Şimdi Ara

16 yaşında diş çürümesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • her sabah fırçalamama rağmen sağ üst dişim çürüdü birde üstüne kırıldı hiçbişey yapmadan hem de bu nasıl oluyor ? benim hatam mı acaba bu gün randevu aldım gidicem

16 Yaşında Diş Çürümesi: Nedenleri, Belirtileri ve Önlemleri

16 yaşındayken diş çürümesi, yaygın bir sorundur ancak gerekli önlemlerle önlenebilir. Diş çürümesinin nedenlerini, belirtilerini ve bu sorunu önlemek için alabileceğin adımları öğrenmek çok önemlidir.

Nedenleri:

• Yetersiz Ağız Hijyeni: Dişlerini düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak çok önemlidir. Aksi takdirde, dişlerin üzerinde biriken bakteri plağı ve tartar, diş çürümesine yol açabilir.
    • Şekerli Yiyecek ve İçecekler: Şekerli yiyecek ve içecekler, diş çürümesine neden olan bakteriler için besin kaynağıdır. Bu yiyecek ve içecekleri sınırlamak diş çürümesi riskini azaltır.
    • Kuru Ağız: Tükürük, dişleri çürüklere karşı koruyan doğal bir savunmadır. Kuru ağız, tükürük üretimini azaltır ve diş çürüme riskini artırır.

Belirtileri:

• Dişlerde ağrı veya hassasiyet
    • Dişlerde kahverengi veya siyah lekeler
    • Ağız kokusu
    • Dişlerde oyuklar

Önlemleri:

• Düzenli Diş Fırçalama ve Diş İpi Kullanımı: Dişlerini günde en az iki kez florürlü diş macunu ile fırçala ve her gün diş ipi kullan.
    • Şekerli Yiyecek ve İçecekleri Sınırlama: Şekerli yiyecek ve içecekleri sınırla ve bunları tükettikten sonra dişlerini fırçala.
    • Düzenli Diş Hekimi Kontrolleri: Diş hekimini düzenli olarak ziyaret et. Diş hekimi dişlerini temizleyebilir, diş çürümelerini erken teşhis edebilir ve uygun tedaviyi sağlayabilir.
    • Florür Kullanımı: Florür, dişleri çürüklere karşı güçlendirir. Florürlü diş macunu kullanabilir ve florürlü gargaralarla gargara yapabilirsin.
    • Kuru Ağızdan Kaçınma: Yeterince su içerek, şekersiz sakız çiğneyerek veya yapay tükürük kullanarak kuru ağızdan kaçınabilirsin.

16 yaşında diş çürümesi sorunu yaşamamak için bu önlemleri almak çok önemlidir. Dişlerini sağlıklı tutmak, genel sağlığın ve iyiliğin için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kola icme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

Çok sert mi fırçalıyorsun?

arkaları biraz sert fırçalıyorum evet

ayrıca cuma günü mısır şeyini almak için kürdanla baya bi deştim çürük dişimi ondan sonra acımaya başladı dişimi fırçalayınca dayak yemiş gibi kan çıkıyor diş etimden

Orijinalden alıntı: insansıvarlık

quote:

Orijinalden alıntı: -Emirhan-

Çok sert mi fırçalıyorsun?

arkaları biraz sert fırçalıyorum evet

ayrıca cuma günü mısır şeyini almak için kürdanla baya bi deştim çürük dişimi ondan sonra acımaya başladı dişimi fırçalayınca dayak yemiş gibi kan çıkıyor diş etimden

Sert fırçalamak diş minesini aşındırarak asitlerin dişine zara vermesine neden olur.Oval ve yavaş fırçalaman aynı zamanda diş ipi kullanman gerekir.Dişlerini fırçalasan bile diş aralarında oluşan bakterileri önleyemezsin.Diş ipini diş aralarını temizledikten sonra bir kokla,dediğimi anlayacaksın.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.