Bildirim
19' 1280x1024 mü yoksa 1440x900(widescreen) mı daha kullanışlı
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Bence 19" inç alacaksan 1280x1024 daha iyi. 19" wide lar çok basık oluyor. Benim hoşuma gitmedi şahsen.. Ama 22" felan düşünüyorsan wide al.
Tabii sonuçta zevk meselesi.. -
valla 19 wideları bende sevmedim.sadece peste güzel oluyor.bana çok basık geldi. -
bende sizler gibi basık durduğunu düşünüyorum ama tabi kullanmadığım için de bir karar veremedim. Bunda da şu an yıllardır 17" kare ekran kullanmanın verdiği bir gözalışkanlığı da olabilir. o yüzden widescreen kullananların yorumlarını almakta fayda var. -
bence 22 inc den aşa wide alınmaz.maalesef ben monitürümü alırken 22inc wide ler böyle fiyatlarda olmadıgından 19inc kare almak zorunda kalmıştım. -
bnce wide ekran film izlerken ve çalışırken daha kullanışlı. ama oyun oynarken elbette basık olacak bu çok normal. bnce wide almak daha iyi olur. -
DVD film seyretmiyorsanız Wide almayın. 4:3, hem oyunlarda hem de bilgisayar uygulamalarında daha iyi. -
Ben de kullanamadım 19 inç wide monitörü. Geniş ekran için 22 inç en iyisi, daha doğrusu minimum olanı bence. -
19" geniş ekran aslında 17" normal(kare) ekranın yana doğru uzatılmış hali gibidir. Hatta biraz daha basıktır.
geniş ekran almayı düşünüyorsanız 22" ideal dir.22" geniş ekranlar yükseklik olarak 19" kare ekranlar ile aynı/yakın yüksekliğe sahiptir. -
quote:
Orjinalden alıntı: Seb_gymn
bnce wide ekran film izlerken ve çalışırken daha kullanışlı. ama oyun oynarken elbette basık olacak bu çok normal. bnce wide almak daha iyi olur.
19 inç wide screen kullanıyorum hiç bir oyunda veya uygulamada basıklık yaşamadım, gayet güzel kullanıyorum sorun yok. wide kesinlikle tercih edilecek çözümdür. ama alırken 22ler çok pahalı olduğundan 19a yönelmiştim. 22wide gözünüzü kara çıkarmaz arkadaşlar.. -
tabiki kare yani 1280x1024 -
quote:
Orjinalden alıntı: d@ngerusly
tabiki kare yani 1280x1024
Kesinlikle.
-
quote:
Orjinalden alıntı: topaz42
quote:
Kesinlikle.
+1
19'' 1280x1024 çok daha iyi
Wsde en az 20'' olmalı. -
quote:
Orjinalden alıntı: OnuR
quote:
Orjinalden alıntı: topaz42
quote:
Kesinlikle.
+1
19'' 1280x1024 çok daha iyi
Wsde en az 20'' olmalı.
+1 20den asagi alinmamali ws.. -
19" ws kullanıcısıyım, crt düzkare monitörden geçtim. illaki 22" ws yada düzkare yaklaşımı yanlış ve saçma bence. 20" ile 19" ws arasında bile fiyat farkı malum. ben hiçbir sorun yaşamadım, alışma evresi falan da geçirmedim. ws kullandıktan sonra düzkare monitör almam bi daha diyorum kendi kendime. hem internette, hem oyunda hem filmde çok daha kullanışlı bence. oyun amaçlı kullanacaksan ekran kartını göz önünde buludur derim. 8800 gt vb bi kartın yoksa 24" ekranda oyunları gereken çözünürlükte çalıştıramayabilirsin. -
20 inç veya 22 inç Widescreen alacaksanız 20 inç olanı alın derim...
Dün farkettiğim bir hadise bu...
Şöyle ki:
20 inç monitörler genelde 0,26 - 0,27 nokta aralığına sahip ve 1680x1050 maksimum çözünürlüğü var... Mesela: PHILIPS 200WS8FS
22 inç bir çok monitör de maksimum bu çözünürlükte ve de 0,27 - 0,28 nokta aralığına sahip... Mesela: SAMSUNG 223BW...
Bu durumda özellikle film falan seyrederken görüntü kirliliği oluşacağını düşünüyorum... Çünkü arada 2 inç (5 cm.) fark var ve aynı çözünürlükte ki görüntü daha büyük bir alana yayılmış oluyor...
Hatta ölçüleri de vereyim:
PHILIPS 200WS8FS
GENİŞLİK: 472,89 mm. (Yaklaşık: 47 cm.)
YÜKSEKLİK: 310,23 mm. (Yaklaşık: 31 cm)
YAKLAŞIK ALANI: 1457 cm2
SAMSUNG 223BW
GENİŞLİK: 514.6 mm. (Yaklaşık: 51 cm.)
YÜKSEKLİK: 422.0 mm. (Yaklaşık: 42 cm.)
YAKLAŞIK ALANI: 2142 cm2
Dikkat ederseniz 22 inç olan 38.71 mm. (yaklaşık 4 cm.) daha geniş ve 111.77 mm. (yaklaşık 11 cm.) daha yüksek ve alan olarakta yaklaşık 685 cm2 daha büyük... Bunlara bir de nokta aralığı farkını koyarsanız hatırı sayılır bir fark olduğu görülür... Haa TV olsa neyse; git 3 metre uzaktan seyret... Ama dibinde oturacağımız bir bilgisayar monitörü olunca iş değişiyor...
Şu an ben de karar aşamasındayım... Fakat 22 inç almayacağımı söyleyebilirim... 19 inç ve 20 inç arasında 20 inç'e daha yakın bir şekilde kararsızım... Daha doğrusu 20 inç almak istiyorum fakat marka ve modele karar veremedim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 19 Aralık 2007; 17:54:59 >
-
Bence de lcd monitör alınıcaksa ya 19" kare yada 22" WS alınmalı.WS olarak bakarsak 19" bana küçük gelmekte , 20" te çözünürlük 1680x1050 ye çıkıp daha iyi bir ekran kartına sahip olmayı zorunlu kılmakta.Madem 1680x1050 çözünürlüğe mahkum olacam hiç diilse 2" extra kazanımım olsun ki ilerde pişmanlık - ki yaşarım eminim - yaşamayayım. 22" monitörü deneyerek göz hizasından 80-100 cm. arası bir mesafeye koyarsak 20" ile arasındaki dpi farkı rahatsız edici falan olmuyor -deneyerek bu kanıya vardım-. Bu da benim WS monitör alacaksam 22" i şart koşmamı sağlıyor.19" kare monitör ile 22" WS arasında ise net tercihi ise aradaki fiyat farkını ve daha iyi bir ekran kartına sahip olmayı göze almak belirliyor.Bütçe sorun diilse zaten yanıt bence direkt 22" hatta HP 2207 olmalı.19" ta ise 1960 TR-BF.Ve tüm bunlar benim tercihlerim sen de kendine net sınırlar çizip seçeneklerini minimuma indir ki yaşayabileceğin pişmanlıkları da minimuma indirgemiş olasın.
-
20" ideal gibi
-
1280x1024 al ksinlikle 19" istiyorsan. -
pc oyuncusuysanız 1280*1024... hdmi ile konsol bağlama ve film izlemek için ise wide alın.
Benzer içerikler
- 4k monitör tavsiyesi
- ascr nedir
- 240 hz monitör önerisi
- lenovo legion r25f-30 alınır mı
- 2k monitör önerisi
- hdr ne işe yarar
- gsync nedir
- 750 hz monitör
- 1000 hz monitör
- 600 hz monitör
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X