Şimdi Ara

15 farklı buton 15 farklı ses.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba bir konu hakkında fikirlerinizi almam gerekiyor. Okulumda Tübitak projesi var benimde bir projem var fakat çok fazla bilgi sahibi değilim. Bir Türkiye haritası üzerine 15 tane buton yerleştirip bu 15 butonun hepsine farklı bir ses yüklemek istiyorum. Mesela adana nin üzerindeki butona basinca yüklediğim adana ile ilgili ses dosyası çalsin. Bunun için neler yapmam lazım her türlü fikrinize açığım. Ürünü ben hazırlar im diyen kişiden hazır olarakta satın alabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >





  • Endonezyalı bu kardeşin yaptığı basit devre sana fikir verebilir, geliştirip istediğin projeye uyarlayabilirsin
  • 2 adet arduino nano uygun olur.Nano'da 8 analog in ve 14 dijital out bulunur.Tabi bu uçları isteğe uygun farklı in-out ataması da yapabiliriz.
    Neyse,,plân şu; Birinci nano ya 8 ikinci nanoya 7 adet giriş işareti uylayınca toplam 15 butonu tamamlarız.Örneğin;(yazılımı şu anda tam bilmiyorum ama çözmeye çalışacağım)analog-1=High olunca out1 High,,analog1=low olunca low yapıp bunu 8 ayrı giriş ve çıkışa uyguladığımızda işlem tamamdır.Siz 6 noya bastığınızda out 6 high olup 6 nolu çıkışı sürer,,6 noya atadığınız ses çalmaya başlar.....
  • Ya da 1 adet arduino Mega olmalı.Mega'da 54 adet in-out pini bulunur.Size 30 adet gerektiğine göre ya 1 adet MEGA yada 2 adet NANO yada UNO gerekir.Kısaca,önemli olan size 30 in-out olmalı.Ben 2 adet nanoyu tavsiye ederim.Hem daha uygun fiyatlı hemde 8 analog in içerir.
    Harita üzerinde diyelimki Ankara ili üzerine nano1- 3nolu girişi atadınız.İşte Ankara üzerindeki butona bastığınızda 3 nolu atayıp hangi out pinini(çıkışı)sürdüyseniz o çıkışa atadığınız sesi dinletirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malisert32

    Ya da 1 adet arduino Mega olmalı.Mega'da 54 adet in-out pini bulunur.Size 30 adet gerektiğine göre ya 1 adet MEGA yada 2 adet NANO yada UNO gerekir.Kısaca,önemli olan size 30 in-out olmalı.Ben 2 adet nanoyu tavsiye ederim.Hem daha uygun fiyatlı hemde 8 analog in içerir.
    Harita üzerinde diyelimki Ankara ili üzerine nano1- 3nolu girişi atadınız.İşte Ankara üzerindeki butona bastığınızda 3 nolu atayıp hangi out pinini(çıkışı)sürdüyseniz o çıkışa atadığınız sesi dinletirsiniz.
  • Biraz uğraştırdı ama sonuç aldım,yazılım tamamdır biiznillah.
    Yukarda bahsettiğim gibi 2 adet arduino ile ben bu işi yaparım.Birinde 7 diğerinde 8 buton çalışacak.Hangi butona basarsanız o butonun aktif olduğu uç röleyi açarak o konu ile ilgili sesi dinletir.15 farklı buton 15 farklı ses.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.