Şimdi Ara

16 yaş kaleciliğe başlamak için geç mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle günaydın ve herkese iyi forumlar. Arkadaşlar daha önce hiç kalecilik yapmadım hep orta saha oynamıştım futbol hayatımda fakat artık içimde bir kaleci olma azimi var. İki üç gün bekledim dinmedi, iki ay oldu hala aynı azim. Artık bi' şekilde başlamalıyım fakat nasıl iyi bir kaleci olurum bilmiyorum. Daha önce hiç bi takımda kaleci olmadım ya da mahallede falan. Ayrıca yaşımın geç olmasından korkuyorum biraz zira profesyonel bir kaleci olmak istiyorum. Bu yüzden soracak birkaç sorum var. Şimdiden teşekkürler.

1-)Evde kendi kendime antrenman yapabilir miyim? Yapabilirsem ne gibi antrenmanlar bunlar?
    2-)Hangi marka, model eldiven almalıyım?
    3-)Toptan korkuyorum ve bu korkumu nasıl yenerim?
    4-)Halı sahada hangi antrenmanları yapmalıyım?

Son olarak not olsun: Yaş 16, boy 177, kilo 67.

• toptan neden korkuyorsun küçükken baraj kurarken felan kötü bi tarafınamı geldi ?
  • Arkadaşım sırf bu soruya cevap vermek için yeni hesap açtım. Önceki hesabim konu dışından men edildi. (serkisoför12) ve (serkiSOF) evet gelelim konuya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ofansif orta saha topcuyum.
    Yani ben şöyle düşünüyorum.Orta saha olan bir insan kaleci ve defansif yönler hakkında da tecrübe ediniyor. Yani sen gol atarken nereye nasıl vuruyorsan çoğu kaleci senin nereye vuracağını bilmiyor. Ama sen OS olduğun için biliyorsun ve bu kaleciliğine oldukça pozitif etki yapacak.

1.Evde antrenman yaparsın ama küçük topla yapmalısın internetten bak bi.

2.Eldiven ucuz birşey değil para limitini söyle. Eğer çok ise para limitin PUMA ya da NIKE orta halli ise VOIT o da 80 90 lira. Eldiven alırken de eldivenim "Kemikli" olması önemli. Ve maddesi sert olucak. (Kesinlikle kemikli ve ici sert al.)

3. Toptan korktuğuna göre şimdiye kadar yumuşak toplarla oynamışsın sert topla oynasam böyle bir korku olmazdı ve en fazla burnunu kanatır bu soru bence sormamalısın.

4.Halı sahada antrenman yapmam için 1 kişi daha lazım bol bol şut çektir ona ve "Volkan Demirel" ya da çeşitli kalecilerin antrenman videolarını izle.

Mesela şöyle bir antrenman yapabilirsin.
    Sen kaleye ters yönde yani kaleye yüzün dönük penaltı noktasında durucaksın. Arkandaki arkadaşında senin 30 50 'm gerinde durucak ve elindeki topla direğe vurucak. (hızlı vurucak) Sende gelen topun nereden geldiğini bilmeyene rağmen tutmaya çalışacaksın. İnanılmaz refleks geliştirir.

Bu arada bir kulüpte falan oyna hocalar nasıl yer tutulur öğretsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkisoför

Bende ofansif orta saha topcuyum.
    Yani ben şöyle düşünüyorum.Orta saha olan bir insan kaleci ve defansif yönler hakkında da tecrübe ediniyor. Yani sen gol atarken nereye nasıl vuruyorsan çoğu kaleci senin nereye vuracağını bilmiyor. Ama sen OS olduğun için biliyorsun ve bu kaleciliğine oldukça pozitif etki yapacak.

2.Eldiven ucuz birşey değil para limitini söyle. Eğer çok ise para limitin PUMA ya da NIKE orta halli ise VOIT o da 80 90 lira. Eldiven alırken de eldivenim "Kemikli" olması önemli. Ve maddesi sert olucak. (Kesinlikle kemikli ve ici sert al.)

3. Toptan korktuğuna göre şimdiye kadar yumuşak toplarla oynamışsın sert topla oynasam böyle bir korku olmazdı ve en fazla burnunu kanatır bu soru bence sormamalısın.

4.Halı sahada antrenman yapmam için 1 kişi daha lazım bol bol şut çektir ona ve "Volkan Demirel" ya da çeşitli kalecilerin antrenman videolarını izle.

Sen kaleye ters yönde yani kaleye yüzün dönük penaltı noktasında durucaksın. Arkandaki arkadaşında senin 30 50 'm gerinde durucak ve elindeki topla direğe vurucak. (hızlı vurucak) Sende gelen topun nereden geldiğini bilmeyene rağmen tutmaya çalışacaksın. İnanılmaz refleks geliştirir.

Volkan Demirel'de kahkaha attım insan casillas buffon falan der

• HaNGar kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/woyfMQhd9h4

Aaah ah

• quote:

Aaah ah

Volkan'ın yediği saçma golleride link atsaydın olmaz ama objektif olmak lazim

Videoda iyi saklamışlar milletimizin özelliği

Bide yediği küfürler cabası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaNGar -- 15 Haziran 2016; 10:43:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    23 yaş geç bir yaş mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaNGar

quote:

Aaah ah

Sizin gibiler yüzünden (yanlış anlama sadece düşünce olarak) Türk futbolunda çıkan her kaleci geri iniyor. Futbolda en çok iş kaleciye düşer. Bu sezon en az gol yiyen takim FENERBAHCE idi. Ve kalesinde kimin olduğu malum. Tamam tabi ki defansında büyük payı var ama kalecilere böyle bakmak yanlış. 7 metre kale.

• quote:

Bende ofansif orta saha topcuyum.

Hocam çok teşekkür ederim öncelikle yorumunuz için. Eea şunları söyleyeyim:

1-)Bahsettiğiniz top tenis topu falan mı? O küçüklükte bir şey ya da tenis topu?
    2-)Limitim 100-150 arası. Ve eldiven seçme olayını hiç bilmiyorum, yanlış yapmak istemiyorum. Biraz daha yardımcı olursanız çok sevinirim.
    3-)Küçükken burnuma sert bir top gelmişti ve burnum kanamıştı nedense o günden beri korkuyorum. Sanırım dediğiniz gibi sert toplarla oynamaya başlarsam alışırım.
    4-)Halı sahada antrenman yapacağım kişi ile ne tarz şut çalışmaları yapmalıyız?
    5-)Boyum ve kilom şu anda kalecilik için uygun mudur hocam?

• Clifford Lee Burton C kullanıcısına yanıt
    1. Evet tenis topu da olabilir ama hentbol topu daha iyi olur.

2. Eğer kemikli ise bu iyihttp://www.koraysporfutbol.com/adidas-futbol-kaleci-urunleri-kaleci-eldivenleri-ace-replique-ah7811/

3.

4. Youtube'a yaz kaleci antrenmanları diye en başlarda bir adamın 14 dakikalık falan videosu var. Olmadı diğer antrenmanlara bak en az 200 tane bulursun.

5. Boyun iyi şuan için ama yaşın büyüdükçe uzaması lazım. 180 den aşağı kalmamak daha iyi olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HaNGar

quote:

Aaah ah

Sizin gibiler yüzünden (yanlış anlama sadece düşünce olarak) Türk futbolunda çıkan her kaleci geri iniyor. Futbolda en çok iş kaleciye düşer. Bu sezon en az gol yiyen takim FENERBAHCE idi. Ve kalesinde kimin olduğu malum. Tamam tabi ki defansında büyük payı var ama kalecilere böyle bakmak yanlış. 7 metre kale.

Şimdi sapla samanı ayırmak lazım işin fanatikliğine varmamak lazım tolga yada volkan babacan daha iyi kalecilik yapıyor volkan Demirel'den adam milli maçlarda yedek kulübesine alındı en sonunda taraftarın isyanı yüzünden ne çabuk unuttun adam ağladı çıktı sahadan potansiyeli belki tolga yada babacandan daha iyidir ama ortaya çıkarması lazım türk futbolu zaten öldü üstüne toprak at bu kafayla bi halt olmaz iyiye iyi kötüye kötü demeliyiz ki futbol gelişsin yoksa fanatiklikle bir yere varılmaz

• Erkek adam tenis oynar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.