklarını, ancak son anda kulübü Wolfsburg'un sorun çıkardığı için transferin gerçekleşmediğini, Pavon'dan ise daha genç bir oyuncu buldukları için vazgeçtiklerini söyledi.
Geremi, Rothen ve Sapara ise Ankaragücü'ne gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, ''Burada iyi şeyler yapmak istiyoruz. Tesisler gerçekten çok üst düzeyde. Takım şu an için alt sıralarda ama elbirliğiyle hak ettiği yere taşıyacağız. Lemerre ve Özat ile birlikte çalışacak olmamız bizim için avantaj'' dediler.
Ümit Özat ise yaptığı açıklamada adımları yavaş ama sağlam attıklarını kaydederek, ''Yapılan eleştiriler zamansız ve acımasız. Hepsi takımlarında oynayan futbolcular. Geremi, Real Madrid, Chelsea ve Newcastle Unıted gibi ünlü ekiplerde forma giydi. Rothen, geçen sezon PSG'de 34 maç oynadı. Marek, göreceksiniz Dünya Kupası'nda kendinden söz ettirecek. Sözleşmesi 1 yıl sonra bitiyor olmasaydı bu paralara kesinlikle alamazdık'' dedi.
Ankaragücü'nün, her sene şampiyonluğa oynayan bir takım haline geleceğini belirten Özat, ''Daha önce İstanbulspor, 2 sezon önce Sivasspor, basamakları 3'er 5'er çıktı ama sonuç ortada. Başarının adı teneke kupa değildir. Biz her yıl koyduğumuz hedefe koşacak ve ona ulaşacak bir ekip oluşturmak için çaba harcıyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.
messi, ronaldo gibi isimleri alamayacağımıza göre, Marek Sapara alabileceğimiz en iyi oyuncuydu... hepsi önemli oyuncular ama Sapara çok üst düzey bi oyuncu, inanıyorumki bizi uçurur...
2001 yılında Yılmaz ın frikiklerinden sonra frikik gollerine hasret kalmıştık. Geremi, Rothen ve Sapara hepsi çok iyi frikik kullanıyor, "topun başında geremi sapara ve rothen var, bakalım hangisi vuracak?"
Marek Sapara
Manisaspor 0 - Ankaragücü 0
haftaya bursaspor maçı çok zor olacak, yeni transferlerin hepsi bi aksilik olmazsa oynayacaklar.
Başkentte yağmur sürüyor..
100. yılında önemli isimleri kadrosuna katan Ankaragücü'nde transfer yağmuru tüm hızıyla sürüyor. Başkent ekibi, Bundesliga'da gol krallığı yaşamış olan Slovak golcü Robert Vittek ve Çek savunma oyuncusu Jan Rajnoch ile anlaştı.
Transfer çalışmalarını sürdüren Ankaragücü, Fransa'nın Lille takımında forma giyen Slovak golcü Robert Vittek ile anlaşmaya vardı.
İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre devre arası transfer döneminde arka arkaya bombaları patlatan Ankaragücü, 4. yabancı oyuncu transferini de gerçekleştirdi. Daha önce Njitap Geremi, Jerome Rothen ve Marek Sapara'yı kadrosuna katan Ankaragücü, Slovak golcü Robert Vittek ile de anlaşmaya vardı. 27 yaşındaki golcü, hava toplarındaki hakimiyeti ve bitirici vuruşlardaki başarısıyla tanınıyor. Ülkesinin Slovan Bratislava takımında futbol hayatına başlayan Vittek, 2003 yılında Almanya 2. Lig takımlarından Nurnberg'e transfer oldu. Takımının 1. Lig'e yükselmesinde büyük katkı yapan Vittek, Bundesliga'da gol krallığı sevinci de yaşadı.
Geçtiğimiz sezon başında Fransa'nın Lille takımına transfer olan Vittek, 1.5 sezonda 37 maçta forma giydi ve 6 gol attı. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lille'de son dönemde istediği süreleri alamayan Vittek'in takımdan ayrılmak istediği biliniyordu. Slovakya Milli Takımı'nın vazgeçilmezlerinden olan Vittek, milli forma altında ise 68 maça çıktı ve 18 gol attı.
-RAJNOCH BAŞKENTTE- Bu arada sarı lacivertliler, Çek savunma oyuncusu Jan Rajnoch ile anlaştı.
Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımında forma giyen Rajnoch'un menajeri Pavel Zika, Ankaragücü ile 3,5 yıllık sözleşme imzalandıklarını duyurdu.
Çek Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen 28 yaşındaki Rajnoch, geçen sezon Bundesliga takımı Energie Cottbus'da kiralık oynamıştı.
dehşet kadro oldu, uyum sorunları olmazsa ligde uçar gideriz.
-----------------Serkan-----------------
Elyasa------Koray------Ediz------Broggi
Geremi---------Hürriyet---------Rothen
----------------Sapara-----------------
-----------Vassell------Vittek-----------
A.g çok güzel transferler yaptı helal olsun..
7 Şubat 2010 Pazar günü oynanacak Ankaragücü - Bursaspor maçı 19 Mayıs Stadının zemininin bozukluğundan dolayı Yenikent Aşaş Stadına alınmıştır.
diyarbakıra bile gittim ama yemin ediyorum yenikente gitmek istemiyorum. konyaya eskişehire boluya falan gitmeyi tercih ederim. bu kadar berbat stad, stada gidiş güzargahı olamaz. üstelik tamda kardeşlerimizi ağırlayacağımız, 19 mayısın hınca hınç olacağı böyle atmosferi güzel bi maçta...off ulan off...
Ankaragücü 0 - Bursaspor 0
kardeşlerimizle berabere kaldık. 4 maçtır 0-0 berabere kalıyoruz. takımda uyum sorunu olduğu belli ama yine biraz toparlanmaya başlamışlar. yeni transferlerden Geremi hariç hepsi iyiydi. Özellikle yeni stoper Rajnoch ve Vittek çok iyiydi. Rothen iyi mücadele etti. Sapara tam performansını gösteremese bile iyiydi, çok daha iyi olabilir. uyum sorunu aşılırsa güzel takım olacağız gibi...
ayrıca dağın başındaki o stada 2-3 bin kişi anca gelir diyordum ama kalabalık çok iyiydi ve şaşırttı beni. ama şu bir gerçekki sezon sonuna kadar asaş stadında oynarsak(ki öyle gözüküyor) yandık ki ne yandık. 2 maç üstüste gidilmez oralara... ayrıca stadda akustik diye birşey yok. kendi bağırdığımı duyamıyorum, ses dağlara taşlara gidiyor. artık bize her maç deplasman ne yazık ki...
burası ankara değil, olamaz, olmamalı... Ankaragücü - Bursaspor Yenikent Asaş 'DEPLASMANI'
Artık iç sahaya da gidemeyeceğim.dersane saatleriyle uymuyor.Tv den izleyincede ciddi şekilde üzülüyorum.Ama yapabilecek bişey yok.
İstanbul B.B 1 - Ankaragücü 1
5. beraberliğimizi aldık. ayrıca 5 hafta sonra ilk defa gol atıp, ilk defa gol yedik. ne olacak sonumuz bilmiyorum.
Ankaragücü 2 - Antalyaspor 2
üstüste 6. beraberlik oldu sanırım, sayamayacağım artık. bi umutla ankarada gözüken ama ankarayla alakası olmayan stada saatlerce çile çekip gidiyoruz, yine beraberlik yine beraberlik. ne uyum sorunuymuş arkadaş.
amacım provokatör değil ama bunu gezinirken buldum