Merhaba öncelikle hayırlı olsun, krediniz ne kadar sürede sonuçlandı? Eve eksper geldikten ne kadar süre sonra kredi onayınız geldi bilgi verebilir misiniz? |
15 Yıl Vadeli 0.69 ile konut kampanyası (159. sayfa)

-
-
Hocam ben 2m kredi kullanacağım bankaya evin bedelini 2.223.000 TL olarak beyan edeceğiz ki %90ı 2m a tekabül etsin. Bu sebeple eksper evin değerini 2.9 m belirler ise ben 2m kredi kullanacağım için yine 2.223.000 TL göstereceğim banka eksperinin belirlediği rakam üzerinden tapu satışı yapmak zorunda değilim ki böyle yapan arkadaşlar sitede var gördüğüm kadarıyla.
Diğer husus ise 3. Bölge için evin max eksper değerinin 3m u geçmemesi gerekiyor dedi banka.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani tapuda evin değerini daha düşük gösterebilir miyiz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam merhaba, sizin kaç günde onaylandı toplam. Eksper den kaç gün sonra bilgi geldi onaylamma ve imza için
0.99 kredi için ust limit nedir? Ne kadar kullanabiliriz? Bi tek halkbank veriyor sanırım.
Üst sınır yok banka yanlış bilgi vermiş. 0.99luk kredide 2 milyon ekspertiz üst sınırı vardı ama bu kredi için söz konusu değil uydurmuşlar.
Tapu satışını bankaya yaptığınız beyan ve ekspertiz bedeli üzerinden değil zaten min çektiğiniz kredi tutarı kadar yapmalısınız. 2 milyon kredi çekerseniz eğer min tapu beyanı 2 milyon ve üzeri olmalı ki cezaya girmeyin.
İlerleyişinizde bir problem yok bankacı sizin kafanızı karıştırmış. Dediğim gibi aslında bankacının size demek istediği sen evi ister 1 liraya al istersen 10 milyon liraya ev benim gözümde eksperin belirlediği bedel kadar. Ona göre kredi veririm, peşinat isterim. Olay bundan ibaret. Tapu satış bedeline, algısına, vergisine de karışamaz banka, yalnızca siz yukarıda yazdığım hususlara dikkat edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 29 Mart 2023; 13:41:48 >
Üst sınır mevcut:
www.halkbank.com.tr
Yeni Evim Konut Kredisi | Konut Kredileri | Halkbankhttps://www.halkbank.com.tr/tr/bireysel/krediler/konut-kredileri/yeni-evim-konut-kredisi.html
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam gösterirsin de incelemede vs illa çıkar aradaki farkın vergisini de alırlar yine. İyi araştırın derim.
-
Evet başta yoktu böyle bir açıklama: https://yenievimkampanyasi.com.tr
Sonradan çıkan CBK ile resmi gazetede yanınlanan metnin içine koymuşlar: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/20.5.6865.pdf
Haklısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear_61 -- 29 Mart 2023; 14:27:14 >
Kredi ile alınan evleri çekilen kredi tutarından az, kredisiz peşin alınan evleri ise bölge belediyelerinin rayiç bedellerinden az tapu satışı göstermeyelim.
Aksi takdirde ileride önümüze yüklü miktarlarda cezalar çıkabilir.
Hocam, bize eksper gitmedi. Çünkü müteahhit sitesi için toplu eksper raporu almıştı. Yani banka ile anlaşma imzaladığında eksperi hemen göndermişler ve toplu rapor çıkmış. Eksper olmadığı için süreç daha hızlı ilerledi. Sanırım 4 gün içinde onay gelmişti, sonrasında imzaya çağırdılar.
Türkiye geneli 0,69 kredide %90 kredi veren proje var mı?
2.000.000 eve 300 bin çıkınca yıldırıyorlar insanı 😞
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hangi bankaydı ziraat mi
Hocam peki şu durumun sakıncası var mı, örneğin ankara için, ev 5 milyona satılıyor, kredi 3 milyon, ama satış bedelini 3300 üzerinden gösteriyor. Yani kredi miktarından az değil ama, gerçek satış bedelinden de az.
-
1 tane borçsuz evim var. Gelirim 20 bin civarı. Evimin degeri 2 milyon tl. Şimdi ben 2 milyonluk birr ev daha almak istiyorum. Kredi aylık ödemesinin % 50 oranına takılıyorum. Elimdeki evi ipotek gösterip aylık ödeme oranını artırabilirmiyim.
-
Herkesin yaptığı şu an bu sistem zaten.
-
Arkadaşlar Ankara'da bir şey bulan var mı? 50.000 gelir ve 300.000 gibi peşinat var.
-
Ap ist port bakabilirsiniz
Eksper raporunda bina tamamlanma % si ile ilgili bir şart var mı? Banka en az %70 seviyede olmalı diyor kampanyada yeni başlayan projeler içinde geçerli diyordu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X