Şimdi Ara

17-20 ŞUBAT MİNİ BUZUL ÇAĞI VE KAR YAĞIŞLARI-3 (LÜTFEN KAPATILMASIN !!!) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
786
Cevap
18
Favori
18.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bu istanbulun godzilla ile ne alıp veremediği var kardeş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıyarsus

Saat 21:30 Açıklaması

Evet beyler öncelikle herkese yeniden merhaba.Günlerdir bu konudayız kar yağışı gelecek diyoruz ve çok şükür geliyor da bir aksilik çıkmadı bu saatten sonra sistemin kaybolma ihtimali binde birdir.Herkes rahat olsun.Sistem 48 saate girdi nerdeyse kolay kolay da değişmez.Öncelikle şunu söyliyim artık her şeyi tekrar tekrar söylemeye gerek yok.DEK yağışıymış tepki AB’siymiş rüzgarmış şuymuş buymuş bunlardan fazla bahsetmicem ve net bilgileri vericem.

Yine her zaman olduğu gibi basınç haritasını inceledim bir tepki alçak basıncı oluştu.Oluştu oluşmasına ama Akdeniz’in doğusunda zannediyorum Suriye’nin güneylerinde bir şey oluştu o da artık neye tepkiyle oluştu hiçbir fikrim yok gerçekten garip bir yerde konumlandı.Neyse bizim cephesel yağışlarla işimiz yok bize deklerimiz yeter.
    Şu an sistemin başlangıç ve bitiş tarihini söylemek isiyorum.

BAŞLANGIÇ: 17 Şubat Salı Gece-Sabah Arası
    BİTİŞ: 19 Şubat Cuma Sabah-Öğlen Arası

İstanbul’da böyle olacaktır yurdun birçok bölümünde de böyle olmasını bekliyorum.Perşembe akşamdan sonra yağışlar hafifler gibi gözüküyor o aralıkta yağışlar özellikle Çarşamba günü ciddi boyutlara ulaşacak.Karadeniz Doğu Karadeniz’e dikkat….
    Yine her zaman olduğu gibi soğuma haritasını göstermek istiyorum.
    http://i.hizliresim.com/58Y3Nj.png
    http://i.hizliresim.com/AA3vOp.png
    http://i.hizliresim.com/07ya09.png
    http://i.hizliresim.com/4L03p4.png

Evet gördüğünüz gibi bu veriler öğlen saatleri için geçerlidir.17-18 Şubatta yurt genelinde sıcaklıklar kar seviyesinde ve altında olacaktır.(0 derece ve altı).Bu da yağan karın erimemesine ve örtü oluşturmasına zemin hazırlayacaktır.

İSTANBUL

Beyler İstanbul için şunu söyleyebilirim.Godzilla ve İstanbul arasında şöyle bir diyalog yaşandı
    Godzilla:TIK TIK TIK
    İstanbul : KİM O ?
    Godzilla : GODZİLLA
    İstanbul: GİRME
    Anlayacağınız üzere İstanbul efsaneyi kaçırdı.Sizin deyiminizle Godzilla’yı elinin tersiyle itti.(Hala % 20 de olsa efsane umudum var.)Tepemizde 17 Şubatta -16’lar vardı alamadık.-14’ler 18 şubatta Trakyada duruyor kuru soğuğu onlar yiyecek biz o soğukları alsak yağışla birlikte kaliteyi arttıracaktı ama olmadı.Rüzgar poyrazdı yıldız-poyraz arasında 45 derecelik bir açıya döndü bu yağışların kalitesini ne derecede etkiler birlikte görücez ama benim tahminim Avrupa yakası % 51 ağırlıklı olmak üzere boğaz hattı civarı etkilenecektir ve bu bizim işimize geldi.Şişli,Beşiktaş,Esenler,Üsküdar,Kadıköy civarları şu anda RÜZGAR YÖNÜNE GÖRE iyi etkilenecek gibi gözüküyor.Ama bunu o kütleleri radarda görmeden doğru tahmin etmek mümkün değil.Sonuç olarak şunu söyleyebilirim İstanbul’da 17-18 Şubatta kar yağışı olacaktır.Cm tahminim şöyledir

Avrupa Yakası Kıyılar:6-10 cm
    Avrupa Yakası Yüksekler:12-20 cm
    Anadolu Yakası Kıyılar:6-8 cm
    Anadolu Yakası Yüksekler:12-20 cm

Beyler şunu söyleyebilirim Anadolu Yakası’nın doğusu (Kartal,Pendik,Tuzla) her zaman fazla yağış alıyor bu dek sistemlerinde bu gelenek gibi bir şey oldu diyebilirim.Bu sistemde yine rekorları o taraflardan bekliyorum Çatalca Silivri’yi sollayacaklar gibi gözüküyor ama dediğim gibi her yere kar yağışı düşecek.

Son olarak İstanbul için kar tatiline gelelim…
    Salı günü KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE tatil edilmelidir.Bakın meli diyorum bu önlem alınır mı bilemem.Çünkü yer seviyesi sıcaklığı 0’ın altında olacak ve yağan kar yerde kalacak aynı zamanda rüzgar da şiddetli esecek yani bunların hepsini harmanlarsanız Salı-Çarşamba İstanbul kardan geçilmeyecektir.Tatil olmalıdır ama kar Pazartesi akşam başlamayacağı için yapılmayabilir.
    Çarşamba günü tatil olacaktır.Buna değinmeye gerek yok.
    Perşembe günü öğlene kadar İstanbul’da aralıklarla kar yağışı devam edecek.Şu an için ECMWF soğukları vermedi yani -6,-7 verdi ama onun değişeceğine adım gibi eminim.Perşembe kar yağışı devam edecektir tatil olma olasılığı yüksek
    Cuma günü bir mucize olmazsa tatil olmaz.ECMWF yarın sabah sistemi uzatırsa(%5-10 ihtimal aslında mucize değil) zor gözüküyor.Buzlanma olacaktır ama 6 ocak sisteminde yapmadıkları için şimdi de don ve buzlanmadan tatil olmaz.

İstanbul Kar Tatili Oranları
    Salı : %80
    Çarşamba : % 99
    Perşembe : % 70 (değşebilir açık)
    Cuma : % 10 (değişime açık)

ANKARA
    Ankara’ya değinmeden olmaz.Öncelike şunu söyliyim bu sistemde Ankara da kar yağışı alacaktır.Kuru soğuk yemeyeceksiniz gardaşlarım rahat olun.Örtü tahmini yapmak zor ama bir tahminde bulunmak istiyorum.
    Ankara : 10 cm barajını aşar.

Dediğim gibi başkent bu barajı aşacaktır.Tatil oranları İstanbul’la aynıdır Çarşamba kesin,Salı ve Perşembe biraz daha düşük olmakla birlikte yüksek ihtimal tatil olacaktır.

KALAN YURT

Aşağıda atacağım kar yağışı haritasında 17-19 Şubat tarihleri arasında nerenin nasıl kar yağacağını kendi tahminlerim doğrultusunda belirledim.Kar yağışının böyle olmasını bekliyorum.
    KIRMIZI: Çok yoğun kar yağışı
    MAVİ:Yoğun kar yağışı
    SARI:Normal Kar yağışı
    YEŞİL: Kar Yağışı İhtimali Var Ama Zayıf (%10-20)
    BEYAZ: Kar Yağışı İhtimali Çok Zayıf ( % 1)

http://i.hizliresim.com/P5QA1Q.png

Beyler kendi şehrinizi,coğrafi bölgenizi buradan bulup anlayabilirsiniz nasıl yağış alacağınızı.Bu tahmin tamamen bana aittir,hatalarım elbet olacaktır sistem sonunda fakat dediğim gibi tahminlerim bu yöndedir.Bana şurası kar yağışı alır mı ? diye soracaksanız eğer önce haritaya bakın ne renk ise zaten nasıl bir beklentim olduğunu anlamış olursunuz.

KAR TATİLİ HARİTASI
    Kırmızı: % 90 tatil
    Mavi : % 70 tatil
    Sarı : % 50 tatil
    Yeşil : % 20 tatil
    Beyaz : Bu renkte batıda ve Akdenizdeki şehirler için kar yağışı beklentim yoktur.Doğudaki şehirlerin çoğunda kar var ancak tatil oralarda net olmuyor.O yüzden boş.

Beyler kar tatili birçok yerde bekliyorum yağışlardan her yer nasiplenecek demiştim.İşte günlere göre kar tatili ihtimallerim.

17 Şubat Salı
    http://i.hizliresim.com/QRQ02V.png

18 Şubat Çarşamba
    http://i.hizliresim.com/XBdjP6.png
    19 Şubat Perşembe
    http://i.hizliresim.com/blyaBV.png

Beyler bir değişiklik veya gelişme olursa sizi bilgilendeceğim.İyi bir sistem artık kapıya dayandı.Beni takip eden ve inanan herkese teşekkürler iyi forumlar…

Kar yağar yağmaz onu bilemem ama eline sağlık çok emek verdin inşallah haklı çıkarsın Allah utandırmasın diyim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kperson35 kullanıcısına yanıt
    Bir rivayete göre 2004 kışında Godzilla yumurtalarını İstanbul'a bırakmış şimdi onu geri almaya çalışıyor.
  • Ellerine sağlık çok güzel olmuş.
  • Beyler herkese olumlu yorumları için tek tek çok teşekkür ederim çok sağolun.Sistem sonunda inşallah dediklerim doğru çıkacak

Bu arada ucanoguz kardeşim godzillanın yumurtaları teorin bana da mantıklı gelmeye başladı :D Ama yumurtaları 1987'de bırakmıştır bence.2004'te uğradı birkaç tane aldı kısmetse 2015'te ya da en kötü 2016'da kalanlarını almaya gelecek
  • quote:

Beyler herkese olumlu yorumları için tek tek çok teşekkür ederim çok sağolun.Sistem sonunda inşallah dediklerim doğru çıkacak

Bu arada ucanoguz kardeşim godzillanın yumurtaları teorin bana da mantıklı gelmeye başladı :D Ama yumurtaları 1987'de bırakmıştır bence.2004'te uğradı birkaç tane aldı kısmetse 2015'te ya da en kötü 2016'da kalanlarını almaya gelecek

İstanbul için olumsuz konuşmuşsun sanki biraz. Sistemde ilk günlere göre gerileme mi var?

• quote:

Beyler herkese olumlu yorumları için tek tek çok teşekkür ederim çok sağolun.Sistem sonunda inşallah dediklerim doğru çıkacak

Eklediğim arkadaşa katılıyorum. Sanki İstanbul kötü olacak gibi. Hiç iyi konuşmamışsın. Zaten GFS kötü vermişti. Bir de ECMWF düşürdü tam oldu

• Schweitz kullanıcısına yanıt
    ebuyuk ve schweitz beyler sakin olun istanbul deniz etkisiyle iyi kar yağışı alacaktır kötü konuşmadım dikkatli okursanız anlarsınız bence.ama kötü anladıysanız bile söyliyim şimdi sistemde olumlu bir gelişme bekliyodum ecmwf olumlu bir gelişme yapmadı ama olumsuza gitmedi.bu olumsuz oldu anladınız mı ? ben hala sözümün arkasındayım istanbul doğu karadenizle kıyaslanmasa da yağış alacaktır ve örtü oluşacaktır.
  • Hocam sıcaklık 0'ın üstünde, senin yorumun nedir?
  • Bak böyle konuları görüyorum her seferinde bu 3. Oldu her bunu dediğin tarihte ishal oluyorum ciddiyim o konularıda sen actıysan artık acmayı bırak.

• Pendik 5 cm olur mu?

• Godzilla:TIK TIK TIK
    İstanbul : KİM O ?
    Godzilla : GODZİLLA

dan sonrasını okumadım

• 1-Sıcaklık 0 ın altında olur
    2-ishal olan kardeş o konuları ben açmadım ama muz öneririm
    3-pendik 5 değil 15 olur
    4-farkındaysan godzilla giremiyor iyi oku
    5-kardeş beğenmediysen çek git emeğime karışma

Beyler şöyle söliyim şu an gfs gece güncellemesine bakıyorum inanması güç ama gfs yola gelmiş beyler sonunda duymuşlar sistemi 20 şubata uzatabilirler takipteyim

• Accuweather'ın tahminleri hakkında ne düşüyorsunuz?

• Bu arada beyler GFS gece güncellemesi sistemi cuma öğlene kadar uzattı istanbul için.istanbulda cuma günü kar tatili olasılığı arttı.ama yarın sabah ecmwf de görmeden ben buna inanmam çünkü GFS dansözdür.kurumun adı DGFS'dir.o yüzden temkinli olalım hayal kırıklığı yaşamayalım cuma günü de sistem uzama ihtimali ardı ecmwf göz kırpmıştı dansöz gfs cumayı verdi şu an yarın sabah çıktılarından sonra netleşir ama cumanın gelme olasılığı %50'nin üstünde.

beyler sistem uzadı diyebiliriz ama dediğim gibi dansöze güven olmaz.
  • quote:

1-Sıcaklık 0 ın altında olur
    2-ishal olan kardeş o konuları ben açmadım ama muz öneririm
    3-pendik 5 değil 15 olur
    4-farkındaysan godzilla giremiyor iyi oku
    5-kardeş beğenmediysen çek git emeğime karışma

Beyler şöyle söliyim şu an gfs gece güncellemesine bakıyorum inanması güç ama gfs yola gelmiş beyler sonunda duymuşlar sistemi 20 şubata uzatabilirler takipteyim

Pendik 5 cm olursa bende kendimi asıcam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • etrafınabakançocuk kullanıcısına yanıt
    dek yağışlarının nereyi vuracağını kestirmek zordur fakat pendik bu yağışları her zaman en iyi şekilde almıştır ve bu sistemde istanbulun en iyi karı alan yerlerinden biri olacağını TAHMİN EDİYORUM. 15 cm alma ihtimali yüksektir pendiğin.

Accuweather tahminlerini soran arkadaş : Salı,Çarşamba,Perşembe 4-4-5 derece vermiş bu sıcaklıkları 0'a çekmesi lazım çok yükseklerden uçuyor yarın bu derecelere indirir.Accu'ya güven olmaz
  • Beyler bu arada yarın sabah güncellemelerinden sonraki açıklamayı hemen yapamayacağım.Yarın saat 15:00-16:00 arası sabah güncellemelerini ve sistemin son durumu ve gidişatını kısaca değerlendiririm ve yarın akşam 22:00'de son noktayı koyarım artık sisteme topu atmosfere atarız birlikte beyler

Yarın sabah görüşmek üzere iyi geceler
  • Eyvallah hocam size güveniyoruz bayağı emek harcamışsınız inşallah dedikleriniz tutar da bizde kara doyarız

• quote:

dek yağışlarının nereyi vuracağını kestirmek zordur fakat pendik bu yağışları her zaman en iyi şekilde almıştır ve bu sistemde istanbulun en iyi karı alan yerlerinden biri olacağını TAHMİN EDİYORUM. 15 cm alma ihtimali yüksektir pendiğin.

Accuweather tahminlerini soran arkadaş : Salı,Çarşamba,Perşembe 4-4-5 derece vermiş bu sıcaklıkları 0'a çekmesi lazım çok yükseklerden uçuyor yarın bu derecelere indirir.Accu'ya güven olmaz

Bana ip bulun hemen asıyorum kendimi (yavhehe)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.