Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hay tamam kaldiniz ya ne konuymus arkadaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınavın bencede zor olması her hatada uyarılması lazım lakin halkımızın maddi durumu ortada bence sınavlar sık zor olmalı ücret asgariye çekilmeli arkadaşın anlatışından zaten trafikte sıkıntı yaşayan biri olmadığı belli küçük bi problem yüzünden hem zaman kaybı hem maddi kayıp yazık geçmiş olsun dostum
  • Sene 2012 oyle eski de degil.Ne park etme ne rampada kalkis ne de geri geri surme.Araci aldigim yerden trafige girdim kavsaktan dondum geri geldim ve gectim.He simdiki sinava girsem yine gecerim ama bizim zamanlar tam kaymak zamanlardi acemiler icin

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Ben de geçen yıl aldım ehliyeti. Pek hoca onu yap bunu yap falan dediğinde dinleme. Sen bildiğin gibi parket. Düzgün yapıyorsan bırakacak bahane bulamazlar zaten.

Ayrıca milletten para koparmak için yaptıklarını düşünüyorum bende. Sonuçta az para vermiyoruz sınava girerken.
    Sınavlarda belli başlı kurallar var son yapılan düzenlemelerde baya sıkı tutulmaya başladı ve kurallar arasında örneğin aday ne şekild olursa olsun 1 kere arabayı istop ettirirse direk başarısız oluyor ve aday direk indiriliyor araçtan. Büyük ihtimalle senin yapmış olduğun şey de bu dikkat edilmesi gereken şeylerden birirydi çünkü park etmeyede çok dikkat ediyorlar. Ha buarada mebte çalıştığım için biraz bilgim var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Edit: 17 ocak sinavina girebilmem icin 100Tl harc parasi almislardi ama mebte harc pazari 60 tl olarak yaziyor makbuzum var sikayet etmeli miyim?
    2.sinav icinde 150 Tl isteniyor

Ayni durumu bende yapmiştim kaldırima değdi teker sonra. Düzeltip park ettim adam indi arabada birsey oldu mu diye baktı ölçtü filan ,guzel park ettin umarım birdaha ayni hatayı yapmazsın diyip tekrar Park'tan çıkartıp park etmemi istemişlerdi. Ikinci denemede sorunsuz olarak park ettim ve ehliyetimi aldım. Eğer Kuralları okursanız park etmekte bir hata Hakkı tanınıyor, ayni sekilde trafikte hata Yaptığınızda(sinyal verme veya Şerit kaçırma olsun) ayni ikinci hak tanınıyor. Size yazık etmişler doğrusu

hocam 50 kişiden 2 kişi geçmesi gerektiği için kaldınız. :) ben ehliyeti 2008 de aldım.kullandıgımız araçlar lpg li kaç yaşında oldugu belirsiz şahin di. :D kalkışta stop ettirdim ,hani bilmediğimden değil aktif olarak araç kullanan birisiydim şehir içinde olmasada :D gerisi işte yokuşta dur kalk geri gel park et vsvs. 100 kişiden 20 si geçeçek meseleleri vardı da bizim zamanda para lazım değildi galiba o yüzden geçirdiler.
    yani hocam sen maykıl şumayerde olsan kalacaktn zaten :) herkesin bildiği ama açık açık konuşmadığı bir geçirme limiti oluyormuş bazen :)
  • çok sıkıya almışlar işi. ben 2 yıl önce aldım. bir bayan haricinden herkes geçti sınavı.
  • Öncelikle araç içindeki görevli öğretmen arkadaşlarıma komisyoncu demenizi kınıyorum. sonuçta onlarda kendi işlerini yapıyorlar. ordaki görevli hiç kimse bunu geçirmeyimde bir daha sınava girsin bende görev alıp parayı cebe atayım diye düşünmez. sen olmasanda senden bir sonraki dönemde sınava girecek adam vardır ve o gözetmen yine sınavda görevli olup parasını alır.
    Gelelim işin diğer tarafına.
    yolda saçma salak bir şekilde araç kullananı görseniz söversiniz dimi? her önüne gelene ehliyet veriyorlar, buna ehliyet verene sövmek lazım dersiniz dimi?
    önceden yazılı sınavlar zor olurdu direksiyon kolay olurdu. hepimiz kızardık "bu ne yav direksiyon daha önemli yazılı sınav ne kadar gereksiz zor" demezmiydik? sonuçta hepimiz haklıydı arabayı iyi sürmek motorun çalışmasını anlamaktaktan daha önemliydi. şimdi sistem değişti artık direksiyon zor, yazılı kolay oldu.
    lütfen önce iğneyi kendimize batıralım, sonrasında çuvaldızı başkasına.

Not: normal sınav harcı 60 tl dir. üstüne ödediğiniz para sizinle kurs arasındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 19 Ocak 2015; 16:02:44 >

• cruel53 kullanıcısına yanıt
    14 yıldır Milli Eğitimdeyim yıllardır bu sınavlarla ilgili bilgim olur gider gelirim görev alırım. ilk defa böyle bir şey duyuyorum. resmen sallıyorsun. madem bu kadar eminsin hiç durma savcılığa suç duyurusunda bulun bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baaydin

Öncelikle araç içindeki görevli öğretmen arkadaşlarıma komisyoncu demenizi kınıyorum. sonuçta onlarda kendi işlerini yapıyorlar. ordaki görevli hiç kimse bunu geçirmeyimde bir daha sınava girsin bende görev alıp parayı cebe atayım diye düşünmez. sen olmasanda senden bir sonraki dönemde sınava girecek adam vardır ve o gözetmen yine sınavda görevli olup parasını alır.
    Gelelim işin diğer tarafına.
    yolda saçma salak bir şekilde araç kullananı görseniz söversiniz dimi? her önüne gelene ehliyet veriyorlar, buna ehliyet verene sövmek lazım dersiniz dimi?
    önceden yazılı sınavlar zor olurdu direksiyon kolay olurdu. hepimiz kızardık "bu ne yav direksiyon daha önemli yazılı sınav ne kadar gereksiz zor" demezmiydik? sonuçta hepimiz haklıydı arabayı iyi sürmek motorun çalışmasını anlamaktaktan daha önemliydi. şimdi sistem değişti artık direksiyon zor, yazılı kolay oldu.
    lütfen önce iğneyi kendimize batıralım, sonrasında çuvaldızı başkasına.

Not: normal sınav harcı 60 tl dir. üstüne ödediğiniz para sizinle kurs arasındadır.

once duzgun okuyunuz yazilarimi. ben zaten arac icindeki komisyon uyelerine bir sey demiyorum Allah razi olsun yardimci olmaya calistilar ben disaridaki mufettislere diyorum. ya adam konusurken duydum 4 kisiden 3unu birakiyoruz dediler daha ne duymam lazim?

• Ben geçen sene bu sınav yüzünden kanser oldum. Daha bu ilk hatada sınavı sonlandırma olayı yeni başlamıştı tamda o zamana denk geldim keşke 1 yıl önce başvursaydım diye lanet ettim. Neyse daha ilk denemem heyecanlıyım sınav için, oturdum gayet güzel başladık tam çıkışa geldik önümde konvoy var usulce fren yaptım durdum boşa aldım. Önümdeki hareket etmeye başladı tam 1 e takıp yarım debriyajla kalkıcam radyoyu kapa falan dediler elim radyoya giderken debriyajı kaçırıdm istop ettik. İn dediler bitti sınav.

İkincisinde aynı olaya düşmemek için tüm konsantrasynu debriyaja verdim. Park yerine kadar geldik gayet güzel park ettim çıkış yapıp devam edicem son varış yerine. Dubaya kadar yaklaştım tam solla çıkıcam sola bakıyorum araba geliyor mu diye gelmiyordu çok uzakta yavaş gelen bir araba vardı tam çıkacaktım araba geliyor diye bağırdılar, bakıyorum uzakta o araba dedim direksiyonu salmışım o anki dumurla, öndeki dubaya sürttüm in dediler.

En sonuncusunda lanet olsun dedim böyle sistemede müfettişede. Çok düzgün çok dikkatli kullandım adamlar sürekli içerde muhabbet makara. En son geldim bıraktım arabayı tam inicem, aslında saçların uzun sağını solunu göremiyorsun ya topla ya da kestir seni bu durumda geçirmemem lazım dedi yanımdaki. Nasıl göremiyorum ya diye sinirlendim. Geçirin artık yapmayın bıktım sınava girmekten göremesem vururdum zaten saçı toplamak kesmek 5 dakika bunun için adam bırakılmaz dedim indim arabadan. 1-2 gün sonra öğrendim geçmişim.

Aldım ehliyeti kurtuldum. Gerçi ehliyeti almakta başka bir hikaye tam 3 ay boyunca gitmediğim şube kalmadı.

ben komisyoncular lafını size demedim konu içinde komisyonda olan öğretmenlere komisyoncu yazan arkadaşlar vardı cevabım onlaraydı.
    4 kişiden üçünümü bırakıyoruz derken dört kişiden üçümü manasında söylemiş olamazlarmı? çünkü sonuçta onlarda istatistik tutuyorlar. ortalama dışında bir şey olursa neden ortalama dışında yükselme yada düşme oldu diye soruştuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 19 Ocak 2015; 16:07:57 >
  • Yazılı sınava hiç bakmadan girdim tam 70 almışım biraz şanslıyım. 17 Ocakta bende direksiyon sınavına girdim. Kimliğim kaybolmuş o gün öğrendim sağ olsunlar farklı bir kaç kart vs gösterince tolerans gösterdiler.

Dubaların arasına park ederken dikiz aynasını kullandım diye uyardı dön bir arkaya bak diye. Birde sanırım dörtlüleri yakmak gerekiyormuş park edince. Onu da yapmadım. Onun dışında bir problem olmadı 2 gün önce aradım geçmişim. 400TL kurs ücreti 50 tl yazılı sınav 100tl direksiyon sınav ücreti ödedim. Bakalım ehliyet ve belge için ne kadar alıcaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: baaydin

ben komisyoncular lafını size demedim konu içinde komisyonda olan öğretmenlere komisyoncu yazan arkadaşlar vardı cevabım onlaraydı.
    4 kişiden üçünümü bırakıyoruz derken dört kişiden üçümü manasında söylemiş olamazlarmı? çünkü sonuçta onlarda istatistik tutuyorlar. ortalama dışında bir şey olursa neden ortalama dışında yükselme yada düşme oldu diye soruştuyorlar.

direk su cumle. 4 kisiden 3kisiyi sinavdan birakiyoruz dediler

hemen suç duyurusunda bulun bence. öyle aptallık olamaz.
    o kadar erken mi

• quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

o kadar erken mi

Valla burda öyle dediler pazar sınav. Çarşamba perşembe cuma eğitim var
  • Senin durum gene iyi park falan sorun değildi kaç gündür çalışıyordum hiç bir sorunum yoktu, arabayı çalıştırdım hiç hata yapmadan 50 metre gittim heyecanlısın çek kenarıya dedi. olur o kadar dedim daha acemiyim adam dinlemedi indirdi. ehliyetini alan tuzu kurular hiç iyi yapıyorlar falan demesin. o trafikte gördüğünüz öküzler gene ehliyet almaya devam ediyor merak etmeyin adamını bulanlar gene geçti, onun dışında herkesi bıraktı şerefsizler. hatta birisi senin gibi kaldırıma da değmedi o kaldırıma paralel çizgi var tekerin biri değmiş biride 10 cm içinde kalmış onu bile bırakmışlar.
  • Ne cok milli egitimde calisan varmis arkadas sanarsin ki hepsi bu islere bakiyor :d ne adamsiniz ya

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.