Şimdi Ara

16.SAYFA'da[v50-51][10.08.2010][9HS.V3.5][iPHONE STiL-Omnia HS][FORMAT-HACK-MOD-JAF] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
4
Favori
59.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: knidos

quote:

Orijinalden alıntı: f@tih

quote:

Orijinalden alıntı: regasoft

f@tih kardeşim ilk önce emeğine ve ellerine sağlık ve süperr olmuş herşey ama dediğin gibi yeni telefonlarda artık bi bilgisayar ve bu yazılımlarda bi işlemci sayesinde bize yansıtılıyo o yüzden bu kasmalar donmalar normaldir ki hak verin 5800 işlemci hızı okadar da ii sayılmaz o yüzden ben bir yazılım uzmanı olarak sana tavsiyem bu kadar yazılımsal emek ile uğraşıyosun ve bi okadar da sorunlarla karşılaşıyosun bence fazla görselliğe önem verme daha çok hızlı ve sıtabil çalışmasına önem verirsen daha başarılı olursun...

Doğru söylüyorsun Hak veriyorum.O yüzden görsel tema ve efectleri kaldırdım son firmwarde.Yorumun için teşekkürler.

Hemen yenisini deneyelim bakalım :D Bu gidişle ara sıra telefon bagımlı olucak :D flas ceke ceke :)

Not: ya F@tih hotfile den baska biyere upload etsen yarım saatte 15mb inmedi yahu :S rapid olsa tık tamam :D

2. Not: F@tih bu gelişim paketlerini de ekleyemiormusun acaba

benim gün içinde tele attığım flashları bir bilsen Amatem'eyatırmak gerekecek herhalde
    Gelişim paketleri ve pips kendi deneme sürümlerinde eklemiştim fakat.dahili bileşen olduğu için bunların versiyon yükseltmesi gerektiğinde üzerine yükleme yapılamıyor.o yüzden gelişim paketlerinin ayrı olarak yüklenmesi taraftarıyım.

• F@tih hocam, bu firmware bir öncekine nazaran daha hoş duruyor, ellerine sağlık. İlk fırsatta deniyecem emin olabilirsin. Zaten artık canım sıkıldıkça format atıyorum tele

Sendeki pips, gps, çekme çekmeme msj'ların takılması vs. durumları nasıl peki?
  • quote:

benim gün içinde tele attığım flashları bir bilsen Amatem'eyatırmak gerekecek herhalde
    Gelişim paketleri ve pips kendi deneme sürümlerinde eklemiştim fakat.dahili bileşen olduğu için bunların versiyon yükseltmesi gerektiğinde üzerine yükleme yapılamıyor.o yüzden gelişim paketlerinin ayrı olarak yüklenmesi taraftarıyım.

ozmana kim öle kim kala yeni version gelene kadar nokia yeni version cıkartır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: side_effect

F@tih hocam, bu firmware bir öncekine nazaran daha hoş duruyor, ellerine sağlık. İlk fırsatta deniyecem emin olabilirsin. Zaten artık canım sıkıldıkça format atıyorum tele

pips 1.6 , 1.7'den daha stabil çalışıyor.her flash sonrası ilk olarak pips 1.6 kuruyorum.Tümleşik ve yardımlı GPS açık şekilde NDrive ile 3-4 dakikada 4 çubuk olup yeşile dönerek uyduları buluyor.Hava şartlarını ihmal etmemek gerekli bu arada.Tek denemediğim ksım mesaj olayı deyeyim de yalan olmasın.Kimse ile mesaj gönderip aldığım yok inan ki eğer denersen ve msj lar hakkında izlenimlerini yazarsan sevinirim.Zaten convarsation programı kurulu MSN tarzı.takılma yaşanacağını düşünmüyorum.

• quote:

quote:

F@tih hocam, bu firmware bir öncekine nazaran daha hoş duruyor, ellerine sağlık. İlk fırsatta deniyecem emin olabilirsin. Zaten artık canım sıkıldıkça format atıyorum tele

pips 1.6 , 1.7'den daha stabil çalışıyor.her flash sonrası ilk olarak pips 1.6 kuruyorum.Tümleşik ve yardımlı GPS açık şekilde NDrive ile 3-4 dakikada 4 çubuk olup yeşile dönerek uyduları buluyor.Hava şartlarını ihmal etmemek gerekli bu arada.Tek denemediğim ksım mesaj olayı deyeyim de yalan olmasın.Kimse ile mesaj gönderip aldığım yok inan ki eğer denersen ve msj lar hakkında izlenimlerini yazarsan sevinirim.Zaten convarsation programı kurulu MSN tarzı.takılma yaşanacağını düşünmüyorum.

Valla deneme yapmaya niyetleniyorum aslında şu anda. Sıkıldım, farklı bişeyler istiyorum tel için.. Birol hocamızın firmware'i kullanıyorum. Aslen bir sıkıntısını görmedim. Sadece arada bir gps bağlantıda sorun yapıyor, öncedende bir süre sms gönderiminde takılıyordu mesajlar giden kutusunda. Ama sanırım kullanılan programlarla ilgili bir olaydı. Kullandığım program listesini düşürmeye başladığımdan bu yana sıkıntım kalmadı.

Ben şu an 1.6 kullanıyorum. Öbür firmware'da malesef pips 1.7 sorun çıkartıyordu. Sadece gps değil, konuşurken bile ses kesintileri yaşamaya başlamıştım. Sırf o yüzden denemek için 2 kere format attığım oldu. Neyse...

Deniyecem yaw, valla güzel olur ha Telin şarjı tek cıbıh kaldı, şarj edeyim, işim olmazsa bu akşam basarım. Yorumları veririm sana. Şu an kullandığımız Birolv50 sürümüne göre programsal açıdan ne farklılıkları var peki sistemin? Sen onu kullanmışmıydın?

• Oh simdi kurabildim daha bu sefer gercekten güzel olmus :) biraz kurcalayayım rompatchte otomatik aktiflestirmissin sanırım yamaları readcroot yeni sanırım?

Not:sanki öncekinden biraz daha hızlı geldi bana :s

2.Not: yaf yine orange ev ekranını belirleyemiorum ya :S yamalardan birini aktifmi etmem gerekior anlamadımki :S belirle diorum temel ev ekranına gecior bastan belirle diorum hic bi degisiklik yok sanırım bende sorun var

3.Not: Telefonu ingizlizceye cevirdim yeniden basladı acıldı ev ekranı vodafon gözüktü ama belirlenmior.

4.Not : telefon ingilizce de iken orange ev ekranını belirleyebiliorum acayip

5.Not: Vodafon ev ekranına belirleyince navigation barı belirleyip ana ekrana cıkıor

Yada flash attıktan sonra teli hic kapatmıcam ilk halindeki gibi vodafonda kalacak oda imkansın ne kadar dayanıcam bi gün sarjı bitecek :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knidos -- 19 Mayıs 2010; 0:58:48 >

• quote:

quote:

quote:

Valla deneme yapmaya niyetleniyorum aslında şu anda. Sıkıldım, farklı bişeyler istiyorum tel için.. Birol hocamızın firmware'i kullanıyorum. Aslen bir sıkıntısını görmedim. Sadece arada bir gps bağlantıda sorun yapıyor, öncedende bir süre sms gönderiminde takılıyordu mesajlar giden kutusunda. Ama sanırım kullanılan programlarla ilgili bir olaydı. Kullandığım program listesini düşürmeye başladığımdan bu yana sıkıntım kalmadı.

Ben şu an 1.6 kullanıyorum. Öbür firmware'da malesef pips 1.7 sorun çıkartıyordu. Sadece gps değil, konuşurken bile ses kesintileri yaşamaya başlamıştım. Sırf o yüzden denemek için 2 kere format attığım oldu. Neyse...

Deniyecem yaw, valla güzel olur ha Telin şarjı tek cıbıh kaldı, şarj edeyim, işim olmazsa bu akşam basarım. Yorumları veririm sana. Şu an kullandığımız Birolv50 sürümüne göre programsal açıdan ne farklılıkları var peki sistemin? Sen onu kullanmışmıydın?

Dene yaf bişey kaybetmessin sanırım Kendimi deneme tahtası gibi hissetmeye basladım Ben den baska deneyen yokmu acaba bi kac kişi denesede bari bendemi sorun var yoksa baska bi yerdemi hata yapıorum bilmiorum ki f@tih kendisi denior oluor sanırım bende olmuor nedense sanırım onunki blue benim tel red belki bu yuzden olabilir die düşünüorum

• quote:

Ben birol ustamın firmware'ni v40 da kullanyordum.V50 den sonra değişik arayışlar içine girdim.Sonuç ortada.Programsal açıdan farklar şöyle diyebilirim.İlk sayfada da belirttiğim 3cü parti programlar yüklü telde.Onun dışında artı yön olarak voda ve orange HS var.zaten birol'un olsun benim buradan yayınladıklarım olsun v50'nin gelebildiği son nokta sayılır.Bundan sonra yapılabilecekler sadeece görsel açıdan yapılacak zenginleştirmelerdir.

quote:

Dene yaf bişey kaybetmessin sanırım Kendimi deneme tahtası gibi hissetmeye basladım Ben den baska deneyen yokmu acaba bi kac kişi denesede bari bendemi sorun var yoksa baska bi yerdemi hata yapıorum bilmiorum ki f@tih kendisi denior oluor sanırım bende olmuor nedense sanırım onunki blue benim tel red belki bu yuzden olabilir die düşünüorum

Tam olarak denemeden buraya koymuyorum firmwareleri zaten.renk olayından değil de kullanım tarzımızdan kaynaklanan bir sorun sanırım senin yaşadığın.
    Şimdi şöyle tarif edeyim.İlk açılışta ekran kararana kadar bekliyorum.Sonrasında sırası ile yaptıklarım ;

1 - HS ekranına girmeden Tel ayarlarından dili iniglizceye alıyorum,Tel açılıp kapanıyor ingilizce dil ve voda HS.

2- Biraz tele süre verdikten sonra bu sefer HS ekranından orange seçiyorum ve ardından da teli Türkçe dile alıyorum.

3- Burada dikkat etmek gereken husus şu ; İlk açılışta Dil Türkçe açılıyor ve HS ekranı Voda.Türkçe ile Voda yı hiç kullanmadan yukarıdaki 1 ve 2 nolu işlemleri yapman gerekiyor.Voda kullanacaksan dili ingilizceye alacaksın.Yani Türkçe dilde Voda kullanırsan tel tuhaflaşıyo.Türkçe'de orange ingilizce'de voda hs ile teli kullanıyorum.Bir hard format çek istersen yukarıda yazdıklarımı uygula.Ben bu şekilde kullanıyorum ve diğer işlemlerde bir olumsuzluk yok.Hız olarak da gayet iyi.

Ayrıca bana ilk iki sürümde gönüllü beta-tester'lık yaptığın için de çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@tih -- 19 Mayıs 2010; 2:02:12 >

• Hard format cekince herhangi bir sey gitmior dimi tekrar flash atmama gerek yok dediklerini uygulucam hemen

Not: hmmm

Not: Hay gözünü sevdigiminin Nie bastan anlatmıorsun bunu sen yahu :S ha bekle ha bekle yanıt verecek die aksamdan beri tamamdır oldu cok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knidos -- 19 Mayıs 2010; 2:15:49 >
  • quote:

Hard format cekince herhangi bir sey gitmior dimi tekrar flash atmama gerek yok dediklerini uygulucam hemen

Not: hmmm

Not: Hay gözünü sevdigiminin Nie bastan anlatmıorsun bunu sen yahu :S ha bekle ha bekle yanıt verecek die aksamdan beri tamamdır oldu cok şükür.

Yok yok gitmiyor bişey .Geç yanıtlamışım kusura bakma olduğuna sevindim.

• wireless tan bağlanmak istediğimde sistem hatası alıyorum. aynı şekilde müzik kütüphanesini yenilemek istediğimde de sistem hatası (-1 ) alıyorum. var mıdır karşılaşan aynı sorunla ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoogar

wireless tan bağlanmak istediğimde sistem hatası alıyorum. aynı şekilde müzik kütüphanesini yenilemek istediğimde de sistem hatası (-1 ) alıyorum. var mıdır karşılaşan aynı sorunla ?

İlk sayfada anlatılanlara göre yapılan bir kurulum sonucunda bu hataları almamanız gerekir.Ben şu anda tüm programlarımı ve geliştiricileri yüklemiş bir şekilde kullanıyorum ve hiçbir hata almıyorum.
    Ayrıca rompatcher'dan kullanmış olduğunuz yamaları da kotrol etmenizde fayda var.Bazı yamaları açmanız sistem hatası almanıza sebep olabilir.
  • Benim bi kac sorum olucak F@tih..

1.Verdigin ipuclarında gps kurulum oncesi başlıgında pips lerde ilk önce 1.6 kuruyorum arkasından ndrive-garmin ve sygic kuruyorum sırası ile en son üstüne 1.7 pips kuruyorum konumlamalardan yardımlı ve tümleşik açık şebeke açık yapıyorum - tümü yani ilk açılış ndrive ile yapıyorum.dışarıda tüm uyduları buluyor daha sonra şebeke yi kapıyorum konumlamadan bu arada 4-5 kb veri alışverişi oluyor demissin ama kullandıgın programlarda ndrive-garmin ve sygic bulamadım paylasabilirmisin?

2.SkyFire programı kullandıgın porglarında koymussun yalnız o klasörün icinde PREFS die bi dosya var bunu ne yapıcaz? Patch klasorunemi eklicez? cözemedim de :D

Not: Diger sürümlerde ampul resmi olan bi program vardı sos ve normal secimi falan ışığı acmak icin bi program ismini unuttum bunda yok ya güzeldi o :S

Not2: F@tih senin programlarında tavla,satranc vs var onu ovi suit le yukledim hafiza kartı hafızasına ama telefonda bulamıorm dier solarit ve aspalt oyunları var ama o yok tekrar yüklemeye calistim zaten var degistirilsinmi diorr nere gitmistir bu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knidos -- 19 Mayıs 2010; 20:16:56 >

• quote:

Benim bi kac sorum olucak F@tih..

1.Verdigin ipuclarında gps kurulum oncesi başlıgında pips lerde ilk önce 1.6 kuruyorum arkasından ndrive-garmin ve sygic kuruyorum sırası ile en son üstüne 1.7 pips kuruyorum konumlamalardan yardımlı ve tümleşik açık şebeke açık yapıyorum - tümü yani ilk açılış ndrive ile yapıyorum.dışarıda tüm uyduları buluyor daha sonra şebeke yi kapıyorum konumlamadan bu arada 4-5 kb veri alışverişi oluyor demissin ama kullandıgın programlarda ndrive-garmin ve sygic bulamadım paylasabilirmisin?

2.SkyFire programı kullandıgın porglarında koymussun yalnız o klasörün icinde PREFS die bi dosya var bunu ne yapıcaz? Patch klasorunemi eklicez? cözemedim de :D

Not: Diger sürümlerde ampul resmi olan bi program vardı sos ve normal secimi falan ışığı acmak icin bi program ismini unuttum bunda yok ya güzeldi o :S

Not2: F@tih senin programlarında tavla,satranc vs var onu ovi suit le yukledim hafiza kartı hafızasına ama telefonda bulamıorm dier solarit ve aspalt oyunları var ama o yok tekrar yüklemeye calistim zaten var degistirilsinmi diorr nere gitmistir bu :D

ilk olarak kolay gelsin;cevaplara geçiyorum.
    1- MSN konuşmalarımızda demiştim,hatırlıyorum.Tüm programları yüklemiştim fakat özel işlerim sebebi ile haritalara zaman ayıramadım.En kısa zamanda harita kurulumları ile açıklayıcı bilgi vereceğim.Beni beklemek istemezsen haritalarla ilgili ve 5800 ile ilgili tüm doyurucu bilgilere Reisin sitesinden dehttp://www.reis-ieagles.com/ ulaşabilirsin.Zaten ben de oraya yönledireceğim
    2-Skyfire içinden çıkan ptrefs dosyasını ; skyfire programını kuru bir kere çalıştırdıktan (hata alacaksın) sonra kapatacaksın.X-plore veya filebrowser ile C:/data/skyfire klasörü içerisinde bulunan prefs dosyasının üzerine yazacaksın-değiştireceksin.Skyfire çalışması için gerekli.
    3-Ampullü program phone torch'du.elfeneri programı.onun yerine programlarımdan çıkan brightligt programını yükleyebilirsin.aynı görevi görüyor.Solitere ve asphalt Aplications klasörünün içerisinde olmalı.Orayı kontrol etmen gerekiyor.

• Fatih hocam, senin firmware'i biraz önce bastım benim telefona Şu an deneme maksatlı bastım, birazdan yeniden güzelce basıcam inşallah. H.kartımdan yedekleri aldığımdan h.kartı takılı yapamadım. Onu bekliyorum.

İlk izlenimlerim;

1. Açılış resmi güzel olmuş,
    2. Alış video'su ayrı bi güzel heheh iphone killa
    3. Temalar şahane,
    4. Ev ekranları harika, (Orange'da ingilizce yaptım telefonu, sorun çıkmadı)
    5. Fontlar çok güzel,

Meraktan soruyorum, orange temasında bu bar sanırım hep açık kalıyor. Yani ekranın solunda. Kapanmıyor yani öylemidir?

Bir de diğer mevzu, yahu cihaz niye bu kadar hızlı çalışıyor allah aşkına??? Bişeyler mi yaptın sen??? Birol hocamın versiyonuna göre ilk yüklemede acaip hızlı arkadaş, nazar değmesin

-----------

EDIT: Fatih hocam, sendeki patch'lerde long press reset yoktu, onu attım klasöre, aktif edip otomatik yaptım PIPS 1.6 ve C library dosyalarını yükledim. vodaf. ekranı gitti... çöktü direk.. sanırım o patch'i kullanamıycaz... Bilgi vereyim istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 20 Mayıs 2010; 1:17:26 >

• Teli şarza taktım bende bitsin deneyeceğim
    inşallah memnun kalırım bende
  • quote:

Fatih hocam, senin firmware'i biraz önce bastım benim telefona Şu an deneme maksatlı bastım, birazdan yeniden güzelce basıcam inşallah. H.kartımdan yedekleri aldığımdan h.kartı takılı yapamadım. Onu bekliyorum.

İlk izlenimlerim;

1. Açılış resmi güzel olmuş,
    2. Alış video'su ayrı bi güzel heheh iphone killa
    3. Temalar şahane,
    4. Ev ekranları harika, (Orange'da ingilizce yaptım telefonu, sorun çıkmadı)
    5. Fontlar çok güzel,

Meraktan soruyorum, orange temasında bu bar sanırım hep açık kalıyor. Yani ekranın solunda. Kapanmıyor yani öylemidir?

Bir de diğer mevzu, yahu cihaz niye bu kadar hızlı çalışıyor allah aşkına??? Bişeyler mi yaptın sen??? Birol hocamın versiyonuna göre ilk yüklemede acaip hızlı arkadaş, nazar değmesin

-----------

EDIT: Fatih hocam, sendeki patch'lerde long press reset yoktu, onu attım klasöre, aktif edip otomatik yaptım ve vodaf. ekranı gitti... çöktü direk.. sanırım o patch'i kullanamıycaz... Bilgi vereyim istedim.

Güzel yorumların için teşekkürler kardeş.

Orange Türkçe olarak da kullanabilirisn.sadece Voda'yı ingilizce kullan.Hafıza kartı takılı olarak flash atmazsan patchlerin sonradan yüklenmesinde sorun çıkıyor ve tel çöküyor.Orange bar orjinali öyle sürekli açık.Aslıda kapalı olmasını ben de tercih ederdim.

long press reset için ; Olmazsa onu firmware içine gömüp öyle bir deneyeyim ben.sonucu yazarım.
    Edit :)) long press reset = Switch shutdown to reboot aynı patch (var) hocam zaten.telin kafasını karıştırma lütfen,benimki karışık zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@tih -- 20 Mayıs 2010; 1:22:44 >

• quote:

Güzel yorumların için teşekkürler kardeş.

Orange Türkçe olarak da kullanabilirisn.sadece Voda'yı ingilizce kullan.Hafıza kartı takılı olarak flash atmazsan patchlerin sonradan yüklenmesinde sorun çıkıyor ve tel çöküyor.Orange bar orjinali öyle sürekli açık.Aslıda kapalı olmasını ben de tercih ederdim.

long press reset için ; Olmazsa onu firmware içine gömüp öyle bir deneyeyim ben.sonucu yazarım.

Ellerine sağlık... Valla anlamadığım bir şekilde ev ekranı çöktü. Şu an 3. kez flashlıyorum. Aslında o patch'in böyle bir şey yapmaması lazım.

İşin garibi, korktuğum pips veya c library'lerinin çökertmesi... Bilmiyorum bakalım, tekrar deniyecem yükleyip..

----------------

EDIT: Konuda kirlilik olmaması için sürekli yeni msj atmıyorum, editliyorum. Yüklemeleri yaptım C Library'lerde PIPS'te veya LONG PRESS RESETTE hiç bir sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 20 Mayıs 2010; 1:33:47 >

• teşekürler
  • Gercektende Cok hızlı hersey gayet memnunm telefonumdan tesekkurler..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.