19 inç samsung 960bf lcd monitör kullanıyorum ve çözünürlük 1280x1024.. bu monitörü kullanarak oyunları widescreen modda çalıştırabilir miyim acaba? aynı widescreen divx filmlerde olduğu gibi yani.. üst ve alt alanda siyah boşluk olacak ve oyunu bu şekilde oynayacağım. bunu sormamın nedeni playstation2'de gta: vice city oyununu widescreen seçerek bu şekilde oynayabilmem. aynısını bilgisayarda yapmak daha kolay olsa gerek? demek ki olanaksız bir durum değil..
nedenini açıklamam gerekirse; 19 inç "kare" monitörümden çok memnunum. sadece ama sadece simulasyon araba yarışlarında kokpitten bakış açıları bana dar geliyor. bazı oyunlarda yan dikiz aynaları bile gözükmüyor 1280x1024 çözünürlüğünde. arkadaşımın widescreen ekranında ise yanda benim göremedim dikiz aynası, vites kolu vb kısımlarda gözüküyor. 19 inç lcd, yıllarca 17 inç crt kullanmış biri olarak bana oldukça büyük geliyor. o nedenle üst ve alt kısımda siyah kısım olsa bile ekran bence yeterince büyük olduğundan bu bir sorun değil. umarım sorunumu anlatabilmişimdir, cevaplarınızı bekliyorum