bilgisayar başında sabahladığım bir gece, sabaha karşı 4-5gibi, şöyle bir hava almak amacıyla balkona çıktım.. sokağın karşısındaki marketin kepengini kırmaya çalışan 2 kişi gördüm.. o marketin sahibini tanıdığım için bu olayın hırsızlık oldugunu anladım.. hemen 155'i aradım.. ekip gönderiyoruz dediler ama ne gelen oldu ne giden.. kimse gelmedi..
başka bir zamanda benim arabamın camını kırıp hırsızlık yapmışlardı.. karakola gittim.. şu an kimse yok yardım edecek dediler..
şimdi de discovery kanalında ABD'de yaşanmış olayları seyrediyorum.. malum olay esnasında yapılan konuşmaları kayıt ediyorlar.. program esnasında bu konuşmaları da dinletiyorlar.. adam 911'i arıyor, adres verir vermez ekipler yola çıktı deniliyor ve en fazla 10dakika içinde polisler geliyor..
ingiltere'de de part time çalıştığım yerde bir kavga çıkmıştı.. polisi aradıktan 3-4dakika sonra polisler hemen gelmişti..
başka bir zamanda oturdugum apartmanın altındaki dükkan KUAFÖR'dü.. bir cihazı kapatmayı unuttukları için sabaha karşı 3-4 civarında dükkanı komple dumanlar sarmış ve basınçtan camlar patlamıştı ve yangın çıkmasına ramak kalmıştı.. cam seslerine uyandık ve aradık itfaiye'yi, hemen geldiler sağolsunlar.. neyse daha sonra bir polis minibüsü geldi.. içinde 10 kadar polis, hepsinin elinde bir sigara, dükkanın kapısına doluştular bakışıyorlar.. itfaiye erleri bunlara kızdı uzaklaştırdı.. kaçak felan olabilirmiş, patlamaya neden olabilirlermiş ellerindeki sigaralarla
şahsen türk polisine hakaret etmek niyetinde değilim ancak polisimizin verimliliğinin son derece düşük oldugunu düşünüyorum
Polislerle ilgili hiç olumsuz bir düşüncem olmamıştı...Ta ki geçen yaz yapılan olimpiyatlara kadar...tamamen etrafa zarar veren yiyici ve tüketici bir topluluk....sözüm meclisten dışarı...
neyimiz düzgün ki be hocam
Gerçek bir diyalog(kisaltilmistir-desifre olmamasi için : ) ) -Alo polismi? -Evet,Buyrun niye aramiştiniz. -Adamin biri apartmanin onunda evime girmeme engel oluyor -Niye engel oluyor -Kendi evi saniyor ,ama anahtari yok sanirtim biz iceri sokmayincada hep beraber cıktık. -Niye sizin apartmana girmeye calisiyor. -Grr.SArhos -Niye sarhos -Ya dalgami geçiyonuz çok içmiş gelmiş sokmuyo iste - Tamam adresi alayim -(iki tarafta komedidir sahsen : ) )ihh 36 sokak, yok yok 87 yada 85 sokak apartman numarasi- shhyaw benim evin apatman numarasi kacti--yuh abi ne biliyim sen bilmiyosan-(kapinin onune gidilir bakilir bu arada sarhos comelmiş kufur etmektedir) -.. -..(telefon kapatilir) -Noldu tamam geliyolarmiş 15 dakka sonra bir daha aranir,5 dakka sonra tekrar aranir. Dalga geçtiğimizi sanip gelmedikleri sanildiği icin karakola gidilir. Aracin 3. aramadan sonra gittiğini araca yetişmemiz gerekti için koşmamiz emredilir. Ordaki memura gicik olunur. Kosa kosa eve gidilir. Neyseki munibus ordadir. Konusulur anlaşilir bu arada sarhos adamin 5. katta oturdugu ögrenilir. Hikaye biter. Gokten üç elma düşer,biri kapiyi bile acamayacak kadar sarhos olan adama,biri ne adresini nede komsularini bilen arkadasa, biride vakayi ciddiye almayan sonrada bir adam icin munibus yollayan polise duser.
bu polisler anca benim gibi gece saat 1-2 'de masum masum gezen kişileri kenarı çeker soruştururlar bana yetio güçleri anca : )
bende başımdan geçmiş bir olayı anlatayım; sabah 04,30 civarı bir ticari taksi ve arkasından bir beyaz özel araç peş peşe durdular özel araç köşede ticari taksinin önünü kesmişti ve özel araçtan 4 erkek bir kadın hızla inip taksiciyi bir güzel dövmeye başladılar tabi biz 155 arayarak durumu bildirdik hemen ekip gönderiyoruz beyefendi diyen polisten birdaha ses çıkmadı 15 dk. sonra bu kezde hanım aradı. onada tamam hemen ekip gönderiyoruz demişler ama sabah oldu hatta akşam oldu oradan bir ekip otosu bile geçmedi.
quote:
Orjinalden alıntı: Kara_Dayı
bende başımdan geçmiş bir olayı anlatayım; sabah 04,30 civarı bir ticari taksi ve arkasından bir beyaz özel araç peş peşe durdular özel araç köşede ticari taksinin önünü kesmişti ve özel araçtan 4 erkek bir kadın hızla inip taksiciyi bir güzel dövmeye başladılar tabi biz 155 arayarak durumu bildirdik hemen ekip gönderiyoruz beyefendi diyen polisten birdaha ses çıkmadı 15 dk. sonra bu kezde hanım aradı. onada tamam hemen ekip gönderiyoruz demişler ama sabah oldu hatta akşam oldu oradan bir ekip otosu bile geçmedi.
Kıbrısta bir internet cafede counter oynuyorduk. Saat sabaha karşı 4 falandı.Yan taraftaki galeri yanmaya başladı. Hemen 155i aradık. Birde fırça yedik, niye itfaiyeyi aramadınız diye. Yangın söndürdükten sonra gelen sivil ekipler bombayı patlattılar. Adam bize doğru dönerek; DURUN SİZMİ YAKTINIZ dedi ve karakolda sabahladık....
quote:
Orjinalden alıntı: imp_hea_tus
Kıbrısta bir internet cafede counter oynuyorduk. Saat sabaha karşı 4 falandı.Yan taraftaki galeri yanmaya başladı. Hemen 155i aradık. Birde fırça yedik, niye itfaiyeyi aramadınız diye. Yangın söndürdükten sonra gelen sivil ekipler bombayı patlattılar. Adam bize doğru dönerek; DURUN SİZMİ YAKTINIZ dedi ve karakolda sabahladık....
Birdefasındada gene Kıbrısta trafik ekipleri çevirmişti. eleman benden ehliyetimi istedi.Bende yanlışlıkla ona kredi kartını uzatmıştım, karanlığın etkisiyle.... Pis rüşfetci diye karakolda sabahlamıştım gene....
quote:
Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu
quote:
Orjinalden alıntı: imp_hea_tus
5 parmağın 5 i bir değil benim babam polis emeklisi 28 yıl çeşitli illerde görev yaptı şöyle söyleyeyim ilk okul 1.sınıf zonguldakta 2. sınıf trabzonda 3. , 4. sınıf adıyamanda 5. sınıfı da ankarada okudum nekadar dolaştığımızı siz hesaplayın her ayın sonu zor geliyodu hiç bir şey tam değildi 28 yıl sonu emekli olduğunda aldığı emekli ikramiyesi ile borçlarını ödeyip 82 model bi reno araba alabilmişti(sene 1996) şimdi siz polisten ne bekliyorsunuz . Allah a çok şükür ankara emniyet sarayının kapısından döndüm az kalsın ben de polis oluyodum iyi ki olmamışım . KARDEŞLERRRRR POLİSLER AÇ AÇ AÇ ......
quote:
Orjinalden alıntı: borvi
5 parmağın 5 i bir değil benim babam polis emeklisi 28 yıl çeşitli illerde görev yaptı şöyle söyleyeyim ilk okul 1.sınıf zonguldakta 2. sınıf trabzonda 3. , 4. sınıf adıyamanda 5. sınıfı da ankarada okudum nekadar dolaştığımızı siz hesaplayın her ayın sonu zor geliyodu hiç bir şey tam değildi 28 yıl sonu emekli olduğunda aldığı emekli ikramiyesi ile borçlarını ödeyip 82 model bi reno araba alabilmişti(sene 1996) şimdi siz polisten ne bekliyorsunuz . Allah a çok şükür ankara emniyet sarayının kapısından döndüm az kalsın ben de polis oluyodum iyi ki olmamışım . KARDEŞLERRRRR POLİSLER AÇ AÇ AÇ ......
aç olmaları rüşvet alma lüksüne mazaret olamaz , milyonlarca işçi aylık 350-400 liraya çalışıyor dikkatini çekerim
not: babana rüşvetçi demedim ama şimdiye kadar rastladığım bir çok polis ne yazık ki rüşvetçi ve ne yazık ki mazeret olarak maaşlarının azlığını gösteriyorlar
vah ülkem vah
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme