Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamamen katılıyorum, bende ehliyetimi ufak bir düzlükte 1 tur atıp aldım açıkçası aldığıma da pişman oldum.. Daha doğru düzgün araba kullanmayı öğretmeden salıyorlar yola !? Yeminle cebimde ehliyetim olmasına rağmen İstanbul'da iken araba kullanmaktan çekiniyorum ve otobüsü tercih ediyorum.. İnsanlar tamamen çılgın gibi araba kullanıyorlar ayrıca 10 dk araba kullanınca insanın sinirleri alt üst oluyor.. Sonuç olarak ehliyet almak zorlaşsın insanlar kurallara uymaya başlasın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oveo531 -- 20 Ocak 2015; 0:45:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Bakın genç arkadaşlar yanlış anlamayın beni ama iyi yapıyor müfettişler. Siz iyi kullandığınızı düşünebilirsiniz fakat asıl trafiğe çıkınca öyle olmuyor adam park edecek bir türlü giremiyor iki saat bekletiyor, sinyal vermeden kafasına göre şerit değiştiriyor. 2007 de ehliyeti aldım o zaman bize park ettirmiyorlardı sadece güzergahta iki tur atıp yokuşta kaldirtiyorlardi.. Şartların zorlaşması çok iyi çünkü yarin birgün dikkatli olursunuz. Geçen sene E sınıfı (otobüs, kamyon) büyük araç ehliyetide aldım sizinde dediğiniz gibi otobüsü iki duba arasına sadece aynadan park ettim, yokuştada kaldirtdilar. Ben oldukça memnunum sistemden tam olarak öğrenmeden kimse geçmesin, yarin bir gün iyi kullandığını düşünen bir velet karşı seritten zıplayıpta gelip bize vurup eşimi beni öldürmesin.

Ne alakası var yahu. Öyle bi yazmışsın ki usta sanki sınavda kursta öğretilenleri ehliyet aldıktan sonra uygulayacak herkes.
    Ehliyet aldığından bu yana kaç kere tekerleri her araca binmeden kontrol ettin?
    Kaç kere dikiz aynasını kontrol ettin?
    Kaç kere kaldırımla teker arasındaki mesafe hesapladın?
    Kaç kere kurallara uydun? Kaldırıma çıkıp hiç park yapmadın mı?
    Aracı her bulduğun yere mi park ettin yoksa dur bi hesaplayayım mı dedin?

Bana göre şu anda sistem olarak hala gerideyiz. Şu anda ne sistemle var. Trafiğe sokmadan önce simulasyonla puanlı araç sürdürüyolar. Şimdi çıkıpta bana sistem iyi oldu herkes ehliyet alamasın demeyin. Hele ki geçmişte rhliyet alanlar hiç demeyin. Zamanında cok kolay bi sınavla ehliyeti vermişler, şimdi görülen aynı muameleyi geçmişte ehliyet alanlara uygulasalar sonuç vasat olur. Hadi eksileyin hadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 7 yildir ehliyetsiz araba kullanan kisiye sesleniyorum. Eger bir kazaya karisirsan hayatin kayar benden soylemesi. . Ayrica ehliyet sinavinda su mufettisler ahbap sohbeti yapmayin adam dikkatinizi dagitmaya yer ariyor dolayisiyla puani kiriyor. Ben 70 mi ne almistim. Herifle lay lay lom yaptim zannediyordum ki beni psikolojik rahatlatacak. Sonra baska bir kursiyerle karsilastim adama 100 vermis. Ben dedi arac surerken asla konusmadim. Soru sordu cevap vermedim. Bu da aklinda bulunsun. Ehliyetsiz araba surmeyin! Aman gardas dedi sakin ola ehliyetsiz yola cikma hayatin biter. Demisti direksiyon hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Eskiden Olsa..

quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Bakın genç arkadaşlar yanlış anlamayın beni ama iyi yapıyor müfettişler. Siz iyi kullandığınızı düşünebilirsiniz fakat asıl trafiğe çıkınca öyle olmuyor adam park edecek bir türlü giremiyor iki saat bekletiyor, sinyal vermeden kafasına göre şerit değiştiriyor. 2007 de ehliyeti aldım o zaman bize park ettirmiyorlardı sadece güzergahta iki tur atıp yokuşta kaldirtiyorlardi.. Şartların zorlaşması çok iyi çünkü yarin birgün dikkatli olursunuz. Geçen sene E sınıfı (otobüs, kamyon) büyük araç ehliyetide aldım sizinde dediğiniz gibi otobüsü iki duba arasına sadece aynadan park ettim, yokuştada kaldirtdilar. Ben oldukça memnunum sistemden tam olarak öğrenmeden kimse geçmesin, yarin bir gün iyi kullandığını düşünen bir velet karşı seritten zıplayıpta gelip bize vurup eşimi beni öldürmesin.

Ne alakası var yahu. Öyle bi yazmışsın ki usta sanki sınavda kursta öğretilenleri ehliyet aldıktan sonra uygulayacak herkes.
    Ehliyet aldığından bu yana kaç kere tekerleri her araca binmeden kontrol ettin?
    Kaç kere dikiz aynasını kontrol ettin?
    Kaç kere kaldırımla teker arasındaki mesafe hesapladın?
    Kaç kere kurallara uydun? Kaldırıma çıkıp hiç park yapmadın mı?
    Aracı her bulduğun yere mi park ettin yoksa dur bi hesaplayayım mı dedin?

Bana göre şu anda sistem olarak hala gerideyiz. Şu anda ne sistemle var. Trafiğe sokmadan önce simulasyonla puanlı araç sürdürüyolar. Şimdi çıkıpta bana sistem iyi oldu herkes ehliyet alamasın demeyin. Hele ki geçmişte rhliyet alanlar hiç demeyin. Zamanında cok kolay bi sınavla ehliyeti vermişler, şimdi görülen aynı muameleyi geçmişte ehliyet alanlara uygulasalar sonuç vasat olur. Hadi eksileyin hadi.

Artılar burdan

• Allah kolaylık versin ehliyet alanlara bi B ehliyet aldım yeni 2000 tl gitti anasını satıyım , yazılı sınavı tekte verdik direksiyon sınavında 4 kere kalınca tekrar 500 tl verdim Allahtan 2. de geçtim :D arkadaş yılların şoförüymüş gibi kullanmamı istiyorlar . cok sacma degil mi ? ben araba kullanmayı tamamen kursta ogrendım nasıl mükemmel kullanabilirim bu arabayı akıl var mantık var
  • bende 17 ocakta girdim direksiyon sınavına ve geçtim. sürdüğüm araba 2008 model dacia logan idi. ondan önce 2011 model ford fiesta'da direksiyon eğitimi aldım. daha sonra sınava bir hafta kala dacia logan'ı verdiler elime alışmam için. sınav günü geldiğinde araca bindim ve ayarlamaları yaptıktan sonra hiç sarsmadan kalkışımı yaptım. sonra biraz sürdükten sonra geri geri gitme faslına geldi iş ve sorunsuz onu yaptık. ardından parka geldi. koltuğa elimi koyup arkayı izleyerek değil, dikiz aynalarına bakarak 2 hamlede park ettim aracı ve trafiğe geçtik. trafikte ise belirli güzergah biraz eğimliydi. eğimin olduğu yerde durdurdular ve kalk dediler. arabayı yine sarsmadan ve geri kaçırmadan kaldırdım. tek hatam 2008 model ABS'li arabaya Renault toros muahmelesi yapmamdı ama ondan sıkıntı çıkarmadılar ve varış yerine sadece 2 dakika geciktim ama sorun etmediler. böylece sınavı geçmiş oldum. ancak birkaç kız emniyet kemeri takmadı diye, birkaçı park ederken sağ ön lastik kaldırıma çıktı diye, bir kişi sinyal vermeden döndü diye kaldı. hele ki kadınlardan çok dökülen çıktı. üzüldüm gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan1146

Allah kolaylık versin ehliyet alanlara bi B ehliyet aldım yeni 2000 tl gitti anasını satıyım , yazılı sınavı tekte verdik direksiyon sınavında 4 kere kalınca tekrar 500 tl verdim Allahtan 2. de geçtim :D arkadaş yılların şoförüymüş gibi kullanmamı istiyorlar . cok sacma degil mi ? ben araba kullanmayı tamamen kursta ogrendım nasıl mükemmel kullanabilirim bu arabayı akıl var mantık var

abi temeli oluşturacaksın. ben araba kullanmayı Need for Speed Most Wanted'da öğrendim. benim tam teşekküllü direksiyon seti vardı ama gerçekten ustaca kullanmamızı bekleyenler biraz saçmalıyor. bırak araba sürmeyi, hayatında araba koltuğuna oturmamış insanlar vardı o sınavda ya. öyle ki vites koluna bakarak vites atan mı dersin, ayağıyla freni, gazı arayan mı dersin; en azından 2.hak tanınabilir sınav esnasında

• Sabahtan beri bu konu var şaşırdım
    2013.yılında almıştım bende ehliyeti sistem değişmiş vay be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.B.D(azimBora) -- 20 Ocak 2015; 2:40:18 >
  • 2009 da park etme yoktu sınavda

• quote:

Orijinalden alıntı: Kazall

quote:

Orijinalden alıntı: fahoge

Ben direksiyon sınavlarında gözetmenlik yapıyorum hatta bu hafta da gözetmendim 14 kursiyerden 8ini bırakmak zorunda kaldık genelde bahsi geçen park ve yokuşta kalkış yüzünden. Bakanlık artık ehliyet konusuna çok önem veriyor ama herkes eskiden olduğu gibi sınava ilk girişte geçmek istiyor ama emin olun bu sistem çok daha iyi çünkü şu an yollarda araç kullanan ehliyet sahiplerinin %80i bildiğiniz kasap keşke mevcut ehliyet sahiplerine de belli aralıklarla sınav getirilse. Diğer bir taraftan biraz da kalan arkadaşlar kendi eğitim süreçlerini bir değerlendirsinler malesef kurs ücretlerini düşürmek adına 12 saatlik kursun vermesi gereken ancak ücretinden kaçtığımız ve almadığımız direksiyon eğitimini kaç kişi aldı? Daha sonra belki direksiyon eğitimi için vermediğimiz ücretin fazlasını sınavlarda kalarak ödemek zorunda kalıyoruz. Unutmayın bu bir sınav ve sınavda hataya yer olmaz, nasılki bir ösym sınavında insanlık haliyle kaydırma hatasında itiraz hakkımız olmuyorsa bu sınavda da belli konularda hata yapma hakkı yok malesef.

Evet iyi oldu. Ama her sinav girisinede 100 tl alinmaz. 2 kere 3 kere gir 200 300 tl. Parayida yerden topluyorduk zaten. Bende girdim sinava araba kullanmayida blyrm. Geri giderken ayagim debriyaj kayd. Araba sondu. Heryesi eksiksiz yaptm. Ama kaldin dedi. Helal etmiyorum verdigim paralari.

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 20 Ocak 2015; 5:23:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Türkiye, Rusya'dan sonra Avrupa trafik kazaları listesinde 2. sırada. Ülkemizde her gün göz göre göre yapılan kazaları görüyoruz. Eğitim ve sınavların zorlaştırılması normal ama bunu fırsat bilip ranta çevirenler de var ne yazık ki. Bu kurs işletmeleri hakkında işlem yapılmalı.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 20 Ocak 2015; 5:26:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: writtenthisway

quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Edit: 17 ocak sinavina girebilmem icin 100Tl harc parasi almislardi ama mebte harc pazari 60 tl olarak yaziyor makbuzum var sikayet etmeli miyim?
    2.sinav icinde 150 Tl isteniyor

Hocam 13 Aralık Sınavına Girdim ve Kazandım 15 Ocakta Belgemi Teslim Aldım 0 Hata İle Eğer Gerçekten Efendi Araba Kullanıyor İsen Geçiriyorlar Ancak Yol Magandası Olacak Şekilde Davranırsan KEsin Bırakıyorlar. Ücret Çok İyi 60 Tl Meb Alıyor Ancak İyi Oku Diyorki Sen Adam Gibi Süremiyorsan 2 Ders Daha Almak Zorundasın Diyor Ehliyet Kursu 30 Tl x2 Ders Demiş Çok İyi Bir Fiyat ve zorundasın Girmek

Böyle Abuk Subuk Seçme Konu Açmayın Kalmak İStemiyorsan Kurallara UY

Boyle salak salak yazilar yazmayin, bu is ranta donmus, yok kurala uy falan, sacmalamayin

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

Ben de sinav gorevlisiyim.teker kaldirima değdi diye birakilmaz kimse... Ama gorevli acemi ise belki olabilir.

Kemer takmayan kalmayi haketmistir.

Dava ile ugrasacagina tekrar sinava girmek daha mantikli ve kolay...

Benden cok daha iyi araba kullanan bir tanidigimi geri geri park ederken bir defa istop ettirdi diye hemen biraktilar

Ya komisyon uyesi acemiydi, ya da bu iste COK GUZEL RANT DONMEYE BASLAMIS.

Her girilen direksiyon sinavindan para alirsaniz bir cok kimsenin hakki yenmeye devam eder

Birakacaksan yine birak,ama ilk uc sinavdan para alma, dorduncuye al, kimse bir sey demez
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Bayanların % 90'u arabayı geri geri park edemez düzgün, bu kurallar onlara da katı olarak uygulanıyor mu ?

Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.

Komisyonda yer aldığını söyleyen üyeler bu soruya DÜRÜST BİR CEVAP VERİRSE ÇOK İYİ OLACAK,

2. BİR PARK ETME ŞANSI VERMEDEN BIRAKIYOR MUSUNUZ ERKEK SÜRÜCÜLERDE OLDUĞU GİBİ.
  • Yaklaşık 3 ay önce ehliyeti aldım.Neredeyse kusursuz sürüş yapmıştım.O gün de Adana'da öyle bir yağmur yok süreceğimiz parkur bildiğin göl olmuştu.Önce normal bi sudan geçtim yokuşu çıktık tekrar dönüyoruz , göbeğe geldik sağa dönüp başlangıç yerine dönecem orası da tam çukura denk geliyor ve abartısız arabanın kapısının yarısına kadar (camın başladığı yere kadar).Dedim sıştık sönerse araba da yanar ehliyette.O heyecanla 3ten2ye çektim gaz sabit falan kısacası geçtik Şahsen öyle bi parkurda öyle bi havada sürülmemeliydi.Ve ben de adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.Bayan sürücülerin ehliyet alması imkansız(o sisteme göre).Arabaya bildiğin acı çektiriyorlar.Artık arabaların ahı gitmiş vahı kalmış yokuş kalkamıyor falan filan Kendi arabanla girme gibi bir durum yapılması lazım diye düşünüyorum.Abimin astrasıyla babamın corollası arasında inanılmaz fark vardı.Sürüş eğitiminde 5 vites hyundai kullandım direksiyon sınavındaysa 6 vites dizel hyundai.Bildiğin yalama olduk alayının debriyajı farklı yerde.Tabii şimdi ne olacak kardeşim diyen olabilir ama daha arabayı 5 bilemedin 10 kez sürmüşüm felaket etkisi vardı.Bu da böyle bi anımdır anlatmak istedim

Edit:Ortada bir rant olduğu kesin.Sürücü kursu olmadan yapamıyoruz da arkadaş bari eğitimini verin.Gittiğim sürücü kursunda bütün derslere girdim ancak hiçbir yardımı olmadı desem yeridir.Aşırı derece emin bir şekilde çıkmz diye sadece kendi bildiklerini anlatıyorlar.Şöyle diyeyim tampon ,kalp masajı falan o kadar yüzeysel ki.Mesela kalp masajını sadece gösteriş olarak nereye yapılacağını gösterdiler.Sınavdaysa (yanlış hatırlamıyorsam) bebeğe kalp masajı yaparken kaç kere yapılmalı kaç solunum verilmeli kaç tekrar yapılmalı vs vardı.Görünce dumur olmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mykonos. -- 20 Ocak 2015; 5:44:37 >

• Ben 2008 yazın almıştım ehliyeti bayağı değişmiş mevzular. Ya kurallar ağırlaştı ya da sana uyuz müfettişler denk geldi. Ben arabaya binip koltuk ayarı yapıp kemeri takıp(aslında taktırmadılar) aynaları ayarlamış sinyal verip ileriden dubaların olduğu yerden u dönüşü yapıp arabayı sinyal verip sağa çekmiştim. Benim tek salaklığım yapmayacağım bir şey yaptım, adam kemeri takma dedi takmadım :) bile bile lades dedim ama geçmiştim 80 le falan sanırım.
  • burda yazılanları okuyorumda bizim kurs baya iyiymiş 12 ders aldım, gazın frenin yerini ilk derste öğrendim yani hiç bir şey bilmiyordum, 12 derside sınavın yapılacağı parkurda aldım, ( 30 dakika bir ders ) son dersleri sınava gireceğim arabayla verdiler ve geçtim çok şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LİVERPOOLYWNA -- 20 Ocak 2015; 8:14:06 >
  • sistemin koku rezil arkadas,hanimi kursa gonderdik derse giriyorsun falan filan iste neyse direksiyon egitimine gidiyorsun her tur 15dk falan toplamda bilmem kac dakika egitim verdik diye imza aliyorlar sende atiyorsun imzayi ama nerde o kadar saat ders ortada yok haliyle,kursun muduru tanidik soruyorum abi bu ne sistem degisti iyi guzelde duzen hala ayni yeterli egitim almiyorsun ki adamlarin sinavda istedigini verebilesin,hanimi direksiyon kursuna goturdum getirdim ogreten hocada dumbuk bunlari takip ettim adam iyi ogretmiyor ki kendi kafasinda ki seyi ogretmeye calisiyor hic bilmyen insana tabi hanim ilk sinavda kaldi kizdim hanima aksam 30 dk falan ders vermeye basladim once dur kalk yarim debriyaj kalkmayi ogrettim gaz vermeden zor oldu ama ogrendi,sonra park nasil yapiliri ogrettim kendimi duba yaptim haliyle carpmamasi gerektigi icin daha dikkat etti ve sistemini ogrettim sinavdan gecti hocasida sormus esim ogretti demis adama gazsiz kalkiyor esim deyince oda usta sofor o zaman demis bu sekilde ogretince yokusta kacirma olayida bitti neredeyse,motor sesini dinlemeyi ogrettimm cunku yani yapilan is adam gibi yapilsa aday gerizekali olmadigi surece sorun olmayacak

• 2010 da sınava girdim emniyet kemerini takmadan gayet güzelce sürdüm 95 almıştım
  • tüm masraflara karşılık zaten kurs fiyatını 700- 800-1000 lira ödüyoruz zaten neyin kafası bu
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.