Şimdi Ara

19 Yaşımda Basketbola Başlayasım Geldi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çocukken geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı 15 yaşıma kadar elim ayağım topa değmedi diyebilirim, lisedede çok iyi oynayamadığım için haliyle biraz soğudum basketboldan, kendimi bilgisayara falan verdim daha çok. Ama yanlış yaptığımı farkettim, biraz geç oldu ama kendimi toplamaya çalışıyorum büyük bi buhranın ardından.

173 boyunda, 78kg (81'den düştüm zayıflamaya çalışıyorum yarıyıla kadar hedef 70) göbekli kondisyonu olmayan biriyim, klasik koltuk patatesi diyeceğimiz insanlardan. Lisede sürekli koşamadığım ve turnikeye giremediğim için dışardan şut attırıyorlardı arkadaşlar, o yüzdenen azından elim topa alışkın. 0 top sürme yeteneği, her on şutumdan 5'i 6'sı giriyor. pas desen dribble yapamadığım için sabit bi yerden de zor oluyor ama genelde pas vermeyi becerebiliyorum. Kısacası berbat bi oyuncuyum

nasıl kendimi geliştirebilirim? hergün sabah kahvaltıdan sonra 1saat koşu 1 saat bisiklet biniyorum eve gelince 15x3 5kg dumble'lar ile kol çalışıyorum, çekebildiğim kadar mekik ve şınav çekiyorum 3 set halinde. genelde mekikler 15-15-10 oluyor şınavlar da 5-4-3 diye gidiyor :/ ancak bacak için hiç bir hareketim yok.

Yeterince azimliyim, bu yaşıma kadar gördüğüm muamele canıma tak etti diyebilirim, değiştirmek istiyorum bunu. Nasıl daha çevik, daha kondisyonlu birisi olabilirim? ve nasıl daha iyi basketbol oynarım? yardımcı olabilecek birisi varmı

• Ne kadar azimli olursan ol bu saatten sonra geleceğin Max yer belli daha üstüne çıkamazsın. Zamanında hep büyük hedeflerle başlıyorsun sonra bir bakıyorsun senden iyi bir sürü kişi var orda sana ekmek çıkmaz diyip bırakıyor insan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OdellBeckhamJr

Ne kadar azimli olursan ol bu saatten sonra geleceğin Max yer belli daha üstüne çıkamazsın. Zamanında hep büyük hedeflerle başlıyorsun sonra bir bakıyorsun senden iyi bir sürü kişi var orda sana ekmek çıkmaz diyip bırakıyor insan.

Arkadaş ekmek yiycem basketboldan , profesyonel oyuncu olacagım mı demiş. Çıkacağın max yer belli uğraşma gibi saçma sapan lafları ne kadar seviyorsunuz. Adam daha iyi nasıl oynarım, kendimi geliştiririm demiş. Büyük ihtimalle sokak basketbolu tadında boş zamanlarında oynamak için soruyor. Bunu yazıyorum çünkü atılan forumda atılan postları görüyorum , böyle saçma sapan kendini bilmeyen insanlar böyle cevap vermiş.
  • kankuzusu K kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen sokak basketbolu oynamak için o kadar çok çalışır miydin? Hayır dimi. Adam demek ki bir hedef koymuş kendine. Ben kimsenın moralini bozmaya çalışmıyorum. Aynı durum benim başıma da geldi ordan biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senden iyi oynayan adamlarla sürekli oynarsan ilerleme sağlarsın.
  • 3-5 gün birşeyler yapıp olmuyo bu ya diyip bırakmamalısın. Yazdıklarına bakılırsa çok uzun bir süreç olacak senin için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle attığım şutların çogu giriyor dediğine göre düzgün bir şut mekaniğine sahipsin muhtemelen. Tavsiyem olabildiğince fazla kilolarını atıp hızını arttırıcı yönde antreman yapman. agırlık çalışmalarını pek tavsiye etmem güçleneceğim derken daha da yavaşlama. Eğer tek silahın durduğun yerden şut atmaksa senden az biraz uzun boylu biri başına dikilir potayı göremezsin, birden fazla silahın olmalı ama öncelikle hızını arttırmalısın olabildiğince.
    ayrıca bol bol maç izle 1-2 numaraların nasıl oynadığını gözlemle, tek başına karşında savunma varmış gibi çalışabilirsin de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.