Şimdi Ara

19 yıllık izmirliden izmire geleceklere tavsiyeler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
3
Favori
13.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belki gediz taraflari belki bucanın bazi yerleri ama bagcilar kadar abartı degil tabiki ama keko var hocam
  • Şu yazdıkların vandada aynı olacak şeyler boşa övülmüş bir balonmuş o zaman izmir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balon bir şehir. İstanbulda güzel bir semtten geliyorsunuz üzülebilirsiniz abartıldıgı kadar olayı yok. Ha doğu/anadolu da yaşamadığım için bilemem ama İstanbuldan gelen arkadaşlar oradaki imkanların yüzde 5 ini felan bulamayabilirsiniz

• İzmire gelmeden bilemezsiniz. İyisiyle kötüsüyle içine çeker kendini. Medeniyetsizleri de savurur yörüngesinden dışarı. Savurur dediğim; laf atanlar pek yaşayamaz doğru düzgün İzmir'de. Türkiye'nin en güzel illerinde bulundum ( antalya,ankara,istanbul,eskisehir,antalya,muğla,çanakkale) deu makineden onceki okulum bilgi universitesiydi. Arkadaşlar siz Bucaya kurban olun( yazacaklarim fazla oldugu icin yazim hatalarina noktalamalara bakmayin). İstanbul tam bir çöplük olmuş. Olmuş diyorum çünkü 80 90 00lerde bu şekilde değilmiş. İzmir insana vizyon ve misyon katar. Hayat felsefesi getirir. Bakın laf olsun diye demiyorum. Bazen okuyorum yazmis herif: kanka alsancakta kopmalik mekan var mi? Su cümleyi yazan herifler 2 hafta alsancak,kibris sehitlerinde takilip İzmir bitti bu ne yeaaa moduna giriyor. Ben cevaplayayım. İzmir öğrenci için biçilmiş bir kaftandır. Ulaşım mukemmeldir. Ucuzdur. Pazar olarak en kaliteli ve çeşitli urünleri bulursunuz. Avm falan girmiyorum onlara eşek kadar optimum var agora var palmiye var mavişehir var forum var daha ne anasinin ami olacak her ilcede neredeyse var. Izmirpark falan da actilar. Gelelim dokuz eylul ve bucaya. Bucaya laf atanlar sizi temin ederim bucadan daha iyi yerde yaşamıyorlardır. Eğer gediz çamlik ve camlikuleden bahsetmiyorlarsa. Bornova bucadan daha iyidir fakat buca da bornova da merkeze çok yakındır. Uçan yolu kullanan otobüslerle tinaztepeden konak meydan ykm 20 dakikayı bile bulmaz ( bazen). Bucada ogrenciler icin evler her ilde olan fiyatlarin 150 200 fazlası sayilabilir. Mantikli olan 3arti1 tutup fiyati 3 e bolecek arkadas aramaktır. 1+1ler çok pahalı bucada. İzmirin en iyi kafeler mekanı küçükpark falan degildir. Kimden duyduysaniz keklemis sizi. Got gote oturup yaninizdaki elemanin muhabbetini dinlemekten baska bir bok yiyemiyorsunuz. Ögretmenler evi çok daha iyidir. Buca merkezde 10 kusur tane olusan kafeler sokagi. Eskiden ogretmenlerin villalari varmis. Sonra birer birer satilip villalar, kafeler olusturulmus. Son vuruşu yapıp yatıyorum. Çok dagildi guzel de yazi olmadi farkindayim ama saat 3 amk. Dokuz eylul, egeden çıkma bir universitedir. Tekniktir. Ege deudan ayrildiktan sonra muhendislikleri yeni kurmustur; deu ise tıp alanını yeni duzenlemistir. O yüzden tıpta ege muhendislikte deu iki(bir degil) adim daha ondedir. Sosyal bilim iibfyi bilemem. Egenin puanlari deudan daha yuksektir muhendislikte cunku egenin kampusu turkiyede ilk 3e girecek kadar muhteşemdir. Takıla takıla ydyden tıp fakultesine gezebilirsiniz. Tam deneme sinavi arkadasinda reklamlarda cime yatan insanlar gibi rahattır ortamı. Tınaz ise dağ yamacındadır. Izmir belediyesi ormanlık olan tinaztepe bolgesinin agaclarinin bir bolumunu kesip yerleske yapmistir. Yerleske ile kampus arasindaki farki da acip okuyun. Deu bir kampuse sahip degildir aslinda tam olarak. Hasanaga tarafi lise gibidir. Inciralti da 4 5 tane bina dikmisler oyle kampus mu olur( ama izmirin en guzel yerindeler o da baska bir sey)

• İstanbul ile İzmiri kıyaslamak gerçekten midemi bulandırıyor. Bari İzmiri eskisehir antalya ile falan kıyaslayın. 20 milyonu sokmuşlar kıç kadar yere tepiniyor insanlar.

İstanbulun güzel bir semti yazdım farkettiysen :) İstanbul da Beşiktaş Moda Kadıköy vb yerlerde oturursan İzmirden binkat güzel oldugunu imkanların gezilecek yerlerin cogunlugunu vb aklıma gelmeyen hertürlü sosyal faaliyetin daha cok oldugunu insanlarınında yobaz olmadıgını görürsün. İzmir'de imkanlar daha kısıtlı

• Önemli olan kaliteli yaşayabilmek aslında. İstanbul'da tek nefes alabildigim yer Kadıköydü. İzmire o kadar benzettim ki sokaklarını sahilini. İzmirin similasyonunu kurmuslar sanki dedim. Hocam nefes var. Gözlerini kapatıp rüzgarın esmesi var. Maneviyat var. Hatta medeniyet var belki karşı çıkacaksınız. Kendinizi yıpratmadan huzur içinde yaşayabileceginiz, egeyi birak turkiyenin incisinden bahsediyorum. Kötüleyin veya istanbulla kiyaslayın. Ama sizin kriterlerinizle bizimkiler aynı değil işte. Istanbul bana korku filminden firlamis canavar gibi geliyor artık. Keşke bu kadar mahvetmeseydiler güzelim sehri. O kadar muazzam bir dokusu, doğası cografyasi tarihi var ki bunlari hic yasatmasaydilar keske.

• katusha_ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

• Camlikuleden cikmamis arkadas. He bir sevdigi hicbir kiz yüz vermemiş anlasilan. 3 5 comar carliyor diye kimse kendini huzursuz hissetmesin. Buca carpik demis bir de. Bucali olmadigim halde gel gezdireyim karis karis sokaklarini sana.

• Poljac kullanıcısına yanıt
    hocam ilk tercihte deü var tutmazsa sakarya ki tutmayacak gibi ben hazirliklara başladım gitmek için

Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO | ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC Edition | GSKILL Trident Z RGB Led 32GB (4x8) DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2 | KINGSTON 240gb Hyperx Savage SSD | WD Caviar Black 1 TB/7200 |
    NZXT Kraken x62 | PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass | BenQ XL2430T 24" 144Hz | LOGITECH G502 | STEELSERIES Rival600| Logitech G810 Orion Spectrum | Monster Abra A5 V15.2.2 |
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirindağları

iyte güzel bir okul ancak yeri çok ters bir yer yani izmire pek yakın degil öyle gelip takıl dön okula vs olmaz bilgisayar mühendisliginde prof yok tavsiye etmem diger bölümleri kaliteli eger 5 sene asosyal takılırım diyorsan kesin öneririm bilgisayari çöp şuan prof yok

O kadar özenle iyi eğitim verıyorsun ogrencıyı zorluyorsun emek verıyorsun bilmem kacbininci olan DENSİZin biri gelıyo iyte bilg cop dıyor ınsan gercekten hayret edıyor.onemlı olan proflugu docentlıgı degıl nasıl ılgılendıgı nasıl egıtım verdigi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jordan Belfort -- 28 Temmuz 2017; 7:42:9 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum 33 yaşındayım. Doğma büyüme istanbulluyum. Şirketimiz Şubatta izmir / Gaziemire taşınıyor. Daha önce hiç izmire gelmedim. Seneye kısmetse oraya yerleşicem. Gaziemirde yaşanır mı ? Şehir merkezinden uzak olduğunu biliyorum.

istanbulda çengelköyde bir sitede oturuyorum. 1 yaşında yavru kartalımızda var. Onunda rahat büyüyeceği bir yer lazım bize. Gaziemir veya oraya yakın lokasyonda nereleri tavsiye edersin ?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.