Hayır ben özel sektör çalışanıyım ve bahsettiğim oran tüm çalışanlar için geçerli. Kamuda çalışana daha fazla kredi de özel sektörde çalışana daha az kredi diye bir saçmalık yok. |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (92. sayfa)

-
-
Teşekkürler. Ödeme tabloları var mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ödeme tablosu yok hocam ancak aşağıdaki siteden faiz oranına göre hesapla bölümünden çekmek istediğiniz kredi tutarını ve vadesini girin. Aylık taksit tutarı sizin 4. yıl taksitiniz oluyor. Bu taksit tutarı maaşınızın %75'inden az ise bu kredi için uygun oluyorsunuz. Örneğin 2 milyonun aylık ödemesi yaklaşık 20 bin TL. 26.6 bin TL hane gelirine sahip bir aile bu kredi için uygun oluyor. Tabi şuanda süreç haftalardır durdurulmuş durumda belki de iptal olacak ancak kampanya bu şekilde.
https://www.hangikredi.com
Kredi Hesaplama - Kredi Faiz Oranları Hesaplamahttps://www.hangikredi.com/kredi/hesaplama-araclari -
Ben Ziraat Bankası Müşteri Temsilcisi ile yaptığım görüşmeden edindim bu bilgiyi, diğer bankalardan teyit etmedim.İnşallah sizin bilginiz doğrudur.Çünkü %50 oranı çok düşük bana göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben başka bir orandan kredi cektim,kamu çalışanıyım ve bordromun %50 sine kadar verilebileceği söylendi(halkbank ve ziraatte)
arkadaşınızın kullandığı kredinin özellikleri hakkında bilgi sahibi iseniz yazabilir misiniz? halkbank sitesinde 0,99 orandan bir kredi türü göremedim. bilgi alırsanız paylaşabilir misiniz
-
Hocam 2 yıl önceki konut kredisi, sıfır evler için veriliyor ama genelde 1m a kadar kullandırıyor bankalar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
0.99 için krediye başvurmadan hemen önce ev satsak, krediye başvururken üzerimizde ev olmasa geçerli olur mu acaba?
-
Ben istanbuldayım, ankaradan 0 ev almak ıstıyorum. Sözde 1.29 bankalar internet sitelerinden kredi veriyor görünüyor. Fakat şubeye gittiğimde 300 bin tl üzeri kredi alamadığımı söylüyorlar. Bazı arkadaşlar kredi aldıklarını söylüyorlar. Nasıl oluyor bu yardımcı olur musunuz ?
-
diyelim ikinci el bir daire buldum. bunun %80 i için hangi özel banka kredi verir? gelirin tahminen ne kadarı kadar verir?
2. el 1.75-2 arası kredi çeksem ciddi zorlanacağım ama düşünüyorum 1.29 dan zaten vermiyorlar. hadi diyelim devlet bunun da önünü açtı, bu sefer ev fiyatlarının fırlayacağını zaten biliyoruz. kafam karmakarışık.
Bu arada belediyede çalışan iki kişiden duyduğum kadarıyla Araplar bir süredir vatandaşlık ve oturum vermiyorlarmış.
-
Evet hocam. Bizzat evimi satıp faydalanmak icin başvurdum. Iki gun beklemiştim satıştan sonra. Evde kiraci var diye exper ikinci el girişi yaptı bu yüzden faydalanamadim. Ama üzerinize herhangi bir ev olmassa kredi girişi bu şekilde yapılırsa onaylanir.
Harika hocam çok teşekkürler
0.69 kredi olayı rafa kalktı sanırım. Bakanlıktan onay gondermiyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konut kredilerinde özel sektör maaşının %50’si
kamu personeli maaşının %75’i kadar aylık ödeme limitiniz vardır. Senelerdir böyledir.
Aylık taksit limiti değişir. 0.69 için özel düzenleme yapmışlardır belki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 20 Şubat 2023; 13:47:51 >
0.69 konut kampanyası şuan beklemede duruyor. Bankalar kredi vermiyor, bakanlık onayı ya da cumhurbaşkanlığı onayı gerekiyor denmektedir. Bende başvuru yaptım, kredi ön onayı aldım, bekliyorum. Yakında müteahhit aramaya başlar.
-
Bu süreçte bankaya müteahhide para verdiniz mi hocam
Bı konuda karmaşa var sanırım, benim forumda okuduğum 0.99 oran daha önce yani hayatı boyunca hiç ev almamış ve sıfır evler için veriliyor diye biliyorum. Sizin mesajınızdan anladığım hiç ev almamış şartı yok, kredi başvuru tarihinde evi yoksa ve sıfır ev ise 0.99 dan yararlanabiliyoruz.
Bu arada 0.69 için BDDK dan bı onay bekleniyor şeklinde bilgi aldım. Ne derece doğru, ne alaka anlamış değilim.
Herkese selamlar
Fazlaca özel mesaj geldiğinden buradan yazmak istedim. 099 kredi için evin ekspertiz değeri 2 milyonun altında olmalı aksi halde Kredi verilmiyor. Ayrıca Kredi kullanacak kişinin ilk evi olması ve satın alınacak evin sıfır olması gerekiyor. Bu şartlar sağlanıyorsa evin ekspertiz değerinin %60'ına kadar kredi veriliyor ancak kredi aylık ödemesi kamu çalışanları için bordrosunun %50'sini geçemiyor. Örnek olması açısından aşağıya yazıyorum.
Ev ekspertiz değeri:1.5 milyon
Verilebilecek maks kredi tutarı:900 bin
Aylık ödeme miktarı (örnek): 12 bin TL olsun
Beyan edilmesi gereken minimum bordro 24 bin TL
Not: tüm bunlar bana banka çalışanının verdiği bilgiler olup Kredi kullanacak forumdaşların herhangi bir hata olmaması açısından en güncel bilgiyi bankadan şahsen alması yerinde olacaktır.
Not 2: ben 0.99 kredi almadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TirelessMidfielder -- 20 Şubat 2023; 14:56:50 >
Bankaya para vermedim fakat müteahhite kapora verdim.
-
Ekşi'den birinin yazdığını aşağıya koyuyorum. Tam olarak olayın özeti bu. Aralıkta kampanya yokken "normal" çekeceğiniz bir konut kredisini şu anda kampanyayla çekmek istediğinizde hem çekemiyorsunuz hem de aynı hesaba geliyor. Halen devletin "kampanya" yaptığını sananlara geçmiş olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X