Şimdi Ara

16 metrekare yer için yaz kış klima tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MBİLİBİLİ ci ; Ben mühendisim mühendislik yapıyorum ve klima kullanıcısıyım her gece evimde 2 klima çalışıyor.. Senin bence paranoyan var kardeş allah selamet versin... nickimde 1TL deil ITL ismim de Özgün..
    Ayrıca paramı ben kazanıorum ben harcıorum boşbeleş adamda deilim ısıtma için yoğuşmalı kombi kullanırım soğutma işimide 3 klima ile yaparım seni neresi ilgilendirir ?

günde normal 1 şekilde 20 saat çalışan klimanın 400tl getirebilceğine inanıosanız sonsuzcu ve sen bilibili cidden allah selamet versin.. eğer öyle bir fatura geliorsa o işte klima haricinde bir iş vardır bir sorun vardır.. armuttan muz yapmanın anlamı yok muz olmanında..

son cevabım hakkaten konuştuklarınızda yazdıklarınızda düşüncelerinizde PARANOYA...

çalıştığım ofis 400m2 ve VRF çalışıyor her odada kaset tipi cihazlar var bizim ve günlük mesai saatleri kadar çalışıyor 23 derecede ve o fatura gelmio Allah gerçekten akıl sıhhat versin size..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITL -- 12 Ağustos 2009; 11:29:44 >

• Firmaların "A" sınıfı demelerine inanmayın..Zira her firma kendisi puanlama yapıyor..

Arçelik klima veya çin malı başka bir klima ürününe "A" sınıfı deyip;

Japon malı fuji klima kendi cihazına "D" sınıfı diyorsa kusura bakmasınlar ama pek inandırıcı değil o çin mallarının yazdığı değerler..

Japonlara açıp sordum.Adamlar biz ayrıntısına kadar test edip yazarız dedi..
  • ITL özgün ben evimde sony ürünleri kullanıyorum aldıgım klımanında sony gibi dünya devi oldugunu sandım.
    bes para etmezmiş.
    mahkemem bitmediği halde reklamı yayından kalktı aldığım firmanın
    ayrıca servis elektirik tüketimimi ve faturamı onayladı.
    ama dünya deviya kabul etmediler arızalı oldugunu
    bende uğrasıyorum sizde ugrasmayın diye yazıyorum
    basit bir klimanın elektirik ölçümünü 8 ayda anca yazdırdım
    valla diger markalarada gittim iddialı firmadan kazık yedim
    nasıl 20 saat calısırda gelmez diyosun ITL evimin izolasyonu cok iyi
    adamlara gerekirse evimi uzay kosullarına getirecem dedim yine düşük tüketmez dedim
    bide bilgiliysen söyle klima en düdükteyken nefesinden fazla mı üflüyor
    çünkü ben o abda sayacıma baktım 740 watt yazıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzcu

ITL özgün ben evimde sony ürünleri kullanıyorum aldıgım klımanında sony gibi dünya devi oldugunu sandım.
    bes para etmezmiş.
    ama dünya deviya kabul etmediler arızalı oldugunu
    adamlara gerekirse evimi uzay kosullarına getirecem dedim yine düşük tüketmez dedim
    bide bilgiliysen söyle klima en düdükteyken nefesinden fazla mı üflüyor
    çünkü ben o abda sayacıma baktım 740 watt yazıyordu

1 adet Klima günde deil 20 saat günde 80 saat çalışsa 400 TL getirmez dostum... senin ya ürününde ya evinde ya elektrik hattında illaki başka 1 yerde 1 sorun war. Klima normal bir klima sorunu olmayan bir klima (bendekiler sorunsuz ve 3ünün günlük toplam çalışmasına bakarsan 3 ünün günde X er saat çalıştığını düşünürsen 3X > 20 saatten fazladır. ve diorumki benim klimalarımın faturası bırak 400 tl yi 100 tl gelmedi gelmezde...

• Bu sayaçta 740 watt nasıl yazıyor anlayamadım.sayaçta böyle bir skalamı var.Bence klimayı test etmek istiyorsanız cihazın enerji bağlantısına bir Ampermetre takın çetiği amperi Voltajla çarparsanız çektiği gücü watt cinsinden bulursunuz .En doğru ölçüm budur.Şaşmaz.Evde kaçak varsa sayaç zaten yazar durur.
    quote:

ITL özgün ben evimde sony ürünleri kullanıyorum aldıgım klımanında sony gibi dünya devi oldugunu sandım.
    bes para etmezmiş.
    ama dünya devi ya kabul etmediler arızalı oldugunu
    bide bilgiliysen söyle klima en düsük tüketimdeyken nefesinden fazla mı üflüyor
    çünkü ben o anda sayacıma baktım 740 watt yazıyordu

• ITL ve mbirol dikkat ederseniz ben nefesim kadar klima üflerken dedim
    yani en düsük modda çalışırken tüketeceğini 740 watt dedim en yüksek değeri 2200 watt tan fazla arkadaslar
    hele turboda kaç watt yer hiç bakmadım
    ayrıca mbirol çok basit elektirik sayacından ölçmek varken yada direk kaç wat yediğini ölçen aletler varken neden işi zorlaştırıp
    akımı voltajı katıyorsun?
    ayrıca herkese duyrulur dijital saatlerin çoğu anlık ölçüm bile yapabiliyor örnegin kaan akıllı sayacım var
    anlık ölçüm yapıyor ve
    keske sizin dediğiniz gibi olsaydı markanın büyüklüğü gözümü kamastırdı ve zararlı çıktım
    elektronik esyalardan anlarım şimdi bu klima yüzünden evde eğlencelik oldum
  • quote:

ITL ve mbirol dikkat ederseniz ben nefesim kadar klima üflerken dedim
    yani en düsük modda çalışırken tüketeceğini 740 watt dedim en yüksek değeri 2200 watt tan fazla arkadaslar
    ayrıca mbirol çok basit elektirik sayacından ölçmek varken yada direk kaç wat yediğini ölçen aletler varken neden işi zorlaştırıp
    ayrıca herkese duyrulur dijital saatlerin çoğu anlık ölçüm bile yapabiliyor örnegin kaan akıllı sayacım var
    anlık ölçüm yapıyor ve
    keske sizin dediğiniz gibi olsaydı markanın büyüklüğü gözümü kamastırdı ve zararlı çıktım

ya babacım senin dediğin şeyler atmasyon olduğunu düşünüorum artık... mahkemeye başvurduğuna dair scan edilmiş bir evrak görmedende dediklerinin hiç birine inanmam...

• ÖYLEMİ BEN SİZİN DÜŞÜNCENİZE SAYGI DUYDUM SİZDE BENİMKİNE DUYUN
    EY KLİMA ALMAK İSTEYEN HERKES ÇOK BASİT ALCAĞINIZ ÖZELLİKLE EN İDDALI
    ENAZ TÜKETİMİ YAPTIĞINI SAVUNAN KLİMALARI TAKILIRKEN
    SAKIN BİR ELEKTİRİKÇİYE KATOLOG DEĞERLERİNİN DOĞRULUĞUNU OLÇTÜRMEDEN ALMAYIN
    ispatı bu
    SAKIN BİR ELEKTİRİKÇİYE KATOLOG DEĞERLERİNİN DOĞRULUĞUNU OLÇTÜRMEDEN ALMAYIN
  • arkadaşım dediğiniz klima 10-12 lik seri ürünse canını çıkartsanız 2000 watt bile harcatamazsınız.Ben bu markanın savunucusu değilim,hatta yaptığı reklamlarada çok karşı olan biriyim ve her seferindede yazdım bunu.Ama sizinde samimiyetinizden inanını şüphelenmaya başladım.Şu servisin veya kim tespit yaptığsa onun raporunu koyunda şuraya bir bakalım ne kadar yakıyormuş.Elektronik sayaçla olan ölçüm bence çok doğru olmaz,cihazın direk olarak ölçülmesi en doğrusudur.Size yol göstermek için yazdım.Eğer İzmir veya yakınındaysanız ben yardımcı olayım ölçüme.Bu 2200 watt çeken inv. görmek isterim.
    quote:

ITL ve mbirol dikkat ederseniz ben nefesim kadar klima üflerken dedim
    anlık ölçüm yapıyor ve

• Alttaki linklerde Klima kullanımında aylık ne kadar fatura geliyor diye kullanıcı yorumları var.400 ytl ayda normal degil.Daha öncede bir arkadaş 300 ytl fatura geliyor demişti ve bu konu çok tartışılmıştı.Burda biraz zaman geçiren ve kendisi klima kullanan birisi 400ytl klima faturasına asla inanmaz.

http://forum.donanimhaber.com/m_29095076/mpage_1/key_loko//tm.htm#29107559
    http://forum.donanimhaber.com/m_28928758/mpage_1/key_loko//tm.htm#29095060

• Forum tabi ki fikir alışverişi içindir. Ancak bunun karşılıklı saygı çerçevesinde yapılması gerekir. Doğru bildiklerinizi yazarken, karşı görüşte olanlara hakaret düzeyine varacak ifadeler kullanmanız gerekmiyor. Lütfen bu konulara özen gösterin ve sadece iki kişiyi ilgilendiren konuşmaları herkese açık konularda değil, özel mesaj sistemi ile yapın. Anlayışınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.