Şimdi Ara

18 YAŞINDAYIM HİÇBİR ŞEY YOK CİDDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

18 yaşımdayım, sayısaldam 100 binden mezuna bıraktım ama bu sene hiç çalışmadım.
    paramız yok, babam işten çıkacak zaten. işleri çok kötüymüş, işçiyiz.sadece bir tane evimiz var başka hiçbir şeyimiz yok.
    kız arkadaşım, sosyal becerilerim de yok. tipim de yok.

bu düzelmeyecek, hayatım boyunca birilerine imreneceğim ve zorluk çekilecek. bunu biliyorum ama hayata nasıl odaklanırız? antidepresan kullandım iyi geliyordu ama hayata odaklanmada büyük sıkıntılarım var. bir şeyimiz de yok açıkcası, yani universite okurum asgarinin bir üstü alırım iş bulursam yazları çalışıyorum zaten. kız eli bile değmedi . üstelik de hassasım biraz, geceleri çok ağladım bu sene . uyku düzeni de bitti bu yüzden. anlık hevesler ya da nefretler değil, antidepresan tedavisi aldım. güçlü değilim bir erkek için. psikologa gidecek maddiyatımız da yok. sonsuz uykuya bürünmek istedim hep, bazı insanlar hatalı doğabiliyor hormonlar açısından herhalde onlardan biri de ben olabilirim.

18 yaşındasınız maddi olarak hiçbir şeyiniz yok, olabilir. bir işe girerseniz olur biter, okumazsınız. asgari ücretle çalışıp senede 1 kere dışarıda kahve içmeniz sizi mutlu eder en azından.
    ama manevi olarak da çok yara almak durumundayım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• lütfen güzel bir şeyler söyleyin kandırın beni ben çok umidi kestim

• u

• Kardeşim ben de 22 yaşında bir abinim. Bu zaman ve bu ülke genç erkeklere çok sorumluluk yüklüyor gerçekten altında eziliyoruz. Ben de zamanında çok ders çalıştım çok sorguladım. Belki yazları çalışmadım ama kesinlikle zengin hayatı sürmedim ilk bilgisayarımı üniye geçince aldım. Başarılı olmayı “başkalarıyla kesinlikle değil “ ama kendimle yarışmayı bir oyun haline getirdim. Hep kendimi geçmeye daha iyi olmaya çalıştım.

İlkokulda çok kiloluydum. Bir kıza çıkma teklifi ettim hatta öyle demedim onu sevdiğimi söyledim. Reddetti kilo verdim 3 sene sonra 8. Sınıfta okulun en popüleriydim diyebilirim. Okul başarım fizikim her şeyimden memnundum. Yine aynı kıza teklif ettim umut verdiğini düşünüp ama yine kabul etmedi. Ona 2. Kez etmeden önce başka bi kıza ettim, o da kabul etmedi. Ama bu süreçte tam olarak söylemese de yaklaşık 5 tane kız bana teklif etti diyebilirim. Bunları kendimi övmek için demiyorum ama İnan hayat her zaman kötü gitmek zorunda değil. Hatta bugünlerde sevgilim olacak bi aday bile var diyebilirim. Beni seven yani.

Trenle üni okuduğum şehre ilk gelirken ben de aşırı korkuyordum bu belirsizlikten bu acımasız dünyadan. İlk hafta küçük karanlık bir odada kaldım. Psikolojim bozuldu perde açmayınca ve cam ufacık olunca. Sonra yurt çıktı alıştım diyebilirim.

Eğer şeker portakalı kitabını okuduysanız o Zeze’nin çocukluğunu masum tarafını görebilirsiniz.
    O kitabın devamı olan Delifişek’te 19 20 yaşına gelmiş olan Ze için hayat hiç de kolay değildir. Belki babası doktor olduğu için bir miktar şanslıdır bilet parasını o verir. Ama sevme sevilme ihtiyacını başarma arzusunu çok derinden hissedebilirsiniz o kısacık romandan kendinize büyük bağlar kurabilirsiniz.

Demem o ki üni sınavında başarılı olman şart değil. Ya da tek yol o değil. Ama diğer yolları görmek ve uygulamak daha zor olabilir. Perspektifim daha geniş olsaydı yorum yapabilirdim ama şu anlık sadece tek yol olmadığını görebiliyorum.

Önemli olan diğer insanlara göre ne konumda olduğun değil aslında. Ciddi manada 1 ay 2 ay 3 ay 6 ay önceki senle şimdiki sen arasında gelişme olup olmamasında. Emin ol mezuna kalıp üni kazanmış birisi olarak hem de ilk 5k, önemli olan kesinlikle varmak değil yolda olabilmek. Günde 13,5 saat çalıştığımı bilirim. Ama yorulmuyordum o kadar. Bizi yoran aslında düşüncelerimiz. Ve mezun senesinde sevindiğim en çok şey sıralamam değildi (daha yüksek beklediğim için değil) gerçekten fiziği öğrenebildiğim için mutlu oldum. İçimdeki bir boşluğu doldurdum diyebilirim. Ama en başından pes etseydim bu iç huzuruna ulaşamazdım.

Şimdi senden istediğim şey şu kendini benimle veya başkasıyla kıyaslama çünkü benim şartlarım muhtemelen seninkinden iyi, babam devlette çalışıyor ünide öğretmen.
    Senden istediğim şey üniversite sınavında derece yapman değil, pes etmemen sıralamayı siktir edip yeni şeyler öğrenmeyi denemen ve hatalarından ders çıkarman en önemli şey. Kaçıncı olduğun o kadar önemli değil şöyle düşün istediğin üniversite olmasa bile zaten en iyi üniversitelere gidince emin ol hocalar çok da ilgili değil. Çokça yine sen çabalamak durumundasın.

Ve nedense rekabeti hiç sevmesem de bu kendimle mücadeleci olma hissine bayılıyorum. Ve Türkiye de spawn olmuş bir oyuncu olarak biz gerçekten mücadeleci ve mücadele olmazsa yaşayamayacak insanlarız. Zor zamanlarda öyle olduğunu düşünsen de aslında mücadelesiz bir hayatın çok anlamlı olmadığını göreceksin. Umarım okursun

• Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt
    Ek olarak önce ne yaparsan yap kendinle barışık olman çok önemli. Özgüvenin düşük olabilir başarısız hissedebilirsin ama kendini sevmen gerçekten tüm sevgi ihtiyaçlarından daha önemli. Öyle olabilirsen zaten sevilme ihtimalin bence biraz daha artıyor. Bugünlerde değişik şeyler yaşıyorum diyebilirim

• 23 yaşındaki halinim. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayat nasıl?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Söylerdim ama ban yerim. 

• Hocam tyt aytden sonra burayı da basmışsin şaka bir yana ben seninde olsaydım sene başında EA geçip ordan denerdim ray allen hoca 60k saydan bırakıp 380 kusuruncu olmuştu, forumda pek sevilen biri değilsin biliyorum milletin sana çok ahı vardı geçen yıllardan ama bu yıl bence zararın olmadı o yüzden iyisini diliyorum senin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 27 Şubat 2022; 21:21:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lütfen anlatın

• lütfen anlatın

• Hocam nasıl bir hayatım olduğunu söylersem; ban yerim , kusura bakmayın...

• Öncelikle 18 yaş büyük bir yaş değil geçmiş bitmiş ölmüş değilsin ama bu karamsarlıkta devam edersen birkaç sene sonra hala bu halde olacaksın ve asıl pişmanlığını o zaman yaşayacaksın. O yüzden bugün ne gerekiyorsa elinden geleni yapmak için kendini zorlamak zorundasın şartlar ne olursa olsun. Ama ben zaten senin çabalamadığını da düşünmüyorum. Sanki böyle söyleniyorsun kendine falan ama mesela senenin sonunda istediğin sınav sonucunu alacağını düşünüyorum. Ne olursa olsun bu kafalarda olmak yorucu ama aynı bende de öyle. Seneye bugün etrafında sana iyi gelecek arkadaşlar falan olursa bugünkü kadar üzgün olmazsın diye düşünüyorum. Umarım dediğim gibi olur kendine iyi bak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bak kardeşim sen bu haldeysen baban ne haldedir o düşünmüyormu sanki evi vs.

bence okumada gözün yoksa ki zaten ülkemizde üni mezunlarının durumu ortada, git bir iş bul. şu kız meselelerine de takılma daha 18 sin lan ne olacaktı ya, sanki 30..

benliğinin pişmesi demek zaman alacak her çiçek aynı renkte mi ? e kankamın kız arkadaşı var bilmem ne, olabilir. her şeyi zamana bırakacaksın.

ilk yapman gereken erken kalkmak. adın Ali ise örneğin, böyle hayata karamsar bakan Ali ye iyi bir ceza ver.

sabah erkenden kalk ve 6.000 adım atmayı dene mümkünse müzik dinleyerek. 1-2 hafta bunu yap sonra görüşelim. ve bu 6000 adımı atarken sürekli gözlem yap.

bu sana bir ceza gibi gelecek ama Ali bunu hak etti diyeceksin ve bakış açısını değiştir. part time bile olsa bir cafe de filan çalış.. çalışmak inan seni başka dünyaya taşır.

• Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt

oogway gibi adamsın hocam :)

• sakat olan birinden koşmasını beklemek biraz acımasızca. duygu sömürüsü yazmak istemem.

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    oogway i tanımıyorum ama teşekkür ederim kardeşim :)

• hocam hani vardı ya kung fu panda da sensei oogvay onun da hayat hakkında güzel sözleri vardı

• blueice32 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle kız arkadaş mevzusunu çok takmamak gerektiğini düşünüyordum hakkaten öyleymiş. Hiç beklemediğim şekilde fırsatlar gelmeye başladı sjsjsjjddkk

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.