Şimdi Ara

[18.12.2018 GÜNCEL SONUÇ]12 çekirdekli işlemcinin darboğaza girmesi -Vega 56 içerir- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama uzun zamandır 4.5 ghz de kullanıyorum, gtx 1060 takılıyken 2 kere reset attı 1 gün arayla voltajı biraz artırınca düzeldi. Ramden olduğunu sanmıyorum, zira matematik yalan söylemez güç kaynağı yetmiyor
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, psu değiştirmek şart görünüyor şu an.

    Ayrıca genel olarak dual channel ram diyor herkes ama ben hiçbir kaynakta dual ramin oyunlarda bir artısını göremedim. Dual vs single da dual bayağı etkiliyken quad channel de sıfır etkiye sahip. Varsa aksi bir inceleme paylaşır mısınız, ben de bildiklerimi gözden geçireyim o şekilde.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    single ve dual ram de yüksek fpslerde makas daha da cok aciliyor hocam:https://www.youtube.com/watch?v=mP8udDXeJPc yadahttps://www.youtube.com/watch?v=Rm80GABuCxo (https://www.youtube.com/watch?v=qBmElSVy4U8 ) oyuna, donanima, dx e, motoruna göre degisiyor tabi.. Dual anakarta dual ram takarsan o problemi kafandan atarsin. Quad anakarta quad yüklersen, bir daha ram konusunu düsünmezsin.

    Ancak ben bunu söylemek istememistim, bana kalirsa bizim anakartlar quadchannel ile ancak bugüne tutunabiliyor. Nasil bir test yapalim? bende quad channel var, benchmark olursa daha iyi olur zira steam`im cok fakirdir, cs go var crysis warhead var, c&c redalert tiberium wars lar var.. BF1 de yok, vegamda.. farki görebilecegimiz bir programda olursa yaparim. (gtx 1060 gaming x) elimdeki hazir skorlari vereyim istersen,

    final fantasy benchmarktan kac puan aliyorsun? ekrankarti % kaclarda oluyor bir bakalim. (önce psu degissin ama)
    4884 bende

    corona benchmark (islemci ve ram) 00:03:16 @4.0 ghz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 9 Kasım 2018; 22:52:36 >




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Pazar günü eve geçince bakayım, yalnız attığınız videolara baktım, evet quad channelın etkisi görülüyor ama Ryzen Threadripper işlemcide nispeten yüksek farklar var ama bildiğimiz üzere ddr4 ramlerde intel olsun hele ki amd olsun frekans hızlarından bile bariz etkileniyorlar, hatta ryzen için 2400 mhz alınmamasını buradaki testler olsun, yabancı forumlar olsun üzerine basa basa söylüyorlar. AMD ram seçiminden oldukça fazla etkileniyor. Bir de testlerde baktığımda oyundan oyuna farklar göze çarpıyor, bazı oyunlar %5e varan farklar varken, bazı oyunlarda neredeyse fark gözetmiyor ramin kanal sayısı.

    Bu farkın giderilmesi adına ram almak gözle görülür bir şekilde benim sorunumu çözeceğine pek ihtimal vermiyorum şu durumda. Zira benim sorunum %30 civarı yaşadığım darboğaz. Bir de 2 den fazla takılan ramin (oyun pcleri için) sistem stabilitesini olumsuz etkilediğine inanıyorum.

    Dediğim gibi bizim sistemler ddr3 ve ramin bu mimariye faktörü çok çok az, güçten tasarruf amaçlı 2 çekirdeği kapamıştım bir ara, 4/8t çalışıyordu eski i7 ler gibi. Gel gör ki ilk defa bir oyunda 8 çekirdeğin %100 kullanıldığını gördüm hatta BF1 de 5K çözünürlükte yaptığım testlerde bile bu çözünürlükte darboğaz olmasa bile frametime grafiğinin çizgilerinin pek düz ilerlemediğini hatta testere dişi gibi ufak çaplı dalgalanmalar yaptığımı gördüm. Geri 12 çekirdek moduna döndüğümde o çizgilerin belirgin şekilde düz olduğunu farkettim. Yani 5k da bile mimarı farkından ötürü kartın potansiyeli baltalanıyor.


    Buradaki arkadaşlara önerim 1080p için çok çok iyi bir işlemciniz yoksa üst seviye kart almayın, alacaksanız çözünürlüğü orantılı olarak yükseltin.

    Şu an en iyisi 9700k mı var sallıyorum, aynı amiral kartlardan birisini 5 sene sonraki çıkan işlemci mimarine takın(driver, işletim sistemi, soğutma tipi vs. aynı kabul edelim) en az %10 maks. fpslerde oynama görürsünüz. İşlemciler ekran kartlarına maalesef yetişemiyorlar, sırf bu yüzden 2k, 4k ve hatta 8k geyikleri çıktı ortaya.

    Ben benim sorunumun asıl sıkınıtısının psu değil, mimari olduğuna kanaat getirdim. PSU değişmeli onda hem fikirim ama nasıl i7 2700kların partnerleri rx 580 vs 1060 dan fazlası değilse bu işlemcimin de 1060dan fazlası biraz fantezi kaçıyor artık.




  • ram + psu'ya el at hocam, ben böyle sorunlar yaşamamak için şu arkadaşı yılın başındahttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-rmx-serisi-80plus-gold-750w-full-moduler-guc-kaynagi.html 520 liraya alıp kurtuldum 10 yıl rahatım en az, sen de kaliteli sağlam bir şeye yasla sırtını kafan rahat olsun

    edit: xigmatek tauro alma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 10 Kasım 2018; 21:49:25 >
  • 4930 ile performans alacaksanız muhakkak çift setli(dual rank) bellek kullanmanız gerekiyor. İşlemciler ne kadar hızlı çıktı yazabiliyorlarsa o kadar düşük tepki zamanı barındırırlar.
    Resmen canavar işlemciniz var, belleklerle gem vurduğunuz.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Corono dan 3dk 2 saniye skor aldım, ff için gözüm yemedi.
  • İlk posta yeni gelişme sonuçlar eklendi.
  • Hocam işlemcinizin mimarisi çok eski olduğu için darboğaz yapıyor 6 çekirdekli 12 izlek AMD R5 2600X'e geçmenize tavsiye ederim. Eğer intel istiyorsanız ona birşey diyemem ama ben AMD öneriyorum ama ne yalan söyleyeyim eskiden işlemciniz bir canavardı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 18 Aralık 2018; 20:33:26 >
  • Evet öyleydi ama çook sular geçti köprünün altından

    Ryzen ların biraz daha olgunlaşmasını bekliyorum muhtemelen 3 serisi ile adım atacağım fekat ramler çok pahalı aga bu nedir
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size şunu yazmayı unuttum ben Zen 2'leri beklemenizi tavsiye ediyorum R5 3600X 8 çekirdekli 16 izlekli canavar bu bence harika birşey olucak Zen 2'ler süpriz yumurtadan çıkıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BirDost9999 -- 18 Aralık 2018; 22:26:28 >
  • Selam hocam. PSU ihtiyacın varsa eğer forumda Veysel abi Evga psu getiriyor.Bakmanı tavsiye ederim, kendisi çok ilgili birisi.

    https://forum.donanimhaber.com/stok-geldi-indirim-evga-850-750-650-g3-ve-digerileri-her-cesit-guc-kaynagi-iceride--117703443-4#136133222

    @veysel
  • Bu post bilgilendirme amaçlı gönderilmiştir.

    (ilk postu okuyunuz)
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    120 üstü fpslerde alabilceğiniz kadar hızlı ram almak lazım. ram hızı darboğazı diye birşey çıktı artık. 144 hz sistemlerde gpuya diğer donanımlar yetişemiyor.
  • O konu DDR4 destekli işlemciler çıktığından beri var, öncesinde ram darboğazı söz konusu değildi, düşük gecikme ve yüksek frekanslı ramlerin i7 2 3 4 nesillerde etkisi çok çok azdı. Skylake ten itibaren bu konu belirginleşti.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    senin vega 56 ya 7nm ryzen 3300x 6c 12t ile yetecek mi ki işlemci kartı limitlemesin
  • Oradaki kıstas review sonuçları.

    Cinebenchmark r15 te 180 üzeri bir tek çekirdek performansı olacaksa stok hızlarıyla hayli hayli yeteceğini düşünüyorum.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    aypisi artışı yüzde 15 olursa en az dediğin olur yeterli gelir 100 - 120 usd aralığındaki 7 nm ryzen
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.