Şimdi Ara

150 bin İstanbulluya telefon şoku!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da, telefon başvurularında aldıkları kimlik bilgileri ile kontörlü hat ve kontör satın alarak internet üzerinden piyasaya süren 2'si kadın 3 kişi yakalandı. Dolandırıcılık olayının organize edildiği ofiste 150 bin kimlik fotokopisi ve 15 bin adet telefon hattı bulundu.

Bazı kişiler, bilgileri dışında adlarına hat alındığını belirterek polise şikâyetçi oldu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. 3 ay süren çalışmanın ardından Ramazan Deniz, Birgül Gökalp ve kardeşi Şenay Gökalp'in işlettiği Biparça İletişim Hizmetleri adında bir mağazadan dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği belirlendi.

ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

Ramazan Deniz ve Birgül ve Şenay Gökalp kardeşler, daha önce çalıştıkları cep telefon bayisinden telefon hattı alan kişilerin kimlik fotokopilerini atmayarak sakladı. Bu sayede 3 kişi yaklaşık 150 bin kimlik fotokopisi biriktirdi. 3 kişi, daha sonra Biparça İletişim Hizmetleri Limitet Şirketi ismiyle şirket kurdu. Daha sonra telefon operatörlerini arayarak kimlik bilgileri üzerinden binlerce hat ve kontör aldı. Aldıkları kontörlü hat ve kontörleri kurduklarıwww.biparcakontor.com sitesi üzerinden satışa sundu. Parça başı kontör olarak adlandırılan sistemle satışa başladılar. İnternet üzerinden parça kontör siparişi aldılar. Daha sonra ise aldıkları siparişleri hatlar üzerinden başvuran kullanıcılara yolladılar. Ancak 3 şüphelinin parça kontör üzerinden en az %20 kar ettikleri belirtildi.

Yapılan saptamaların ardından ekipler önceki gün operasyon düzenledi. Zeytinburnu'ndaki Biparça İletişim şirketinde yapılan aramada 150 bin kimlik fotokopisi ve 15 bin adet hat bulundu. Ramazan Deniz, Birgül Gökalp ve kardeşi Şenay Gökalp gözaltına alındı. Şu ana kadar 30 kişi polise şikâyetçi oldu.

OPERATÖRDEN ÖĞRENİN

Emniyet yetkilileri vatandaşların her 3 telefon operatörünü arayarak kendileri üzerine kaç hattın bulunduğunu öğrenmelerini mükerrer hatların kendilerine bildirmelerini istedi. Suç işlemeye meyilli olan insanların daha çok bu şekilde satılan ve açık hatları aldıklarını belirten yetkililer herhangi bir zamanda suç işlediğinize dair bir sorunla karşılaşmak istemiyorsanız operatörlerden üzerinize kaç adet hat olduğunu öğrenin ve size ait olmayan hatları iptal ettirin" diye konuştu. Emniyette sorgusu tamamlanan 3 kişi savcılığa sevk edildi.

• kardeşim çok sağolasın böyle bilgi verici bir mesajı bizimle paylaştığın için... ben bikaç ayda bir baktırıyorum ama sadece turkcell de kendi adıma hat olduğu için turkcelle başvuru yapıyorum... artık diğerlerinede sorma zamanı geldi... vodafon ve avea da sistem nasıl işliyor acaba turkcell gibi kimlik fotokopisi ve dilekçeyi fax yoluyla mı gönderip bilgi alıyoruz...
  • Yuh adamlar napmışlar öyle hiç kimse ayıkmamış durumu o zamana kadar
  • ben 3 operatördende adıma kayıtlı hatların listesini çıkarttım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: piri.reis

ben 3 operatördende adıma kayıtlı hatların listesini çıkarttım.

hocam vodafon ve avea da da turkcell gibi aynı prosedürümü uygulamamız gerekiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: karantina61

quote:

hocam vodafon ve avea da da turkcell gibi aynı prosedürümü uygulamamız gerekiyor...

turkcell ve vodafonda aynı prosedür, aveada farklı.

avea ya form oluşturup numaraları istiyorsunuz. telefon edip size söylüyorlar.

2008 nisan ayında istemiştim listeleri
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: karantina61

quote:

turkcell ve vodafonda aynı prosedür, aveada farklı.

avea ya form oluşturup numaraları istiyorsunuz. telefon edip size söylüyorlar.

2008 nisan ayında istemiştim listeleri

hımm hocam çok sağolasın.. bakalım neler varmış adımıza diğer operatörlerde..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YUHH BEEE...

ulan adamalra bak yaaa
  • quote:

telefon edip öğrenebiliyor muyuz bunu? (turkcell ve vodafone dan?)
  • quote:

Orjinalden alıntı: greentooth

quote:

telefon edip öğrenebiliyor muyuz bunu? (turkcell ve vodafone dan?)

kimlik fotokopinizi fax çekmeniz gerekiyor. birde birkaç satır dilekçe yazmanız lazım.
    fax numaralarını hatırlamıyorum.
  • ilk fırsatta bende sorgulatayım bakalım ne çıkacak
  • 15 bin adet hat mı?

Şu terör örgütünün bombalama olaylarında kullandığı hatlı telefonlarda da aynı işi yapıyorlar.
  • aslında sadece parça kontör işi için açık hat kullananlara yazık olacak bu haberden sonra
    şimi binlerce hatta bulunan yüzbinlerce kontör ya el değiştirecek, hat sahibini yeni kart çıkrmasıyla,
    ya da hatlar iptal edilip kontörler operatörlerin cebine girecek
    keşke operatörler, hat açmada sayı sınırlaması yapmasalar, gerçi aveada yok ama o da satılmıyor zzten,
    epey bir parça kontörcü, bu haberden sonra epey zarar edecek
    enteresan bir durum...
  • hat açma sınırı kaç ki turkcellde ve vodada...
  • turkcellde ayda 3 tane
    vodada toplam 10 , bildiğim kadarıyla
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhalif46

aslında sadece parça kontör işi için açık hat kullananlara yazık olacak bu haberden sonra
    şimi binlerce hatta bulunan yüzbinlerce kontör ya el değiştirecek, hat sahibini yeni kart çıkrmasıyla,
    ya da hatlar iptal edilip kontörler operatörlerin cebine girecek
    keşke operatörler, hat açmada sayı sınırlaması yapmasalar, gerçi aveada yok ama o da satılmıyor zzten,
    epey bir parça kontörcü, bu haberden sonra epey zarar edecek
    enteresan bir durum...

Hiçte yazık olmayacak. Başkasının kimlik bilgileri ile açılan hattı satın alan kullanan adama mı acıyorsunuz?

Adıma kayıtlı hat kullanan birisini tespit edersem ilk işim savcılığa suç duyurusunda bulunup yakalatmak olur. Ardından ceza alması için sonuna kadar da devam ederim.

• açık hat alım satımını savunmadım
    "bu işi sadece parça kontör için yapanlar, hattın yasal sahibinden çok daha fazla risk altındalar "demek istedim...
  • quote:

açık hat alım satımını savunmadım
    "bu işi sadece parça kontör için yapanlar, hattın yasal sahibinden çok daha fazla risk altındalar "demek istedim...

Bu ne demek?
    Açık hatlar kimin üzerine alınıyor?

Hem insanların bilgisi dışında hat açtıranlar var ise sonuna kadar cezalandırılmalı. Ciddi ciddi hapis yatmalı.
  • bu şu demek:
    birisi sizin adınıza hat açıyor ve 5 ay sonra limiti 250 ye çıkınca, o hat üzerinden para kazanmaya başlıyor.aylık harcaması gereken 1-2 kontörlük ses harcaması için kullandığı 15-20 saniye ve kontörleri transfer etme süreleri hariç hatla bir işi olmuyor,
    yani yasal sahibi için varlığıyla yokluğu arasında farrk olmayan hatlar
    kötü niyetle açılan hatları zaten konuşmamıza gerek yok
    elinde ,miktarı azalmış olsa da halen bir miktar , 50 civarı, açık hat olan biri olarak, o hatları transferde kullanırken hiçbir zaman gönül rahatlığı duymadım
    hat sahibinden izinsiz , onun adına işlem yapmak
    ve hat sahibinin her an hattan haberdar olup, yenisini çıkarma veya hattı iptal etme riski
    ama yine de bu durumda binlerce lirasını kaybetme durumunda olan bir parça kontörcüye de sevinemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif46 -- 1 Mart 2009; 22:25:39 >
  • quote:

bu şu demek:
    birisi sizin adınıza hat açıyor ve 5 ay sonra limiti 250 ye çıkınca, o hat üzerinden para kazanmaya başlıyor.aylık harcaması gereken 1-2 kontörlük ses harcaması için kullandığı 15-20 saniye ve kontörleri transfer etme süreleri hariç hatla bir işi olmuyor,
    yani yasal sahibi için varlığıyla yokluğu arasında farrk olmayan hatlar
    kötü niyetle açılan hatları zaten konuşmamıza gerek yok
    elinde ,miktarı azalmış olsa da halen bir miktar , 50 civarı, açık hat olan biri olarak, o hatları transferde kullanırken hiçbir zaman gönül rahatlığı duymadım
    hat sahibinden izinsiz , onun adına işlem yapmak
    ve hat sahibinin her an hattan haberdar olup, yenisini çıkarma veya hattı iptal etme riski
    ama yine de bu durumda binlerce lirasını kaybetme durumunda olan bir parça kontörcüye de sevinemem...

İyi de değerli arkadaşım adam bu işi sadece kontör alıp göndermek için dahi kullansa bile bu nasıl ciddiyetsiz , bu nasıl hukuksuz, bu nasıl adaletsiz bir memleket ki benim nüfus cüzdanı bilgilerimi benden habersiz kullanıp, hat açıp, ticaret yapabiliyor?

Yani kusuruma bakmayın ama bu olayın elle tutulur hiçbir yanı yok.
    Düşünün bu işi yapan adamın elindeki hatlar bir şekilde çalınsa, kayıp olsa ve o hatlar ile illegal işler yapılsa bu işin sorumluları kim olur? Yazık günah değil mi?

150 000 adet hat ne demek!?
    İnanılmaz bir rakam.

Terör örgütleri sahte kimlik ... vs ile uğraşmasına gerek yok o zaman. Direk gidip açık bir hat alıp istediği yerde patlatsın bombalarını. Sonrada olaylardan haberi dahi olmayan masum vatandaşımız terörle mücadelede derdini anlatasıya kadar ifade versin.

Batı ülkelerinde durum nasıl merak ediyorum gerçekten. Böyle bir uygulama var mı acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.