Şimdi Ara

15 günde dil bilgisi biter mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdiye kadar 2 paragraf kitabı bitirdim. Paragraftan çok az yanlışım çıkıyor ama dil bilgisinde sıfıım. 12.sınıf olduğum için okuldan dolayı dil bilgisine başlamaya vakit bulamadım. Derslerin çoğunda konularda çok gerideyim o yüzden diğer derslere ağırlık verdim.

Dil bilgisini 15 tatilde bitirmek istiyorum. Normalde sadece akşamları 3 saat kadar ders çalışıyorum ama tatilde gündüzleri de çalışabilirim. Sıfırdan günde 2 saat çalışarak biter mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

15 Günde Dil Bilgisi Biter mi?

Dil bilgisi, bir dilin doğru ve etkili kullanımı için gerekli olan kurallar ve ilkeler bütünüdür. Dil bilgisi konularının kapsamı ve öğrenme süresi, öğrencinin mevcut bilgi düzeyine ve öğrenme yöntemlerine göre değişebilir.

TYT Dil Bilgisi Kaç Günde Biter?

Türkiye'de uygulanan Temel Yeterlilik Testi (TYT) kapsamında dil bilgisi, Türkçe dersinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Öğrenciler, TYT dil bilgisi konularını genellikle 15 gün ile 1 ay arasında çalışarak bitirebilirler. Ancak bu süre, öğrencinin mevcut bilgi düzeyine ve çalıştığı saat sayısına göre farklılık gösterebilir.

KPSS Türkçe Kaç Günde Biter?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında Türkçe testi, adayların genel Türkçe bilgilerini ölçmektedir. Dil bilgisi, Türkçe testinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. KPSS Türkçe testine hazırlanma süresi, adayın mevcut bilgi düzeyine ve günlük çalışma süresine göre değişmekle birlikte, genel olarak 2-3 ay arasında sürmektedir.

Dil Bilgisi Nasıl Çalışılır?

Dil bilgisi konularını etkin bir şekilde öğrenmek için bazı ipuçları şunlardır:

• Temel kuralları anlamak
    • Örnekler çözerek pratiğe dökmek
    • Düzenli olarak tekrar yapmak
    • Soru bankaları ve deneme sınavları çözmek
    • Gerekirse öğretmen veya özel ders desteği almak

Dil Bilgisi Bitirme Programı

Dil bilgisi konularını belirli bir süre içinde bitirmek isteyen öğrenciler, bir dil bilgisi bitirme programı oluşturabilirler. Bu program, konuları günlük veya haftalık olarak bölerek, düzenli çalışma ve tekrar içermelidir. Örnek bir dil bilgisi bitirme programı şu şekilde olabilir:

• 1. Hafta: Cümle ögeleri
    • 2. Hafta: Fiiller ve zamanlar
    • 3. Hafta: Zarflar ve edatlar
    • 4. Hafta: Bağlaçlar ve noktalama işaretleri

Sonuç

Dil bilgisi konularını 15 günde bitirmek mümkün olsa da, öğrenme süresi öğrencinin bilgi düzeyine ve çalışma yöntemlerine göre değişebilir. Düzenli çalışma, tekrar ve pratik, dil bilgisi konularını etkili bir şekilde öğrenmenin anahtarıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dil bilgisi hemen oturmuyor hocam. Bol soru çözmek gerekiyor. 15 günde iyi yol alırsın düzenli çalışma ile ama sürekli soru çözerek desteklemen lazım.

• Oha 15 günde coğrafya ve tarih komple biter . dil bilgisi 1-2 günde biter.
  • TheLordMan kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam.Hatta 30 günde ygs mat + geo da biter soru kaçırmazsın yani
  • sınava kadar hiçbir şey bitmez NET

• dogupasha kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle katılıyorum.
    Bak video olarak kitap olarak konun bitebilir.
    Komik gelecek bir tarafıyla gülenler olabilir ama eğer ki amacın sadece konu bitirmekse bütün derslerin konularını 1 ay da bitirir köpek gibi not çıkarırsın. Ama önemli nokta şurası asıl olay konuyu bitirmek değil konuyu kavramak ve bol bol soru çözmek
    bu bütün dersler için geçerli.

Videolar çok uzun zamanımı alıyordu aynı şekilde kaynak olarak kullandığım kitaplarda da bilgiyi ham olarak vermiyorlardı. Tek cümlede anlatılacak olayı 10-20 cümlede anlatıyordu.
    Ben bu aldığım bütün kitapları ve videoları teker teker izledim. Eksik gördüğüm anlamadığım veya yanlış anladığım kısımları not aldım düzelttim bastım.
    Şimdi sanki hiç başlamamış gibi tekrardan başa dönerek her gün 1 konu ile devam ediyorum.

Yani demek istediğim şey 5 ay içerisinde de bitirsen 1 ay içerisinde de bitirsen. İllaki geriye dönüp o konuyu tekrar çalışacaksın ve soru çözeceksin.
    Bu benim yukarıda anlattığım amaç gereksiz zaman kaybını önlemek. Eğer ki sadece elimde bilgi olsun işime yarayanlar olsun diyorsan aç teker teker oku önce notunu çıkar sonra notların ile çalış ve bol bol soru çöz..

• dogupasha kullanıcısına yanıt
    not çıkarmaktan ziyade okuyup anlamak çok daha önemli sıfırdan başlayan biri için eğer sıfırdan başlamayacak bile olsan sadece anlamadığın eksik hissettiğin noktaları yazın yoksa bir sürü boş boş geçirmiş olursunuz işin kötü yanı da çalıştığınızı zannedersiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 ayda ayt biter mi
    7 yıl önce açıldı
    80 günde YKS biter mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clrflapple

Aynen öyle katılıyorum.
    Bak video olarak kitap olarak konun bitebilir.
    Komik gelecek bir tarafıyla gülenler olabilir ama eğer ki amacın sadece konu bitirmekse bütün derslerin konularını 1 ay da bitirir köpek gibi not çıkarırsın. Ama önemli nokta şurası asıl olay konuyu bitirmek değil konuyu kavramak ve bol bol soru çözmek
    bu bütün dersler için geçerli.

Videolar çok uzun zamanımı alıyordu aynı şekilde kaynak olarak kullandığım kitaplarda da bilgiyi ham olarak vermiyorlardı. Tek cümlede anlatılacak olayı 10-20 cümlede anlatıyordu.
    Ben bu aldığım bütün kitapları ve videoları teker teker izledim. Eksik gördüğüm anlamadığım veya yanlış anladığım kısımları not aldım düzelttim bastım.
    Şimdi sanki hiç başlamamış gibi tekrardan başa dönerek her gün 1 konu ile devam ediyorum.

Yani demek istediğim şey 5 ay içerisinde de bitirsen 1 ay içerisinde de bitirsen. İllaki geriye dönüp o konuyu tekrar çalışacaksın ve soru çözeceksin.
    Bu benim yukarıda anlattığım amaç gereksiz zaman kaybını önlemek. Eğer ki sadece elimde bilgi olsun işime yarayanlar olsun diyorsan aç teker teker oku önce notunu çıkar sonra notların ile çalış ve bol bol soru çöz..

kafan mı güzel kardesim ne tekrar tekrar dönmesi konuyu çalışırsın,testini çözersin ertesi gün bir daha konuya bakar testini çözersin,bir hafta sonra tekrar konunun testini çözersin ve bitti. denemelerde hatırlarsın konuyu zaten,bir göz gezdirirsin.

• CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    Tekrar tekrar dönmekten kastım açıp baştan aşağı okumak değildi zaten.. Bugün baya bir yorgundum yanlış anlatmış olabilirim. Demek istediğim şey konusunu bitirdikten sonra ilerleyen zamanlarda unutması yüksek olduğundan açıp notlarını kontrol etmesiydi..
  • Hedefim 15 günde tüm konuları bitirip az da olsa soru çözmek. Konular bittikten sonrası kolay. Türkçeden soru çözmek çok fazla vaktimi almıyor. Konuları ve 1 sb yi bitirsem yeterli diye düşünüyorum. Daha sonra düzenli deneme çözdükçe netlerim artar.
  • 15 günde bitirdim ben ama hergün 3 saat falan türkçe çalıştım. Birde mezunum az çok hatırlıyordum zaten çoğunu.
  • Ben 1 haftada bitirmiştim denemelerde genelde full geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLordMan

Oha 15 günde coğrafya ve tarih komple biter . dil bilgisi 1-2 günde biter.

Tarih ve coğrafya nasıl biter 15 günde taktik verir misin ? Temelim çok sağlam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.