Şimdi Ara

187 DOĞALGAZ HATTINI ARAMAYIN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
7.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uLtRaMaRiNe

    Yav bi git neymis isten atilsinmis.Bu dünyada sadece kendimiz yasamiyoruz.Kendimizi düşünerek bi yere varamayiz.Bencillik etmek yerine madem hata var çözün mührü soksunler.Ayrica zamaninda incecik duvarlari olan kisin soguktan hep hasta olduğumuz yazin sicaktan yandigimiz evde yasadim.Rahmetli hasta anneannem o zamanlar hep hasta olurdu soğuktan.İhlas marka soba vardi sadece evde.Demek istedigim bencillik edip kendinizi düşünmekten baska birsey yapmiyorsunuz.Sanki dünyanın sonu gelmis gibi en mağdur siz gibi davranıyorsunuz.Dedigim gibi yoklugu da gordum varligida.Ve tek kotu durunda olan siz degilsiniz suan.Fakir mahallelerinde ufacık elektrikli soba ile kişi gecirmeye calisan yasli insanların oldugunu unutmayin.Size ne dendiyse geregini yapin.Niyetim sizle tartsismaya girmek degil eger kotu bir soz soylediysem kirici olduysam ozur dilerim.Ama işin özü tek siz sorun yasamiyorsunuz.Sizin yaşadığınız sorunlu hayatı her zaman yaşayan insanlar var bu ülkede.

    Konunun tamamini okuyun, size kizmiyorum, ama yazdıklarınızin icini doldurmazsaniz ikna edici olmuyor, yazdiklarinizin dayanagi olmali.

    Yarin yazarim neden atilmasi gerektigini, simdi uyumam gerekiyor, iyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 6 Ocak 2017; 0:49:58 >




  • Arkadaşlar, Cuma günü saat 16:00 de mühür kaldırıldı, gaz verilmeye başlandı, ardından Buderus servisi hemen geldi, çok yardımcı oldular,sağolsunlar, kombiyi çalıştırdılar.

    Tam 6 gün boyunca sıcak su kullanamadık, ocağımız yanmadı, kaloriferleri açamadık, ailem göçebe hayatı yaşadı, ben de Ufo ile yarı sıcak, yarı soğuk idare etmeye çalıştım, yemeği dışarda yedik, banyo yapamadık, gece soğukta yattım vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 7 Ocak 2017; 12:28:11 >
  • Şimdi gelelim arkadaşın neden işinden atılması gerektiğine,ancak müsait olabildim, şimdi yazıyorum ;


    1- 187'yi aradığımda sayacımızda gaz vardı, gece yükleme yapmadığımız için geceyarısından sonra gaz bitmiş, sabah yükledik, arıza verdi, gaz olmasına rağmen kombi çalışmadı.

    2- Sayaçta kontrol yazıyormuş, farkedemedim, küçük bir araştırma sonrası basit bir işlem olduğunu, kart tekrar takılıp çıkarılınca düzeliyor, o da olmazsa Maltepede'ki yerlerine gittiğinizde hemen hallettiklerini öğrendim.

    3- 187'den gelen arkadaş daha gelir gelmez; Burada kontrol yazıyor, bunun için beni çağırmamanız gerekiyor" şeklinde sokak ağzıyla konuşmaya giriş yaptı, ardından emir kipli cümleler geldi, kendisine yazıyı farkedemediğimi, sorunun ne olduğunu sordum.

    4- Bu arkadaş 2.maddede yazdığım işlemleri bildiği halde hiçbir bildirim ve hatırlatma yapmadan, EN ÖNEMLİSİ BU TALEBİM OLMADAN EVE GİRMEK İSTEDİ, çünkü niyet yardımcı olmak değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 7 Ocak 2017; 12:31:13 >




  • 5- Eve girdi, uzattığım terliği almadı, masaya oturdu, yazmaya başladı, baca uygunluk raporu yok diye, ne yazıyorsun dedim, rapor var mı dedi, burayı müteahhit yaptı, kombileri de o taktı, hiçbirinde yok dedim, sonra yazdığı kağıdı verdi imzalamam için, tabi ki imzalamadım, evden çıkmasını istedim, bu da cep telefonuyla fotoğraflar çekti.

    6- Yine kendisine mühür vurabileceğini, ama birkaç gün süre vermesini, işleme koymamasını istedim, üç gün sonra, gel, eksiklikler giderilmezse mührü vur dedim, konuşmalarına da dikkat etmesi gerektiğini söyledim, uyarınca biraz daha dikkat etti, emir kipli cümleler kurmadı.

    7- Ben evimde KAÇAK VAR, GELİN BAKIN DİYE ARAMADIM, 187'yi, hava soğuk, gece gaz bitmiş, basınç düştüğü için gaz olduğu halde gaz gelmiyor, gelin sorunumuzu çözün, BİZİ SOĞUKTA BIRAKMAYIN, YARDIMCI OLUN DİYE ARADIM, yardımcı olmak yerine açık aradı, evime talebim olmadan girdi, sorunun basit bir arıza olduğunu bildiği halde söylemedi.( Bkz 2.madde )

    8- Gelen arkadaş yetkisini kötüye kullandı, eve gireyim, baca uygunluk raporu yoksa mühür vururum giderim düşüncesiyle girdi, başka açıklaması yok, sorunun eve girmeden halledilebilecek basit bir arıza olduğunu biliyordu. ( Bkz 2.madde )

    9- Eksiklikleri gidermek için süre istedim bir kaç gün, verilmedi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KhaZiggs

    Keşke direk mühürlemeyip zaman tanınsaymış.

    Şöyle bakıyorum olaya. O adam işini yapsa suçlu yapmasa "Türkiye'de ne düzgün?" lafları.

    Mesela sizin ev doğalgaz kullanımına uygun değilmiş. Yıllardır böyle diyorsun, senin hatan. Allah bilir kombi bakımı için gelen adamda söylemiştir.
    Böyle kaç ev var. Kaçakçı gibi milletiz her işin hilesini hurdasını kovalıyoruz.


    doğalgaz kullanımına uygun olmayan eve nasıl gaz hattı versinler?
    op haklı 187den gelenlerin tek yaptığı gazı kapatıp gitmek.

    5 sene önce kendi izin verdikleri sistemi 5 sene sonra yasak bu kardeşim diye mühürlüyorlar

    benzer durum bizim başımıza da geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 7 Ocak 2017; 12:34:15 >
  • Konuyla ilgili biraz araştırma yaptım, baca uygunluk raporu olmayan dairelere aynı gün mühür vuruluyor mu diye, bir kaç yerden de teyit ettim;

    Uygulamada baca uygunluk raporu olmayan yani bacalı kombi olan dairelere 20 gün süre veriliyor, deniliyor ki, kombiyi değiştirin, mevzuata uygun hale getirin, gelip bakacağız, 20 gün sonunda gelip tekrar bakıyorlar, eksiklikler giderilmediyse 5 gün ek süre daha veriliyor, yine değişen bir şey yoksa mühür vuruluyor,

    Kısacası 25 gün süre tanınıyor, bize tanınan süre sıfır gün, sıfır dakika, sıfır saniye, bu da gelen arkadaşın yetkisini şahsileştirerek kötüye kullanmasından kaynaklı.

    Başkent Doğalgaz da suçlu, çünkü durumu bilmelerine rağmen hiçbir işlem yapılmadı, mühür kaldırılmadı, 6 gün boyunca gaz verilmedi.
  • Yine araştırmalarım sonucunda; çok eskiden tahmini 25-30 yıllık bacalı kombilerde emniyet düğmesi bulunmadığı, dolayısıyla gazın içeri girip zehirlenme olma tehlikesinin olduğu,

    Ancak 15-20 yıllık yeni nesil bacalı kombilerde emniyet düğmesi bulunduğu, gaz kaçağı durumunda kombinin kendini korumaya aldığını ve sistemi kapattığını, dolayısıyla zehirlenme tehlikesi olmadığını, sadece emniyet düğmesi arızalı olursa tehlike olabileceğini öğrendim.

    Yine de hermatik kombiler en güvenlisi, risk sıfır, böyle olsun, tamam.

    Ama tüketiciyi, vatandaşı mağdur etme hakkına sahip değilsiniz, yetkisini şahsileştirip görevini kötüye kullananlar da kurumdan hemen ayıklanmalı, kurumun da kendine çekidüzen vermesi, vatandaşı mağdur eden uygulamaların arkasında durmadan gerekli işlemleri hemen yapması gerekir, maalesef Başkent Doğalgaz bu konuda geri adım atmadı, 6 gün gaz vermedi daireye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 7 Ocak 2017; 12:58:13 >
  • Arkadaşlar, Cuma günü akşam saat 17:00'e doğru, Başkent Doğalgaz'a işlemi yapan arkadaşı şikayet ettim, Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna da Başkent Doğalgaz'ı şikayet ettim, zaten Bimer'den başvuruyu mührün vurulduğu gün yapmıştım.

    Hafta içi Meclis Dilekçe Komisyonuna dilekçe bırakacağım, sonra verilecek cevaplara göre konuyu yargıya intikal ettirmeyi, mağduriyetimle ilgili olarak da manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum. Dilekçe Kanununa göre tarafıma 30 gün içinde cevap vermeleri gerekiyor, hiç cevap verilmezse yargı yolu açılmış oluyor kendilerine.

    Şimdi 30 günlük süreyi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 7 Ocak 2017; 12:57:31 >
  • Kontrole gelen çomar büyük ihtimal bilgisizdi sizin insanca ve düzgünce anlattığınız hiçbir şeye beyninin kapasitesinin yetmediğini düşünüyorum siz hiç eve almayacaktınız dinlememiş kapıda sizi ayrıca geçmiş olsun hızlı çözülür umarım hava çok soğuk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarısin

    Kontrole gelen çomar büyük ihtimal bilgisizdi sizin insanca ve düzgünce anlattığınız hiçbir şeye beyninin kapasitesinin yetmediğini düşünüyorum siz hiç eve almayacaktınız dinlememiş kapıda sizi ayrıca geçmiş olsun hızlı çözülür umarım hava çok soğuk

    Teşekkür ederim, bilgisiz değil, kötü niyetliydi,yardımcı olma değil, sorun çıkarma merkezli geldi, görevini de kötüye kullandı, Başkent Doğalgaz da geri adım atmadı, onlar da beni mağdur etti, hukuki süreci takip ediyorum şimdi, beklemedeyim.
  • Arkadaşlar 187 veya 444 64 29 no.lu telefondan bir ekip adresinize yönlendirildiğinde yani Başkent Doğalgaz'dan birisi evinize yönlendirilir veya sizin talebiniz ile gelecek olurlarsa bu yazacaklarımı dikkatle okumanızda fayda var;

    1- Özel mülkiyete zorla girilemez, zorla girilmesi kanunen suçtur, proje onayı gibi mecbur kaldığınız durumlar haricinde EVİNİZE ALMAMANIZI tavsiye ederim.

    2- Geldiklerinde kombiye gaz geliyor mu, ocağı kontrol edeceğiz, ayarsızlık var mı gibi ifadeler kullanırlarsa kuşkulu yaklaşın, evinizdeki kombi bacalı mı, değil mi, ona bakıp sizden kombinizi değiştirmenizi istemek için eve girme ihtimalleri yüksek, mühürleme işlemi yaparlar eksiklikler varsa, tabi süre vererek 20-25 gün, bana hiç süre verilmedi.

    3- Size tavsiyem gelenleri evinize almamanız yönünde, zaten doğalgazınız kartlıysa birçok sorun sayaç üzerinden çözülüyor,ev müsait değil diyebilirsiniz, sayaç üzerinden çözülemeyen sorunlarınızı kombi ustanıza hallettirin.

    4- Burada yazılanlar tamamen tavsiyedir, herkes istediği gibi davranmakta özgürdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 7 Ocak 2017; 22:52:57 >




  • KhaZiggs kullanıcısına yanıt
    kusura bakma hocam ama adama resmen sen kaçakçı mıcın diye soru sormuşsunuz sonra ben siz kaçakçısınız demiyorum diyorsunuz
  • Geçmiş olsun hocam okurken üzüldüm gerçekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 187 doğalgaz hattını aramayacağız da nereyi arayacağız ?
    eve zorla girmişse suçludur ama zorla girdiğini zannetmiyorum (kontrol etmek isteğini bildirir ve sizde mecburen kabul edersiniz ,yoksa gazınızı kesip gider)
    peki siz olsanız ölüm tehlikesi olan bir durumda süre verir misiniz ?
    ya o verilen sürede insanlar zehirlenip ölürse hesabını sormazlar mı ?
    sizin şansızlığınız bu durumun kışın çok soğuk olduğu günlere denk gelmesi ,yoksa yapılan uygulamalar normal

    bu gibi durumlarda o zaman eskiden niye izin verilmiş gibi savunmaların faydası yok , belki o zamanlar işini iyi yapmayan birisine denk gelinmiştir veya araya torpil falan sokulmuş olabilir

    bizim insanımız anlamak gerçekten çok zor :)
    adam işini yapmaz şikayet edersin ,hatta mahkemeye verirsin (ki ölümle sonuçlandığında burada herkes ortalığı yıkar ,bunun gibi şerefsizler işini yapmadığı için öldüler gibisinden)
    adam işini yapar ,yine şikayet edersin

    özetle :ölüm tehlikesi olan durumlarda süre verilemez ,bunu hiçbir kurum yada kişi göze almaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GenkaNuank

    kusura bakma hocam ama adama resmen sen kaçakçı mıcın diye soru sormuşsunuz sonra ben siz kaçakçısınız demiyorum diyorsunuz

    Hayır orada genelleme yapıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    187 doğalgaz hattını aramayacağız da nereyi arayacağız ?
    eve zorla girmişse suçludur ama zorla girdiğini zannetmiyorum (kontrol etmek isteğini bildirir ve sizde mecburen kabul edersiniz ,yoksa gazınızı kesip gider)
    peki siz olsanız ölüm tehlikesi olan bir durumda süre verir misiniz ?
    ya o verilen sürede insanlar zehirlenip ölürse hesabını sormazlar mı ?
    sizin şansızlığınız bu durumun kışın çok soğuk olduğu günlere denk gelmesi ,yoksa yapılan uygulamalar normal

    bu gibi durumlarda o zaman eskiden niye izin verilmiş gibi savunmaların faydası yok , belki o zamanlar işini iyi yapmayan birisine denk gelinmiştir veya araya torpil falan sokulmuş olabilir

    bizim insanımız anlamak gerçekten çok zor :)
    adam işini yapmaz şikayet edersin ,hatta mahkemeye verirsin (ki ölümle sonuçlandığında burada herkes ortalığı yıkar ,bunun gibi şerefsizler işini yapmadığı için öldüler gibisinden)
    adam işini yapar ,yine şikayet edersin

    özetle :ölüm tehlikesi olan durumlarda süre verilemez ,bunu hiçbir kurum yada kişi göze almaz

    Eve almazsaniz gazinizi kesemezler, oyle bir dunya yok, kacak var diye cagirmadik zaten, gazimiz oldugu halde gaz gelmiyor, bizi sogukta birakmayin, yardimci olun diye aradik.

    Evde kacak durumu yok, sadece mevzuata uygunluk durumu soz konusu degil, bu da pekala sure vererek beni ve ailemi magdur etmeden halledilebilirdi.

    Konunun tamamini okumanizi tavsiye ederim, yorumlariniz eksik bilgiden dolayi yanlis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 8 Ocak 2017; 9:57:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    187 doğalgaz hattını aramayacağız da nereyi arayacağız ?
    eve zorla girmişse suçludur ama zorla girdiğini zannetmiyorum (kontrol etmek isteğini bildirir ve sizde mecburen kabul edersiniz ,yoksa gazınızı kesip gider)
    peki siz olsanız ölüm tehlikesi olan bir durumda süre verir misiniz ?
    ya o verilen sürede insanlar zehirlenip ölürse hesabını sormazlar mı ?
    sizin şansızlığınız bu durumun kışın çok soğuk olduğu günlere denk gelmesi ,yoksa yapılan uygulamalar normal

    bu gibi durumlarda o zaman eskiden niye izin verilmiş gibi savunmaların faydası yok , belki o zamanlar işini iyi yapmayan birisine denk gelinmiştir veya araya torpil falan sokulmuş olabilir

    bizim insanımız anlamak gerçekten çok zor :)
    adam işini yapmaz şikayet edersin ,hatta mahkemeye verirsin (ki ölümle sonuçlandığında burada herkes ortalığı yıkar ,bunun gibi şerefsizler işini yapmadığı için öldüler gibisinden)
    adam işini yapar ,yine şikayet edersin

    özetle :ölüm tehlikesi olan durumlarda süre verilemez ,bunu hiçbir kurum yada kişi göze almaz

    Konunun tamamini okumanizi tavsiye ediyorum veya en azindan son sayfayi okuyun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lucius Julius

    Geçmiş olsun hocam okurken üzüldüm gerçekten.

    Tesekkurler, sagolun.
  • geng G kullanıcısına yanıt
    kim diyor gazınızı kesemeyeceklerini ?
    o zaman çok iyiymiş ,adamları eve hiçbir zaman sokmazsınız ve bir gün zehirlendiğinizde mevzuata aykırı olduğu anlaşılır
    keserler kardeşim keserler ve sende en fazla dh. gelip feryat edebilirsin
    mahkemeye versen dahi adamlar mevzuata aykırılık nedeniyle gazı kestik deseler ,hiçbir hakim olmaz açın demez ,diyemez
    sizin yapabileceğiniz tek şey en kısa sürede mevzuata uygunluk sağlayıp ,gaz servisini arayıp gazınız açtırmak olacaktır
    tabi bu zamanda çok sıkıntı çekeceğiniz belli zaten ,ancak ufo tarzı ısıtıcılarla sıkıntınızı hafifletmekten başka çareniz yok

    peki ülkemizde bir gaz sıkıntısı çıksa ve günlerce gaz verilemese o zaman ne yapacaksınız ,böyle bir ihtimal yok mu ?
    benim evim doğalgaz ile ısıtmalı olduğu halde 1 adet soba ve 5 torba kömürü hep yedekte bekletiyorum
    ayrıca oturma odamda klima var + elektrikli ısıtıcı yedekte var

    burası avrupa değil her an elektriklerde gidebilir ,doğalgaz da, sularda
    o nedenle hep alternatif bulundurmakta fayda var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

    kim diyor gazınızı kesemeyeceklerini ?
    o zaman çok iyiymiş ,adamları eve hiçbir zaman sokmazsınız ve bir gün zehirlendiğinizde mevzuata aykırı olduğu anlaşılır
    keserler kardeşim keserler ve sende en fazla dh. gelip feryat edebilirsin
    mahkemeye versen dahi adamlar mevzuata aykırılık nedeniyle gazı kestik deseler ,hiçbir hakim olmaz açın demez ,diyemez
    sizin yapabileceğiniz tek şey en kısa sürede mevzuata uygunluk sağlayıp ,gaz servisini arayıp gazınız açtırmak olacaktır
    tabi bu zamanda çok sıkıntı çekeceğiniz belli zaten ,ancak ufo tarzı ısıtıcılarla sıkıntınızı hafifletmekten başka çareniz yok

    peki ülkemizde bir gaz sıkıntısı çıksa ve günlerce gaz verilemese o zaman ne yapacaksınız ,böyle bir ihtimal yok mu ?
    benim evim doğalgaz ile ısıtmalı olduğu halde 1 adet soba ve 5 torba kömürü hep yedekte bekletiyorum
    ayrıca oturma odamda klima var + elektrikli ısıtıcı yedekte var

    burası avrupa değil her an elektriklerde gidebilir ,doğalgaz da, sularda
    o nedenle hep alternatif bulundurmakta fayda var

    Yanlis anlama, ama yazdiklariniz cok tutarsiz, konuyu okudunuz mu ?




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.