Şimdi Ara

15 yaylanın imara açılmasının önünde engel kalmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üç ilde bulunan 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Böylelikle, söz konusu yayların imara açılmasının da önü de açılmış oldu.


    Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yer alan karara göre 3 ilde bulunan toplam 15 yaylanın statüsü değiştirildi. Yayla olmaktan çıkarılan bölgelerin imara açılacağı bildirilirken, statüsü değiştirilen yaylalar arasında Trabzon'da bulunan dünyaca ünlü Hıdırnebi Yaylası da bulunuyor.

    Sözcü gazetesinden İsmail Akduman’ın haberine göre Trabzon’un Akçabat İlçesinde bulunan Hıdırnebi-1, Hıdırnebi-2, Bolu’nun Göllü Ören, Yaylabeli ile Amasyna’nın Ahmetoğlu, Keşbeli, Çukurtuzla, Melikli, Çukuryayla, Alanbaşı, Kadı Çayırı, Kulam, Peynirçayı, Düvenci, Fındıkpınar yaylarının statüleri değiştirildi.

    Kararda, “Ekli listede adları belirtilen alanların ‘yayla alanı' olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun 17'nci maddesi gereğinde karar verilmiştir” denildi.

    Listede dünyaca ünlü yayla da var

    Trabzon’un Akçabat ilçesinde bulunan, doğa turizmi açısından Uzungöl'den sonra en çok yerli ve yabancı ziyaretçi sayısına sahip olan Hıdırnebi Yaylası’nın da listede olması şaşkınlık yarattı.

    Bölgenin turizmi açısından en önemli destinasyonlardan biri olan yayla ve yakın çevresi için Turizm Bakanlığı'ndan alınan ön izin ile imar planı ve master plan çalışmaları ilçe belediyesi tarafından başlanılmıştı.

    Hıdırnebi yaylasına oteller, restoranlar ve eğlence merkezleri yapılacak

    Proje kapsamında, Hıdırnebi Yaylası'nın mevcut tesislerine ek olarak harita ve planlaması yapılarak yeni turizm alanları belirlenerek bu alanlara konaklama yerleri, SPA tesisleri, sosyal ve kültürel yapılar, yeme içme tesisleri, eğlence ve spor alanları, seyir terasları, asma köprüler, obalar arası yaya ve atlı yürüyüş yolları ve piknik alanları yapılması planlanıyor.








  • Doğanın değerini bilmezsek bize elektrik, su olarak dönecek. Bkz. Kuraklık
  • Bakalim kimlere peşkeş çekilip,kimlere ihale edilecek bu yaylalar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.